Форд Мондео Мк3 - слаби места,съвети за покупка

Започната от Alexi, 18 Септември 2011 11:51:52

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

moni74

Цитат на: Septerra в 09 Март 2015 18:34:53
Wow... разговора ескалира доста странно...  (rofl)

Само ще дам коментар за подгрева - може би не всички фейсови са без подгрев, защото моето има, а доколкото знам - и на Dmitarcho също, както и на други колеги. Може и да бъркам.

Моето е без подгрев.

----------------------------

Dmitarcho

Всичко зависи първият собственик какво си е поръчал ;) Аз имам подгрев на предния прозорец и подгряване на антифриза - но нямам подгрев на седалките ;) Половинчат зимен пакет :D
Ръца Пръца

n100ev

А можете ли да ми кажете сервизи в Пловдив, за които знаете, че са читави в който да проверят всичко по колата преди да се купи и колко горе доло струва това.

n100ev

И друг въпрос ако може да ви задам. След като закупя автомобил от автокъща, какви такси и работи трябва да платя, (като гражданска, данък) за да знам колко още да приготвям.

Alexi

Цитат на: n100ev в 09 Март 2015 14:56:19
Съгласен съм и на мен фейса повече ми харесва както на външен вид така и от вътре, явно и другите неща по колата са по-добре, но разполагам с около 4-4,5 хиляди,  а за тези пари такъв модел не съм срещнал да има.

http://www.cars.bg/c439974

ето на тази съм се спрял
тази е много далече от "всички екстри" да не кажа че е съвсем гола .. според мен търси нещо по добре оборудвано .. след като я вземеш от любезния джамбазин имаш екотакса около 200 лв ( ако не е платена ) регистрация 50-60 лв ,данък според конете и гражданска около 200 лв + обслужване и разни дреболии каквито изскочат ,поне едни 1000 лв трябва да имаш че да я стегнеш за каране

n100ev

А горе доло диагностика в сервиз колко излиза. И какво всъщност представлява тази диагностика, какво да очаквам и дали има смисъл. Отново се извинявам за може би глупавите и смешни въпроси, но както казах за пръв път се сблъсквам с тези неща и не съм запознат. Благодаря за отзивите

Alexi

зависи от сервиза ,според мен 50-70 лв .. на нея е добре да се видят основно дюзите как са ,турбото как надува ,да се чуе маховика от специалист да не е тръгнал че е скъп ,да се прегледа окачването ( то по принцип е доста здраво ) и като цяло общото състояние на колата .. огледайте добре около ремъците че цялостна подмяна на задвижващите елементи там е 600-700 лв .. ако изтеглиш късата клечка спокойно можеш да дадеш 2к за ремонти за това читава диагностика е задължително

n100ev

ihovahi

Alexi я му продай твоето мондео. Поне ще случи на кола.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Alexi

ihovahi

Съжалявам. Това нещо съм го пропуснал. Значи твоята отпада.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

n100ev

Търся до 4к ама то няма много избор като цяло :)

n100ev

А какво ви е мнението за колите внос от Холандия?

baibradar

На алекси мондеото продава ли се изобщо ?

Alexi

всичко се продава на тоя свят ,зависи от цената :)

baibradar

Колега си търси читава кола затова попитах.

n100ev

Разбрахме, че се продава колата на Алекси, ама кажете какво ви е мнението за коли внос от Холандия?

Pyrhel

Какво значение има произходът, като по-голямата част от вносът е скрап?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

и аз мисля ,че няма значение откъде е внесена по важното е как е поддържана ; за съжаление джамбазите избират най евтините коли с цел по голяма печалба

Alexi

разчистих темата и я ъпвам за новите потребители

CHERVEQ

Здравейте !!!!
НОв съм и съм се насочил към мондео 2005-  2007 2.2 и виждам че си наясно с тия коли този мотор с верига или ремаци е и едно обслужване на какви пари се вързва горе долу.
При покупка на какво да обърна внимание? смятам колата да я вземам от тук. набеязал съм няколко като на фаворита ме претеснява пробега около 500 000.
колата ми харесва заради простора ,но ще се ползва и за работа.
при покупка смятам да мине инспекция в мото- пфое била някъде 70 лв поне в плевен е толкова.

Alexi

с верига е .. обслужване около 200 лв с качествени консумативи ( при тоя мотор не се пести че после ги даваш наведнъж )

CHERVEQ

Цитат на: Alexi в 06 Април 2015 00:38:44
с верига е .. обслужване около 200 лв с качествени консумативи ( при тоя мотор не се пести че после ги даваш наведнъж )
Не смятам да пестя човек просто не съм сигорен дали съм готов за толкова нова кола впредвит че всичките си искат своето, не като малко по- старите колици.

Alexi

внимавай добре с покупката ,че ако е изтормозена и на много км може да се оскъпи доста .. инак е чудесен мотор 2.2 ,тегли яко ,не е лаком ,но се среща много по рядко от 2.0 и избора е ограничен

moni74

Цитат на: CHERVEQ в 05 Април 2015 22:10:17
Здравейте !!!!
НОв съм и съм се насочил към мондео 2005-  2007 2.2 и виждам че си наясно с тия коли този мотор с верига или ремаци е и едно обслужване на какви пари се вързва горе долу.
При покупка на какво да обърна внимание? смятам колата да я вземам от тук. набеязал съм няколко като на фаворита ме претеснява пробега около 500 000.
колата ми харесва заради простора ,но ще се ползва и за работа.
при покупка смятам да мине инспекция в мото- пфое била някъде 70 лв поне в плевен е толкова.

Здравей, виждам че сме градски :) Та в този ред на мисли - забрави в бургаското МП да направят нещо. Ако искаш сервиз за оглед, мога да ти препоръчам един на лс. В Бургас ли е колата, която си харесал? Ако е от автокъща, коя е?

----------------------------

CHERVEQ

Цитат на: moni74 в 07 Април 2015 10:27:06
Здравей, виждам че сме градски :) Та в този ред на мисли - забрави в бургаското МП да направят нещо. Ако искаш сервиз за оглед, мога да ти препоръчам един на лс. В Бургас ли е колата, която си харесал? Ако е от автокъща, коя е?
колата е в пловдив , като след оглед ще си избера една от 3-те , но тази която най- много ми харесва излиза че или собственика е най- честен понеже колата е на около 500 000 км или просто си е читава
КОЛЕГИ ПРЕПОРЪЧАЙТЕ СЕРВИЗ В ПЛОВДИВ ЗА ОГЛЕД НА КОЛАТА!!!!!

n100ev

Колеги благодаря ви на всички за отзивите и коментарите. Вече мога да се похваля, че съм собственик на Мондео 2.0 TDCI 2005. Започват да ми излизат още много въпроси, които ще почвам да питам по темите :)

vaniot0

Здравейте колеги! Предстои ми купуване на мондео и доста изчетох и във двата форума. В момента карам Фокус 1.8тдди седан и съм много доволен, но искам да се метна на по-голямо и удобно. Мондеото е 2.0тдци 130 коня 6 скорости. Докарано е на ход от Германия и в момента (на километраж) е 255 хиляди. До колкото разбрах няма само подгрев на седалките и автопилот. При всяко положение ще отида да го гледам, но въпроса ми е какво да проверя преди да "дам парата". Благодаря предварително! ^-^

Alexi

обединих малко теми и ги стикнах в една по идея от други форуми ,така цялата информация по тоя въпрос да е на едно място че в годините се оказаха 10тина такива отделни темички някои толкова назад че никой няма да ги прочете никога

viceroy

Имам въпрос за горивната система Делфи на МК3, тъй като съм виждал такова и то не в Бг с помляна помпа и стружки в горивната система, като подменихме нея, резервоара и дюзите... Горивото може и да не е било читаво на 100%. Иначе знам, че са доста надеждни, но този проблем не искам да го имам ако се сдобия с такова, та често ли се среща? Самите дюзи изобщо не ме плашат.