Разход на гориво

Започната от p_yanev, 16 Февруари 2012 18:41:00

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Alexi

аа така може .. аз рекох че оня кораб С5 гори 4 със 130 мислех да го пускам в бисерите :))

Pyrhel

Аааа, Ц5 е 2.2 HDi :P Реално преди с FAP и катализатора лапаше много. С малко настъпване си правеше 10 градско по колонка без да се замисля, при повече kickdown-и на кутията и 12. След махането им и малко софтуер паднах на 7 със същото каране. За автомат си удрям задника в тавана от кеф, после що карам рядко форда :D
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

TourneoRS

Вече почти 5000 км , среден разход 9,6 кг метан на 100км . Става дума за бус Спринтер 314 дълга база , кара се доста натоварен почти винаги около  3000-4000 оборота по междуселски пътища .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Pyrhel

420км градско, не малка част от тях на климатик и 150 извънградско на климатик - 7.4/100 - това на 2.2 HDi автоматик. Височък ми се струва... :(

Vasilev

Сега се прибрах от бензиностанцията. София - Благоевград - София - 11.22 стотинки за допълване на газовата  (rofl) Нещо ми се струва, че не я напълниха, както трябва.

gsto

1.8 tdci - 2500 км из милата родина, няколко пълнения догоре...разхода - 5,38/100 по колонка - 4.8/100 по борд.
Колата пълна, багажника пълен, газта не е жалена където позволява + климатик.
Доволен!

martin1977

Цитат на: Vasilev в 23 Август 2014 19:26:39
Сега се прибрах от бензиностанцията. София - Благоевград - София - 11.22 стотинки за допълване на газовата  (rofl) Нещо ми се струва, че не я напълниха, както трябва.

Нещо си се объркал, може би имаш предвид София - Благоевград? Или клапана на газовата не е в час. Все още няма кола, която с 10 литра газ да измине 200 км.

VenZo

Цитат на: Vasilev в 23 Август 2014 19:26:39

Ако си заредил сутрин на път за Блг, мисля, че помпата е по-силна и зарежда доста повече. Като си дозаредил като си се прибрал и ако е една бензиностанция, няма как да вкара същото количество газ като сутринта... На мен на бутилка 40л, зареждам 2 пъти сутрин. Единият път събра 38л, другия 35  :-[

Pyrhel

Снощи София-Благоевград-София, по магистралата 130, по останалите пътища 120 даде 6.8/100 (190км -> 13л.). Предния ден в София беше прекалено 13л и 115км (11.3/100). Де'а и ламята :D

Vesel

Последните 900 км. - около 400 извънградско, 500 смесен цикъл - 6.7 по колонка. С климатик почти през цялото време. Струва ми се добре в общи линии. Дизел от Ромпетрол от една и съща колонка.

escobar

Skoda Rapid, дизел, 90 коня, 7-степенно DSG - 2.8 литра по борд от Боровец до кв. Гео Милев. Преди Панчарево - 2.2.

gsto

Цитат на: escobar в 02 Октомври 2014 10:56:34
Skoda Rapid, дизел, 90 коня, 7-степенно DSG - 2.8 литра по борд от Боровец до кв. Гео Милев. Преди Панчарево - 2.2.

Баси, сигурно след 10 години ще ги направят да връщат гориво(т.е. да го произвеждат) докато се движиш :)
Иначе, евала за разхода.

Alexi

това е по скоро моментен разход .. среден засечи поне за 100 км - все пак това е разход на 100 км а не на 10 ..

martin1977

Цитат на: escobar в 02 Октомври 2014 10:56:34

Mondeo V6 2.5 170 к.с. бензин - София - Бургас - 370 км с 15 литра бензин ..... не знам къв е разхода- не мога да смятам, ама направо го мирише .... мноо икономична  (rofl)

escobar

От Боровец до София е спускане - факт. С Фиестата съм го правил 4, ама тая Шкода е доста еврейска :) 7 скорости плюс дизел - очаквано добра комбинация.

Alexi

да ми падне в ръцете под 7-8 няма да и слезе разхода .. тия дизели малките горят доста ако се карат както трябва ( 120-140 )

Marlboro

Цитат на: martin1977 в 03 Октомври 2014 23:19:45
Mondeo V6 2.5 170 к.с. бензин - София - Бургас - 370 км с 15 литра бензин ..... не знам къв е разхода- не мога да смятам, ама направо го мирише .... мноо икономична  (rofl)

15 литра за 370 км е 4.05л/100км.... Много ли ти се изтъркаха обувките от бутане?
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

martin1977

Цитат на: Marlboro в 04 Октомври 2014 01:09:56
15 литра за 370 км е 4.05л/100км.... Много ли ти се изтъркаха обувките от бутане?

Колкото на колегата с 2,8 литра .... Щом дизелчето харчи 2.8, що моята да не харчи 4..... пак е доста на фона на тези 2.8, ама все пак е бензин, а и е големичка .....

escobar

Един приятел си я взе тая Шкода и дава много впечатляващ разход най-вече на извънградско, за града не съм го питал.
Беше я тествал до Стара Загора, карайки в диапозона 150-160, каза 5.5 по борд. 7-ма скорост си казва думата.

Milcho

Край, почвам да си търся пак Мондео V6 (whip)  ^-^

Иначе ето малко от мен от последните дни - E36 318i 115к.с.
Варна->Шумен->Варна - 13/100 газ (постоянно със 160-180)
Шумен->Велико Търново->Стражица->Габрово->Шумен - 8.7/100 газ (100-120) най-ниския постиган до сега
"по-добре счупен Форд бензин, отколкото здраво БМВ дизел" - Ина Тодорова

Dmitarcho

Идвал си в Габрово, и не си се обадил... Мдооообре :D
Ръца Пръца

Milcho

Бях на оглед на коли и нямаше време [emoji15]

И да не съм съвсем офф, Сиерата харчи средно 6.5-7

pAbLo

Цитат на: escobar в 04 Октомври 2014 09:54:58
Един приятел си я взе тая Шкода и дава много впечатляващ разход най-вече на извънградско, за града не съм го питал.
Беше я тествал до Стара Загора, карайки в диапозона 150-160, каза 5.5 по борд. 7-ма скорост си казва думата.
Аз на тея БОРД-ове ама ХИЧ им нямам вяра!
Кое е по реално 5,6 по БК или 65 литра за 1000 км
6-та си казва думата 8)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

moni74

Бургас - Малко Търново - Чанаккале - Кушадасъ и малко обиколки в района = 51л дизел от Газпром за 900км или 5,7л по колонка (5,2 по БК).
Кушадасъ - Чанаккале - Текирдаг - Чорлу и малко отбивки по пътя = 41л премиум дизел от Тотал за 670км или 6,1л по колонка (5,7л по БК).
За втория преход имаше екстремно каране в продължение на 36км. Навито го даваше да го взема за 1ч и 13мин, но което много се учудих. Но е имало защо - взех го за 1ч и 30мин! Щом съм катерил и на 1-ва скорост... Става въпрос за втората част от отсечката Sarkoy - Tekirdag.
В Чорлу отново си напълних резервоара, този път от техния Петрол.

----------------------------

escobar

От Военна болница (през 5-те кьошета - пл. Света Неделя) до Лъвов мост - средна скорост 11 км, разход 12.1 с Фиестата.
Посред нощ ходих да пазарувам - да вдигна малко средната и да падне малко разхода, че не можех да заспя :)

tropper

Аз напоследък взех да се чудя що змейът дърпа по 10/100 нафта... ама после се замислих, че заради строежа на метрото на "Хладилника" имам всеки ден по 15 мин сутрин и 45 мин вечер пълзене в задръстване.... та се сетих....  (rofl)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

LoGo

Мондео 1.8 бензин 125 коня - Извънградско 6 (със средна скорост 100), градско между 12 и 15 (малък град без задръствания)
Градско с каране над 2500об/мин - 20/100  ::)

escobar

Milcho

В момента се придвижвам с Поло-вер 1.4 тди 75к.с. Едно ходене до Варна със 120км/ч и останалото градско. Който го е карал до сега се кефи на ниския разход (3-4-5л).
Искам голям маторрр :'(

opex

Като гледам "AMG" символа на таблото на escobar горе:
What does this button do
:))

Иначе да не съм съвсем спам-ориентиран - откакто паднаха цените на бензина зареждам със 100 октана на OMV и по всичко изглежда, че разхода е паднал с ~1л
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique