Разход на гориво

Започната от p_yanev, 16 Февруари 2012 18:41:00

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

pAbLo

Смятай ако сложиш турбо -12-14 (rofl)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

moni74

Aз бях стигнaл 8.7 по БК зa извънгрaдско. След кaто сложих 18-ките много ми е трудно дa кaрaм бaвно. Добре, че моторa не е 200кс и нaгоре, че тогaвa не ми се мисли :)

----------------------------

ihovahi

За 200 км преход извънградско по борд 5.4 л. нафта.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Dmitarcho

Даваите и средна скорост,която предварително сте занулили преди пътуването. аз имам чувството,че кораба започна да понагорява повечко. за 500 км предимно извънградско налях 32 л. нафта,но не съм я жалил много по пътя
Ръца Пръца

pAbLo

Моята за 250км е 62км/ч.
При условие,че имам малко градско ... 20-30км из Пловдив,малко из Стара Загора и магистрала

Pyrhel

320км, средна скорост 32 км/ч, разход 10.4 :D
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

pyle

Какъв е разхода на ескорт рс2к, в София?

hotblooded

Не знам до колко има влияние мъглата върху разхода на гориво... но в рамките на 1 седмица, зареждане от една и съща бензиностация, каране Бургас- Ст>загора със 140 на темпомат - в мъгла, сам - според бордкомпа - харчи с 0,5/100 повече от колкото със 4 човека и багаж в хубаво време :)

Nebhotep

Питай ги Ингилизите, те също се оплакват че при мъгла имат повишен разход...  (rofl)  (rofl)  (rofl)

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

hotblooded

Цитат на: Nebhotep в 11 Ноември 2013 08:40:52
Питай ги Ингилизите, те също се оплакват че при мъгла имат повишен разход...  (rofl)  (rofl)  (rofl)
На теория поне - аеродинамичното съпротивление зависи от квадрата на скоростта, фактора на обтекаемост (Сх), умножен по плътността на "средата"... като има мъгла (водни пари) - то плътността се повишава и съответно - се повишава и съпротивлението което трябва да преодолееш, за капак - при по слабо сцепление на гумите... Но никога не съм си помислял че разликата може да достигне 10% (че и повече защото във хубавото време колата беше с 300-350 кила по-тежка)...

pAbLo

Цитат на: Nebhotep в 11 Ноември 2013 08:40:52
Те пък кога са виждали мъгла от толкова много дъжд (rofl) (rofl) (rofl)

Alexi

плътността зависи от атмосферното налягане в момента в района според мен а не от мъглата ,по скоро може да е свързано с факта ,че водните пари изместват част от обема въздух който постъпва в мотора ,нещо което дебитомера няма как да го хване и реално сместа идва леко обогатена

hotblooded

Цитат на: Alexi в 11 Ноември 2013 15:19:30
плътността зависи от атмосферното налягане в момента в района според мен а не от мъглата ,по скоро може да е свързано с факта ,че водните пари изместват част от обема въздух който постъпва в мотора ,нещо което дебитомера няма как да го хване и реално сместа идва леко обогатена
Ако сместа е обогатена, при условие че караш на темпомат (и на кракомат да е) - ще имаш увеличаване на оборотите/скоростта - от там ЕСМ (или кракът) ще намалят горивоподаването.... 

escobar

По бордови компютър показа 7,4 на 100, а по системата пълно-пълно - 7,53. Ще излезе доста точен бордовият.

Chr81

И при мен бордовият показва сравнително точно, но съм го забелязал, че при нисък разход бордовият компютър не пада под едни показания. Например, колкото и да го мъчех не можа да покаже под 5,6л/100км, а реалният разход на бензиностанцията беше 5,38л/100км. Колата е Фокус Мк2. Като го зануля - километрите стават нула, уж започва начисто да отчита, но средният разход си остава какъвто е бил преди. Т.е. дали наистина започва начисто да изчислява средния разход след зануляване. Според мен не????

Dmitarcho

Трябва да занулиш и показанията за среден разход. Всички показания се зануляват отделно ;) Поне при Мондео е така, предполагам и Фокусниците са така ;)
Ръца Пръца

Nebhotep

Днес като зареждах направо се изумих, колко икономичен може да бъде моя кораб? Изминато разстояние 1035 км. (София-Халкидики-София+ доста разходки по полуострова и до Солун), 4 възрастни+2 деца+100 кг. багаж. Заредено количество 61,40 л. = 5.93 л./100 км. Борда показваше среден разход 5,7. Градското движение е в размер на 4% от общото разстояние. На магистралите поддържах около 105-110 на 6-та предавка, а по другите пътища 90-95 на 5-та.

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

Vanko

То хубаво се хвалите с разхода на печките ви, ама на мен пък ми стана интересно как с толкова прехвалените мотори не може да се кара с 90-95 на ШЕСТА предавка?

Dundee

Цитат на: Vanko в 03 Януари 2014 23:03:18
То хубаво се хвалите с разхода на печките ви, ама на мен пък ми стана интересно как с толкова прехвалените мотори не може да се кара с 90-95 на ШЕСТА предавка?
Ти сериозно ли не се сещаш защо?

petermitkov

То може да се кара ама разхода няма да е по-добър защото ще паднат много оборотите под тези на максималния въртящия момент. Отделно демферния маховик отива по дяволите ;)
sapienti sat

Vanko

Щом питам, значи не знам, не съм по ''печките'' за автомобилно задвижване. Но пак ми се струва странно да не ги поддържа с лекота, без да прецака скъпите ви маховици и прочее еднодневки.

Иван Вълков

Цитат на: Vanko в 03 Януари 2014 23:17:20
Щом питам, значи не знам, не съм по ''печките'' за автомобилно задвижване. Но пак ми се струва странно да не ги поддържа с лекота, без да прецака скъпите ви маховици и прочее еднодневки.
...явно не си уцелил правилната "печка" за автомобилно задвижване. А на въпросът ти при висока предавка и ниска скорост има прекалено много вибрации и от там се товари не само маховика - но това е правило при всички автомобили. Като искаш да караш с 1500 оборота и да си ОК си купи камион.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

hotblooded

Цитат на: Vanko в 03 Януари 2014 23:17:20
Кой те е излъгал че 6та предавка е сложена да се кара със 90 с нея......  Маховика не е по скъп от газовия инженцион, а повечето бензинови двигатели след 2000 и те са с демпферни маховици, не бери грижи за чужди проблеми :)

Alexi

оборотите идват твърде ниски .. 90 са 1500 при мене .. 6та не е за пъплене с 90 ,ако ще си карам с 90 карам на 5та ,разхода не е по висок

baibradar

Направих първо засичане от както имам колата. По борд 5.3, по колонка 5.5 при изминати 640 км предимно извънградско шофиране /една трета по магистрала с не повече от 130 км.ч/ . Нафта от Петрол.

randity

Колеги, споделете какъв разход дават колите ви градско/извънградско, с каква скорост и т.н. Малко е относително, но горе-долу.
Ще почна пръв.

Мондеото, градско дава около 7-8/100, зависи от карането. Извън града по Петрохан с 4 човека и пълен багажник е свалян на 5.5-6 по изкачването. В града карам с около 50-70км/ч. зависи от трафика, извън града 90-120км/ч.
Фокуса още не мога да го засека, но с 20лв. бензин градско карам около 60км. прекосили. Чат пат ръчки по някой светофар или като ми е дошла музата за каране, скорост около 70-80км/ч. Извън града не съм го пробвал, ама нали си имам Мондео  :P

П.П. Ако има такава тема, нека тая иде къде и е мястото  8)
Моля се един ден хората да разберат, че автомобил се кара с глава, не с крака и ръце.

Alexi

колега да взема да си продам дизела и да си взема бензин ,или в галони си писал .. тоя мотор по каталог не гори толкова малко :)

randity

Разхода е по борд компютър.

П.П. Писал съм глупости от зор, с двама човека без багаж 5.9-6/100 без климатик, четирима 6.5-7
Моля се един ден хората да разберат, че автомобил се кара с глава, не с крака и ръце.

Alexi

борда лъже с 1 литър ( поне моя ) като не съм го нулирал не знам от кога .. средния ми по борд е 5/100 ,но реалния е 6 и то напоследък я карам кротко щото 16ките се гънат като локуми по завоите ..

josevega

C-max 1.6tdci 109k. за 4030км смесен разход 5.9/100. Гориво от Shell,Eko и Avanti