Мондео MK3 2.2 TDCI 2005 - baibradar

Започната от baibradar, 07 Декември 2013 18:33:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

baibradar

Здравейте
Дойде време и аз да се похваля с тази красавица - 2.2 ТДЦИ 2005. От 2 дни е при мен и засега само се возя  ;D

Има малко забележки за оправяне но не са болка за умиране.
На дневен ред е смяна на масло. Къде са му скрили масления филтър тези хора та никъде не се вижда?? За пробката ще ми трябва ли нова дифтунга?
Пръскалките ми пръскат малко високо почти на тавана. Има ли начин да ги регулирам къде да пръскат на стъклото?

Dmitarcho

Лачено ... Бордо :D Пръскалките с една игла за шиене, безопасна игла или нещо подобно, се регулира накъде да пръска - пухаш иглата в пръскалката и местиш накъдето искаш да пръска - малко е пипкава работа ;) Пробки се продават,не са скъпи - 2-3 лв, мисля, че бяха. От WV стават също, и са по-евтини ;) Филтъра не знам къде е :D аз си сменям маслото у сервиз.
На Интериора някое снимчица :P
Само консумативи да сменяш и хубави моменти заедно ;)
Ръца Пръца

baibradar

И вътре ще снимам. Много вятър днеска едва тази снимка направих. Капнаха ми ушите направо.

Bobi

Честито и от мен! Пожелавам ти само приятни с моменти с красавицата! Най-готината ти есктра е под предния капак, ще го разбереш скоро! :)

ForeverFord

Пожелавам ти много безаварийни километри и само да се слушате  (buddies)
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

moni74

----------------------------

ihovahi

Ааа това не е ли асеновградското мондео за което питаше?! Айде честито и със здраве да си го караш. От моя колега от Асеновград знам, че мондеото е уникално и е карано малко.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Илко

Честито  и  от  мен.  Красавица е  :)
Илко

Pyrhel

Добре дошъл и честита! Филтърът е отдолу и е хартиен елемент в пластмасова чашка, която се развива с вложка 36. С ключ не става, сгъва се пластмасовия капак. Или чашка със зъби за пластмасови капаци на филтри. Нямам идея колко са зъбите. :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

червено е :) честито и безаварийно .. множим се 2.2ките :)

kala80

Честито и от мен колега,само хубави моменти с колата!  ..и да я смениш когато ти решиш,не тя  ^-^

VENTCI

Честито   
Със здраве да се возиш  8)

hotblooded

Честито, и мнооого радостни моменти + безаварийни километри... Ако до сега си подценявал Форд, ще останеш приятно изненадан

baibradar

Благодаря на всички за пожеланията. Да това е Асеновградското за което питах.
Оказа се, че в моя вилает за масло форд формула не са чували та утре ще поръчам от София зедно с филтри. Липсва ми пластмасовата кора върху мотора. Може ли да се кара така, или тази кора има и друга функция освен декорация ?

jfs

Пази малко повече от замърсяване на дяигателя. Друго предимство не виждам от тези кори. Ако ти се занимава потърси си. Аз бих предпочел да я имам.

Bobi

Това, че е без кора да не те притеснява. Изпълнява декоративна, защитна ( прахоляк) и звукоизолационна роля ( слабо изразена ). Заложи на качествен горивен филтър и си свиркай. :)

baibradar

Днес свалих летите джанти и сложих зимните гуми с железарки обаче имаше малка неприятна изненадаа. Имам скъсана шпилка на предна дясна главина. Гайката се завива до половината, само толкова е останало от шпилката.

moni74

Подарих една шпилка на момчето, което купи гайките за стоманените джанти. Ако много си на зор, ще му потърся телефона.

----------------------------

baibradar

Днес си купих оригинална за 5 лв. Смяната и обаче май не е много лесна работа. Да остане малко време и вземам чука с мамата  :D

vladi tanev

:)) :)) :)) :)) :)) така е мамата ще управи работата
SIERRA EVOLUTION TEAM
Бай Владо-Скорпа

baibradar

Ето какво става като протече ароматизатор.

Сега гледам в Ибей за друг панел, че така много ми загрозява пейзажа.

Alexi

мда ,ужасно .. ще трябва да го сменяш .. има доста такива мондеота на части ,потърси из карса .. ето едно

Иван Вълков

Решение е и да го рециклираш, някъде в София гледах че предлагат тази услуга.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

baibradar

Вече съм с нов кулер

А стария изглеждаше така

ihovahi

Честито. От къде го взе?!
Който фôрка "майстор" си нахôда!

baibradar

от тук www.bngroup.eu за 180 лв. Купувал съм от тях и друг път и досега не съм имал проблеми с техни радиатори.

baibradar

Най-накрая го оправих тоя панел на климатроника, че много ме дразнеше

преди беше така

Поръчах цял панел от Ибей, но смених само бутоните щото не можах да сваля пластмасата около панела.

baibradar

Покрай смяната на водната помпа направих и почистване на ЕГР и колектори. Колата е на 120 000 км карана само в БГ. Ето какк изглеждаха.

А това е грубия боклук който изпадна от ЕГР и колектора преди да ги изкъпя. На снимката не си личи но купчината е доста сериозна.

Pyrhel

Идеално, турбинката не хвърля масло! Определено можеш да се чувстваш доволен, при повечето е страшно мазно вътре :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Dmitarcho

Аз съм свалял само ЕГР-а, и награ беше доста по-малко, но по-мазен. Не знам какво означава това :)
Ръца Пръца