Форд Мондео Мк3 - слаби места,съвети за покупка

Започната от Alexi, 18 Септември 2011 11:51:52

« назад - напред »

0 Потребители и 5 гости преглеждат тази тема.

moni74

размер на данъка: 237.60 лева

Моят е точен до стотинкa!

----------------------------

pAbLo

При нас ги смениха миналата - 2013та година с бонус 25%
Незнам дали тези са си обновили инфото 8)
И на двете коли проверих - разликата е значителна :D
П.С.
За ПЛОВДИВ са старите промили - на малката кола го дава 18лв а вече е 23 8)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

Alexi

ако ви се вижда много данъка проверете колко е за 250 коня ,аз така се успокоих :))

moni74

Реших дa те послушaм и проверих колко е дaнъкa нa колaтa от подписa ми:

размер на данъка: 909.16 лева

ValkataFF

И така колеги вече сме на 100% пак в редиците на Форд.Днес закупих търсеното от мен Мондео 1.8 125 к.с. 2005 г. Минах вече един обстоен предглед в сервиз и нещата засега са добре,което незначи че няма  да има изненадки в бъдеще.В момента сме с временни(транзитни) номера ,първо мисля да сложа ГИ (приемам съвети и препоръки за сервиз по този въпрос за гр. София) и след това слагам БГ номера и дано само консумативи да сменяме.Скоро и снимки ще има в съответната тема ...Лека вечер...

ValkataFF

И да не забравя да благодаря на всички който се включиха с важните си мнения.

Alexi

ми айде безаварийни ,чакаме го в дневника :)

ValkataFF

Колеги да попитам тук за да не отварям нова тема,Мондеото което закупих(1.8 125 к.с. 2005 г. бензин) с верига ли е?Че нещо не съм наясно много много..

Alexi

да ангренажа е верига но си има и ремък за другите карантии

hotblooded

Това че е верига не бива да те успокоява - има си какво да се сменя и там, или поне да се поглежда че един колега доста страда от обтегачите на тая верига - износват се или се запушват маслените им канали и не работят и агренажа охлабва

Alexi

бензина преди фейса има и една друга слабост ,клапите в колектора трябва да се погледнат че имат навика да хващат пътя към ауспуха

ForeverFord

Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

Alexi

принципно да ама .. не съм я виждал колата .. знаем по Горубляне как се образуват годините

hotblooded

Цитат на: Alexi в 09 Януари 2014 08:10:18
принципно да ама .. не съм я виждал колата .. знаем по Горубляне как се образуват годините
От Горубляне са по притеснителни реалните километри, а не годините.... 
  Колега, (ValkataFF)- ако ще я нагЪзваш (слагаш АГУ-ГИ) - смени задължително свещите и кабелите - ако сегашните стават - запази си ги резерва, обаче като за начало с нови. И ако намериш в И-бей или другаде евтина бобина (под 100 кинта) купи си я (пък нека да седи), другото ти го казахме - преглед на "бананите" на агренажа и вихровите клапи - пак да ти е мирна главата.

Alexi

зависи с кой мотор .. ако е 2.0 ( препоръчвам ти след фейса да е даже е задължително за да не ти побелее главата ) комплект съединител с маховик около 1000 , ремъчно задвижване всичко около 600-700  .. дюзи ако са за ремонт грубо 1000 ,това са болежките на коли на повечко км .. не взимай кола на над 200к според мен да имаш ресурс да караш вместо да ремонтираш щото тая кола можеш да си я купиш още 1 път ,така е с дизелите .. ако се насочиш към 2.2 - всичко е същото ,само съединителя е по скъп ( за щастие не ми се е налагало да го сменям ) .. там обаче ще разполагаш с динамика подобна на Ескорта ти а ще гори почти наполовина мен ми гори средно 6-7 като често му отпускам края не се стремя да карам икономично .. бензинов фокус 1.6 е много по евтин за поддръжка но не върви и повече гори ,вътре е по тясно и спартанско

demetra

Здравейте!
Имам намерение да купя Форд Мондео, нещо такова: http://www.cars.bg/c556905 , интересува ме мнение относно  двигателя, цени на части и поддръжка на колата и кое е най важно да се знае при покупка.

hotblooded

Колега, първо не вярвай тая кола да е на 122 к, ако имаш късмет ще е на 222, ако нямаш - на 300+... 
Като цяло прилично оборудвана кола - автомат с типтроник + темпомат, подгрев на преден джам. Автомата не е проблемен, ако обаче не е гърчен преди това - трябва да превключва без тласъци, и без "зависване". преди покупка стандартните неща - преглед на ходова част, оглед за следи от удари и течове. Ослушай се дали турбото не свири като се натовари, и компютърна диагностика - проверка за грешки, като е добре да я покараш малко преди да я закачиш за комп.

moni74

ОК че е автомат с ESP, има темпомат и е немска. Кофти че няма кожен салон с подгрев, ксенонови фарове, аудиото не е Сони... Това че е с теглич за мен е минус. Километрите не са реални 101%!

demetra

Нещо такова ли имате в предвид: http://www.cars.bg/c513227, то за километрите е ясно, умножавам годините по 20-25 000 и си идваме на реалните. Колкото до колата, ще я взимам от познат и се надявам да е читава. По важното е поддръжката. 
Аз търся нещо от този клас кола, другите подобни са: Тойота Корола/Авенсис, Опел Вектра или Пасат. Просто тази е най голяма от другите и е бъкана с екстри и за тези пари е по нова от другите за такава цена.

Alexi

добре е да се информираш за цените на евентуални ремонти по тия коли защото са подозрително евтини .. примерно дюзи 1000 ,съединител 1500 и т.н. .. няма такава кола на под 200к ( само моята ама тя е уникат :)) ) да не кажа 300 ..

ihovahi

Действително - с толкова екстри а за тези пари  :-[ много странно.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

hotblooded

Цитат на: demetra в 10 Март 2014 19:51:35
Нещо такова ли имате в предвид: http://www.cars.bg/c513227

Koлега, виж цените на коли като по тези обяви

А сега виж какво идва за тези пари (от родните обяви)..

Просто си приготви и едни 1000-1500 лв за ремонт близките 10-20 к км, дори и всичко да им е наред на тези коли.   Моя съвет - имаше една много готина бензинка 2,5 с яко оборудване, вярно че беше дъртичка - 2002ра, обаче слагаш едно АГУ и забравяш за евентуалните проблеми с дизляците...

Еdit - ето я въпросната бензинка..  Впрочем, цената на ново АГУ ти е на цената на ремонта на дизляка, но при условие че изкиха само едно от трите- съединител, дюзи или турбо....

pantata

hotblooded

Цитат на: pantata в 10 Март 2014 20:12:37
Що бе, на това какво му е? http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=243441872&cd=635272689610000000&asrc=st|as,sp
Само на 2 пъти повече км е от тези по родните автокъщи и че вътрешните снимки не случайно са размазани... :)  Иначе за 3500 лв какво повече да искаш - приготвяш още 2 бона и я правиш кукла..

Alexi

нищо не му е стига да е поддържано само че в БГ влизат такива че и на повече км връщат се на 120к и после турбото замина на 150к ,дюзите и те ,бах тия дизели нещастни ..

demetra

Благодаря за отговора, но на мен ми трябва комби, трябва да събирам детска двойна количка и всичките съпътстващи я вещи за бебета. Колкото до километрите то е ясно че са на половина от това на което е в действителност. Както и по рано питах интересува ме поддръжката лесна и евтина ли е?

Alexi

комбита има в изобилие най добре е да я закараш на диагностика преди да я купиш .. Мк3 особено след фейса е здрава и хубава машина няма да те разочарова

hotblooded

Цитат на: demetra в 10 Март 2014 20:17:11
Благодаря за отговора, но на мен ми трябва комби, трябва да събирам детска двойна количка и всичките съпътстващи я вещи за бебета.
комби -1
комби - 2

помисли добре дали си струва риска с дизляк, имаме колеги уцелили бройка, но имаме и разочарования... Ако уцелиш читав дизляк, дето не е ходил до луната - ще останеш доволен, но вече е доста трудно - дори и най новите влизащи в България са на по 7-8 години и на по над 200 000 реални км

Alexi

реално много повече .. коли на по 200к са на 4-5г масово .. чак като се замисля какво ще вземам като тръгна да сменям колата ме хваща страх :)

Pyrhel

Офф: Разделих темата в нова.
Офф2: Алекси, да ти дам моята? :D
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.