Разход на гориво

Започната от p_yanev, 16 Февруари 2012 18:41:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

didon80

Сливен - Троян по шестицата през Беклемето: 2 тона с 120 км/ч, където имаше възможност. Разхода по борд точно 6/100 км.

sinnerman

София - Пловдив, 5.1 по борд. Бензин, 1.2, 110к.с, 17ки джанти.[attach=1]

G_o_c_e_v

Днес ходих до Трявна и засякох пълно-пълно. 4 човека, скорост рядко над 120, предимно между 90-100, разход по колонка 5,7; разход по борд 5,7. Сутринта тръгнах на 6,3 , като не съм занулявал нищо. Като се има предвид и това, че ме валя сняг, и съм карал към 30км на 3-та, този разход е супер постижение.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

G_o_c_e_v

Същия маршрут, 1 човек по-малко. Тръгнах на 5,7 при средна скорост 65, прибрах се при средна скорост 67 и разход...
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

V.Buzev

Не бях засичал до сега на сериозно колко гори. Днес направих едни бързи 348 км маршрут Плевен - София - Плевен. Малко идиотско каране, че трябваше да се прибера за на щерката представлението.
Финиширах на 5,4 по борд, средна скорост 93 км/ч. Изгорени 21,3 л. по колонка пълно-пълно.

ivchotr

Когато не слизам под 140 ми гори малко над 10/100, а като държа 120 - 140, ми дава около 8.5 - 9. За газ става въпрос.

Ilian Petrov

При мен при 130-140, разхода е около 10,5 на газ.

V.Buzev

Меганчето дето го кара сега жена ми винаги е било така до 90 км/ч беше около 8 газ. Мина ли 120 разхода се въртеше между 9,5 и 11 в зависимост колко над 120 съм вдигнал.

grafa

Колко според вас трябва да харчи Фиеста МК 7 2009 1.25 бензин? В нета пише - 4.5 извън градско, 7.5 в града. На мен от 250 км., в които имаше градско, магистрала, извънградско, завои, баир и т.н. ми да даде 6.9 по бордови. А ходенето до село (70 км. отиване и връщане) - 5.9. Като съм карал бавно, селото е след Нови Хан, тоест пак е имало магистрала малко, извънградско и т.н. Но ми се вижда повече от необходимият разход. Не знам дали не карам в много ниски обороти, защото досега все на дизели съм се возил.

Pyrhel

Хапва си като се кара на магистрала. Имах 1.25 мк5 и харчеше колкото каталожния ако се кара с 90 постоянна скорост. В града разходът започваше наистина от 7.5 (но с много плавно каране), но със сигурност имаше по-малко трафик, отколкото сега (2008-9та може би беше).

Според мен около 6/100 за извънградско(с магистрала, баири) и 8-9/100 градско е нормално.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

didon80

След сравнение между показанията по борд и колонка се очертава разлика от кило нафта. 8.3 показва компютъра, а 9.3 дават сметките при пълен резервоар. Това ми е градския разход в момента с климатик и 18-ки.

hotblooded

Лятото на климатик в градско с трафик си е 8.5 и нагоре по колонка. И найстина на градско разликата между борд и колонка е гони литър

niki-25

Да споделя и аз за моя разход след като сложих ГИ, става въпрос за Мондео 2.3 автомат. София-Поморие 11/100 при скорост 130 на автопилот, От Варна- София 10/100 газ с постоянно включен климатик.

Dagestan

Фокус 1.6 дизел 109к.с., 4-ма възрастни и пълен багажник с постоянно включен климатик. Маршрут: Разград-Котел-Петолъчката-магистрала до Пазарджик-Велинград-Банско, общо към 480км. От Разград до магистралата съм карал със 100-120км/ч, цялата магистрала 140-150км/ч, след слизането от магистралата до преди влизането в планината пак 100-120км/ч, а по завоите от Велинград до Банско пътуването беше доста бавно. Разхода по колонка беше 6.3л/100км.

Pyrhel

Днес бях понатоварил коша - около 200 кила багаж и двама човека, но имах време и изкарах София - Хасково със 100 км/ч с няколко резки изпреварвания до 130 - 4.1/100 бензин (party)
Едит: На връщане багажът беше около 350кг, малко повече газ давах, даде 4.8 :(

Alexi

Шумен-Маказа-Солун-Паралия Скотина-Метеора и обратно с разходка в Солун ,1840 км ,4.8 по борд ,4.95 реални каране предимно 130 на темпомат и климатик по безкрайните гръцки магистрали ,1 час общо висене на празен ход и климатик на Маказа - доволно сякаш ... с резервоар от 75 литра долях 24 литра за 30 евра в гърция по някое време и това беше ,прибрах се на резерва вече ... ценно ,там по магистралите нямат бензиностанции

Septerra

София - Благоевград - София - Карнобат - Ришки проход - Шумен - Варна - Шабла - обратно по Ришкия - София, общо почти 1800 километра, от тях около 1200-1300 км. са магистрала, нон стоп климатик, магистралата 150 км/ч нон стоп, четири човека с багаж до козирката (оборудване за къмпинг за 4-мата, нямаше място за една джапанка повече :D), малко градско тук-таме и извън магистрлата 100-110. Среден разход 6.4, в нито един момент не съм изпреварвал с мисъл за икономия, само газ до дъното постоянно. 18-ки джанти с 245 широчина гуми. Аз съм доволен. :)

didon80

Алекси, според мен много приличен разход. С мондеото колко ли щеше да бъде?  Предполагам литър отгоре.
Септера, и твоя разход е приличен предвид всички изброени фактори.

Alexi

мда мондеото около литър отгоре с подобно каране

Lucy

Алекси, ти с какъв мотор си? Много добър разход!
При мен най-ниският разход, който съм постигала по колонка е 4,9.
В сравнение с предната кола, доста по-икономична излезна тази, независимо, че е доста по-голяма.
"Aко може така, да има... така... повечко екстри, ама така... по-спортна... И ако може направо да си е 2-ка бенЗ... ама да не харчи много... нЕкъде 6-7? Мааааксимум 7,5!" из изискванията на един "рейсър"

Alexi

2.0 е моя ,ама джипката няма как да постигне подобна икономия с тая аеродинамика ,тя има друго предназначение :)

Pyrhel

Икономични са новите мотори, нищо общо с първите комън рейли или пушлявещите TDI-та, затова махнах Ц5. 4008 ако не се настъпва дава добър разход, вчера се върнахме от 1200км път, част от който беше София-Карнобат-Шумен-Търговище-Варна и обратно през Ришкия, гонеше ни време и по магистралата понатъпих - темпоматът беше на 170, раздавах газ и по Ришкия - 6.2 по колонка. 6та скорост малко къса й идва, на леките коли с тоя мотор скоростите са по-дълги, можеше 5та и 6та да ги оставят, тука шифт лампата светка за 6та още на 80 ако е равен пътя.

BillyBADBoy

Моя фокус ако го юркам, разбирай София - Варна 4 часа през Търново дава под 6/100 по колонка. Двигателя е DW10BTED, без DPF филтър. Ако имаше и по-добра аеродинамика щеше да е доста по-добре на извънградско (пример на Алекси пежото е с много добър коефициент на въздушно съпротивление и за това прави такива разходи по магистрала с климатик). В София трудно се прави под 7/100 ако се набиваш в задръстванията.

TourneoRS

В неделя отскочих до Обзор. На отиване празен скорост 140-150 по магистралата, по другите места около 120.На връщане пълен багажник + три жени Рубенсов тип. Същата скорост ама по надолнища, нагоре малко мъка със 120. Колата Форд Ескорт 1,8д , комбинезон. Даде разход 7.3/100 , като никак ама никак не съм жалил.
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Alexi

Цитат на: Pyrhel в 28 Август 2017 22:35:00
Икономични са новите мотори, нищо общо с първите комън рейли или пушлявещите TDI-та, затова махнах Ц5. 4008 ако не се настъпва дава добър разход, вчера се върнахме от 1200км път, част от който беше София-Карнобат-Шумен-Търговище-Варна и обратно през Ришкия, гонеше ни време и по магистралата понатъпих - темпоматът беше на 170, раздавах газ и по Ришкия - 6.2 по колонка. 6та скорост малко къса й идва, на леките коли с тоя мотор скоростите са по-дълги, можеше 5та и 6та да ги оставят, тука шифт лампата светка за 6та още на 80 ако е равен пътя.
170 колко оборота са ,то 1.6 ли беше че забравих

Pyrhel

1.6 е, точните вече не помня, но са доста високи - 4000 или малко под. Например Ц4 със същия мотор е с осезаемо по-дълга 6та.

Да използвам поста и за Приуса - ходих без товар до Правец и обратно със 100 на темпомат- 3.9/100, по колонка 4 (clap)

Pyrhel

От около 1300км градско не бях ходил до бензиностанцията, сипвам с тубата по 10л от време на време - супер дразнещ малък резервоар (пишеше 50км остават, заредих 36л до ръба)... Днеска заредих на колонка, та за тоя пробег съм предобрил - 5.57 по колонка (blush)
Ако планът е успешен, от следващия уикенд ще съм с по-нисък разход (stir)

ivchotr

Миналата седмица обикалях Родината с Фокуса на щерката (1.8 ТДДИ, 90 магарета). Зареждах на различни бензиностанции, но все от известни вериги. Колата беше нонстоп пълна с хора и багаж. Без да се превишава макс разрешената скорост, с движение по магистрали и обикновени пътища, катерене на планини и градско каране, средният разход за около 1300 км пробег излезе около 5.4/100. Преди даваше повече, ама тогава и помпата е текла, така че е разбираемо. Чак взе да ми харесва печката :D

Pyrhel

Отличен мотор е 1.8 тдди-то, и в ниския данък, и значително по-здрав от 1.8 тдци, и не гори много, и върви добре, и евтин за гледане (ремонт на помпа)... Само една 6та скорост му липсва.
Никога не съм разбирал защо, когато някой си търси Фокус мк1, взима -ци, вместо -ди ???

zloster

Фиеста 1.6, бензин, 2006 г.:
Полуградско в София извън час пик с маршрут Централна ЖП гара - Казичене 7-7,5 л./100 км.
Извънградско по маршрут София-магистрала Тракия-Пловдив-Карлово-Подбалканския-София 6,5 л./100 км. Това без климатик и товар. Поддържана скорост на магистралата 130 км/ч включително изкачванията, по другите пътища ограничението +10 км/ч.
Типичното "градско" със задръствания избягвам усилено - предпочитам да ходя 15-20 минути пеша и да ползвам градски транспорт. Когато се е налагало тежко градско с много задръствания, час пик и т.н. удря 9 л./100 км. преспокойно.
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/