Избор на нов телефон

Започната от moni74, 14 Август 2013 00:28:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

moni74

Тъкмо гледам в приложението за батерията на Max-а. Зареден е на 100% преди 9ч на 11.04. Сега е на 65% и прогнозно батерията трябва да изкара до 18.04 6-7ч :)
Това е моят телефон определено! 3G/4G, не го знам какво е, е включено нонстоп.

----------------------------

petermitkov

Да, Асуса е добър телефон и е с много хубава батерия. Въпреки че ако човек държи на батерията има и по-добри от него - във форума има хора със смартфони с 6000mHa батерия.
sapienti sat

moni74

Ами на мен ми е достатъчна. Аз това и търсех - поне 3-4 дни, 4-ядрен процесор, 2ГБ рам и 16ГБ вградена памет. Отделно поръчах двата телефона с 32ГБ карти. Като производителност това ми стига. А и като цена от Китай без мито - супер идеално :)

Dmitarcho

Аз се колебая между този Асус зенФон Макс.... И един китаецOriginal THL T7 5.5" HD MTK6753 Android 5.1 octa core 13MP 3GB RAM 16GB ROM 4G LTE FDD dual sim smartphone Fingerprint 4800mAh
http://s.aliexpress.com/YfYF7ZzA
(from AliExpress Android)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ръца Пръца

V.Buzev

Аз след дълго умуване какво да си взема и след дълго чакане на LG G5, като видях каква му е цената и се отказах. LG V10 ми е баят голям на размер а съм свикнал телефона винаги да ми е в джоба, а не по чанти разни. LG G4 пък много зле откъм батерия и бързодействие.
Иииии в петък изненадах и себе си и си взех Motorola Moto X Force. Спецификации няма да пиша всеки може да ги види в някой сайт. Телефона е доста бърз с хубав дисплей и голяма батерия, но с гаден Андроид.
Повече отзиви по натам  :).

hotblooded

Аз отнесох един LG G5,  гледах и V10,  но G5 има безлихвен лизинг и в момента го поливаме с жената :)

V.Buzev

Цитат на: hotblooded в 11 Май 2016 19:53:29
Аз отнесох един LG G5,  гледах и V10,  но G5 има безлихвен лизинг и в момента го поливаме с жената :)

Хухуууу, браво. Спели впечатления от камера модула и издържливостта на батерията.

Dmitarcho

Бузев, ти ако решиш да се разделяш с твоя...да свиркаш :)

Ръца Пръца

vesso90

Бузев,какво му е гадното на Андроида в X Force?За мен това е най-доброто от Андроид,което може да се предложи от един телефон.Всички останали глезотии можеш да си ги теглиш от плей стор-а.Аз също ползвам само Моторола.За момента все още съм със Moto X2 и понеже е 32GB Модела и работи отлично,не мисля да го сменям.Колкото до X Force,това е брутално здраво копеле.Само не знам как е със звука от говорителите?Може да споделиш впечатления.

hotblooded

Камерата е супер, даже по точно камерите... Модула- в неделя ще поснимам подробно едни и същи неща със и без модул да видим има ли разликата. За сега модула е по скоро неудобен защото не пасва с никакъв калъф. Най големия му+ е че добавя още 50% батерия...

V.Buzev

Цитат на: vesso90 в 12 Май 2016 10:50:16
Бузев,какво му е гадното на Андроида в X Force? Колкото до X Force,това е брутално здраво копеле.Само не знам как е със звука от говорителите?Може да споделиш впечатления.

Гадното е че няма елементарни софтуери, с които съм свикнал при LG G2, най-малкото няма читав mail for exchange клиент, а трябва да ползвам gmail клиента, който не ме кефи изобщо. Е за това си пазарих един клиент от магазина с лиценз за 8 лв. и всичко е ок. Часовник с времето също няма и докато си харесам читав изтеглих 10-на :). Ех такива дребни пинизи  ме дразнят, ама вече му свикнах. А за здравината е така, но пък дисплея супер лесно му се драска - вече имам 2-3 леки драскотини с дължина 3-4 см. и си поръчах един протектор щото съм мурдар и хептен ще му надера екрана :). На нито един мой телефон не съм лепил протектор на екрана, но на този ще се наложи иначе има опасност след година да не виждам нищо по дисплея от деруги :(.
Звукът от говорителите е супер.

Цитат на: hotblooded в 12 Май 2016 10:57:57
Камерата е супер, даже по точно камерите... Модула- в неделя ще поснимам подробно едни и същи неща със и без модул да видим има ли разликата. За сега модула е по скоро неудобен защото не пасва с никакъв калъф. Най големия му+ е че добавя още 50% батерия...

Дааа, междувременно в офиса пристигна една тестова бройка LG G5 и един iPhone 6S+ и от вчера ги разцъквам. Това което ме дразни при LG-то е че телефона се водил голд, а допълнителния модул е сив. Иначе с този модул захвата при снимане е доста удобен. За ИШита няма да коментирам, по принцип не съм привърженик.

vesso90

Драска се защото това е фабричен протектор върху екрана,който между другото не е никак евтин ако тръгнеш да го сменяш.Около 30$ е.Има си вграден Email Client във телефона,нещо не се справи със него ли или просто не ти хареса?И между другото,във официалния сайт на Моторола,препоръчват използването на протектор против надраскване,явно тоя фабричния е много мек и смотан.То едното за сметка на другото.И аз бих го купил,но не ми се дават толкова пари в момента за телефон.В следващите 2 години минимум ще поддържа всички нови версии на Андроид.Абе,готин е телефон.А иначе колкото до приложенията,със чистия Андроид е така.Всички Нексус устройства и включително Моторола са със такъв първичен PURE ANDROID,както се казва.Хубавото е,че рам-та и процесора винаги се управляват 10 пъти по-добре със такъв чист Андроид.

V.Buzev

Цитат на: vesso90 в 13 Май 2016 11:08:32
Драска се защото това е фабричен протектор върху екрана,който между другото не е никак евтин ако тръгнеш да го сменяш.Около 30$ е.Има си вграден Email Client във телефона,нещо не се справи със него ли или просто не ти хареса?И между другото,във официалния сайт на Моторола,препоръчват използването на протектор против надраскване,явно тоя фабричния е много мек и смотан.То едното за сметка на другото.И аз бих го купил,но не ми се дават толкова пари в момента за телефон.В следващите 2 години минимум ще поддържа всички нови версии на Андроид.Абе,готин е телефон.А иначе колкото до приложенията,със чистия Андроид е така.Всички Нексус устройства и включително Моторола са със такъв първичен PURE ANDROID,както се казва.Хубавото е,че рам-та и процесора винаги се управляват 10 пъти по-добре със такъв чист Андроид.

Чакай сега, искаш да кажеш че това дето съм го надраскал е фабричен протектор а не самия дисплей така ли?

Да вградения мейл клиент не ме кефи и за това си купих лиценз за Nine - това е наистина страхотен клиент с доста възможности :). Имаше някаква промоция и го лепнах за 8 лв. иначе лиценза мисля е 18 лв.
А иначе за чистия Андроид съм напълно съгласен, работи много добре независимо колко приложения съм отворил :). Батерията също държи доволно - кръгло 2 дни с постоянно синхронизиращи пощи (служебна и Gmail), доста браузване и поне 1 час на ден игричка за разтоварване!

vesso90

Точно така,най-горната част е фабричен протектор Moto Shattershield.Препоръчвам ти стъклен да му лепнеш,не защото ще се счупи,а против надрасквания.

Pyrhel

На мен психологическата граница за телефон ми е с около 1000 лева по-малко от вашите :))
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

Цитат на: Pyrhel в 13 Май 2016 23:07:55
На мен психологическата граница за телефон ми е с около 1000 лева по-малко от вашите :))
И аз бях казал че няма да давам толкова пари за телефон,  но скоро някъде видях Siemens SX1  McLaren  и се сетих колко го харесвах тоя изчанчен за времето си телефон и не го купих просто защото ми се досвидяха толкова пари...  После се отказах и от Eten Glofish G500+ защото струваше колкото плочките в банята, заедно с лепилото...  И след време и Siemens u Eten спряха да правят телефони.  LG G5 ми хареса и си викам дай да не закривам още една марка...  (rofl)

moni74

Цитат на: Pyrhel в 13 Май 2016 23:07:55

Моята се оказа 255лв, но от Китай.

escobar

След като изневерих на Apple и си взех флагмана на LG - G4, пак трябва да избирам смартфон.
G4 беше страхотен телефон, много бърз, със страхотен дисплей и дизайн, но след 5 месеца спря да се свърза с операторите и от официалния сервиз издадоха протокол, че е за смяна.
Сега съм решил да си взема нещо доста по-бюджетно и се колебая между Huawei P8 Lite и някое Lenovo - примерно K5 ил P1m.
Някакви съвети?

Pyrhel

Говориш за 5-инча? Xiaomi redmi 3 pro е бюджетния телефон в момента, 250-260 лева. Камера, процесор, батерия, оптимизации - всичко е над останалите. Ето спек: http://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_3_pro-8007.php Липсва оптичната стабилизация, но снимките са невероятни, а и дисплеят е изкл. ярък. Има фингърпринт сензор.

escobar

Xiaomi-то е страхотно, но искам стабилна гаранция, защото много хора пищат от телефони, а Xiaomi в България се предлага от куфарни търговци.
След бързо търсене кой го предлага, открих тези юнаци, които искат доплащане за гаранция...
Иначе търся до 5 инча, бях с 5,5 ама ми идва много.

Pyrhel

До колкото чух СитиТел съвсем скоро ще имат Редми 3 про, в момента май само ноут-ове от про-то има налични.

marti1996

p8 lite е супер телефон, счупих го обаче като се подхлъзнах на автомивката, добра камера бърз, не мяза на евтино, сега съм с p8 не намирам разлика голяма честно казано

TourneoRS

В момента съм с един cat за служебен,смених и един Хуавей, който дадох на жинътъ. При преподписването за малко да си купя пи осем лите, но в последния момент размислих и взех едно Елджи бело мат 25 блябля .... Разлика за мен си не намирам,  само котиту зарежда бавничко но на мен не ми пречи.хуявея ми харесваше повече , белото е като фаянсова плочка в ръката ми.
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

marti1996

честно казано за мен повече от 400-500 максимум е грешно да се дават за телефон, много мои приятели си накупиха s6 и след 1 месех хоп s7  :D, някой има ли впечатления от lumia 650

escobar

Всеки се е "закачил" на нещо, в което емоциите вземат превес над финансовата част - дали темата ще е автомото, риболов, колела, компютри, телефони, маратонки...
Един приятел беше много впечатлен, че в България се прави тунинг на кафеварки и се надпреварват по показатели в интернет.

Мен ме товари, че телефоните са порастнали прекалено. Преди десетина години стремежът беше да бъдат максимално компактни, сега са станали някви ветробрани. Малко са телефоните под 5 инча за съжаление.
Иначе аз ползвам whatsapp, браузване, имейл, fb, twitter и понякога навигация. Камерата не ме интересува. Играя само по изключение и игрите се трият обикновено в рамките на 1 час от инсталацията. Много ме дразни lag-ването в телефоните.

Много е яко, че влязох да ровя за Lenovo и попаднах на препоръки за Huawei, четейки за него ме насочихте към Xiaomi, в разучаването на което попаднах на мнения, че трябва да се заложи на Самсунг в ревютата на който пише, че Lenovo e много по-производителен в същия ценови клас... Като ходих да ги гледам на живо пък ми предложиха LG :)

infomar

Зарибявки, за да си сменяш телефона всяка година... ::)

escobar

Цитат на: Pyrhel в 14 Юни 2016 12:19:39
До колкото чух СитиТел съвсем скоро ще имат Редми 3 про, в момента май само ноут-ове от про-то има налични.

СитиТел така като ги гледам са си пирати. Нямат ПОС терминал, фактурата се издава някога си, ако въобще се издаде. Xiaomi-то отпада...

Dmitarcho

Гледал ли си Nexus 5x ? Около 500 лв.

Ръца Пръца

Alexi

вземай Р1 бързичък ,батерията мачка с моето ползване и ако не колоездя с ГПС забравям кога съм го заредил - и е евтин което не е маловажно щото 1 изтърване и айде -1000 лв нещо .. мен поне не ме влече ..

escobar

Аз тоя път съм си определил лимит от 350 лева. Утре хващам нещо за ушите и каквото сабя покаже.

Sent from my iPad using Tapatalk