Обстановката на пътя

Започната от Backstage, 14 Ноември 2012 04:35:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

P.Kostadinov

Цитат на: pantata в 24 Декември 2012 01:32:35
А някой да знае за Айтос-Провадия пътя как е?
Няма проблеми.Пътува се без проблем.
Карай толкова бързо,колкото бързо би могъл да спреш !

tropper

АМ Тракия София-Пловдив - чиста, на места има мокро в лявата лента, ама май не е заледено. Няма проблем да се кара със 140.
Западното "околовръстно" на Пловдив и пътя Пловдив-Асеногврад - чисто.
Асеновград - Хвойна - чисто.
Между Хвойна и Чепеларе (около разклона за Проглед) започва участъка, който се почиства от Чепеларе. Положението е осезаемо по-кофти, ама пак горе-долу става и така до Пампорово.
От Пампорово пътя за Широка Лъка и Девин - лед и дупки. Където няма лед има дупки и се чудиш кое от двете е по-добре  (hammer). Иначе е опесъчено и бавничко се кара, не е страшно.

Честита Коледа, колеги!
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Даниел Маринов

Цитат на: dmitarcho в 23 Декември 2012 12:23:39
Спирам да гледам нови вече. @ дена говореха как пътищата покрай Шумен, Варна и Добрич били затворени ... ала бала. От Търново до Добрич през Варна пътя си е абсолютно чист, няма и помен от сняг по асфалта !!! Спокойно се кара със 100+ км/ч. На магистралата Шумен-Варна има участъци в които е очистено само едното платно и трябва да се внимава като се изпреварва, но като цяло съм съпер доволен от пътната обстановка. Преувеличават по телевизиите с тяхните глупости.

А за отсечката Габрово-Търново какво ще кажеш ? :) На 22-ри като минавах максимална скорост 35-40км, 3см лед, бабуни. Проходим пътя...ама за трактори :-D

P.Kostadinov

Варна - Добрич -> няма проблеми.
Варна - Бургас -> няма проблеми.
Снега започна да се разтапя,но из Добрич още стои заледено на места.
Във Варна ситуацията е подобна,но всичко е киша и лед няма.
В Пловдив не се усещаше зимата като бях преди няколко дена.Пътищата из града са сухи и дори чисти  ;D
Карай толкова бързо,колкото бързо би могъл да спреш !

escobar

В София вчера се събудиха мухите, а видях и един SL със свален гьорук или както там се пише на кабриото, освен това са излезли мотористите!

Изскочили са много кофти трапове, характерни за пролетта на Околовръстното между Монтевидео и Любляна, и между Любляна и Горнобански.

Alexander

Магистрала Тракия в момента...
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

supertorr

Dmitarcho

Зимата пак дойде :D Снощи се прибирах от Добрич, само около Търговище валеше сняг - останалата част от пътя си беше супер.  Около Габрово няма Сняг, и не вали.
Ръца Пръца

Alexander

И край Пазарджик... Друг свят..
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

Dmitarcho

В Габрово обстановката се промени за 2 часа :( Заваля обилен мокър сняг, докато стане на киша на пътя и замръзва. Спирам на сфетофар и немога да тръгна :D Всички коли се движат с 30 км/ч. Баси Якото  (race)
Ръца Пръца

Даниел Маринов

Пак като си успял да спреш :)

Vas

Айдее бе айдееееее няма ли да завили малко сняг и при нас! За какво сложихме зимните гуми  ;D

Alexi

в Шумен падна пак 1 педя сняг .. скоро не беше валяло :))

hotblooded

Днес от Бургас до София 5 пъти смених климата.... снощи в Бургас поваля малко сняг, сутринта 20 мин чистих колата, но по улиците нямаше и снежинка защото трафика просто беше стопил снега. тръгнах към 10:30, със светеща жълта снежинка, към Карнобат - изгасна, между Ямбол и Нова Загора - ситен, но силно валящ сняг, намалена видимост, темепратури около 0.... преди Нова Загора снега спря, към Ст. Загора беше мрачно но сухо... при Чирпан - сняг до степен да се кара само в дясната лента, аварийната и лявата имаше по 2-3 пръста сняг... След Плодовитово - друга България, край Пловдив беше 6*С..... На изкачването към Траянови врата - сняг, сняг да си такова таковата.... след тунела почти до Ихтиман(лъ) - същата работа.... след Ихтиман до Вакарел - слаб снежец, но нищо сериозно... В София - мрачно, но не валеше. Към 16:30 оставих колата на паркинг и отидохме с приятел да постреляме във VIP-a, след това пихме по кафе, хапнахме... и към 18:30 я разривах от снега...

ffmk1l

Цитат на: Vas в 07 Януари 2013 18:22:26
Айдее бе айдееееее няма ли да завили малко сняг и при нас! За какво сложихме зимните гуми  ;D
Искаш сняг? Заповядай в Г.Тошево, където съм в момента. Тази вечер на един самотен паркинг си умрях от кеф - то не бяха ръчни, не беше нещо... ;D
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

Pyrhel

Чухме се преди малко с Ивайло, каза, че около Карнобат е ужас - пада леден дъжд и ако не е супер спешно изобщо да не си и помисляте да ппътувате натам...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Pyrhel

Тракия има над 1 педя сняг и не е чистена... Има и закъсали коли :|
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

pantata

Аз днес прекосих пак цяла България почти 2 пъти. Тръгнах към 6 от София, на АМ Тракия до тунела асфалт и снегопочистваща техника не се виждаха. След това беше чисто до Бургас, като на места леко валеше дъжд. Към 14ч тръгнах от Бургас и вече валеше дъждец през целия път а вятъра си беше направо ужасен. Пробвах до Карнобат да карам със 140 км/ч но на моменти ме хвърляше в лява лента и се отказах. От Карнобат до петолъчката валеше хоризонтално сняг, след това до към Нова Загора вертикално :) От Нова Загора до табелата на Димитровград дъжд и от табелата пак сняг/дъжд, вече беше понатрупало. Но освен на АМ Тракия в участъка София-тунела и Карнобат-Бургас, се пътуваше нормално.

hotblooded

Сега се прибирам..... Днес пътувах от Троян до Бургас, през Велико Търново, Шивачево, Сливен.... До Гурково - никакви метеорологични проблеми или непочистени пътища. Като подминах Гурково на подбалканския път ме посрещна силен вятър, с още по силни моментни пориви - разминаването с ТИР-ове карайки със 100-110 беше изпитание, към Оризари към вятъра се присъедини ситен дъжд... Към 15:00 тръгнах от Шивачево, излязох на подбалкаския без никакви проблеми.... на траверс Гавраилово - отново силен дъжд и тук там снежинки съчетан с много силен вятър. В Сливен беше завет, но вече валеше само сняг, направих справка със сайта на АПИ, там имаше "актуална информация" според която това което ще напиша по нататък изглежда като фантастика:  като излязох от Сливен през "ямболското" шосе - към източния пътен възел на Сливен вече духаше силен вятър, валеше смесено дъжд и сняг, след няколко км остана само дъжд, но почти веднага замръзваше, а леките коловози които има пътя се бяха напълнили с вода и вече бяха замръзнали на "каша". Постепенно дъжда стана сняг, а вятъра не спираше. Движехме се със 50-60 км/ч Коловозите от минали коли изчезваха 200-300 метра след тях. И снегорин да пуснат - все тая...  Положението постепенно се затягаше и се обадих за пръв път на Анатолий с молба да пусне съобщение - на който не му е "на живот и смърт" - да не тръгва между Карнобат и Сливен. Следите от преминали коли вече изчезваха за 100тина метра след като се разминеш с тях... Видимостта беше ужасна,  бях 3та кола в колона, пред мен имаше бусче и един Туарег, На места буквално карах ориентирайки се по светлините на предните коли.... На едно място духаше доста по малко и се разкри дълга права макар и снежен път (асвалт не се виждаше) и Туарега се възползва, аз след него... Карахме със 80-90 до Карнобат, сцепление благодарение на BF Goodrich-а имаше доволно, въпреки че и след Туарега не се виждаше асвалт а просто утъпкан сняг. Държах 15-20 м дистанция от него (повече не се виждаше), той как виждаше и караше - незнам.... Стигнахме Карнобат.... зачудих се дали да тръгна по стария път или по АМ Тракия... избрах магистралата (кой ли ме караше).. На изкачването западно от Карнобат (отбивката за магистралата) бяха закъсали 2 ТИР-а. Въпреки до колкото мярнах че бяха с добри гуми. Туарег-а все още разчистваше пътя, но вече карахме с малко по-ниско темпо. След разклона за Кр. Градище изпреварихме колона от 4-5 автомобила която се беше наредила зад една Q7ца която караше с 40... Малко преди въпросния разклон се разминахме за сефте със снегорин... ми 500 метра след него не си личеше че е минавал въпреки че беше пуснал греблото - времето просто беше гадно... Към пътния възел за връзка с АМ Тракия настигнахме още един снегорин, които подмина отбивката за магистралата и спря... Туарег-а и няколко коли пред него завиха... и си казах "хайде и аз след тях".... на магистралата ни чакаше "четвъртит" - имаше бегли следи от минали автомобили, но нямаше и следа от снегорин или опесъчаване... Асвалт не се виждаше, дори гумите на колите пред мен не разчистваха до асвалт. колоната се движеше със 30-40 и на мен ми писна... изпреварих ги и след малко настигнах една самотна Лада Нива... Вятъра между временно беше доста отслабнал, но снега се сипеше на парцали и видимостта беше до 10-15 метра ако нямаш кола пред тебе да те ориентира със стоповете... Кротнах се зад нивата със 60-70, но по едно време шофьора и взе да сменя къси и дълги.... погледнах - на къси съм... не го заслепявах защото не виждах отблясъци в огледалата му.. Реших че не знае пътя и иска да го водя... ОК - изпреварих и него , ориентирах се по мантинелата - държах се на 2,5-3 метра от нея и газ със 80.... сцепление си имаше, въпреки че като съдя по мантинелата - снега вече беше станал над 1 педя... Наближавайки края на магистралата намаля и снега, Нива-джията придоби повече смелост (вече след колата се виждаше диря  асвалт) и ме изпревари.... Жената цъкна и няколко снимки  - ще ги кача по късно...
1. AM Tракия при Карнобат
2. Настигаме нещо...
3. Обектът разпознат
4. Да водиш колоната не винаги е кеф :)

Dmitarcho

В Габрово отново натрупа снежец. Не съм излизал още, но пред блока има около 5-10 см. сняг ;)
Ръца Пръца

Alexi

и в Шумен вали ,има към 3-4 пръста

G_o_c_e_v

Снега обърка работата, по пътя не се движат Тирове.. към Ямбол май била сериозна работата
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

К.Методиев

Ямбол е сериозно снощи говорих с един приятел от там, а сутринта в 6 и нещо малко бяха забравили пътя Перник-София да позачистат, сега се прибрах и снега се беше стопил да живее слънцето, че го има. 

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

momo76

Информация от събота сутринта. Пътя Силистра - София снежна приказка. Асфалт се видя около Русе и чак на магистралата.

moni74

Не знам кой метеоролог каза, че снегът вече ще спре и започва затопляне. След като по обяд беше +1 градус, сега е -2 и ... вали сняг!!! Изчистените коли пред блока побеляха... (whip)

----------------------------

Alexi

то и тука паднаха едни 5 см днес ..

hotblooded

Цитат на: Alexi в 28 Януари 2013 16:35:12
то и тука паднаха едни 5 см днес ..
За вас 5см си е направо пролет :) - като се има предвди как ви затрупва

Alexi

ама то това днес .. вчера паднаха още 10 :)

AlexanderBozhinov

Цитат на: DidiBao в 26 Януари 2013 13:22:30
Ямбол е сериозно снощи говорих с един приятел от там, а сутринта в 6 и нещо малко бяха забравили пътя Перник-София да позачистат, сега се прибрах и снега се беше стопил да живее слънцето, че го има.

София Ямбол го пътувах в неделя-никакви проблеми,спокойно си джитках със 140-150,само след нова загора имаше непочистени участъци.Иначе в самият Ямбол снегорини рядко се виждат и е акита ама няма проблеми,фокусът е скиор.Утре рано сутринта ще се прибирам към София и сигурно ще се движа нормално,защото рано сутрин се хлъзга сстабилно.

G_o_c_e_v

Шумен - Плевен през Търново се пътува спокойно, пътищата са почистени...
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!