Обстановката на пътя

Започната от Backstage, 14 Ноември 2012 04:35:04

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

hotblooded

Доста сняг си вали там, и навява... Тука в Бургас още не ми е светвала червената снежинка

mitakinen

Утре ще ходя до Софето - дано не е много заледено

Backstage

адски заледено ше е брат.... в момента вали дъжд на 0 градуса.....сутринта ше е джам...внимавай

К.Методиев

Освен, че е заледено при нас е и страшна мъгла.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Dmitarcho

В Габровско вали стабилно сняг - мокър, и си трупа доста доволно ;)
Ръца Пръца

Alexander

В София е мъгливо, но няма заледявания.
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

mitakinen

Целия път Карнобат - София и обратно си беше мъгла и дъжд с 3-4 градуса и лек снежец на Траянови врата

Alexi

по нашия край нещата не отиват на добре .. вече има към 20 см сняг и вали обилно ...щях да пътувам но го отложих ..

tropper

Аз пък в Сф видях днес да хвърлят сол и по квартална уличка (верно от по-исползваните вътрешни, ама все пак си е постижение)  ???  8)

Колкото до североизточна България - там при вас май всяка зима е тежко  :-[
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

tha22don

В Русе вали та се къса. Може да изнасяме сняг за някоя област, ако ви липсва :)
Сутринта почна лекичко да вали сняг, но с много зъл вятър. Сега е обратното....за 1 час престой, колата ми се наложи да я чистя основно от - до. Извън града не ми се мисли какво е....

Backstage

В София го даваха също да вали,а пече слънце...

Alexi

дават го около 40 см да падне .. тука вече са около 30

Dmitarcho

И в Габрово не е спирало да вали от много рано днес. сутринта на колата имаше около 15-тина см. сняг и не е спирало до сега да вали. Доколкото чух от колегите с камионите и в Търново има много сняг. А мисля да пътувам до Варна събота или неделя /Алекси,стой си у Шумен да помагаш - да не дава Господ\. В този ред на мисли, чух,че магистралата към Варна е отворена цялата - има ли нещо вярно ?
Ръца Пръца

Alexi

на отиване май да на връщане не знам .. ама аксаковския баир надали е отворен  :))

P.Kostadinov

Положението във Варна за едните 5-6 часа се срина тотално.Гледам закъсали Икаруси,автобуси.. та дори и Лади Ниви,по интересното е,че един Форд не видях закъсал.Иначе почистват пътищата,но главно кръстовището на затвора си остава най-трудно проходимо и много хора останаха посредата.А иначе по кварталите мисля,никой не се е хванал да чисти улиците(поне в моя и близките 4-5 квартала... )  >:(
Карай толкова бързо,колкото бързо би могъл да спреш !

escobar

По малките улици винаги е Кербала ама ако няма коловози съм за, есп долу и дръж се радке взех та!
В София хвърлят няква химия и е много добре. По улиците из квартала няма и си е лед, но по основните е повече от задоволително.
Според мен Цар Борис трябва да се избягва докато не пуснат естакадата, щото там два дни е добре и на третия попадаш на епично задръстване...

Alexi

то кръстовището на затвора на сух път е зле и се чака по 10 мин да не говорим сега :))

TourneoRS

В Русе е един ад , добре че сложих  зимните гуми в събота . Един снегорин за малко да отнесе една пешеходка , жената едва не припадна от страх . Снега е един такъв като брашно , сух , постоянно навява , под снега е  хубав слой лед . Ако влезеш в по-дълбок слой и забуксуваш , оставаш си там . Пътя към Разград май е затворен , до Бяла пускат от там нататък не знам .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

G_o_c_e_v

Цял ден вали и в нас съм ринал сняг 5 пъти и бащата няколко. Равносметката за днеска са 2 изтеглени камьона, 2 коли и улиците в село чистих около 2 или 3 часа с това..

И за хляб ходих с него до магазина, пък продавачката ми се смее като и казах, че ме домързя да си почистя колата :))
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

P.Kostadinov

Цитат на: Alexi в 19 Декември 2012 20:09:21
то кръстовището на затвора на сух път е зле и се чака по 10 мин да не говорим сега :))
Ами Алекси какво да ти кажа.. днеска имаше коли които пожелаха да не спират,че явно немогат да тръгнат после изобщо и цепиха дирекшън направо на червено и ставаше мазало и симфония от свирки и поздрави на роднините  :)) :)) :))
Карай толкова бързо,колкото бързо би могъл да спреш !

Alexi

ЦитатЗатворени са всички пътища в областите Разград, Шумен и Добрич се забранява движението на всички превозни средства заради обилния снеговалеж и снегонавявания, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура". Затворени са всички третокласни пътища в области Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Сливен и Стара Загора.

Всички превозни средства с тегло над 3.5 тона нямат право да се движат по пътищата в областите Велико Търново, Габрово,Стара Загора, Хасково, Кърджали, Ямбол, Сливен, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Русе, Варна и Бургас.
от тая сутрин ,и продължава да вали  ??? според мен снега е около 50 см

Иван Вълков

Тука в Димитровград положението е търпимо има към 25 сантиметра снях но на фона на миналата зима положението е песен.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Dmitarcho

ЦитатЗатворени са всички пътища в областите Разград, Шумен и Добрич се забранява движението на всички превозни средства заради обилния снеговалеж и снегонавявания, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура". Затворени са всички третокласни пътища в области Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Сливен и Стара Загора.

Всички превозни средства с тегло над 3.5 тона нямат право да се движат по пътищата в областите Велико Търново, Габрово,Стара Загора, Хасково, Кърджали, Ямбол, Сливен, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Русе, Варна и Бургас.

Не не ... зимата изобщо не ни е изненадала :D
Аз се чудя да се семя ли ..да плача ли. Може ли да вали 2 дена - и то не е обиленснеговалеж /поне в Габрово, вали си ситничко/ и да затворят цяла България !!! Заминаха ми празниците :(
Ръца Пръца

Alexi

ако закъсаш около Шумен ще измислим нещо ,кайсиевата чака в бурето в мазата :)

Dmitarcho

Гоцев ще дойде да ме прибере с трактора :D ти ще извадиш ракията ... аз ще взема малко бира :P и 2 буркана кисели краставички :D
Сериозно, така като гледам как не спира да вали тук, и като слушам как е по пътищата, взех да се замислям дали да тръгвам да пътувам.
Ръца Пръца

Даниел Маринов

Д'митърчо - ако е към Добрич, само през Варна може за момента и пак не съм сигурен. Даже в Шуменска област всичко е затворено в момента.

Dmitarcho

Аз през ВАрна си минавам за Добрич. Добре дошъл тук, иначе ;)
Ръца Пръца

Даниел Маринов

Благодаря :)

За момента и през Варна не може да се минава. Ето малко инфо от Дарик:

От областното пътно управление информираха, че пътищата в региона са заснежени, на места със заледявания. Заради снеговалежа видимостта е намалена до 50 метра. Затворени за движение са пътищата от Варна до Бургас и до Добрич, както и участъкът от Ветрино към Нови пазар. Забранено е движението на всички видове моторни превозни средства по третокласната пътна мрежа в областта.

Въведени са ограничения за автомагистрала "Хемус". При пункта до Ветрино е забранено движението на автомобили с тегло над 3 тона в участъка "Ветрино-София", а всички автомобили трябва да са с вериги на гумите. Камионите с тегло над 3,5 тона нямат право да се движат по цялата основна пътна мрежа в региона.

В Добричка област силният снеговалеж и вятър са причина за навявания по републиканската пътна мрежа, съобщиха от Областното пътно управление. Оттам информираха, че се поддържат отворени за движение околовръстния път "II-97" и направленията "Добрич-Карапелит-Тервел", "Добрич-Ген.Тошево-КПП-Кардам", "Добрич-Балчик" и "Балчик-Албена-Кранево". 20 машини на пътноподдържащата фирма продължават да работят за почистването на пътищата в областта. От Автогарата в Добрич съобщиха, че тази сутрин автобуси не пътуват.

Dmitarcho

То там зимата е ужас. Ще видя събота/неделя как ще е. Нали го дават УЖ да спира да вали .. дано пооправят пътищата.
Ръца Пръца

Даниел Маринов

И аз чакам да видя, че в събота мислех да ходя до Каварна. А за понеделника мислех да се пуснем Добрич-Тервел.