Въпроси, препоръки, оплаквания и проблеми с форума

Започната от Pyrhel, 17 Септември 2011 00:45:35

« назад - напред »

0 Потребители и 5 гости преглеждат тази тема.

tropper

Цитат
Предстояща национална среща 2013

16.02.2013 by fordclub - Comments Off

Форд Клуб България организира втората си национална среща, но този...
Благодаря за реакцията (fri) (fe)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Pyrhel

Илияне, нещо такова? Може да се види вече и на индекса. :)

В момента мисля някакви варианти за тия 3те текста горе, ако има идеи - давайте ги (beer)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

tropper

Супер е :)
Само бих предложил да сложиш пред началото на всяко заглавие на тема '*' - таг <LI> на хтмл-то  :P за да се различават двуредовите заглавия на теми.

Pyrhel

Пробвах, ама нещо друго трябва да е, не седи добре. Ще си поиграя да пробвам други варианти :)

tropper

Може логото ни, в размер 16х16, ама има опасност да седи малко кичозно :D

П.С.:
Тема 1 с много дълго заглавие, което
      се пренася на втори ред
Тема 2 с много дълго заглавие, което
      се пренася на втори ред

... то пък почти не си личи кво е...  :-[

Pyrhel

Ааа, не съм дизайнер аз :)) Имам 1-2 идеи и ще пробвам.

tropper

Има вариант и леко да промениш цвета на текста на всяка четна тема - така пак ще се отличават, без да се натрапва ако са достатъчни близки - примерно нечетния ред синьо, четния - сиво.

Pyrhel

Тия неща ще ги наглася, дай идея за другото - тия 3те текст бокса горе, които в момента са "Форд Клуб България", "Защо Форд Клуб България" и "Форум на Клуба" - какво да бучна там.

tropper

Не знам... Честно казано не мога да кажа, че не ми харесва така.
Сигурно има и по-добър вариант, но аз не се сещам, а и този не ми пречи  8)

П.С. Банера с пистата за новия събор може да сложиш под или над тях  :P

pantata

Може някъде да се добави или замени някоя от сегашните страници с "Полезно" или от рода, като там да са събрани линкове или направо текстове за полезни съвети подбрани от форума. Качени всякакви ръководства от типа направи си сам или преведени такива от чужди форуми. Един вид като нашо си fordwiki.co.uk :)

P.Kostadinov

Като стана на въпрос за календара-предлагам като му дойде реда да обявите нещо като конкурс където всички потребители да качват снимки и да бъдат на избирателен принцип.Все пак календарите ще са у дома и трябва да си ги харесваме.
Та нека да има един срок да речем от месец-два в който да се залавяме с колите и природата и най-вече апаратите  ^-^
Карай толкова бързо,колкото бързо би могъл да спреш !

Pyrhel

Това ще е може би чак октомври - ноември, за 1-2-3 семици да се изберат снимките и да се носят към печатницата. Хубаво ще да не се чака това време, а да има снимки от всички сезони :)

P.Kostadinov

Цитат на: Pyrhel в 19 Февруари 2013 23:55:53
Това ще е може би чак октомври - ноември, за 1-2-3 семици да се изберат снимките и да се носят към печатницата. Хубаво ще да не се чака това време, а да има снимки от всички сезони :)
Именно.Тъкмо ми мина през главата и виждам,че и през твоята е минало  ;D
Залавям се с Kugata да катеря хълмовете и пясъка по морето,че тя позира по добре от мондеото :P
Само да попитам къде да качваме евентуални снимки - за които обещавамч,че ще има доста качествени.
Карай толкова бързо,колкото бързо би могъл да спреш !

Pyrhel

Както прецените, за мен е по-добре да са при вас докато стане време, ако няма къде да ги държите ми пишете на ЛС.

tropper

Цитат на: Pyrhel в 17 Февруари 2013 11:44:57
Пробвах, ама нещо друго трябва да е, не седи добре. Ще си поиграя да пробвам други варианти :)
Гледам си сложил "булет"-и все пак на темите в главната страница  (wdo) (fri)
Според мен стоят приятно така леко сиви, не се натрапват.

TourneoRS

Тази вечер за пръв път ми се случва .
Пиша пост и го пращам , изписва ми че от това IP е изпратено съобщение преди по-малко от 30 сек и да изчакам , е да ама ми е първи пост .
Другия проблем е пиша поста пращам забива някъде по средата , аз рефрешвам изписа някакъв надпис и не ми пуска поста , това се случва трети път .
Пърхел да не си ме зачислил към графа "Спамери " да имам по 2 мнения на ден  :))
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Pyrhel

Знам от какво е, ще го оправям, мерси за напомнянето :)
За хората, дето се занимават с такива работи - в момента на сървъра има nginx за прокси кеш и сервиране на статичното съдържание и apache отзад за обработка на php скрипотовете. Прокси кеша праща на апачето едно и също IP, заради това е така. Сори. Отивам да оправям.

Bobi

Забелязвам осезаемо подобрение на скоростта на зареждане и отваряне на страниците. :)

Alexi

whaaazp

Цитат на: Pyrhel в 23 Март 2013 19:50:26
Цялата работа идва от ненормалните ботове, които наведнъж удрят 100-200 страници, защото при нас не са индексирани малко. Днес си поиграх малко с това. Кажете дали от сега нататък се случва онова забиване за по 20-30 секунди, за което става въпрос?

При мен няма май голямо подобрение...

Pyrhel

Pyrhel

Вероятно е заспала работата вече? ^-^

За да няма проблеми форума работи на 2 места едновременно - новото и старото, това е временно решение докато всеки компютър и всеки от интернет доставчиците приемат новия адрес (новото IP). За момента има няколко човека (Гоцев, ти си един от тях!!! :)) ), които посещават все още форума на старото IP. Може би проблемът е във вашите интернет доставчици, но все пак нека направим следното...

1. Натиснете бутона Start
2.
   За Windows XP: Изберете Run и в прозореца напишете cmd и натиснете Enter
   За Windows Vista или 7: напишете cmd и натиснете Enter
3. В прозореца (черната конзола) напишете ping fordbg.com - ако ип-то, което виждате е 77.70.66.94 напишете в конзолата (стъпка 4):
4. ipconfig /flushdns

Ако и след flush-а продължавате да виждате 77.70 (трябва да видите 91.215) при пинг, това значи, че интернет доставчикът ви е :-X и трябва да изчакате да опресни той записите.

Всичките тия неща ги пиша, защото имам намерение тази вечер или утре изцяло да махна сайта и форума от старото място :)

G_o_c_e_v

Когато въведох стъпка 4 ми изписа
"Successfully flushed the DNS Resolver Cache"

После пак написах ping fordbg.com, а пинговете пак са на старото IP
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Pyrhel

Мдам, както казах - варианта е да се изчака доставчика да си опресни записите... Калпазани, игнорират времето, за което да се кешира записа...

whaaazp

G_o_c_e_v

Да не си посмял да ни дръпнеш шалтера на тия, които сме още на старото ИП  :D Иначе на събора ще черпиш по кебапче за всяка пропусната минута във форума :))
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

supertorr

Благодаря!
Положението е супер.
Е това е да си има човек на място и да се себераздава  (fri) Вчера няколкото часа ми се сториха вечност (sd)

Pyrhel

Бива :P

Гоцев, няма, това дебна - като няма заявки към старото място - тогава ще е брадвата. Иначе, миналата година имаше закани към бирата, ама хем и малкото докарана със "служебните" фокуси - остана. Тая година ако и кебапчетата няма да можем да изядем... :)) :)) Ще ни дават по новините като пишман-клубари (rofl)

tha22don

Аз снощи ping-вах старото IP, днес вече съм към новото IP...

mike28

Вчера останах неприятно изненадан. Докато пишех един дълъг пост натиснах без да искам бутона на мишката за връщане една страница назад и когато отново се върнах към коментара си, се оказа, че форумът не пази написаното до момента. Има ли начин да се вкара тази функция, гледам, че SMF-a е от 2011 (може и да са спрели поддръжката на тази система, нямам идея)
Друго - снимките. Когато са няколко големи изображения едно под друго, става мазало. Например в тази тема. Решавам да разгледам обстойно най-горната, цъкам на лентата (с waterfox съм, същия проблем и с хромето) и се оказва, че трябва да скролирам до края на поста, за да си преместя бар-а и след това отново да се върна на най-горната снимка.

В Eastern Spirit сме от 2-3 години на IPB, съвсем наскоро си взехме лицензиран форум (удоволствието струва около 175$, но разликата с преди е огроооомна). Като функционалност е доста по-напред от SMF и phpBB, мисля, че и по отношение на сигурността няма място за сравнение.

Другото, за което се сещам е дреболия, но все пак да си кажа: като дам на бутончето за още емотиконки и ми излизат прекалено дребни, сравнение с базовите, които се виждат чудесно.

Това се сещам засега, поздрави!  ^-^