Разход на гориво

Започната от p_yanev, 16 Февруари 2012 18:41:00

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

escobar

130 средна 276 км матистра 6.6 - това с 1.6 hdi 109 коня.
400 кила живо тегло и буркани, ама копеленцето виждаше зор на изкачванията... Натоварвах се на моменти, че кракът е до долу, а не иска...

Pyrhel

Уикенда бях на гости, близо 800 км, 2ма човека в колата, с около 400кг багаж в едната посока. По магистралата 130 на темпомат, от време на време изпреварвания 150-70, по междуградските 100 на темпомат. С автоматика - 7.4/100 нафта по колонка пълно-пълно от една и съща бензиностанция.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ForeverFord

За 600 км със средна скорост 100-110,Мондео-то даде 6.67 бензин по колонка. (clap)
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

Alexi

при 100-110 максимална скорост ,средната е най много 80 :)

botev73

Нека се вкюча и аз.От скоро съм във форума.Имам Форд Фокус МК 2,5-100 КС,модел 2010 г на около 66 000 км.Купих го от Мото Фое-Варна,беше на 60 000 км.Около 4000 км го карах на бензин.Извън градско,при скорост 120(и повече на места) ми харчеше 0коло7,5.Сложих му ГИ,защото с тия цени на бензина ми идваше ташкън малко.На газ ми дава абсолютно същия разход,като на бензина-около 7,5. Скороста е пак същата,като на места и повече.Измерването го правя пълно-пълно,на една и съща бензиностанция,на една и съща колонка.За мен е повече от добре. (clap) (clap)
Ford Fokus MK 2,5 100

botev73

Най-хубавото е че разхода съвпада по борд компютъра.Когато слагах газовото,майстора ми каза че може и да не отговаря,но всичко си е ОК.А за градско...........харчи към 13-14 газ.Не мога да си обясня голямата разлика.Преди Форда имах Голф 3.И при него беше същото-извън градско 7/100,градско 13-14/100.По принцип не съм агресивен шофьор,когато позволява изключвам от скорост.
Ford Fokus MK 2,5 100

momo76

София - Бургас скромните 37 литра бензинец. Това с Фиестата 1.25. Нещо голяма ламя е станала.

mirohristov

В обратната посока Бургас-София -  45 л.  :D
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

Alexi

оня кораб на газ не е ли по икономичен :)

momo76

И на бензин е по икономичен кораба. До Бургас и обратно с темпомат на 160 гори около 9.

Marian.marinov

Колеги имам Фокус 1.8 ТДДИ даде ми градси разход 9-9.5 живея в малък град няма задръствания сутрин до работа са 2.5 км и върви студена след работа загрява и понякога въртя 10-тина километра Споделете мнения

hotblooded

На кратки разстояния градско зимата щом е под 10/100 е в рамките на нормалното

Marian.marinov

Днес след поредния разговор за разхода ми казаха,че 9л били много за градско се изнервих запалих колата и газ за 104 км 5.30л нафта като 8-10 км градско през другото време съм карал с 90-100 км/ч най много 110км/ч

moni74

Бургас - Ст Загора /магистрала 162км със скорост 140км/ч на темпомат/, Ст Загора - Златица - София /извънградско със 90-100км/ч/, градско в София и обратния път по същия начин = 49.89л за 864км или разход по колонка 5.77л, а по БК 6.5л.

----------------------------

Dmitarcho

Като се прибирах от Добрич, налях на Топливо, че родата имат карта за 10 ст. отстъпка. По борд ми показа 6,4, никога не съм виждал такива числа извънградско, а си карах повече от културно. Няма да зареждам там повече ;)
Ръца Пръца

Alexi

преди поддържахме Топливо ,що не пита да ти кажа да не ходиш там :))

G_o_c_e_v

Това ващо не е разход бре. Рейнджа до Банско и обратно е дал около 11л на 100 :D седнали да ми се оплакват от разход (rofl)
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

hotblooded

Че колко по малко да гори тоя камион бре...

G_o_c_e_v

Чи де да го знам. Наумихме си да го набъзикаме както Маверика на брачеда. Той с ремърке пълно с маркучи с капково, Маверика отзад също фул, при каране 90-100 му дава 8/100. Ще се пипне малко налягането на турбината, порцията нафта ще се завиши и би трябвало с нормално каране да не харчи толкова.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

pAbLo

L200 - същия клас като Рейнджа.
От Лондон до Пловдив - 100км/ч максимална скорост,че имаше петно на гумите от стоене на едно място и тресеше на високите скорости.
Средния разход ни беше 9-10л/100км и легена не беше пълен с тежки неща!
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

momo76

Разход слънце. Аз какво да кажа с Тераното - София-Бургас и светва лампата. Разход 14-15.

opex

Доста време вече зареждам само MaxMotion 100 на ОМВто на България
1во преди съвсем да застудее разхода ми падна спрямо обикновения 95
2ро след като застудя значително и се задържа достатъчно дълго, че да имам наблюдение - разхода ми е колкото когато беше по-топло с нормален 95.
Извода ми е, че дори цените на горивата да се върнат на старите - ще продължавам да зареждам от по-скъпия. Просто ми се потвърди подозрението от доста време, че разликата м-у разхода с обикновен 95 и 100 (дали е 100 или е маркетинг няма значение, ясна е идеята) обърнат в левове е колкото да се изрежеш на 1-2 светофара повече. Едит: А, да не говорим за по-хубавото палене, по-равномерна работа, загряване и т.н.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

pAbLo

А от ЕКО 100 някъкви впечатления ::)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

radikn

Всеки ден зареждам какви ли не Ситроени, бус Мерцедес, и моята си кола,
но гледам да е на "Газпром" с/у "Метро" в Тракия,
разхода е супер и вървенето също !
А и откакто поевтиня нафтата и на едното Берлинго (2,0 HDI) му задигнаха катализатора-50 лв.-400 км. зверско градско- карат го 4-5 човека с тежки крачета ^-^

G_o_c_e_v

Днес врътнах към 530км и разхода по борд ми пише 5.7

Septerra

Аз тук май не съм се разписвал още. Колата от подписа - Мондео 2004, 2.0 TDCi, 115 к.с., комби. Градско (София), от пълно до пълно - 7.6, по борд - 7.5. Извънградско - при 100-100 км/ч, нощно каране без климатик, 4 човека и макс багаж за море на къмпинг дава 5.2-5.3 (и по борд, и пълно-пълно), климатичето качва съвсем малко. При 140-150 км/ч качва на 6-6.5/100, а при повечко газ до към 170-180 стига 7.5.

tisho_tbk

Мондео мк4 2.0 дизел
Градско в София - по борд 8.2, по колонка 9.2.
Разликата ми се струва голяма между двата показателя.

Vesel

Цитат на: tisho_tbk в 03 Февруари 2015 08:04:25
Мондео мк4 2.0 дизел
Градско в София - по борд 8.2, по колонка 9.2.
Разликата ми се струва голяма между двата показателя.
На мен винаги ми дава около литър разлика по борд от това по колонка. Независимо дали карам само извънградско или смесено, независимо от коя бензиностанция. Все още не мога да разбера причината , а и вече свикнах.

Milcho

Fiat Marengo JTD
За 700км градско с доста настъпване - 7.8 нафта. Доволен съм.
Сега ще се пробвам да карам нормално....
"по-добре счупен Форд бензин, отколкото здраво БМВ дизел" - Ина Тодорова

Marian.marinov

49 лт Нафта 625 км от които 270 извън градско останалите градско.На ден работи на място от 5 до 10 мин вижда ми се малко висок разхода. Споделете мнения.