Форд Мондео Мк3 - слаби места,съвети за покупка

Започната от Alexi, 18 Септември 2011 11:51:52

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

hotblooded

Зависи - аз имам една букса, почти като USB в жапката, но е за алармата....

Dmitarcho

Не съм чувал за USB при Мондео мк3 ? Моя aux:

Ръца Пръца

Pyrhel

Цитат на: Dmitarcho в 01 Ноември 2014 19:52:58
Не съм чувал за USB при Мондео мк3 ?
Не само си чувал, ами си се и возил :P
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Dmitarcho

Ръца Пръца

emkata

Цитат на: Dmitarcho в 01 Ноември 2014 18:51:10
Тази конкретно ходихме с emkata  да я гледаме. Не си струва, колега точна тази :) На живо няма нищо общо със снимките. Салона е много захабен, багажника не се отваряше, само с един ключ /и то без бутоните мисля, че беше/, с малко екстри. 90% процента от нещата които ги пише ги няма ;) Нито подгрев на предното стъкло, нито на седалките, тоя усб порт не знам от къде са го измислили, мисял, че нямаше и сензорите за дъжд и светлина ... Като цяло не си струва колата.

Митак, да му беше и драснал каква е цената на табела бе.   (rofl) (rofl) (rofl)  Че май беше с хиляда отгоре, доколкото помня.

Alexi

тая по горната е някакъв събери чарк ,тренд със салон от Ghia Х ? втората е по смислена ,истинска Ghia ,изглежда запазена по снимки ..

mladenmih

Аз ще споделя как станах собственик на моето мондео.
Отидох в автокъщите в Добрич и го видях,абсолютно всички кори по двигателя му стояха от долу от горе вътре много запазено много ми хареса и започна пазарлъка,продавача свали с 1000 лв. и се навих,знаех че ще има нещо,колата студена прекъсваше пробвах със свещите(две бяха извън строя) не се получи и си казах дюзи,свалих пратих ги в Карлово-двете изобщо ги нямаше,направи ми ги майстора от който съм страшно доволен,сменях консумативите и случайно попаднах на стикер(беше паднал до ABS) -2012 г. е била на 290000 км. Аз си знам че ги връщат и това не ме притеснява,съединителя няма шумове и излишни вибрации(чувал съм че с компютър и по компенсацията на дюзите може да се хване ако си е заминал).И сега колата е с чип и от 115 h.p. сега е на 130 h.p. на гуми ефекта го постигнах с хибридно турбо и един много добър чип.
Извода ми е че каквото пише на километража слагаш още 200000 км. и си знаеш на колко горе-долу ти е колата.па и колкото и да ми се кълне продавача.
Късмет с покупката на автомобил и се надявам да се похвалиш скоро :)
"аз съм най младия от инжинерите Харпов те ви казват да не пиете-не ги слушайте-пийте"

VENTCI

Може да погледнеш тази
Ще има най-вероятно да и се прави нещо но всички са такива общо взето - иначе пък има доста екстри ако търсиш това.
Мотора е 2.2 ,  което на мен ми харесва  8)   Цената вероятно ще е 500 лв. надолу

Alexi

да свежо изглежда ,но 1/3 от описаните екстри ги няма и е една от най бедните Гия които съм виждал .. няма подгряване на седалките ,няма темпомат ,няма и подгряване на предното стъкло

radikn

Тази последната и аз съм я гледал...
доскоро се продаваше за 6200 (цяла година и повече)
Ремъци, обтегач, акумулатор дискове и накладки и отпред и отзад, дръжката на пасажерската врата не работеше,
и търговеца ми свали 100 лв. !!!  ???
Тръгнах си без да мога да си взема въздух!!!

Alexi

е то това са си нормални консумативи нищо че са над 1000 лв общо :)

radikn

kkrumov

Цитат на: radikn в 04 Ноември 2014 18:37:04
Погледни това, колега !

http://www.cars.bg/c866196

На тази и намалиха цената преди 10-тина дена, не знам дали е читава, но когато ми остане време ще се разходя до Пловдив.
пп нещо не ме кефи без кожа

kkrumov

Цитат на: mladenmih в 02 Ноември 2014 18:25:47
Аз ще споделя как станах собственик на моето мондео.
Отидох в автокъщите в Добрич и го видях,абсолютно всички кори по двигателя му стояха от долу от горе вътре много запазено много ми хареса и започна пазарлъка,продавача свали с 1000 лв. и се навих,знаех че ще има нещо,колата студена прекъсваше пробвах със свещите(две бяха извън строя) не се получи и си казах дюзи,свалих пратих ги в Карлово-двете изобщо ги нямаше,направи ми ги майстора от който съм страшно доволен,сменях консумативите и случайно попаднах на стикер(беше паднал до ABS) -2012 г. е била на 290000 км. Аз си знам че ги връщат и това не ме притеснява,съединителя няма шумове и излишни вибрации(чувал съм че с компютър и по компенсацията на дюзите може да се хване ако си е заминал).И сега колата е с чип и от 115 h.p. сега е на 130 h.p. на гуми ефекта го постигнах с хибридно турбо и един много добър чип.
Извода ми е че каквото пише на километража слагаш още 200000 км. и си знаеш на колко горе-долу ти е колата.па и колкото и да ми се кълне продавача.
Късмет с покупката на автомобил и се надявам да се похвалиш скоро :)

Ако може напиши цените за ремонта на дюзите и на чипа.

Иван Вълков

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

ihovahi

Цитат на: kkrumov в 04 Ноември 2014 19:57:52

На тази и намалиха цената преди 10-тина дена, не знам дали е читава, но когато ми остане време ще се разходя до Пловдив.
пп нещо не ме кефи без кожа

Важното е мотора и купето да е здраво. Всичко друго се добавя (кожен салон най-лесно).
Който фôрка "майстор" си нахôда!

n100ev

Здравейте колеги. Ориентирал съм се към този тип автомобил Mondeo 2.0 TDCi 2003г +- една година разлика. От доста време ги разглеждам по сайтовете и съм си набелязал няколко за оглед. Това ще ми бъде първа кола и за това се обръщам към вас като хора с повече опит. Дайте ми мнение и насоки на какво да обърна внимание като си избирам колата. Като цяло също ще се радвам на мнение и за колата дали изборът ми е добър и така ако може да ме светнете в тази насока. Благодаря ви!

Dmitarcho

Защо не погледна първата тема в раздела ;) http://fordbg.com/forum/index.php?topic=37.0 Тук е описано какво да се гледа при покупка на Мондео мк3 ;)
Ръца Пръца

n100ev

Да погледнах я, но там главно се говори за колите след фейса т.е. след 2004, затова пуснах тази тема точно за този конкретен  модел от 2003г.

Dmitarcho

Ръца Пръца

hotblooded

Като цяло вероятността от скъпи повреди по дизеловата апаратура на двигателите преди фейс лифта е доста по висока. Това е основната разлика. Другото е че колите 2002-2004 година вече не само отидоха до луната (като пробег)  ами вече се връщат - тоест някой от скъпите ремонти чакат пред вратата.

Alexi

според мен се напъни за след фейса ,доста паднаха цените .. има доста подобрения модела както визуални така и по горивната система

n100ev

Съгласен съм и на мен фейса повече ми харесва както на външен вид така и от вътре, явно и другите неща по колата са по-добре, но разполагам с около 4-4,5 хиляди,  а за тези пари такъв модел не съм срещнал да има.

http://www.cars.bg/c439974

ето на тази съм се спрял

Septerra

За имане - има много за 4-4.5к фейслифтови, друг е въпросa кои и колко си струват. Не знам какво купе търсиш - седан, хеч или комби, но съвсем произволно попаднах на това:

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11424101494205398&slink=92ahfz

Има и още доста за тези пари от фейслифта, но трябва да ги видиш на живо.

Според мен, освен изредените по-горе неща, гледай и да има "зимен пакет" - подгряване на предното стъкло и седалките, защото удобството е много голямо. Ако имаш как да провериш дали има подгряване и на антифриза - още по-добре, супер екстра е. Смото устройство се намира в долната част на колата, под скоростния лост горе-долу, но се гледа на канал или крик.

Успех!

Pyrhel

До колкото помня всички преди фейса имат подгрев на антифриза, всички след - нямат.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

n100ev

Пропуснал съм да спомена, че търся седан, дизел. Иначе тази обява наистина изглежда доста добре

martin1977

Щом настояваш дизел, по-добре събери малко повече и вземи 2.2 - 155 к.с., хем е и фейсово. И то, и 2.0 могат да създадат проблеми /като дори 2.2 по-скъпи/, но поне знаеш че по-големият върви малко повече,  а харчат горе-долу еднакво - не са много икономични, но все пак са големи коли /като купе/. Има писано много по този въпрос,  но имай едно на ум, че такава кола на под 1/2 млн. км. рядко се среща. Успех и да се похвалиш.

Dmitarcho

2.2 са рядкост за нашия пазар ... 2.0 ще му върши работа ;)
Ръца Пръца

Septerra

Wow... разговора ескалира доста странно...  (rofl)

Само ще дам коментар за подгрева - може би не всички фейсови са без подгрев, защото моето има, а доколкото знам - и на Dmitarcho също, както и на други колеги. Може и да бъркам.

n100ev

Благодаря ви за мненията и акъла ще ги имам предвид нещата доколкото мога при избора и покупката на автомобила