Разход на гориво

Започната от p_yanev, 16 Февруари 2012 18:41:00

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

hotblooded

Цитат на: Alexi в 17 Февруари 2014 17:08:48
борда лъже с 1 литър ( поне моя ) като не съм го нулирал не знам от кога .. средния ми по борд е 5/100 ,но реалния е 6 и то напоследък я карам кротко щото 16ките се гънат като локуми по завоите ..
Зависи в кой диапазон гледаш и с какви гуми си - аз като съм със 17ки, а бордкомпа е насторен за 16ки - хем километража ми показва вярно (1:1 с GPS-а на равен път), хем и разхода спрямо борд компа е без отклонения...  със 16ките съм виждал и 4.2/100 (някой дори и 3.9) по борд, но реалното почти литър отгоре, и обратно когато "ръчкам" (със 16ки) при 7.0/100 по борд ми е излизало 7.2-7.3 на колонка...

opex

В последните няколко студени седмици, с моя режим и стил на каране (3 променливи) харчи ~12, преди няколко дни вързах един "maf enhancer", само с повече галене на газта при всичко останало същото е с поне 3л надолу. Кой ще каже, че лъжа и си измислям? :)
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

moni74

Разликата между моята "газ-спирачка" и "галене на газта" е стигала и повече от 3/100 за градско в Бургас. Така че твоята разлика навярно е съвсем постижима за София и без такъв maf enhancer.

----------------------------

Bobi

Цитат на: opex в 17 Февруари 2014 20:34:20
В последните няколко студени седмици, с моя режим и стил на каране (3 променливи) харчи ~12, преди няколко дни вързах един "maf enhancer", само с повече галене на газта при всичко останало същото е с поне 3л надолу. Кой ще каже, че лъжа и си измислям? :)

Повече от 60 вдига ли? :D

770 км в София - 6.7 л/100 км с колата от профила.

opex

вдига вдига :D най-малко 140, че днекса бръзах макло ас ... хуц хуц
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Backstage

Ми...Гола вода сте сичките... 12/100 в студените дни...сега като се стопли,падна на 9.9/100...тва градско...навън - 7/100 при 130 с климатик 3-ма човека и некъв багаж

П.С. Кой ше каже че лъжа? па и некой да каже,кво ми дреме? нали аз сипвам  (rofl)

gsto

1.8 tdci - в града 7-7.5/100(София), извън около 5/100(4.6-5.6) се движи - засичана многократно!

К.Методиев

Днес Брезник-София-Монтана и обратно Монтана-София-Перник 310км с 30л газ като и в двете посоки минавах през Петрохан.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

moni74

Бургас - Созопол - Бургас с темпомат на 130км/ч - разход по БК 5.6
Бургас - Карнобат - Бургас с темпомат на 130км/ч - разход по БК 5.4

baibradar

Разхода и километрите са занулени заедно. Нафта от газпром за 2.40. Това е вече с летните гуми и половината от времето с пуснат климатик. С гориво от другите бензиностанции такъв разход не мога да постигна.

hotblooded

Аз съм постигал София-Петолъчката без климатик и с нафта от ЛукОил 4,2, дори още нямах темпомат но карах 100-105.  Със 17ките (компа си си стои с настройка за 16ки) съм стигал до 4.9...

Lucy

??? Koлко як разход! Аз при 100 км на магистрала, на изключен климатик с 15-ките докарвам 5,9 на дизелака със същата нафта :(
"Aко може така, да има... така... повечко екстри, ама така... по-спортна... И ако може направо да си е 2-ка бенЗ... ама да не харчи много... нЕкъде 6-7? Мааааксимум 7,5!" из изискванията на един "рейсър"

baibradar

Как се прави настройка на компа за размера на гумите ??

hotblooded

Цитат на: baibradar в 04 Април 2014 15:18:24
Как се прави настройка на компа за размера на гумите ??
Трябва ти IDS....

Цитат на: SayNothing в 04 Април 2014 15:12:49
??? Koлко як разход! Аз при 100 км на магистрала, на изключен климатик с 15-ките докарвам 5,9 на дизелака със същата нафта :(
SayNothing - за пръв път чувам някой собственик на 206 да се оплаче че със 100 му гори 6 (дори и бензинов), освен ако не го засичаш до Вакарел или Ботевград/Ябланица...
А колкото до разхода - Анатолий е докарвал до 3.9 по борд комп-а, също със 16ки от София до морето със темпомат на 100 през нощта..

Lucy

Повечето собственици на 206, особено с моя двигател послъгват за разхода.  ;D А тези, които докарват по-нисък разход от моя са или 1.1 бензин, или 1.4.hdi.
"Aко може така, да има... така... повечко екстри, ама така... по-спортна... И ако може направо да си е 2-ка бенЗ... ама да не харчи много... нЕкъде 6-7? Мааааксимум 7,5!" из изискванията на един "рейсър"

moni74

Сестрa ми имaше 206 със стaрия мотор 1.9D и рaзходa беше висок. От София до Созопол държеше 6-6.5л, a с A4 1.9 TDI 130кс рaзходa го докaрaхме под 5. Кaрaхме зaедно.

dimkaraganchev

Имам един колега със Ситроен С5, 2.0 HDI, 2006г. Все ми се хвалеше колко малко му гори. Да, ама миналата година, октомври месец бяхме заедно в София за няколко седмици и пътувахме на разменни начала с колите. Когато дойде време да пътуваме с неговата, зяпнах. От Карлово до началото на София, по Подбалканския, бордът му показа 8,2. Бяхме 4 човека с по един сак и не бързахме, т.е. скоростта не е било по-голяма от 120-130 км/ч на моменти. А моята Примера при същите условия си гореше 9л, ама газ. Така че напълно съм съгласен с:
Цитат на: SayNothing в 05 Април 2014 15:33:23
Повечето собственици на дизели послъгват за разхода.

hotblooded

Някой наглася цитати,  ми се струва.....

dimkaraganchev

Alexi

мит е ,че малкия дизелов мотор гори малко .. имам ги и 2та .. като единия е изкаран от магазина .. той може и да гори малко но ако се кара до 90 ( никога не съм пробвал )

dimkaraganchev

Същото важи и при бензиновите.

Vesel

Последно засичане  - 1100 км. , от които около 300км градско, 350 км магистрала и останалото междуградски пътища - разход 6.1 по колонка. По борд 5.1. Вече започнах да свиквам че борда ми дава около литър надолу. Иначе съм доволен от разхода, защото колата беше пълна 2+2 и багаж и по магистралата не съм карал под 120. Не знам на кое точно се дължи добрия разход, дали на дизела от Газпром или на новото масло Castrol Edge. Може и от двете по малко. Предишни сходни засичания ми бяха 6.4-6.5.

moni74

22км зверско грaдско - 14.4/100 по БК! Предполaгaм нa колонкa 15.5/100 някъде.

Alexi

1200 км за седмица ,насам натам вкл доста магистрала със 140 и климатик ,2-3 прохода .. среден разход 6/100 - нафта от Шел ( обикновената ) .. не ми хареса нещо скоро не бях зареждал от нея

baibradar

350 км. като повечето е магистрала с 150 по магистралата на темпомат с 4 човека и много багаж + климатик и нафта от Газпром - разход 6.5. Същото нещо на връщане но с нафта от Лукойл до Приморско разход 6.1. Засечено е от капачка до капачка. Борда показва горе долу същите цифри.

ihovahi

Аз направих малко над 1000 км с един резервоар с мондеото. Поне от към разход на дълго съм много доволен.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

moni74

След първото зареждане с дизел на ГАЗПРОМ направих 300км извънградско Созопол - летище Бургас с умерено каране /все пак возих туристи/. След това вчера един преход Созопол - Златица 345км с още 3 човека + мноооого багаж и каране до 120км/ч, а вечерта се прибрах обратно в Созопол. Имах гориво до Сливен, но заредих на Казанлък от ОМВ. Равносметката е 825км с 52л дизел, което прави 6,3л/100км което е доста добър разход за мен.
Освен това, връщането беше за относително кратко време - тръгнах в 18:31 от Златица, поне 5-6мин престой на ОМВ Казанлък и пристигнах в хотела в Созопол в 21,30ч. Високо темпо, поне си вдигнах адреналина :)

Pyrhel

Уикенда минахме маршрута София, Бургас, Несебър, Варна, Каварна (по бреговата), Варна (по другия), Шумен, Габрово, София. 1260 км с Пежо 2.0 HDi. Събота в 0:30 тръгнахме от София, Понеделник в 1:30 бяхме пак в София, по магистралите с около 130, по междуградските със 100, резултатът - 4.6/100 по колонка. Sweet :D
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Иван Вълков

Цитат на: Pyrhel в 11 Август 2014 18:47:42
Уикенда минахме маршрута София, Бургас, Несебър, Варна, Каварна (по бреговата), Варна (по другия), Шумен, Габрово, София. 1260 км с Пежо 2.0 HDi. Събота в 0:30 тръгнахме от София, Понеделник в 1:30 бяхме пак в София, по магистралите с около 130, по междуградските със 100, резултатът - 4.6/100 по колонка. Sweet :D

Пежо, пежо .....ама те са доста модели. На за кой модел иде реч.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

hotblooded