Мондео MK3 2.2 TDCI 2005 - baibradar

Започната от baibradar, 07 Декември 2013 18:33:16

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

hotblooded

Цитат на: Dmitarcho в 27 Април 2014 03:10:12
Аз съм свалял само ЕГР-а, и награ беше доста по-малко, но по-мазен. Не знам какво означава това :)
Че караме дизляци (rofl)

baibradar

Наслагах и малко Китайски диодни лампи

Ето така изглеждат на задния номер една диодна и една обикновенна

Вече само диодни

Така светят диодните в краката

Някой знае ли какви са лампите в страничните огледала и как да се докопам до тях?

Marlboro

В страничните отгледала, са същите, като тези в краката. Като погледнеш огледалото отдолу, ще видиш плафончето, с малка права отвертка се вади и си сменяш крушките.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

Dmitarcho

Вдигаш огледалото нагоре, колкото може, и се бърка под самото огледало. Вижда се метална пластинка, която държи плафончето. По спомен се буташе към купето и надило ... да се откопчае ;)
Ръца Пръца

ihovahi

Ако ти се занимава, можеш да си сложиш плафончета да ти е светло в краката на задните седалки.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

baibradar

Китайските лампи на задния номер изкараха само ден  :-[
Започна да мирише на изгоряло и стопено. Като отворих да видя  ??? бяха полу стопени въпреки ,че още светеха.
С плафоните в огледалата не можах да се справя. Като вдигна нагоре стъклото на огледалото зад него има пластмаса която покрива задната част на огледалото и до пластинката на плафона няма достъп. Напънах от отвън с малка права отверка по съвета на колегата и стъклото хвръкна. Чак тогава успях до го извадя. Тази процедура явно е правил и някой преди мен щото стъклото на плафончето беше лепено. Сега и аз го лепя и дано не ми се налага пак да го свалям. Баси няма ли начин тоя плафон да се изкара от там без да се чупи. Много кофти конструкция е измислена.

G_o_c_e_v

Има начин, Аз на Ц-макса му свалям предното капаче на огледалото и от там си бърникам и за мигачите и за плафоните.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Marlboro

Като се свали капачката, плафона не се вижда.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

Pyrhel

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

baibradar

Оказа се, че лявото огледало има процеп за натискане на пластинката на плафона. Дясното обаче няма, явно е сменявано.

baibradar

Вече е време за чисто нови летни джапанки. Произведени са 48 седмица на 2014 във Франция.

Dmitarcho

Честити ;) Дупки да не видят :) И много километри да ти служат вярно ;)
Ръца Пръца

ihovahi

Честито. Друго си е новата гума  8)

Иван Вълков

Честито, с кеф да ги търкаляш....и да не ги оставяш много по асфалта  (race)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

baibradar

Днес пристигна и една кора, че оригиналната даде фира в снега. Направена е от много странен материал. Нещо средно между гума и пластмаса и много гъвкаво. Оригиналната беше чиста твърда пластмаса и много лесно се счупи.

Septerra

Честито! Дано слагането е безпроблемно, че като знам с тайванските брони/лайсни/кори и т.н. какъв е зор... :)

G_o_c_e_v

На Реното купувах от автобим кора пред под калника и тя беше от някакъв такъв материал. Поставих я 1към 1 на мястото й. Всички дупки паснаха точно.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

baibradar

Днес остъргах дисковете направо както са на главините, че ми омръзна да купувам нови кашкавалени железа. Ефекта за сега е отличен. Няма никакви вибрации при спиране.

martin1977

Значи си доволен от резултата! Къде го прави и колко ти струваше?

baibradar

Струва 20 лв за 2 диска, включително и смяна на накладки. Правих го в Самоков. Търсих в Пловдив, но не намерих такава услуга. Другото по-близо до мен е в София но там искат по 25. лв на диск.

baibradar

Едно Мондео на Камен бряг

ihovahi

Чак сега забелязах, че си с хромираните лайстни за стъклата. Браво.

Иван Вълков

Много красива кола!!! И мястото за снимката е супер!!

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Mondeicho

Много ми харесва този червен цвят, тук в столицата не съм срещал подобно....
Браво за колата!
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

baibradar

Днес смених маслото и заедно с това торк рестриктора и семеринга на коляновия вал, че много се разтече и започна локвичка масло да прави под колата. За смяната на семеринга трябва да се свали ремъка и шайбата. За свалянето по принцип са необходими специални инструменти но понеже нямахме се наложи да си направим. Така изглежда приспособлението за натягане на ролката и сваляне на ремъка. Направено е от счупен квадрат на гедоре и 2 обтегача за ръчна на Лада  (rofl)
Това имаше под ръка.

За смяна на семеринга също е необходим инструмент а в комплекта нямаше и се наложи да си направим. Направено е от малко железа клапан от пежо отрязан на 2 и един болт щото нямаше още един клапан  :D На снимката се вижда и номера на семеринга Елринг.

Това е стария протекъл семеринг.

Тук е преди да заварим инструмента. Взехме размера за заварките като шаблон от семеринга.

Тук вече е монтиран новия семеринг и се вижда инструмента в действие.

Това е торкрестриктора или тампон на скоростите както му казват някой. Беше скъсан малкия тампон и се чуваше едно хлопване при отпускане на съединителя и понякога при смяна на предавки. Също хлопаше при палене и гасене на мотора.

Да видим новите части колко ще изкарат. За съжаление до сега каквото съм сменил по тази кола след 1 година пак го сменям. За предни дискове изобщо не искам да се сещам   :-[

Dmitarcho

Торкрезистора какъв е ? И моя чукаше при смяна на предавки, смених го с втора употреба /нов беше някакви пари, които не ми се даваха в МП / и изкара около година и сега пак чука леко
Ръца Пръца

baibradar

Марката му е MC. До сега не бях виждал части с тази марка. Струва 38лв. Извън мото пфое не намерих други освен този.

V.Buzev

Цитат на: baibradar в 23 Ноември 2015 09:55:13
Марката му е MC. До сега не бях виждал части с тази марка. Струва 38лв. Извън мото пфое не намерих други освен този.

Това ако не се лъжа е Металкаучо като марка и на реното слагах от тази марка тампони и съм изключително недоволен. Торкрестриктора или както аз му викам кокала гумата му омекна точно за 2 седмици и двигателя със скоростната започнаха да се лашкат здраво. Дано не съм лош пророк и да си оправили качеството!

Mondeicho

Здравей !
Искам да те попитам доволен ли си от шлайфането на дисковете в Самоков, знаеш ли дали може и задните без да се свалят и някакви координати там на сервиза/човека?
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

baibradar

Шлайфането имаше краткотраен ефект. След 2-3 месеца пак се почна тресенето. И задните могат да се шлайфат така. Сега купих за последно нови дискове уж такива за първоначално вграждане, но не съм ги сложил още. Ако и тези се изкривят ще я карам в продавалника тая кола вече. Не знам дали това шлайфане не е хвърляне пари на вятъра. Вече 2 комплекта дискове ми седят криви и няма оправия.