Идиотите на пътя!

Започната от BIGFORDFAN, 22 Септември 2011 23:35:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alexi

днес имаше зверски тест на гумите .. вали яко направо порой ,влизам във Варна и на първия светофар съм на дясно .. той е с отделна секция която свети зелено а колоната за направо е на червено .. както се нося с 50 към завоя един убавец реши че все пак е на дясно и изкочи от колоната на има няма 15м пред мене .. спирачка яко , АБС-а сработи за момент , успях да спра на 30-40 см от бронята му .. това добре но малко по рано застъргах леко едната джанта из потоците вода в Шумен не видях едно бордюрче и правейки обратен го цунках  :-[

mike28

При тоя тежък дъжд в района на Русе и намалена видимост днес, всяка пета кола, която срещнах извън града беше с изключени фарове. Отделно, пред мен един идиот с пасат ме накара да псувам - караше си кротко зад едно ескортче, по едно време реши да го изпревари на 200-300 м преди сляп завой, естествено бе на косъм да се сплеска под един тир, явно това не му стигна, ами реши следващите 3 къси отсечки, че трябва да изпревари форда, нищо, че идваше дълга права, където нямаше да има никакъв проблем с това. После се кротна и закара нормално.

А, тоя е поредният русенски "дрифтър", тоест младо пишлеме, на което тати му е купило бмв 3-ка. Общо взето всеки месец има такива, които прегръщат стълбовете.

Pyrhel

Оха, тоя добре го е гушнАл. Вижте една снимка от x1l0n от София:
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

TourneoRS

Дъждът и насъбралата вода са доста коварни . Днес си карам вдясно , в най- големите локви и е нормално да карам бавно , защото на места водата е 20 см . На някои хора това не им се харесва , тръгват да ме изпреварват с мръсна газ , минават през дебела локва от лявата страна и след 30 метра пускат аварийките . (rofl)
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Bobi

Pyrhel

Тоя последния с Аудито е прав... Някой педераст, дето не може да кара - няма нужда да се опитва да се бута до него да го стърже или да го шиба с вратата... Проблемът е в шибаняците у молот - в тия клетки и мондеото едвам влиза по чертите, да не говоря как се отварят врати...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ihovahi

Имам пресен опит с това как паркират хората... резултата е - трябва да правя врата, че някой се е учил да отваря неговата си врата и моята му е била стопер... да го бях видял да види моя стопер  (box) ама късмета му се е усмихнал  :D
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Backstage

вчера един с една s класа ме засече много свирепо....много им се дразня на тия келеши....ако е някой с обикновена кола не се ядосвам щото на всеки може да се случи да не види някой и да сбърка....ама тия с s класите винаги карат така и много ме дразнят....гоних го,изравнихме се ,напсувах го яко....някво малко келешче.....ама даде газ и вазира....щях да вадя управитела от багажника...
П.П. по миналата зима когато се ударих в мантинелата, по същия начин ме засече един с някъв голям лъскав джип....ама тогава се въртях 2 пъти и нямаше какво да направя...

hitrata_lisi4ka

Ти поне си с по-голяма кола. Мен изобщо не ме отразяват с мойто въшле! Най-обичам някой да ми се набута в най-лява или най-дясна лента, която е само за завиване и се опитва да ме изблъска за да мине направо пред мен! Вчера един се уплаши да не си жулне огледалото в моята кола и после ме псува...че аз какво съм ти виновна, че ти си дебил! Дейва мизерниците!
Преди седмица или две, стоя на светофара на Черковна и Мадрит, в лентата за на право. Някакъв миндил с баничарка и видимо служебна кола ме пита през отворените прозорци, дали ще го пусна да мине пред мен. Казах му: "Не.", пита ме "Защо?", отговорих, че е трябвало да се нареди на правилната колона. Ейййй с 350 хиляди зора се набута и мина зад мен и караше доста бавно...до Младост се гони с мен и показва средни пръстове и хвърля празни пластмасови бутилки и не знам си какво.
Искам нещо русо, може и метла!

ihovahi

Време е и ти да си сложиш в багажника един "управител" и вместо бутилки и средни пръсти друго да размахваш  :D :D :D
Който фôрка "майстор" си нахôда!

hitrata_lisi4ka

И като започна да "управлявам" с него, най-много да ми го вземат и да ме "управлят" :D
Искам нещо русо, може и метла!

Drake

Цитат

Тази сутрин, отивайки към работа, на прелеза в кв. Христо Ботев се оказах движейки се зад автобомила на снимката (син Форд Фокус с рег. номер СА 6125 ММ).
Водачът се движеше бавно на излизане от квартал Хр. Ботев в посока към летището по Източна Тангента и тъй като обстановката и маркировката позволяваха изпреварване, аз пуснах ляв мигач и започнах изпреварването. Докато не навлязох в лентата за насрещно движение автомобила не променяше скоростта или посоката си на движение. Когато бях в насрещната лента, водачът започна да ускорява рязко и да намалява в унисон с моята скорост. Аз не можех нито да завърша изпреварването си, нито да се прибера безопасно в лентата зад него.

За щастие, успях да спра точно преди съприкосновение с камион за боклук в насрещното, като използвах всичките си възможности, както и тези на спирачките си, за да предотвратя сблъсъка и се молех да няма пясък по пътя, който да не съм видяла.
Колежката, която возех, неопитен шофьор, вече беше преживявала катастрофа и цялата пребледня.

Продължих да карам след автомобила. Пропуснах отбивката за сградата, в която работех, защото исках да говоря с този човек и да му обясня колко опасен е за един неопитен шофьор като колежката до мен.
Тя ме увещаваше да спра и, че с нищо няма да променя човек, който е способен на такова нещо, най-много да си изям боя, но аз не можех да си представя да спра и да оставя такъв човек дори да продължи по пътя си, като той може би въобще не разбира как можеше да ОТНЕМЕ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ в желанието си да доминира на пътя!

Късмет, че покрай нас мина патрул на охранителна полиция. Веднага ги спрях, обясних им с две думи какво се случи, за коя кола говоря, и че ще отида с тях да свидетелствам и те тръгнаха след автомобила, а аз след тях.

Форда спря на паркинга на бизнес сграда на бул. Неделчо Бончев номер 3 и от него излезе водача и се насочи към портала, от където влизаше патрулката.
Полицаите го помолиха да се приближи и да даде документите си, а той отговори "Гледай си работата!" и се обърна, за да си тръгне.
Полицаите излязоха от колата и го последваха, искайки личната му карта. След като се оказа наобиколен от полицаи, той спря и тръгна към патрулката, където чакахме аз и колежката ми.

Пред него и пред полицаите, аз обясних ситуацията с опасното изпреварване, той изчака да обясня, че съм успяла да спра, защото имам опит с рязкотро спиране, въпреки неблагоприятната обстановка и изкрещя: "Какъв опит, ма. Изпреварваш на място, където е забранено, не се обяснявай. Другия път като те видя, ЩЕ ТЕ ИЗБЛЪСКАМ ОТ ПЪТЯ!".... ШОК!!! И това пред полицаите!!!!

След като даде заявления за това къде съм карала, той веднага смени тактиката и каза, че въобще не е водач на тази кола и само е отишъл до нея да си вземе нещата. Въобще не се усети, че и аз и полицаите карахме през цялото време след него и го видяхме как паркира и как слиза от колата си.

Накрая даде личната си карта и те започнаха да му пишат акт за отказване на проверка на лични документи и написаха мен като свидетел.
Аз написах пълни обяснения, оставих телефон и адрес и написах в тях за заплахата пред полицай и отказа да даде личните си документи на полицай.

Той през цялото време говореше как ще обжалва акта и ще спечели и, че те ще си имат неприятности.

Очаквам той да обжалва и да спечели, защото звучеше уверен в арогантността си. Предполагам има защо.

ИСКАМ ДА ВИ ПОМОЛЯ, да споделите снимката на автомобила му, за да разберат повече хора за него!

МОЛЯ, ако някой го срещне или стане жертва на агресията му, да не се поколебава да се обади на 112, да докладва нарушението и да изисква действия от страна на полицията, защото ТОЙ Е ОПАСЕН ЗА ОКОЛНИТЕ!

Благодаря предварително.

Линк към Фейсбук

Dmitarcho

Минала седмица по телевизора даваха някакъв милиционер, и говори точно за подобни ситуации .... Ако гражданин забележи някой водач на автомобил да нарушава Закона за Движение по Пътищата, може спокойно да го фотографира, да подаде жалба в полицията, само дето после ще го викат като свидетел. Но имало Актове написани по този начин;)
Ръца Пръца

Bobi

Дееба и нещастникът ш*бан!

Още един селяндур по душа!

Ето и един ш*бан столичанин!

А, забравил съм да покажа как посрещат в "Най-добрият град за живеене" - Бургас:

Още един капут, който е решил, че неговата кола е най-ценна и трябва да я паркира на две места:

mike28

Цитат
21 септември, 2013   00:00
200 лева глоба отнесе русенка, паркирала лекия си автомобил на инвалидно място.

Районният съд потвърди съставения акт от полицията на шофьорката, която оставила колата си на обозначено за хора с увреждания паркомясто пред хипермаркет "Кауфланд-2" и отишла да пазарува.

При проверката се оказало, че тя нямала документ от общината за инвалидно право и униформените служители я наказали за неправилно паркиране по Закона за движение по пътищата.

Това е вторият случай на глобен и осъден шофьор от 2 месеца насам, след като възмутени граждани са алармирали на тел. 112 за нагло погазване на инвалидно право. Преди 2 г. пък инвалид от Русе успя да надвие общинската бюрокрация и дори издейства безплатни европейски карти за паркиране.

Dmitarcho

Обичайна картинка в един от Габровските МОЛ-ове .... Ам ако се обадя на "милицията" дали ще ми обърнат внимание, а ?

Цистерна в насрещното по магистрала Тракия

Цитат,,Обърках се и няма излизане", бе коментарът на шофьора
Ръца Пръца

Nebhotep

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

pAbLo

От моториста дали остана нещо...
http://youtu.be/YlVsrBqVs5k
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

Marlboro

Колко трябва да си прост... :))
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

emkata

То не е за смях, ама...

Alexi

мда и тоя с мондеото и моториста заслужена съдба :)

ganador

в насрещното на магистрала "Тракия" с над 100 км/ч

Жена кара за първи път по магистралата. По едно време й звъни телефона, мъжът й притеснено:
- Скъпа, внимавай много, току що съобщиха по телевизията, че някакъв идиот по магистралата кара в насрещното. Жената:
- Не е един, много са!

escobar

Изводът е, че всичко започва и свършва с VW.

Bobi

rosen700

Днес една млада дама, която се оказа в моето платно (т.е. насрещното) разпалено ми обясняваше, че трябвало да я изчакам след като съм я видял............бих го направил ако тя не изпревари автомобил чиито водач чинно си изчакваше за да се освободи платното...........странни ми се сториха твърденията и, че аз съм бил в нейното платно, след като форда ми беше на 5 см. от бордюра в дясно, а автомобила на въпросната дама беше почти срещу моя............боже, колко мъка има по този свят боже.............защо не слезеш да си прибереш вересиите..........и свидетелствата им за правоуправление......................
С тази кола съм се заклел да съм шофьор, не монтьор......и така ще бъде!

mike28

Един  тарикат днес така се насади, от много бързане.  (nut)

rosen700

Цитат на: mike28 в 10 Януари 2014 19:13:09
Един  тарикат днес така се насади, от много бързане.  (nut)

(rofl) (rofl) (rofl)
С тази кола съм се заклел да съм шофьор, не монтьор......и така ще бъде!

hotblooded

Имбецилите на снимката са два броя! Първо - бариерите нарочно са "половинки" да можеш да се измъкнеш ако се озовеш в тази ситуация, но за целта - трябва и другия да е спрял на 5 метра от бариерата (мисля че толкова бяха по правилник).  И никога няма да разбера - колко малко трябва да ти е багажа че да преминаваш при задействан сигнал или спускащи се бариери..

P.S mike28 - това на улицата която води към пазара ли е?

mike28

Тя е, друга железопътна бариера в града няма. Всъщност те са половинки, но разположени една срещу друга - няма начин да минеш с кола. Забавното е, че кантонерът се е замотал някъде и тоя с голфа се е поизпотил, докато го дочака.  ???