Mondeo 2,0 16V >> RS

Започната от К.Методиев, 03 Август 2012 17:26:01

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

К.Методиев

Да се похваля малко, от вече два часа съм с газов инжекцион, закачих всичко, извързах кабелажа и го настроих, колата осезаемо стана по отзивчива от нормалната газова, а след 4000 оборота тръгва доста по прилично, със старата уредба там почваше да глъхне, а сега 6000 оборота са и за събуждане. :D

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

К.Методиев

Ето и с какво се сдобих благодарение на Сашо, изпускателен колектор от 2,0 и генерация на 58мм.

Ето го и колектора на 1,8.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

silver_lcs

монтирали го ? някаква разлика има ли ,че ми е интересно а и ако има може и други колеги да се запалят по идеята :)

К.Методиев

Още не съм го качил, че трябва да му сложа една заварка, а нямам време тези дни, след вторник ще съм свободен евентуално и ще се занимавам с това.

К.Методиев

Колектора + генерацията вече е монтирана, на първо четене колата стана по тиха, абе направо си мисля, че не работи, второ четене може и да си въобразявам но мотора се развърта по добре като чели след 4к оборота. Появи се нещо кофти момент с забиване при ускорение, но тъй като монтирах всичко със сондата се надявам сега проблема да е само да трябва да се обучи наново компа, затова в момента съм го оставил без захранване, по късно ще си каже сам.

ПП
Бонус си почистих и клапана за картерна вентилация, не че имаше нужда но ми беше под ръка, та в този ред на мисли да попитам този клапан що дрънка като чели му няма половината части?

Ето и как изглеждаше старата ми генерация, направо някой се беше заучвал на нея.

К.Методиев

Днес направих малко почистване и реших да направя и една панорама на интериора. :)

Светльо

Пернишката секта сте луди признал съм ви!  ^-^ ^-^

К.Методиев

Днес обух летните коси 16-ки.

Мисля, че като я позамия ще е по добре. :)

Светльо

amplified

Стига беее... каква е тая капачка на резервоара... :(
Джантите много й отиват!

К.Методиев

Цитат на: amplified в 23 Март 2013 17:39:43
Стига беее... каква е тая капачка на резервоара... :(
Джантите много й отиват!

Капачката си беше, не съм я слагал аз, обаче е лепена с каноколит или нещо такова и няма махане.

К.Методиев

Тези дни ще заменя предните гуми с 205/50/16, ето ги и заместниците.

К.Методиев

Днес оправих малко окачването отзаде, минах на другия модел биалетки с къстъм болтове. Ето какво се получи.

Старата биалетка, без тампон.

Новата биалетка с тампон с втулка.

Новите болтове от 8мм на 10мм.

Един проблемен болт на стабилизираща щанга който се скъса и беше малко повече мъка да ги извадя.

Малко снимки от работат.

Старите и новите тампони.

За жалост чукането отзад в дясно намаля, но си остана, така като гледам нещата ше се окаже или опората на амортесьора или самия амортесьор, тези дни като имам време ще я разхвърлям да видя кой чука там, че ми бърка в мозъка от скоро, лично аз съм се настроил за амортисьора защото няма свободен ход нагоре надолу.

tropper

Стабилизиращата ти щанга с нитове ли беше или с дупки за болтове?
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

К.Методиев

Май е била с нитове и някой беше беше разпробил за болтове.

К.Методиев

Днес половината ден ми отиде в това.

Малко е кофти снимката но не ми беше до снимки одеве. :D

Bobi

Поздравления! Станало е супер.

hotblooded

Във форума има коли които се подмладяват, твоята е една от тях! Поздравления за ентусиазма, отделяното време и най вече за знанието и моженето!

Backstage

Цитат на: DidiBao в 30 Март 2013 13:25:57
Днес оправих малко окачването отзаде, минах на другия модел биалетки с къстъм болтове.
Каква е разликата брат?и от къде да взема такива биалетки?колко струват...че и мойте са за змяна...

К.Методиев

Цитат на: Backstage в 06 Април 2013 00:27:00
Каква е разликата брат?и от къде да взема такива биалетки?колко струват...че и мойте са за змяна...

Ми разликата е, че едните са до 94 средата, а тези които сложих са след тази дата, единствената разлика е в вида на тампона към стабилизиращата щанга.

Това ми е оригиналната биалетка, другите са тези които съм дал на снимката по горе. Цена по 11лв парчето ги взех на topran.

tropper

Кожата с шевове е станала перфектно! На са проблем извивките вече  (thup)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

К.Методиев

Да извивките вече не са проблем, но е пак много играчка и нещо лепилото е кофти, за другата ще ползвам друго лепило, че това е гъсто или ще го разреждам, ще го мисля тези дни. Ето малко добра снимка.

lazarkk

Слагали някакъв дунапрен под кожата?

К.Методиев

Да дунапрен 5мм съм ползвал, както е оригинално.

Иван Вълков

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

К.Методиев

Сутринта се събудих с още една екстра, темпомат. :)

Светльо

Честито от мен, лудница е! най яката екстра за мен  ^-^ ^-^

ihovahi

Ейййй браво браво!!! Много ме кефи  8)
Който фôрка "майстор" си нахôда!

К.Методиев

И мен ме кефи, преди малко му направих един по дълъг тест и се държи много добре.

ihovahi

Супер. Екстрата е много удобна... стига да я имаш :)
Който фôрка "майстор" си нахôда!