Mondeo 2,0 16V >> RS

Започната от К.Методиев, 03 Август 2012 17:26:01

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

К.Методиев

Плеъра е 200 жетона, колоните около 140.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

К.Методиев

Вече имам напредък монтирах задната броня и я пръснах с филер, скоро продължавам напред.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

whaaazp

Теглича да не забравиш да боядисаш ;)
Чакам да го видя завършено скоро време :)

К.Методиев

Теглича е най-лесната част, даже се чудих дали да го махна, но го оставих поради ред причини, не веднъж са спирали в него, сега остава да направя предната броня, да махна зареждачката за газта, имам работа и по праговете и малко дребни забележки, доста си е като цяло.

whaaazp

Това за газта ако има място да влезе под капачката за бензина, ще е най-добре. Капачката и нея ако си я върнеш към оригиналния вид ще е по-добре. :)

К.Методиев

Цитат на: whaaazp в 20 Юни 2013 01:15:54
Това за газта ако има място да влезе под капачката за бензина, ще е най-добре. Капачката и нея ако си я върнеш към оригиналния вид ще е по-добре. :)

Има начин да влезе и точно там ще отиде, а капачката ще оправим и нея.

whaaazp

Супер ще стане! Чакаме снимки :)

tropper

Цитат на: DidiBao в 20 Юни 2013 01:09:07
Теглича е най-лесната част, даже се чудих дали да го махна, но го оставих поради ред причини, не веднъж са спирали в него...

Не може без теглич, все пак нали му се вика "пернишки парктроник"  (rofl)

Браво! Всеки път с интерес ти отварям темата да видя какво ново си сътворил  (thup) (fri)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

К.Методиев

Малко интро за предстоящото.

viksata

Глезиш се нещо,  жирафчета гледам  (rofl)

Само за скоростите ли го извади  ::)

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

К.Методиев

Не е само за скоростите, ще се ъпгрейдва.

Светльо

Това се вика, тунинг... двигатели вън за подобрения, окачване долу за ъпдеит, и най вече собственоръчно и с мерак! Браво...  ^-^ ^-^

К.Методиев

К.Методиев

Край на 1.8 ерата, вече сме 2.0 мотор, с по лекия маховик мотора се развърта доста прилично, кутията беше ревизирана всичко е здраво включително и синхронизаторите и лагерите напълних я с 75W80 и шума от кутията изчезна.

Светльо

За тебе да смениш двигател е по лесно от колкото за някой да смени крушка  :D Евала друга приказка си е 2.0 особено в кръговото днес на 2-ра  ^-^ ^-^

К.Методиев

Дам в кръговото си намрази гумите. :D Май трябва да си сменя заглавието на темата, още веднъж мерси за помощта и съдействието.

joindoff

Привет колега. Като знаещ и можещ искам да направя една консултация. Проблема е в заден ляв датчик на ABS-a. Когато температурата на времето стане над 18-20 градуса се включва индикатора на таблото. Когато е по-хладно или влажно няма проблем. Общо взето в този сезон паля тръгвам и след няколко километра светва индикатора. Сигурен съм, че проблема е във въпросния датчик. Някаква идея какво да правя или трябва да се сменя с нов, а свалянето на такъв втора употреба от личен опит знам, че е почти невъзможно.  :-[

К.Методиев

Най добре му провери първо буксата, а свалянето не е невъзможно аз преди време търсих такъв близо месец и нещо 5 датчика строшиха докато ми намерят иначе цената им е около 15-20лв втора ръка, мога да ти кажа кой има такъв датчик на 100% но ми искаше 60лв за него и предпочетох да изчакам. Дори се сещам че като светне може да му извадиш буксата и да видиш какво му е съпротивлението трябва да е над 1кОм дават ги като нови да са на 1,3кОм.

Да не ми е празен поста днес ми пристигнаха ролките, тези дни трябва да обслужа мотора.

joindoff

1,2 кОм, буксата  е проверена и пръскана с контактен спрей  :-\

К.Методиев

На абс модула провери ли какво дава като сигнал?

К.Методиев

Днес имаше още един ъпдейт и някой други неща, а те са спирачни дискове на 280мм, за справка стандартните са 258мм и зареждане на климатика.

Вече монтирани:

Зареждането:

Резултата след зареждането:

Утре мисля да монтирам и сменя тези неща и да си карам спокойно вече:

ihovahi

Браво Кристиане!!! Супер мод си направил. А и още си подготвил. Браво 8) 8) 8)
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Светльо

Месеца на спирачките  ^-^ ^-^ браво лудница са!

deshi

Грозен си кат` OHC  .....

К.Методиев

Днес най-накрая смених ангренажа и маслото и вече мога да си карам спокойно, че ми беше малко на премисъл.

ihovahi

Браво!!! По-добре на време... отколкото... супер си. Щом и сам сменяш ангренажа  8)
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Backstage

оооо ....Кристиян е сектант....  :D     има и още двама като него... (rofl)

joindoff

Скоростните кутии на 1.8 и 2.0 различни ли са?

К.Методиев

Като предавки са идентични, имат разлики в диференциалите, като закрепване са едно към едно.

Иван Вълков

Брава Кристияне......и да поспамя малко кутиите при Мк1 и Мк2 са различни

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!