2004 Ford Mondeo 2.0 TDCi

Започната от Septerra, 18 Ноември 2014 13:10:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ihovahi

Аз чаках около година за моят салон. Но държах да е за хечбек, пълен ел. пакет с подгрев и охлаждане. Чакане и късмет, това е  (fri)
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Dmitarcho

Е ти си имаш подгрев ... можеш да си намериш само желания салон с подходящата за теб тапицерия - и само да смениш вътрешностите ;) Вярно - че е повече играчка, но няма да търсиш толкова много ;)
Ръца Пръца

Septerra

Крачка назад - сложих си оригиналния салон, през седмицата връщам кожения салон в моргата. Няма как да стане като хората, а и открих още дефекти - трябва си от комби и това е.

Сега започва отново голямото търсене. Някой, ако има идеи/предложения, да мята насам спокойно. :)

Alexi

Septerra

Опитах и в събота, и преди малко - на всичките телефони или дава свободно и никой не вдига, или ми затварят. Странно, ще ги тормозя пак.

Septerra

Най-накрая се свързах с човека от обявата. Ще мина да го видя и може и да стане работата - има подгряване и охлаждане и ел. реглаж. Как стои въпроса с окабеляването - къде и какво да проверя дали имам всичко необходимо за охлаждането и пълния ел. реглаж? Човека каза, че каквото ми трябва (+копче) ще ми го даде със салона.

Dmitarcho

Окабеляване за ел. реглажа не ти трябва ;) Копчето си е на седалката ...  За вентилаторчетата ... там не знам :D  Те май се управляват само от бутоните за подгрева/охлаждане. Лампичките светват в синьо когато се пуснат вентилаторчетата ... не знам дали има разлика в бутоните. Ти си след фейса ... 
Ръца Пръца

Alexi

в бутоните има разлика според мен.. аз имам и вентилация ,означено е на бутона подгрев/вентилация с 2 символчета .. ако е само с подгрев единия знак липсва ( така са ми бутоните за подгрева на задните седалки )

ihovahi

Както е написал Alexi при бутони само със степени и само с подгрев липсва индикацията за обдухване.

Septerra

Да, бутоните влизат в комплекта. А освен тях, дали има някаква разлика в инсталацията? Откъде идва захранване за електромоторчетата в седалките?

Septerra

От вчера сме с нова музика Sony!  8)

Бая игра падна, докато се справя със смяната на конзолата, ама все пак всичко стана добре. Като прибавим и сивите панелчета около скоростния лост и часовника, вече заприличахме малко на Titanium...  (rofl)

Тези дни ще се занимая и да сменя колоните с по-хубавите, но имам и кори на вратите с кожа за бъдещия кожен салон, та всичко накуп ще направя. От сега разликата в звука спрямо миналото радио е доста сериозна, но колонките не издържат много. Ще видим с новите. :)

Междувременно, още едно малко ъпгрейдче - централен плафон с три светлини от Мондео МК4. Моя беше глупав само с една светлина и ще бъде поставен над задните седалки, защото там няма никакъв.

ihovahi

Браво за промените. Само в положителна посока са  (fri) И аз фабрично нямах плафон над задните седалки. Лесно се монтира (ако искаш погледни темата ми в Дневника).

Septerra

Да, аз точно от там видях, че е лесна процедура, и се навих да го правя. :)

Dmitarcho

Бравоска ;) РАзлика с новите колони - няма да усетиш. С тях просто можеш да усилваш повече, без да кривят ;) Цялата заслуга на качеството на звука е във Сонито ;) Сегашните са 25 вата ... "премиум" колоните са 20 вата ... за това сигурно носят повече товар :) Плафона е супер ... можеш да му сложиш амбиенте осветление, ако няма вградено - повече мк4 имат ;)
Ръца Пръца

Septerra

Та-да-да-дааам! Вече сме с нов салон с фул екстри! Салона е изцяло кожен, от комби, подгряване и охлаждане и пълен ел. реглаж и на двете предни седалки. Много съм доволен! Малко снимки показват за какво става дума, има и готин заден подлакътник с два къп холдъра и малка жабка.

Много съм радостен, че най-накрая издирих търсения салон. Разбира се, не всичко е абсолютно перфектно. Има следните три дреболии, за които ще ви моля за съвет:

- шофьорската седалка не може да се придвижи напред, колкото пасажерската. Аз съм малко нисък и в момента са ми малко далеч педалите, а седалката не иска по-напред да отиде - моторчето стига до крайно положение и това е.
- пак на шофьорската седалка единия от всичките реглажи не работи - този, който движи краката нагоре-надолу. Моторчето работи, но седалката не мърда. Еднакви ли са зъбните колела на всички реглажи, защото от старата ми седалка остава едно и мога да го оправя.
- на таблото свети лампата за еърбега, струва ми се, че дава код 51, ако съществува такова нещо изобщо. Седалките си бяха с колани и пиропатрони, нищо не съм сменял. Но същото се получи и като сложих предишния кожен салон от хечбека с моите колани и пиропатрони. Като си закопчаеш колана, лампата свети постоянно.

Моля, давайте съвети/решения/идея за проблемите. :)

А ето ни и след монтажа на новите седалки, вече вкъщи пред блока.

chokolino771

Много готин е станал автомобила  ;D

mirohristov

Зъбните колела са еднакви, но трябва да скъсиш винта защото ще ти дойде дълъг спрямо твоя.
За лампата на еърбега виж да не си изгорил някой бушон.
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

Septerra

Ще сваля първо от старата ми шофьорска седалка електромотора и зъбното колело, за да се ориентирам как става номера, че не ми е ясно. А за еърбега - бях изключил акумулатора, докато се занимавах със седалките и после го пуснах. Четох из нета, че грешка 51 имало връзка точно с колана на шофьорската седалка. Направи ми впечатление, че няма индикация звукова за несложен колан на шофьорското място, както беше преди.

ihovahi

Друга работа е така. Честито и да ти грее дупето дълги години. Айде може и да ти духа  :)) :)) :))

Иван Вълков

Браво, направо си е пълна промяна!!!!

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Dmitarcho

Пу пу пу пу :) Честито за салона :)
Ръца Пръца

Septerra

Боря се с проблема с лампата за еърбега на таблото. Днеска свалих пиропатроните от старите ми седалки и ще пробвам тях да ги монтирам на новите седалки. Направи ми впечатление едно кабелче на пасажерската седалка:

Свързва лилавата букса (долу вляво) и черната букса (горе вдясно).

Ето го и извадено.

Идеи за какво е и дали следва да бъде преместено на новите седалки? То може и да има там, ама още не съм гледал.

Dmitarcho

Утре следобед мога да погледна на моята седалка дали има такова кабелче .... Иначе идея си нямам за какво трябва да е :)
Ръца Пръца

momo76

Това кабелче свързва подгрева на гърба и дупето. Двата нагревателя са свързани последователно.

Septerra

В такъв случай, защо свалих такова кабелче само от пасажерската седалка? При шофьорската нямаше, а работят перфектно подгревите и на двете седалки.

Dmitarcho

Гамен :) Ти що не казваш, че това е задния край на буксата ... аз да клеча половин час сега под седалката ... и да се чудя, защо моята букса не е същата :) Чак сега и забелязах на моята снимка, че се мятка някаква бележка отзад :) Довечера ще разгледам по обстойно какво пише на хартийката :) тц тц тц  (rofl) (rofl) (rofl) Как да снимам задната страна на буксата, без да сваля седалката, а :D

Ръца Пръца

Septerra

Дам, това е буксата от другата страна...  O:-)
Но пък гледам, че и при теб май се мота същото кабелче. Ще разплетем мистерията! :)

Един въпрос към всички - къде се намира и какво представлява датчика за това дали има човек на седалката? Защото на оригиналния салон ми пищеше, ако не сложа колан, а на новия - не. Може и от там да идва грешката с лампата на еърбега.

(fri) (fri)

martin1977

Това с пищенето за несложен колан, може да пробваш да го активираш. При мен указанията от линка работят. Не съм убеден, че при теб тук е разковничето, но нищо не ти пречи поне да го пробваш. Да са живи и здрави хората от чуждите сайтове....
http://www.fordwiki.co.uk/index.php?title=Seatbelt_Reminder_-_Turning_Off

Septerra

Мерси, ще го пробвам още днес! :)

Alexi

според мен няма датчик за седнал човек .. това с пищенето за колан се деактивира а датчика за сложен колан е в ключалката му може той да е окъсен от предния собственик