Зимни гуми - мнения, отзиви, коментари

Започната от Bobi, 17 Септември 2011 02:04:13

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Backstage

Вече нямам търпение да сложа BF GOODRICH -а
Летния ми се оказа калпав...

Bobi

И аз имам голям мерак да сложа Дънлопа. Никога не съм карал с гуми на таиз марка, дано оправдаят очакванията ми.

Иван Вълков

Колеги в ето този сайт за гуми(не им правя реклама) My Link срещу почти всяка марка гуми има и история на самите марки. Пише коя марка на коя е дщерна фирма кога е основана и ..... мисля че ще е интересно предвид че някой колеги държат на марковите гуми а се оказва че се правят в едни и същи заводи с дъщерните им(по евтини) марки. (stir)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Alexi

така е ,но се правят по различни технологии ,с различни смеси и т.н. .. най новите измислени неща си ги слагат само на премиум марката ,другите им дъщерни марки ползват по стари шарки и технологии

niko_nenchev

Аз,за тази зима се спрях на Hankook w442.Дано да излязат добри,по тестовете дават задоволителни резултати.Направиха ми хубава цена и си оформих един комплект 195/65/15 на метални джанти за Форда.Гледах и Клебер и БФ Гуудрич,но бяха с много мек борд и това ме отказа.

Bobi

Мисля, че няма да съжаляваш за избора си.

Иван Вълков

И аз да се похваля, с риск някой да ме охока, но все си мисля че новата гума си е нова гума.

п.п.
Цитат на: hotblooded в 22 Октомври 2012 20:19:49
Особено за зимните - "новото си е ново" важи с пълна сила. Пък и Нексен не са най-евтините.

.... бих добавил че и младото си е младо..

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

hotblooded

Особено за зимните - "новото си е ново" важи с пълна сила. Пък и Нексен не са най-евтините.

tropper

Браво!
Последните 3 години ползвах евтини, но нови зимни гуми. Доволен съм. Ползвах основно Корморан - много мека първия 1 сезон и горе-долу втория. Купувах по две нови за всеки сезон за предните колела, а старите от миналия сезон ги слагах на задните. Проблеми не съм имал. Лошите неща, които могат да се кажат са 1) сравнително бързо се изтъркваха и 2) Кормораните особено имат свойството да са си фабрично криви по малко и нямат балансиране :) Да кажем че са компромиси, които се преживяват.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Y_Stoyanov

Здравейте, от вчера съм регистриран и цяла нощ четох какво ли не :)
Преди месец си купих Фокус, и преди карах форд, но не бях регистриран.
А сега се чудя какви гуми да си купя за зимата и съм се спрял на 3 модела и искам вашето мнение съвет,

1. CONTINENTAL  http://store.emk-33.com/product/337802/zimni-gumi-continental-contiwintercontact-ts-830-195-65r15-95t-xl.html
2. MICHELIN http://store.emk-33.com/product/340224/zimni-gumi-michelin-alpin-a4-grnx-195-65r15-91t.html
3. LASSA  http://store.emk-33.com/product/324560/zimni-gumi-lassa-snoways-era-195-65r15-91t.html

благодря предварително за мненията ви...
Двигателя каза на кутията "аз съм до тук" !

Alexi

добре дошъл ,Ласата определено не е в същия клас така че отпада ,Континентала е модела от миналата година и вероятно ще са с ДОТ от миналата година но цената им все пак е намалена ,но моя фаворит е Мишелина - за 118 лв няма какво да се чудиш ..

Y_Stoyanov

И аз по принцип се чудя на Мишелина, но шарката на Континентала някакси по-ми вдъхва доверие, а колата ще се кара предимно от жена ми и затова искам да е нещо по качествено, иначе мен не ме бърка и с летни   (thup)

nipresi

Цитат на: Alexi в 25 Октомври 2012 14:20:06...но моя фаворит е Мишелина - за 118 лв няма какво да се чудиш ..
Заложих на същите гуми за този сезон.Купих  ги преди два дни да видим какви ще излязат.Досега карах с KUMHO,към тях нямам забележки,да видим MICHELIN-а как ще се представи.Предполагам не съм сбъркал в избора си.

Alexander

Аз карам предишния модел на този Мишелин и съм доволен, този предполагам трябва да е по-добър. А Континентал-а миналата година беше на първо място в тестовете, така че което и да вземеш от двете няма да сбъркаш!  (thup)
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

hotblooded

На тази цена - вземай "Мишо" и не се чуди!

Y_Stoyanov

Благодаря, но все още немога да реша, края на другия месец ще купувам защото сега не съм си в БГ, а до тогава има време...
Благодаря още веднъж  (thup)

tropper

Цитат на: Y_Stoyanov в 25 Октомври 2012 14:28:34
И аз по принцип се чудя на Мишелина, но шарката на Континентала някакси по-ми вдъхва доверие, а колата ще се кара предимно от жена ми и затова искам да е нещо по качествено, иначе мен не ме бърка и с летни   (thup)
Като им гледам шарката на непочистен сняг и лед Континенталът ще драпа малко по-успешно, но на висока скорост и киша по магистралата Мишелина ще е малко по-здраво стъпил на пътя, защото има повече канали да избутва кишата. Ти си решавай какви са ти маршрутите за зимата  :P
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

amplified

Снимката от линка е на алпин A3, който е старият модел.
А4 изглежда така;

PcMan

Освен че изглежда така, ето как изглежда след 2 сезона(да, карам по има няма 5хил км на зима - късно ги  слагам, рано ги махам, да не се запичат):

Това са ми любимите условия - не вярвам че споделяте като моите предпочитания  ;D

Иван Вълков

Леко извън темата, но днес някой ми подметна, че от първи ноември трябвало да сме обули задължително зимните гуми? На мен това ми се вижда абсърдно предвид  прогнозите на времето.

Dmitarcho

Освен ако не са променили закона ;) Там никъде не пише, че трябва да са зимни гумите ;) , а само, че трябват да имат еди колко си грайфер :P :P :P Аз зимните ги обувам когато падне сняг или температурите се задържат студенички ;)
Ръца Пръца

dimkaraganchev

Цитат на: Иван Вълков в 31 Октомври 2012 20:20:55
Леко извън темата, но днес някой ми подметна, че от първи ноември трябвало да сме обули задължително зимните гуми? На мен това ми се вижда абсърдно предвид  прогнозите на времето.
Няма такова нещо. Но това само показва, че тези, които карат "зимата със зимни гуми" всяка година са изненадани.  :))

BIGFORDFAN

Около 10-ти Ноември вече трябва да сте сложили зимните гуми, иначе този уикенд ще стигнат 20 градуса, но в края на следващата седмица ще застудее доста вече.

Y_Stoyanov

Мога да се похваля с 4бр. MICHELIN А4, братлето вчера ми ги купил и даже ги сложил.

mediacenter

Днес се сдобих с 4бр. Michelin primacy alpin  ^-^ 215/55/16,
dot 4009 ,много запазени..и най-важното...за 40 кинта парчето :P
Знам мнението на повечето колеги за гумите 2-ра ръка..но на тази цена ..не можах да устоя.
Сега остава само да си намеря и читави джанти и мондеото ще е готово за зимата.
Някой да има за продаване?

Bobi

Ето ти 3 Мк4- ки. Trend,Ghia, Titanium - избирай си :)

Обява 1
Обява 2
Обява 3

Аз съм за тези от Ghia.

Dmitarcho

За тези в Габрово, ако се навиеш, мога да отида да ги проверя дали са читави ;) Ще ги закарам на стенд ... ала бала :P
Ръца Пръца

Bobi

От днес съм със зимни гуми и аз.

Иван Вълков

И аз днес след работа сложих зимните цвички.

supertorr

Цитат на: Иван Вълков в 07 Ноември 2012 20:02:12
И аз днес след работа сложих зимните цвички.
за съжаление, аз явно ще ги слагам след 20-ти:-\