Обстановката на пътя

Започната от Backstage, 14 Ноември 2012 04:35:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alexi

Ришкия е перфектен .. Котленския бива и той .. Върбишки - затворен ,Айтоския е зле но е живописен и поне веднъж трябва да го минеш ако не си .. Хаинбоаз е доста по на запад ,къде точно отиваме :)

Pyrhel

Това, което се случва в последните ДВА ДНИ е недопустимо. Сутринта в 7 часа дърпахме едната кофа към Дружба, сигурно този квартал не съществува в картата за снегопочистване. Нямаше и помен от някакъв опит за химия или почистване - всичко в затъпкан сняг, все едно караш през полето. Разбира се дупките на кръстовището с трамвайните линии на Искърско Шосе и Христофор Колумб са станали още по-огромни кратери. Магистралите също някаква реакция от ден след като започна да вали... Не че е много снега и някой ще закъса, но правят народа на маймуни. Чета и за Стара Загора, че е абсурдно положението...

Излезна нов виц по темата: На призива на КАТ да не се пътува по време на силен снеговалеж, обикновено се отзовават само снегопочистващите машини...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Dmitarcho

В Габрово сутринта към 6 всички пътища /поне главните/ със лопатата на снегорина и имаше 2-3-4 см сняг. Явно са ръсили с нещо защото на обяд пътя беше мокър и чист
Ръца Пръца

V.Buzev

В Плевен в момента състоянието на пътната мрежа е под всякаква критика - Цък

Alexi

мен ми се струва песен в сравнение с половин метровия сняг миналата година .. като за начало потеглих от мястото си без да ме дърпа джип и без да рина сняг 1 час :D ,с 1-2 засилки .. из града се кара криво ляво ,извън не съм излизал днес .. в нашия град химия не се ползва от години ,поизрива се тук там и толкова

m_focus

В Айтос снегорин виждаме по само по новините  :D главния път за Бургас уж чат-пат го чистят, ама другите улици, даже и големите и по-натоварени са зле. Иначе февруари-март пак ще сме длъжници пред местни данъци и такси ...
карай форд и бъди горд :)

dimkaraganchev

martin1977

Около София не се чисти. Карах по международния път за Сърбия и добре че има движение, та се е поотъпкало малко, но иначе хлъзгаво колкото искаш. Снегорини не видях. Вътре в София също е зле. А някои от кварталните улици, ако не си местен, може и да не ги уцелиш. Честит първи по-голям сняг на всички СКИОРИ. И най-вече на министър Павлова и на цялото правителство. 97 лева винетка, 200 лева данък за средностатистически автомобил и куп други.

Dmitarcho

Главните пътища в Габрово са почиатени, и почерпени с химии някакви :)
Ръца Пръца

TourneoRS

В Русе е един АД . По обяд изчистих около колата, излязох и мина един трактор. Първият и последният откакто вали сняг. Излязох да напълня бутилката с газ, работа за 5 минути, върнах се след 2 часа. Пълно е с неграмотници по пътя! Едно Пежо 406 два пъти спирах за да го махам от пътя.Коли с чисто нови  зимни гуми, се забатачили в 20 см сняг и не мърдат (omg) , съответно запушват и тези след тях . Карам с 8-9 годишни зимни гуми Ласа , и  грам не ме е срам . Ръфат снега като затворник  еклер  :D
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Dmitarcho

И аз съм Ласа - само пред вкущи малко проблеми, но се утомбачих :) Като карам след джип...ама той малко по-висок. Сутринта обиколих почти целия град да си разкарам колегите - доволно бяха изчистили главните пътища.
Ръца Пръца

ivchotr

В събота се наложи спешно да отида до едно родопско село. Тръгнах към 14.30 ч. от София. До Ихтиман валеше сняг, но се ядваше. От там нататък пердашеше яко дъжд. В Родопите бях в 17.00 ч. Продължаваше да вали дъжд. Като си тръгвах обратно, някъде към 18.00 ч. вече беше започнало да прехвърча сняг. На главния път Девин - Кричим, нападалите камъни вече ги беше понатрупал доволно сняг. Никакво разчистване от страна на компетентните органи. Пътят беше доволно замръзнал и независимо, че колата е обута с добри зимни гуми, се носеше на шейна. По магистрала Тракия положението беше още по-лошо. Тук обаче почистващата фирма беше напускала няколко снегорина да отбиват номера. Създаваха пречка за движението, "разчиствайки" платното с 40 км/ч, без никакъв ефект. След тях си оставаха коловозите и видимо не хвърляха никакви материали за справяне със снега и поледицата. Сигурен съм, защото в продължение на няколко десетки километра карах плътно зад тях.
А иначе искат поетапно оскъпяване на винетките. Докога ще ги търпим, не ми е ясно.

Alexi

там поне се е карало .. тука главен път Русе-Шумен-Варна ( международен ,връзка с Ришки проход и Турция ) е затворен от 2 дена ..

ivchotr

Е ми то при вас зимата всяка година ги изненадва най-яко  (hammer)

Alexi

то тука е даденост .. има едни хълмове около Разград на които навява за минути и то много - виждал съм пряспа около 3 метра,там оправия няма

hotblooded

Между Русе и Разград брах голям зор с един Транзит преди 6 години.... беше спряло да вали, пътя изчистен, да не кажа изметен, обаче като духне вятър и хвърляше сняг от нивите по пътя, а духаше силно и аха да ме набута в насрещното на няколко пъти...

TourneoRS

Камионът ни седи от вчера спрян в Шумен . До склада не можахме да стигнем с колите , има сняг до кръста. На Дунав мост сутринта беше един панаир, иначе в града се кара

Dmitarcho

Шумен/Добрич това им рпечи най-много - вятъра .. не толкова снега ;)
Ръца Пръца

TourneoRS

ЦитатУжас голям няма стабилни трактористи за снега да чистят исе пазете кащите дане влиза ватре сас трактора си окартилми бетона прет кащтата и мрежатс сащо

ЦитатУжас дано дане ви сабори портите тос тракторист дето чисти снега че ми картил бетона и оградата ми сабори и мрежата ми прет кащтата ми по касно щте ви посна снимките

от един вечно недоволен сепаратист  :))

Pyrhel

Околовръстното на София от Бизнес Парка до АМ Тракия е станало на сирене... Не бях минавал от началото на месеца, снощи останах много лошо изненадан... Днеска от БП до с. Лозен минах по Цариградско, от там се и върнах, само и само да не минавам по околовръстното - 30км вместо 20...

opex

Какво значи "станало на сирене" :)
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Pyrhel

Дупки, цепки, неравности, рони се, хвърчат камъни от предните коли, пълна мизерия.

Pyrhel

Внимавайте къде паркирате, че духа страшно. Ще падат дървета, саксии, ламарини от покриви...

dimkaraganchev

Къде това? При нас си е спокойно.

Pyrhel

София, Симеоново се _посра_ да духа, счупени дървета и т.н., едвам се ходеше, но утихна след около 5-6 часа доста здрава буря.

dimkaraganchev

Дано да сте се разминали без поражения.

Pyrhel

Днеска ходих до Перник, обстановката беше... ХУЙ, много катастрофи (пада им се де, карат като педали 25 годишни кофи на път с 10 см вода), имаше няколко обърнати коли, една тежка с бус и стар мерц, но по-интересното беше наобратно в София - потоп, цялата вода беше ВЪРХУ улиците, каналите задръстени от листа:

flowsky

Dmitarcho

Е... заваля първия сняг за тази година. Днеска минавах Шипка .... Габрово - Стара загора, около 11:00 ч. пътят беше ужасен - кишаво, лъзгаво...почти никакво почистване. На връщане /около 17:00ч./ обстановката беше още по зле, не съм слагал 4-та. Не спираше да вали сняг, сигурно ще се влошава още повече пътя. Ако някой има път през Шипка .. да си има едно на ум.
Ръца Пръца

hotblooded

Тази сутрин се пробвах да отида  до Айтос - пътят е затворен след Мото Пфое. Но аС като типичен "батка" реших да се направя на гявол - заобиколих покрай Нефтохим,  от там тръгнах по пътя водещ до Джъмбо, и от там към Ветрен  -  пътят до Ветрен е почти чист от сняг,  но вятърът е свиреп,  дори близо 2тонния ми крайцер се държеше като сапунерка.  Най лошото - вятъра вдига сняг от нивите и на места видимостта е нулева,  за капак снегът залепва и замръзва по стъкла и огледала . отказах се и на Ветрен се върнах обратно.   Снегорини се движат непрекъснато,  но не могат да спрат вятъра...
На всичко отгоре между Ветрен и разклона за Нефтохим има и ловци на излет-малка част от тях са с оранжевите жилетки...