Вечната тема за ксеноновото осветление

Започната от Jumper, 24 Септември 2011 00:03:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

TourneoRS

За лупите не знам , ама знам друго . Колега отиде да му сменят крушката на пежото 607 . Върна се и два дена вървя и само за крушки говори , защото му взели 150 лв за една Хела д2с "орГинална" . Не можеше да повярва че струва толкова много едно парче стъкло .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

ihovahi

Значи, не случайно като взимах мондеото ме плашиха със скъпи крушки за фаровете...
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Bobi

Аве, стига сте драматизирали излишно. Ксеноновата крушка я изгори, я не, докато си продал или бракувал колата. Кво да каже Боби с D1S крушки ?  :))

Pyrhel

Боби - прецакан :)) Ксеноня става тунинг като поумре - розов :D
Иначе има писано за чистене на лупите.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Dmitarcho

Анаттоли си е писал в Темата как е чистил лупите ;) Сапун/веро и вода ... гушваш фара и подскачаш на ляв крак :P
Ръца Пръца

К.Методиев

Само едно не мога да разбера, що всеки се хвърля на луксима, като са си същите китайци като нонеима, само дето са си платили да им ги брандират малко повече, отварял съм баласти на луксима и най долния китаец и не може да се установи кой от кой е копирал едно към едно са си, крушките същата работа.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

amplified

Защото луксима си уважават гаранцията.
Малко ли е?

Dmitarcho

Аз нямам преки впечетления нито от Филипс, нито от Луксима нито от Китайчета ... Но 150 лв. за Филипс ... и то за 1 бр. - моля ти се :) По-добре 50 пари за Луксима. Ако си прецени, да си вземе ноНейм крушка - може да си свети добре ;)
Да измие първо лупите, да барне едни реглаж на фаровете и ако тогава не му харесват как светят - да мисли за крушки ;)
Ръца Пръца

К.Методиев

Ми не е малко, но на тази цена идват и 3 китаеца, много ли е?

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

amplified

Идват те трите китаеца, ама като ми изпогори инсталацията и се запаля. Нали... в най-лошия случай.
Най-евтините ги знаете всички какви светлинни ефекти и дискотеки правят - има кучи марки които изкарват и светят идеално, ама докато я нацелиш ще си стигнал цената на по-скъпия. За фокус и дисторсия пък от осрана ксенонова крушка от кит за 45 лева хич не ми се влиза в полемика. :)

Качеството им не е това, което го изкарват 200%, баласт и крушка съм сменял гаранционно. 
Тая крушка изгоря - заповядайте нова.
Тоя баласт изгоря - заповядайте нов.

Цената също е малко надута.

В тоя филм с афтърмаркет ксенона винаги е голям... важното е да не е сух  (rofl)

К.Методиев

Да съгласен съм с теб, малко е както уцелиш, но сам потвърждаваш, че и луксимата е същата работа сменяваш докато уцелиш, а инсталацията да се запали е възможно и от най обикновена крушка комбинирана с китайски предпазител, казвам го не случайно, щото съм го виждал.

ihovahi

Реглажа на фаровете ми го направиха в МП... но май ще мина през пътя на Анатолий за миене на фаровете и ако не ми хареса светенето... ще е смяна на крушки (каква марка обаче все още незнам, очаквам да видя всеобщото мнение и да си избера).

Pyrhel

В МП Младост фарове не могат да регулират - някой с гъза си е въртял наляво-надясно винтовете. Ходих на 3Д камера и ся са чук. Не вярвай на МП... За жалост за нищо не може да им се вярва, в това се убеждавам в последните 3 години.

whaaazp

Pyrhel, къде мина на реглаж?

Колкото до луксимата, аз съм нямал никакви проблеми до момента с нея - близо две години при мен и една при предишния собственик...

Pyrhel

АутоЕкспрес2 в Дружба до зеленчуковата борса. По спомен 15 лева. С въпросната камера се хващат кривини на крушките, кривини в рефлекторите, най-топла точка на късите, най-топла на дългите... Яката работа е, после дават и картинки за вкъщи на фаровете с топлите точки.

Иначе евтината от скъпата крушка по хардуер може да не се различава по нищо, ама ако е леко крива и идеално регулираните фарове почват да имат досадни и пречещи отклонения...

Преди се занимавах с ксенони, диоди........ В България масово се вкарва китайски Филипс, който по нищо не може да се познае от оригинала. Реално на не много едро идва на 20 лева бройката, продаваше се на 200 :) В момента дори Мондеото си го карам още със залежали китайски Филипси, пак казвам - по нищо не могат да се познаят, а производителя ми даваше сериозна пълна гаранция на абс. точните реплики на оригиналите... :)

ihovahi

И все пак остава въпроса къде да отида за реглаж... за София ясно... Анатолий каза къде... айде някой от Асеновград или Пловдив да ме посъветва, но да е място, на което е ходил и е доволен.

whaaazp

Ходих няколко пъти до АутоЕкспрес2 в Дружба до зеленчуковата борса, че имаха доста работа и в крайна сметка отказаха да се занимават с моите фарове - допълнително слаган ксенон на рефлекторен фар.

p.s. Твърде вероятно било да имам различни фокусни разстояния, криви крушки и т.н...
Не че ми е присветнал някой каращ с/у мен вечерта, но исках да ги погледнат още някъде дали вс е ОК. :)

Bobi

Ходил си напразно, защото няма как да има ксенон на рефлектор и всичко да е ОК  :)) .

momo76

Всъщност има как. Има си го фабрично при Рено лагуна и Волво С80.

Bobi

Така е, но кой Форд има такива рефлектори със специално оребрение? Лично мое мнение , нямащо за цел да ангажира никого, e, че  Фокус Мк1 има огромни фарове и гледката с ксенон е да не казвам каква. Разберете го накрая - няма ксенон на рефлектор ( изключваме заводските), който да не свети на майната си и да не заслепява.

Vasilev

Точно днес един Фокус МК1 караше зад мен и в огледалото имах две сини слънца  (omg) Подкрепям Боби, има фарове, които не са за ксенон.

Marlboro

Как пък един път не видях фарове, които са "за" ксенон, освен оригиналните такива...
То ксенона масово не им стига, 99% имат и други бонус лампи, халогени, ловни фарове, диоди, неони, фреони...
Няма ред у тая държава, накрая ще почна да си карам на дълги, малко ми остава.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

FocusOwner

Здравейте колеги,
как сте? Отдавна не бях влизал да поразцъкам из форума, но много работа ми се струпа на главицата. Както и да е.. напоследък се замислям за подмяна на светлинките, понеже съм си с обикновенни халогенни крушки, не че не съм доволен от тях, не ме разбирайте погрешно. Просто винаги съм искал Ксенон за фарове, и понеже сега съм се донавил максимално, само се чудех, как да разбера каква точно ми е крушката на фара ( Форд Фокус 2011г. ), обикновенни крушки са, доколкото видях. Няма лупи, няма чудесии.. благодаря предварително за отговора, който със сигурност няма да закъснее.

Поздрави, Явор:)
I don't get strokes, motherfucker! I give 'em!

Bobi

Ще ти трябва цял ксенон кит H7.

Пример : http://luxima.bg/XENON-H7-SLIM.html

FocusOwner

Цитат на: Bobi в 16 Юли 2013 23:28:00
Ще ти трябва цял ксенон кит H7.

Пример : http://luxima.bg/XENON-H7-SLIM.html
Само 180лв. От къде мога да си го набавя този кит на Луксимата? Предполагам, че имат някъде магазин, да отида на място да си го взема.. и кое е най-удачното от Луксима да си взема, като цвят.. или колко Келвина по-точно? За Филипсразбрах, че колкото по-малко келвина е светлината толкова по-добре. Пре всички производители ли е така?!

amplified

4300k,
Офисът е до Еконт до ректората на ТУ-София.

Marlboro

Аз се чудя, с колко да си вдигна фаровете. Колебая се между 30 сантиметра и метър, за да мога да се боря с "ксенонаджиите" с рефлекторни фарове. Колеги, дали 30 санта стигат или повече?
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

amplified

FocusOwner

Цитат на: amplified в 17 Юли 2013 15:34:19
4300k,
Офисът е до Еконт до ректората на ТУ-София.

Благодаря ти. :)

pi4o

Малко UP на темата.
Колеги, аз също съм се навил за би-ксенони на моя Фокус 2001 г., но загледах тези прожектори с лупите и ми се струва, че няма да може да се монтира на фара. Имам в предвид, че май ще трябва да се сложат някак си от вътрешната страна при рефлектора. Как ще стане това? Ако някой е слагал такива моля да каже. Искам ксенони, но не искам да заслепявам отсрешните коли, та за това се чудя как трябва да се направи, че да е добре за мен и за другите на пътя. Ако няма такъв вариант, просто кажете да не се занимавам, а да си карам с нормалните халогени. В този ред на мисли, гледах и едни LED светлни, които заместват халогени и ксеноени, но са доста скъпички и са все още нови - сега навлизат и не са популярни. Самите лампи са с COB (chip on board) и много греят за това имат малки вентилаторчета за охлаждане. Ами това китайско вентилаторче, ако блокира и всичко става на бомбичка...буммм..... и край ;)
Ето за това говоря: http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-New-arrival-2PCS-H4-LED-Bulbs-High-Power-1800LM-Headlight-Lamp-Car-Truck-12V/1227015829.html   Дайте мнения за ксенеоните и за LED-овете.... ще съм благодарен  :) :) :)