Форд Мондео Мк3 - слаби места,съвети за покупка

Започната от Alexi, 18 Септември 2011 11:51:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Nebhotep

Здравей, прегледай тази тема, ако все още не си я видял: http://fordbg.com/forum/index.php?topic=37.0

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

agrogrind

Темата съм я прегледал, просто ми е любопитно как е ТДДИ-то, защото с парите, които ще разполагам според мен е по-вероятно тдди да се намери читаво, пък ако е като фокуса със сигурност няма да е капризно към качеството на горивата.
А пък, ако идва слаб винаги може да се чипне ;) До сега само дизели съм карал и знам какво се гледа като основно. Мерси все пак за отговора

Nebhotep

Има колеги от форума, които карат (Marlboro). Като поддръжка е по- евтин и не е капризен към горивата.

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

Pyrhel

2.0 TDDi е същото както Фокус 1.8 TDDi, както и 2.4, всички в периода '99 - 02' - здрави инжектори и еднократен проблем с помпата (VP44), който вече много хора го оправят. Не са капризни. Здрави са и части - бол. Мондеото е с 2-масов маховик, включително и TDDi-то, но се минава на едномасов с обикновен съединител без никакви драми.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ceco.deyanov

Здравей колега. Аз съм с Мондео ТДДИ 115.
Не мога да се оплача за сега от колата. Подкрепям казаното в другите мнения.
Виж ми колата в профила ми. Там пише какво съм правил по нея от като е с мен.
Единственото нещо дето не ме кефи е че не можах да смъкна разхода под 6/100.
Но много си зависи и как се кара.
Поздрави.

Астор

Ами гледам , че си от Плевен ,ако искаш обади се да видиш(покараш) моето.Даже е и комби :))0887297822-Иво

agrogrind

Благодаря Ви, конктретната информация, която получих ми е достатъчна, значи ще се търси ТДДи ;)
Иво благодаря много ще Ви се обадя, в близките дни да видя как е като динамика, т.е. в диапазона на обороти 1500-2500 понеже една кола масово се кара в тези обороти ;)

agrogrind

Само да попитам по-запознатите колеги за помпата на колата изведнъж ли умира или се хваща на диагностика.
Имам комшия и с БМВто му 320д е46(вп44) умря изведнъж. Не, че е проблем като умре ремонта е евтин вече само да знам дали като я зема да не се презастраховам и да я ремонтирам.

Pyrhel

От веднъж и на диагностика се хваща само като е умряла.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

kkrumov

Здравейте, отдавна чета форума  и дойде момента да се регистрирам. Решил съм да си купувам Мондео МК3 2003-2005 г. 2,0-130 или 2,2-155. За съжаление ресурса е малък и има голяма вероятност да купя многохилядник, затова ще задам няколко въпроса и ще си отварям очите до колкото е възможно/не разбирам нищо от устройство на нов дизел/. Ако по някои въпроси има писано, моля да ме извините може да съм пропуснал или да не съм разбрал, ще се опитам да бъда максимално точен.
1.   Ако дюзите на модел преди фейса са рециклирани, какъв пробег имат и дали са все още толкова проблемни?
2.   В някоя тема четох, че съединител и маховик се сменят заедно, задължително ли е и защо?
3.   В сервиз различен от МОТО ПФ могат ли да бъдат диагностицирани дюзите и проверен маховика?
4.   Смятам да слагам ЧИП, какви са впечатленията и специфичностите за тези 2 двигателя?
5.   Трябва ли да избягвам автоматик и как може да се познае ако има проблем?
6.   Как може да се познае дали има ESP, trak6an и автопилот? Ако е възможно колеги с подобни екстри, моля да покажат снимки на таблото с обяснения.
7.   Какво мислите за следните обяви:

http://www.cars.bg/c902994

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11407840141609877

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11401552106206288
  Благодаря предварително за отговорите
пп Прочетох темата на Alexi, беше ми много полезна.

Alexi

вземи след фейса ,оправени са доста бъгове ( то 2.2 преди фейса няма де ) .. темпомат - трябва да има копчета на волана - от тия обяви нито едната няма ,за ЕСП също има копче на централната конзола .. за дюзите - божа работа колко ще изкарат ,в доста сервизи различни от МР могат да се видят ..съединител и маховик е прието да се сменят заедно щото имат горе долу еднакъв живот ,а труда е около 200 лв ,да не стане 400 .. за конкретните обяви нямам мнение ,км са повечко от написаните трябва да се видят на място но за 4к .. колкото толкоз

hotblooded

1. Зависи как и с какви калапанчета са рециклирани и с какъв филтър и каква нафта е карана колата. Може още на следващия ден да отидеш за вазелин, може и да нямаш проблем едно 100 к км че и пвоече.
2. Не е задължително, но като се има предвид срока на доставка - обикновено не се рискува да поръчаш само явно заминалата част, да разхвърлят колата в сервиз и да се окаже че трябва и другата. По добре смени всичко, за да знаеш какво караш, а ако имаш годни неща ги продай и си върни част от парите.
3. Могат, виж темата с препоръчаните сервизи.
4. Получават се нещата, но се иска да отидеш на място където знаят какво правят че после може ходиш за вазелин.
5. Автоматик има само на 2.0 TDCI, на 2.2 няма. Ако ще чипосваш - няма как да стане с автомата защото 130 коня са му границата
6. Ако имаш бутон за изключване на ЕSР - вероятно има. Ако има ЕSP ще има и тракшън. Автопилот.... волана с бутоните не е гаранция че има - имаме опит във форума с кола която има копчелъците на волана, ама само тях. Трябва да се гледа долу при педалите за превключвателите и кабелите към тях. Или виж моята тема за автопилота и по кои букси колко кабели трябва да има.
7. Само 2.2 ката ми харесва - светлия кожен салон ми е слабост

recoba

Този модел на МОНДЕО 2.2-155к.с е уникален,според мен е най-доброто от Форд до момента.
Единствения проблем/ако може да се нарече такъв/ е дизеловата система ,която е ДЕЛФИ,Т.Е. много е капризна откъм нафтата.
Ако искаш да нямаш проблеми СЛАГАЙ ДВУТАКТОВО МАСЛО В НАФТАТА-50гр на 10 л.нафта.Гориво само от РОМПЕТРОЛ и ШЕЛ
Другото и последно слабо място е обтегача на ремъка на климатика-сменя се доста често-25-30000км.
Всичко останало по колата е перфектно.

Alexi

е ,моя оригиналния оптегач го смених на 150к ,сега с новия съм минал вече 50 :)) виж демферната шайба изкарва по малко ,80-100к

hotblooded

Моята кола е на 130 000 км и не съм сменял ни шайба, ни обтегач (да чукна на дръво). Ако се сменят с калпави - логично е да карат от ден до пладне.  Ако не слагаш оригинален горивен филтър и караш с "тунджа" - и 7-тактово масло няма да ти помогне.

chokolino771

Като говорите за дюзи Алекси ти ми беше казал, че някой в Шумен ги ремонтира.Има ли наистина някой, че днес ми се обади един човек сега си купил колата и както обикновенно при настъпване придръпва и в авариен режим.Утре ще я закача на компютъра и ако се наложи ще го ориентираш ли къде е майстора в Шумен?А пък за обтегача ако си поръчваш пак ако може и на мене 1 да поръчаш веднага пращам парите  :D да пробвам дали и остатъчното тракане няма да изчезне.

kkrumov

Благодаря за бързите отговори. Това за автомата и чипа не го бях чувал, а е важно и най-вероятно отпада като вариант. Утре ще ходя до Казанлък да видя Мондеото от първата обява. Колега от града каза, че салонът е много запазен и двигателя работи добре, но ще видим.
Мой приятел има 2,0-115, но ми се струва че не върви /особено на 5 и 6-та предавка/. Възможно ли е турбото да иска почистване?

Dmitarcho

КЛакво разбираш под "не върви на 5-та и 6-та ? И моето е 2.0 130 коня, и на набира на 5-та и 6-та какво на 2-ра и 3-та :) Като гледаш колата, гледай дали има вибрации в педала на съединителя - симптом за заминаващ съединител/маховик. Можеш да направиш теста с бордюр/ръчна 2-3-4 предавка, пускаш съединителя и колата трябва да угасне ;) Окачването е здраво на тея Мондеота.
Ръца Пръца

Alexi

принципно вече всеки читав сервиз ги ремонтира тия дюзи не са нещо извънземно че и с 2 ключа на масата в къщи се ремонтират само трябва да си купиш клапанчетата оригинални има в ибей по 50 паунда са ,инак сервиза е в с. Ясенково но напоследък мненията за него са смесени .. 115ката си върви приемливо зависи какво си карал ,но няма нищо общо със 155 кончета

baibradar

Относно окачването - моята е купувана и карана само в България вече 130 000 км. и окачването вече е лом. Сега съм на етап събиране на пари и подмяна на цялото предно окачване а по-нататък и задно. Колите нов внос идват със здраво окачване но на огромен километраж. По нашите пътища нищо не може да оцелее дълго.

Dmitarcho

Да не се отплесваме много от темата, в Габрово подменят зялото ВиК ... разкопан е целият ни град - и така е от почти 3 години. Вярно, че не ч карам колата кой знае колко, но за 3 години по тези окопи, съм сменил 1 биалетка и 1 накрайник ;) Но и Мондеото е венесено от Италия - не е карано само в Бг, и ти си прав ;)
Ръца Пръца

CHEFOBG

Във Варна си имаме чипосан 2.0тдци автомат(джатко).Аз освен Мондеото имам и голф 6 2.0тди дсг(140к.с) и да си кажа чесно колегата с мондеото ми слага яко.

kkrumov

Вчера бях в Казанлък и гледах Мондеото от обявата, но се оказа че е 02, а не 03г. Двигателя ми се струва, че работеше добре /имаше съвсем леко чукане, но беше студен/. При подаване на газ на студен двигател, когато пусна газта отзад излиза съвсем лек светъл пушек, но мисля че това е нормално. Салона беше приличен. Гумите бяха на нула. Съединителя отделяше долу и нямаше шум.Освен това не ми позволиха да го изкарам извън автокъщата, а собственика на колата не беше в града и засега се отказвам от нея.
ПП преди малко гледах едно местно Мондео, но беше много зле и се замислям, че тази в Казанлък не е так токова лоша :o

ihovahi

Трудно се намира хубава кола... надявам се да попаднеш на подходяща... но всичко си е до късмет  (fri)
Който фôрка "майстор" си нахôда!

kkrumov

Dmitarcho

Тази конкретно ходихме с emkata  да я гледаме. Не си струва, колега точна тази :) На живо няма нищо общо със снимките. Салона е много захабен, багажника не се отваряше, само с един ключ /и то без бутоните мисля, че беше/, с малко екстри. 90% процента от нещата които ги пише ги няма ;) Нито подгрев на предното стъкло, нито на седалките, тоя усб порт не знам от къде са го измислили, мисял, че нямаше и сензорите за дъжд и светлина ... Като цяло не си струва колата.
Ръца Пръца

kkrumov

Мерси за бързия отговор. Явно една кола не се продаде 1-2 мес по-добре да не се гледа.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11414846289327971&slink=7xhkqa-
тази е нова в София

Dmitarcho

подгрев на задните седалки  ??? :'( Супер :) Някой в София да ходи да я огледа .. и да я отнасяш ;) Това FULL не знам какво трябва да означава ... :)
Ръца Пръца

kkrumov

Това full означава джамбазка зарибявка :)). Като гледам таблото няма ESP, а някаква букса?

Dmitarcho

Това е буксата за AUX, някой я е изкарал на по-удобно място - иначе се намира в джабката :)
Ръца Пръца