Избор на нов телефон

Започната от moni74, 14 Август 2013 00:28:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

К.Методиев

Китайчето твърди, че си имал агент в англия който освобождавал стоките от митница и 100% нямало да се разправям с митниците, дали е така ще си проличи скоро.

За това става въпрос.

http://www.aliexpress.com/store/product/Deposit-for-Shipping-Monday-Order-for-the-EU/1153179_1773323796.html

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

jinjileza

Някой да използва телефон нa Huawei ? Мислех да си взимам Sony Xperia M4 Aqua , но малкото памет му е съществен проблем .. и си харесах Huawei P8 и Huawei Honor 7 .. Вторият не се предлага от мобилните оператори в България .. 

ihovahi

Дочух аз един слух, че Сони щели да пресмятат печалбата другата година, и ако не им харесва, ще спират да произвеждат телефони.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

m_focus

Нямам преки наблюдения от хуавей, но доколкото знам са от брандовите телефони и са им по-високи цените. Може китаеца да ги праща в англия и негов човек в митницата да ги пуска без проверка, а после вече идвайки в БГ от страна от ЕС да няма вече проблеми. Подобно е положението с тинито, те пращат с шведските или холандските пощи, точно за да улеснят ес-купувачите и да не плащат ддс
карай форд и бъди горд :)

opex

Направих набързо снимки с HDR режим, нощен и нормална камера с М8-та. За 4те си мегапиксела аз съм много, много доволен :) Снимките са в 00:51 нощес.
HDR
Night mode
Normal mode
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

m_focus

Да беше с такива спокойни улици София и онзи ден, когато бях .... много джигит в тая столица   (rofl)
Иначе за 4мп е много добре според мен, hdr-а върши работа

К.Методиев

По темата машинката е уникална пристигна вече.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Dmitarcho

Ръца Пръца

m_focus

Честито, със здраве да си джиткаш с телефончето, да не бъгва и батерията по 3 дена да издържа :)

К.Методиев

Досега си играх с него, флашнах му нов ром, че този имаше някакви бацили работи чувствително по бързо от г2.

Lucy

За последните 2 години минаха няколко през ръцете ми. Счупих дисплея на китаеца, за който още страдам. След това се сдобих с LG G2. И него малко счупих. Смених му дисплея с един с транспортен дефект, колкото да има какво да ползвам. Междувременно ползвах едни ВъйФон 5-ца - пълно разочарование. Изпадна ми един Xiaomi Mi4, което според мен е по-слаб и дървен от 3-ката.

В крайна сметка, реших да разчистя всички телефони и да си взема един, който да ползвам и пазя и да ми служи вярно.
Ето новата придобивка:

Huawei P8lite

Много приятно телефонче, с много изчистен дизайн. Работи и с nano и с Mirco sim. Малко батерията му е слаба, на фона на предните машинки, но сега е в тестови период, да видим до колко може да издържи.
"Aко може така, да има... така... повечко екстри, ама така... по-спортна... И ако може направо да си е 2-ка бенЗ... ама да не харчи много... нЕкъде 6-7? Мааааксимум 7,5!" из изискванията на един "рейсър"

Dmitarcho

Х*яМиРазвей ще излезнат маркови :) Да го пазиш повече това животинче ;)
Ръца Пръца

m_focus

Цитат на: Dmitarcho в 16 Декември 2015 08:28:03
Х*яМиРазвей ще излезнат маркови :) Да го пазиш повече това животинче ;)
(rofl) избарали са име, спор няма
иначе по мои наблюдения от няколко години са в графа маркови, не са нонейм марка

Иван Вълков

Като цяло като дизайн, функционалност, сглобка и изработка са много добре, единственият минус е че по базовите им модели нямат софтуерни актуализации не че е болка за умиране де. Много добър избор на телефон.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

escobar

Клъвнах едно G4 на LG.
Като изключим, че не е Iphone, е страхотен телефон.
Дисплеят цепи мрака с тухла.

moni74

Аз на сина ми му взех Леново А1000 - вече месец съм доволен от избора. Само че, установих един бъг. Основната сим карта е на Теленор. Понеже имам 3 сим карти само за интернет и им плащам таксите, реших да бучна едната като втора. Интернета си тръгна на телефончето, но нещо се прецаква и не иска да звъни силно. Чува се едва-едва. И mp3 като пусна, същата работа. Махам втората карта, звука се оправя.
Като изключа този факт, всичко друго си му е наред - четириядрен на 1.3ГХц, с видео Мали, 1ГБ рам и 8ГБ памет. Дисплея е 4", аз и по-голям не исках, за да му е удобен.
Всичко за 140лв.

----------------------------

m_focus

Всичко е чайна-майна, къде по-качествено, къде не. Няма да се учудя и на айфоня на гърба да пише маде ин чайна, макар че  хората като дадат 1000+ лева именно за айфон, едва ли искат да видят на гърба да пише, че е китайско производство, пък и едва ли ще споделят, че е така  :))

hotblooded

Цитат на: m_focus в 22 Декември 2015 19:22:50
. Няма да се учудя и на айфоня на гърба да пише маде ин чайна, макар че  хората като дадат 1000+ лева именно за айфон, едва ли искат да видят на гърба да пише, че е китайско производство, пък и едва ли ще споделят, че е така  :))
Пише "конструиран от Епъл - САЩ, сглобен в Китай", поне на гърба на 6+ модела.  Единствените (за сега) не-китайски телефони които се правят там където са разработени са флагманите на Samsung и LG. Но и това може да се промени още утре  (rofl)  Пробвах Х*явей Р8...  сравнен с LG Gpro2 (който имам) - при едни и същи размери - по-малък екран, и много по неудобен за хващане, иначе дизайн са докарали и карантията бива...  Същия проблем и с Лайново Z2pro... 

AlexanderBozhinov

За момента единствените телефони,които обичам са Nexus и ябълка. Ябълката е телефон за малоумни (като мен) , но при него няма зацикляне,мислене, всичко е измислено и работи безотказно.Единственото,което ми липсва е персонализацията. В момента съм с iphone 6 ,като вкъщи има и един Nexus 5x да го поразгледам малко.

vesso90

Един от малкото телефони които се произвеждаха в САЩ,беше Motorola Moto X 2013,но за съжаление закриха завода.Притежавах го около година,машинката работеше безотказно,но след това ъпгрейднах на по-големия му брат от 2014 година Moto X 2014.Ползвал съм и Нексуси,работата им не се различава със тази на Моторола от по-високия клас.Андроид е напълно чист,без никакви излишни глупости,като смея да твърдя,че дори надминават Nexus благодарение на Moto фукнцийте при изгасен екран(особено на OLED матрица е супер-дупер яко).Не съм хейтър,но определено НЕ харесвам дървената система на Айфоните + че я няма тая демокрация,както при Андроид.Винаги получавам най-новите ъпдейти,за които на мене ми е все тая,но определено приложенията работят по-добре със всеки следващ ъпдейт.Преди няколко дена ми се инсталира Андроид 6.0,и работи перфектно.

Besniq

Цитат на: Lucy в 14 Декември 2015 11:39:52
За последните 2 години минаха няколко през ръцете ми. Счупих дисплея на китаеца, за който още страдам. След това се сдобих с LG G2. И него малко счупих. Смених му дисплея с един с транспортен дефект, колкото да има какво да ползвам. Междувременно ползвах едни ВъйФон 5-ца - пълно разочарование. Изпадна ми един Xiaomi Mi4, което според мен е по-слаб и дървен от 3-ката.

В крайна сметка, реших да разчистя всички телефони и да си взема един, който да ползвам и пазя и да ми служи вярно.
Ето новата придобивка:

Huawei P8lite

Много приятно телефонче, с много изчистен дизайн. Работи и с nano и с Mirco sim. Малко батерията му е слаба, на фона на предните машинки, но сега е в тестови период, да видим до колко може да издържи.
Уникален, аз съм се заплеснал по него но не по лайт версията...имам P6 и мога да кажа, че са страхотни машини !

jinjileza

И аз съм решил следващия телефон да ми е Huawei P8 . Супер са :)
Малко им е висока цената според мен , но то тук в България кое ли не е с завишена цена , така че ...

moni74

Я дайте по едно мнение за ASUS ZENFONE 2 LASER ZE500KL (399лв, 3000 мАч)), ASUS ZENFONE MAX ZC550KL (449лв, 5000мА батерия!), HTC DESIRE 626G 99HAED046-00 (399лв, 8 ядрен 1.7 ГХц).
Цените ги гледам в ЗОРА, но ако предложите нещо по-добро за същите пари ...

hotblooded

Цитат на: moni74 в 19 Февруари 2016 15:13:35
Я дайте по едно мнение за ASUS ZENFONE 2 LASER ZE500KL (399лв, 3000 мАч)), ASUS ZENFONE MAX ZC550KL (449лв, 5000мА батерия!), HTC DESIRE 626G 99HAED046-00 (399лв, 8 ядрен 1.7 ГХц).
Цените ги гледам в ЗОРА, но ако предложите нещо по-добро за същите пари ...
HTCто го остави - RAMа му е на 1/2 от ASUSите...  Двата Асус-а са с различни размери виж кой ще ти е по удобен. За тези пари - по добро трудно.

petermitkov

Asus zenfon max заради батерията. Също снимат доста прилично.
sapienti sat

moni74

Пристигнаха 2-та ASUS ZENFONE MAX, които поръчах от Китай. Първо мнение - страхотен телефон. И като се има предвид, че ми легнаха точно по 257лв на парче заедно със силиконов калъф, карта Кингстън 32ГБ и протектор за стъклото съм супер доволен. А и без мито минаха :)
За първите 26ч батерията падна на 75%, като знаете че първия ден не се спира ръчкането на настройки, интернет и т.н. Само не ми е ясно защо не хващам 4G, а пише само Н+

sinnerman

За този телефон в китайските сайтове пише, че в България не работи на 4G. Само до 3G.

petermitkov

Трябва да работи без проблеми - пише че съпортва FDD-LTE: 2100MHz (1) /1800MHz (3) - т.е. това 3 е точно на теленор честотата за LTE. А и процесора е някакъв Snapdragon 410 който съпортва честотите в европа
sapienti sat

pAbLo

Цитат на: moni74 в 10 Април 2016 17:14:01
Пристигнаха 2-та ASUS ZENFONE MAX, които поръчах от Китай.
Аз съм с Лазер 2 - което е 5 инчова версия на Макс-а.
Фен съм на Асуса вече.
Батерията с нормална употреба стига до 4 дни...
на Зор... 2 :))
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

Alexi

боцнах един Vibe P1 от треската за техника на маркета .. да видим батерията държи ли :)