Mondeo 2,0 16V >> RS

Започната от К.Методиев, 03 Август 2012 17:26:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

К.Методиев

Добър ден на всички съфорумници, реших и аз да се регистрирам тук за да ви покажа моето мондео.

Малко история вече се возим 5-та година заедно, като цяло съм доволен от колата добавих и малко модификации които ще опиша с времето.

Като цяло колата беше базов модел, но това се промени в последно време, всичко започна с монтажа на трип компютъра, премина през монтаж на ABS система, последва монтаж на ел. шибидах, но това не беше края, преминах и през монтаж на задни ел. стъкла, накрая завърших процедурата с монтажа на климатик.

Добавените неща по колата са:
Трип комютър заедно със сонда за него за нивото на горивото.
Монтиранa ABS система.
Електрически шибидах.
Задни ел. стъкла.
Климатик, може би един от тежките ми проекти. >> Вече е климатроник от Мк2
Ел. километраж от мк2.
Кожен салон от МК2 с подгрев.
Централна конзола от МК2 с копчета за подгрев.
Кожен волан с Темпомат.
Комфорт система за автоматично вдигане на стъклата.
Дросел от 2,0 кубика, скоро и валовете + компютър от 2,0.--->>Този ъпдейт отпадна мотора е вече 2,0.
Ел. огледала с подгрев.
Плавно изключване на осветлението в купето.
Сенници с осветление от Ghia.
Летни 16-ки Cosword джанти, зимни 15-ки Cosword джанти. 16-ките са заменени от 17-ки.
Спортно окачване Apex с 40мм от пред и 30мм от зад снижаване.
Полиуретанови тампони на предните носачи.
Цялостен салон от мк2.
4 Airbag от мк2 + натягане на коланите.
Борд компютър от мк2.
Задни дискови спирачки от кугър.
Предни дискови спирачки 280мм от мондео 2,5 V6.
Пълен RS пакет.
Има и други модификации за които не се сещам да опиша.

Ето малко снимки от последните дни. :)

Снимка към моментното състояние.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Alexi

добре дошъл ! стана ми интересно как си монтирал шибидаха .. изрязва тавана или го сменя ?

К.Методиев

Ами не съм уточнил точно, аз шибидах си имах, просто го направих да електрически, преди това беше с ръчка. Ето малко снимки.

Това беше старата ръчка която се и счупи и реших да го преправя.

Това е оста на която се закрепва мотора.

Това е самото моторче.

И това е завършени му вид.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Dmitarcho

И аз в началото се замислих, как се слага шибидаш :) Евала колега ;) Със здраве да си бръмчиш с Мондю :P Само хубави моменти заедно ;)  (fri)
Ръца Пръца

viksata

А добре дошъл на колегата!!!

Пернишката група се увеличи  :))

Много работа има положена по Мондеото  (thup),

Днес го видях лично :P, малко на бързо пихме по кафе....

Не остана време да го разгледам по обстойно, но определено колата ще търпи развитие...

И ..... скоро на по бира  (fri)

Поздрави!!!

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

К.Методиев

Цитат на: viksata в 03 Август 2012 19:03:49
А добре дошъл на колегата!!!

Пернишката група се увеличи  :))

Много работа има положена по Мондеото  (thup),

Днес го видях лично :P, малко на бързо пихме по кафе....

Не остана време да го разгледам по обстойно, но определено колата ще търпи развитие...

И ..... скоро на по бира  (fri)

Поздрави!!!

Да днес пихме на бързо кафе, нямаше време, иначе те послушах за форума. :)

Да не ми е празен поста ще допълня листата с ъпдейти. Задните плафони които добавих преди време.

Това е завършена вече работа, но в момента крушките са заменени с диоди.

Backstage

Добра работа колега евала!

К.Методиев

Да си допълня темата още малко, това са снимките ми при монтажа на задните ел. стъкла.

Ето малко снимки.

Ето и оборудването което поставих.

Демонтажа на старата инсталация и ръчките за стъклата.

Вече с ел. машинките и новата инсталация.

Допълнителното окабеляване на предната врата.

Вече монтираните бутони за 4 стъкла + блокировка на задните стъкла.

Модул за автоматично вдигане на стъклата при заключване на автомобила.

Монтажа на другата врата.

Странна букса която не знам за какво е, но я имаше в инсталацията която взех.

Буксите между вратите и купето.

Крайния ефект е ето това вече, ще се наложи да боядисам пластмасите около дръжките сиви, че така като са черни нещо не ми се връзват с интериора.

Вкарах и по един светодиод за осветление на задните дръжки, между другото до от зад на буксата на купето си имаше изведено осветлението на пин 9 така, че не ми се наложи да пускам кабели за осветление.

Смяна на предните колони с нови Blaupunkt THx 693, колоните са елипси с размер 6х9 инча или 15х23 см, наложи се леко подрязване от единия край защото не лежеше добре, междувременно подмених и старата напукана и ронеща се изолация на вратата с нова, ползвал съм подложка за ламинат.

Ето и как изглежда:

Ето и малко снимки в процеса на работа по монтажа на климатика.

Bobi

Поздравления за усърдната работа! Мондеото е изкарало късмет, че е попаднало на собственик :)

Dmitarcho

Евалата за мерака с която пипаш колата ;)
Ръца Пръца

lazarkk

С здраве да го караш, изглежда добре, аз да попитам, на таблото това фабричния цвят ли е или си поработил и върху него?

К.Методиев

Цитат на: lazarkk в 05 Август 2012 08:56:07
С здраве да го караш, изглежда добре, аз да попитам, на таблото това фабричния цвят ли е или си поработил и върху него?

Ако питаш за сивото си му е фабричния цвят.

Мерси на всички колеги за хубавите думи, историята на колата е по дълга, но не ми се описваше цялата. Скоро ще кача още някоя друга снимка, на извършените модификации.

Vas

Евалаа за всичко което правиш по колата! Много се радвам, че има още такива фенове  (thup)
Продължавай само така

К.Методиев

Ето какво сътворих преди малко, още не мога да преценя дали ми харесва или не, по скоро ми се струва малко странно но ще видя дали ще свикна.

Backstage

хубаво е станало ше свикнеш  ;) на мен ми харесва

viksata

Това има как да се върже с нещо от интериора......

Примерно, в место да боядисваш капачките на дръжките на вратите , да ги налепиш с това фолио ...... (thup)

но да не стане много шарено  ::)

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

{REDNIKA}

Страхотна машинка Братленце и в къщи сме ФОРД МОНДЕО МК1 и ГОЛФ 2 :)
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

К.Методиев

Я да се фукна и тука с нещо ново, че бях малко отпуска.

Ето ги вече и на колата, карам ги от няколко месеца. :)

Backstage

От къде ги взе колега и мойте са за смяна ама нямам ни най малка представа къде та търся

К.Методиев

Цитат на: backstage1978 в 01 Септември 2012 14:21:31
От къде ги взе колега и мойте са за смяна ама нямам ни най малка представа къде та търся

Купих ги от Англия през ebay, около 20 и няколко лева излизаха с доставката. Гледам, че си с мондео 2, а там от колега дидон знам, че съединителя и спирачката са различни.

Backstage

:D Да вярно.....Сега се сетих и аз   ^-^

tropper

Цитат на: DidiBao в 06 Август 2012 17:30:36
Ето какво сътворих преди малко, още не мога да преценя дали ми харесва или не, по скоро ми се струва малко странно но ще видя дали ще свикна.

Като гледам снимката с карбоновот фолио - май си с ръчни странични огледала. Искаш ли да му направиш електрически с подгряване? Оферта на Лично съобщение.
Иначе браво за старанието!
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

К.Методиев

Ето с каква нова задна линия се сдобих вече, когато имам време ще ги монтирам. :)

К.Методиев

Днес трябваше да ходя на преглед и поради това си махнах ксенона, а тази вечер съм на работа, стигнах до извода, че с обикновените крушки нищо не виждам. :D

Скоро пак ще го слагам.

Ето и един трак от 20км който записах преди около месец на връщане от работа, само малко ми се прецака стойката за телефона та затова понякога глимка, но вече я оправих.

Trip

Иван Вълков

Я сподели за освучаването че ми харесва как звучиш. Аз съм с оригиналната музика и положението там нещо да дръка (по скоро да пращи)  :D

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

К.Методиев

Цитат на: Иван Вълков в 13 Октомври 2012 21:22:45
Я сподели за освучаването че ми харесва как звучиш. Аз съм с оригиналната музика и положението там нещо да дръка (по скоро да пращи)  :D

Озвучението е следното, предна линия 3 лентов блаупинкт, 6 на 9 инача, влизат почти точно в предните врати налага се само малко изрязване за да паснат точно, отзад в момента е с 2 говорителя български, не съм ги слагал аз на кората са ми, добавих и само пищялки, че много сухо звучаха, задните врати са ми без колони в момента, че LG-то не може да ги храни толкова колони, скоро ще сложа и новата задна линия на паинер дето съм я постнал преди няколко поста, но за момента търся нова кора за отзад, че остават едни дупки сега като махна кръглите колони, иначе с паинера нещата ще са по-добре.

Блаупунка го има на снимки в началото на темата при монтажа им.

Впросчем утре ако си на срещата ще може да ги видиш на живо. :)

Иван Вълков

Трудно е да съм на срещата, не че ми липсва желание но за съжаление нямам път към София ;)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

К.Методиев

Я бързо да покажа с какво се сдобих. :)

tropper

И подлакътника да покажеш (след като го изпереш  (shy) и монтираш )
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

К.Методиев

Цитат на: tropper в 14 Октомври 2012 20:03:26
И подлакътника да покажеш (след като го изпереш  (shy) и монтираш )

Задължително ще го покажа, но това ще е след няколко дни като имам време да се позанимавам, че и друго нещо съм намислил.