Обстановката на пътя

Започната от Backstage, 14 Ноември 2012 04:35:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Гледах какво е станало по магистралата край Карнобат, едното видео май беше на Митакинен, добре че му се размина... :-X
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

установил съм през годините ,че в такова време се излиза ако :
1- някой роднина трябва да се закара до спешното ;
2- мазохист си и/или обичаш да спиш в колата през зимата ;
3- по работа ,когато включва неотложни пътувания ;
аз дори няма да изчистя Реното от снега ,и мисля да си сипя от обяд едно уиски :)

Dmitarcho

Митакинена е снимал видеото - мда. Тъпанарите са бързали да стигнат до масите с кюфетата и виното ... но са се събрали на магистралата. Жалка история. Сега цяла българия плюе премиери, снегопочистващио фирми и прочие. Алекси и Иво знаят /предполагам и други/ в такова ветровито време .. ако ще и 100 снегорина да вървят един след друг ... зад тях вятъра ще връща снега на пътя и по-лошото го прави като много гъста мъгла с нулева видимост. Иво където е качил един клип във Фейса ... такъв е пъте между Варна и Добрич .. но ако има вятър ... трудно се разминаваме две коли ;) Ако се кара полекичка и разумно - няма проблеми. Но когато всеки бърза ... стават бели.

Днеска ходих до Севлиево ... при нас пътищата са слънце. Асвалта чист /няма вятър/, карал съм със 100+ км/ч, защото позволява пътната обстановка. Но след севлиево към есно село .. съм карал и с 30 на места ;)
Ръца Пръца

ivchotr

На 31-и ходих до Свищов. Слънце, сняг имаше само тук - там из нивите, но не и по пътя. Вчера хванахме към Търново... Ми поне си начесах крастата вечерта да взимам завоите на ръчна :D Улиците бяха разринати, обаче явно са нямали средства да наръсят с химии като в София и беше останал един лизгав филм върху асфалта... Жената вика: "Прасни я някъде, да те видя с какво ще се прибираш". Ми прибрахме се без проблеми, с половин казанче на стъкломиещото. Беше започнал да се топи снегът покрай пътя и като се лепна зад някого, стъклото ставаше цялото в кал. Но си се караше бързо.
Другия уикенд го дават големия студ.

Dmitarcho

Nixel, как е пътя Добрич - Варна, че мисля да пътувам петъка :)
Ръца Пръца

Alexi

Dmitarcho

Мне :) Ще вземем на бащата ЖиБката :)
Ръца Пръца

nixel

Цитат на: Dmitarcho в 26 Януари 2017 00:38:53
Nixel, как е пътя Добрич - Варна, че мисля да пътувам петъка :)
На идея си нямам. В това време не можеш да ме накараш цигара да запаля на терасата.  8)
Нс 13-ти вечерта пътувах до мола у варна и обратно - беше си чист пътя. То от тогава май не е валяло повече, само да не е навяло.
Внимавай само че на 3-4 места не са изчистени целите ленти и се влиза леко в насрещното. Ако няма много движение спокойно се кара със 120,

Dmitarcho

Мерси :) Остава да почерпиш ако пристигна :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ръца Пръца

Pyrhel

На тОрците магистралото празно. Отлично за еко (ико) шофиране.

Pyrhel

У София при нас е 2* в момента, още малко на сняг ще го обърне (nut)

Alexi

аз ви казах ,че подранихте с летните гуми  :D

Pyrhel

1 пръст сняг има вече :))
Каза, ама от 2 месеца карам с летните на жегата :))

ihovahi

При нас вече цяло денонощие само дъжд вали. Ама щом вали сняг в София... до два часа ще е при нас :D
Който фôрка "майстор" си нахôда!

V.Buzev

В Плевен е кучешки студ. Щом облекох зимните дрехи отново  (rofl)

ivchotr

Врътнах днес едни 100 км с мотора. Хладничко беше, ама не като вчера и онзи ден.

Pyrhel

Потресен съм от състоянието на магистарлата между Пловдив и Стара Загора... Десните платна са разбити, неравности, дупки (puke)
За да не си трошиш колата, трябва да се раздава повече газ и да се стои в лява лента...

ivchotr

Pyrhel

Пууу, дееба и лайнарския мол (Парадайс), туриха 10 светофара за 90 метра, зарад него няма да се разшири Сребърна (Хенрих Ибсен), паркират като педали, за да не влизат у паркинга, лайняни таксита-копърки отвън пречат по улиците, обратни завои от молци-неандерталци, дето не могат да четат табелите за изход... Сега са забранили левия завой от Черни връх (посока центъра) към Сребърна, пуууу (censured)

Pyrhel

Днес ходих до Хасково и трябваше да мина през Асеновград... Ейййй, ебаси тапата между Пловдив и Асеновград - час и половина. И разбира се най-големите кенефи раздаваха газ в насрещното, където се кара в колона с 90 (omg)

ivchotr

Този път нали щяха да го разширяват и обезопасяват. Не са ли почнали ремонтите?

Pyrhel

Отстрани има натъпкан чакъл, предполагам е за разширяване. Задръстването не схванах защо беше -нямаше ремонтна дейност или нещо, което да пречи - в един момент на 300м преди първия светофар за града просто се отпуши. Мотах се около 30 мин и после наобратно - пак същата работа, 18км колона в посока Асеновград, в другата беше празно и се движихме с 90 всички коли.

ivchotr

Там на едно място имаше радар и ограничение около 60, ако не ме лъже паметта :D

Pyrhel

Мда, има камера - обрасла в храсталаците и не се вижда, мръсница е :))

ivchotr

Да възкреся тази тема :D

Както е казал някой навремето - хубава работа, ама българска. Аз бих допълнил - ГЕРБерска:
https://fakti.bg/razsledvania/980442-shoseta-ednodnevki-kak-api-kachva-shofyorite-na-parzalkata
Ще се пързаляме и лятото по новите пътища. И като стане белята, ми той виновният се е движил с несъобразена скорост...