Въпроси, препоръки, оплаквания и проблеми с форума

Започната от Pyrhel, 17 Септември 2011 00:45:35

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

mike28

... и после да го овъргаляш в перушина, нали?  ;D

Ще си позволя да копна правилата за коментиране в раздела, който аз модерирам в един форум:

Цитат• Кажете нещо стойностно - добавете смисъл - нещо ново, което останалите биха искали да прочетат. Не се чувствайте длъжни да коментирате всеки пост, ако нямате какво да кажете по темата му.
• Пишете възпитано и с нужната любезност - в коментарите си третирайте останалите така, както бихте искали да се отнасят и към вас.
•  Нека това, което казвате да бъде в контекста на основната тема - за общи дискусии и празни приказки има достатъчно раздели и теми.
•  Цитирайте и посочвайте прецизно която и да е информация, за да има полза от нея и за останалите.
•  Ако не сте съгласни с някой друг коментиращ, изразете несъгласието си любезно и с уважение към чуждата теза.
• Допускайте възможността за грешка или неточност и уважавайте различната гледна точка.
• Пишете  грамотно и на кирилица.
•  Ако оплескате нещата, носете си отговорността и не се сърдете, че с вас са се отнесли грубо или с пренебрежението, което сте провокирали.

Политика за модериране на коментари

Всички коментари, които са неприятни, дразнещи, нагли, нахални, невъзпитани, груби, сексистки, расистки, клеветнически, оскърбителни, обидни, тролски, неприлично-нецензурни, заплашителни, повтарящи се, празни, безсмислени, безполезни, глупави, нетактични, недискретни, неприемливи, неграмотни, неясни, не по темата, написани на шльокавица, не казващи нищо ново, твърде фамилиарни, както и какви ли не други ще бъдат трити. Горният списък дава само идея, но не дефинира напълно понятието за неприемлив коментар.
Този раздел се модерира, защото се очаква коментарите да добавят стойност, да казват нещо, което не е било казано преди.
Въпреки че ще се следват приблизително гореописаните принципи, напълно е възможно понякога модераторът да е по-педантичен, а друг път по-великодушен към неспазването им. That's life.
Използвайте мъдро привилегията да коментирате тук!

Който си мисли, че тук е бройкан от модове, да се пробва в другия форум, тогава тук ще му се стори рай.  (rofl)
Отдавна шаря по форумите и сериозно ви казвам, че тук е едно от малкото места, където цари наистина готина и приятелска атмосфера, модерирането е доста гъвкаво и на ниво. Няма провокатори, простотията е в нужното количество (к'вото и да значи това), повечето от редовните се виждате често и на живо. Свиркайте си бе, чудо голямо, че някой и друг коментар бил затрит. Важното е фън да става.

opex

Четях из форума и сред "Моделите на Форд -> Други" срещнах теми за Cougar и предлагам да се прикрепи Cougar към "Ford Mondeo" и темите да се мръднат там, тъй като е на същата база и общо взето ламарините са различна форма спрямо мк2 и съответно мк1, принципно като Фиеста/Фюжън, Фокус/Куга и други.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Pyrhel

Кугърът е в "други", защото има общо с мк1, а нови модели не са излизали, поне така решихме в началото.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

amplified

Аз предлагам вече във форума да се качват снимки по 50 мегапиксела, минимален размер на файла 90мегабайта. Споделени на ирански хостинг с 64kbps линк!

И ако горното не е разбрано... защо аджеба ми е на мен да гледам снимка с интерполация от 1000пиксела на 3000... в примерно 3 мегабайта, при все че аз от 15 мегапиксела и 4500пиксела по дългата страна ще го направя на 1мб и ще се вижда всичко кристално? Да ми зарежда сума ти време и браузъра да откача? Ми... не... не съм съгласен.
Няма ли начин SMF-то дори и при външен линк да проверява дългата страна и ако подминава 1000px да пише с червено "Форумът поддържа снимки с максимум 1000px по дългата страна"?
Визирам темата на besniya и не само.

Pyrhel

Bobi

Има ли възможност да се ограничат броя на GIF шитовете, които могат да се пускат от даден потребител или да се забранят тотално във форума?

Dmitarcho

Изгони човека сега. И на мен много ми збозваха гиф-овете ... но като почакам 3-4 мин. и им хващах смисъла.
Ръца Пръца

Vasilev

Само на мен ли не ми правят проблем гифовете на дъртата машина :)

Vasilev

Цитат на: Bobi в 05 Декември 2013 21:47:34
или да се забранят тотално във форума?
Боби, нищо лично, ама да искаш нещо да се забрани, щото ти имаш проблем с него също е егоистично.

Dmitarcho

Ръца Пръца

opex

изяжте си сникърса

едит: но на side note съм на страната на Боби - често напоследък е доста досадно да чета постове написани с определен тон и напраскани с удивителни на края или снимки с размер 70000/5000000 пиксела и гиф-ове от телескопа Хъбъл в процес на запис. Лошото е и че прави resize-а след като дръпне даденото петно вместо предварително.
Нета ми е 6 mb/s по отделно ъплоуд/даунлоуд и въпреки това тормози като зарежда от сървър в Етиопия /както Борко беше писал също преди няколко дни/. Лесно е да се блъсне "Х"-а, но спира зареждането на всичко останало на конкретната страница. Ако може поне да се ограничи до използването само на български хостове за снимки, гифове, флашове и тн ще бъде чудесно.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Bobi

Здравей, колега!

Винаги съм си признавал грешките и съм извинявал за тях, но в случая не мисля, че сгреших с нещо и поради тази причина не пиша, за да се извинявам. Мисля, че всички тук сме достатъчно зрели хора, за да се разбираме като такива. Отделно, не ни отива на годините да показваме изблици, характерни за тинейджърските ни години. Достатъчно разбран човек съм и дълго време не съм казвал нищо по тази тема, вярвайки, че ще забележиш, че гиф-овете, които качваш, са с размер над 5 Мб и че ще се досетиш, че не всеки влиза и чете форума от компютър, а може да използва други средства като  смартфони, телефони, таблети и др. , и никак не е приятно да ти забие телефона, и да се налага да го рестартираш, за да се оправи. Хостингът на форума също има лимит, не е нужно да допринасяме за достигането му, когато може просто да се даде линк към въпросните гиф-ове, нали?

Въпреки че съм по-малък от теб, с твое позволение, бих искал да изразя възмущението си от това, което си написал като последно. Всички тук сме се събрали по собствено желание, обединени от идеята да си помагаме взаимно и да сме една цяла общност. Винаги на места, където има хора, е нормално да се появяват дразги, но начинът на реакция, който ти си избрал, е неприемлив и несъответстващ на човек, имащ се за истински фен. Да кажеш "Беше ми приятно във Вашият форум" е най-лесният начин да се отървеш от даден проблем; да теглиш една майна, просто ей така, е признак на слаб характер и проява на върховен егоизъм!

Бъди жив и здрав и ако някой ден размислиш, знай, че ние няма да ти обърнем гръб, заради едното нищо, а ще сме тук и ще те посрещнем отново в Нашия форум с "Добре дошъл" !

Олег, точно за това пиша в раздел, достъпен за всички, а не в "Административен".

Backstage

нещо трито ли е? че последния пост на Боби не го свързах с предходен....за гифовете разбрах де...не разбрах за кой се отнася...и за какво е станало дума....

amplified

Предлагам гифовете да се разпознават от форума и като в 9gag/hugelol да са замъглени, чак като цъкнеш Play да ги зарережда. Също предлагам когато се даде линк към външна снимка форума да я крънчва и да слага примерно 800px по дългата страна на сървъра, това да се вижда в body-то на поста, и отдолу да седи оригиналния линк. Пълно е с resize скриптове, който могат да крънчат без осезаема загуба в качеството, примерно се задава един макс 150-200kb на файл... това са 20,000 файла = 4GB.  Като свършат гигабайтите, аз съм на същия хост и имам 15-тина  GB поне свободни, мога да ги принеса в жертва  ^-^
Единствено не знам с месечния трафик как ще стоят нещата тогава.

пример:

http://www.imagemagick.org/Magick++/thumbnail-anatomy-plain.jpg

Alexi

абе моя нет е 50мбита и пак тегаво се зареждат тия гифове вероятно е свързано със сайта който ги хоства .. тръгват да се зареждат с 400-500к и отиде 1-2 мин ако са 3бр примерно ..

pAbLo

Като сме почнали да си ги мерим :D
Аз съм с оптика 100/100мбпс ама компота ми е умрел (rofl)
А от телефона - ми влачи се по корем,но от мобилния нет не влизам,че се оказа стар плана и като надхвърля 50те МБ и ми спукват г**а от тарифиране :D
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

Bobi

Предлагам в раздел обяви да има условие от задължително обявяване на цена.

Dmitarcho

На мен лично не ми пречи и да няма цена. Ако някой се интересува, ще потърси продавача и ще се разберат.В Мобилето, Карса, Продавалника ... има "по договаряне" ;)
Ръца Пръца

Pyrhel

Ще почнат да се слагат неща от сорта на:
"за правилата: 1лв.,,
Нека имат свобода хората да се пазарят по лс :D

pAbLo

Моята е по договаряне,защото не ми се слушат пъшкания по телефона... Ма давам ти 5 000 сега,другите след 2 месеца..
Ама ти луд ли си за тези пари НАЙШ кви има в мобилето...
Боби,явно не си попадал на хора без работа и мнооого минути и свободно време :D

П.С.
И за да не бъда голословен - продавах един Рол бар за Л200.
Обявата почти изтичаше в мобилето и ми се звъни в 22 и малко в четвъртък или събота не помня точно...
Отсреща почти не се разбира какво се говори,дрънчи мощно поп-фолк и човека директно ми вика:
- Давам 80 лева!
Цената ми беше 220!!!
МЕРСИ 8)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

G_o_c_e_v

Може ли да се направи вписването на местонахождение да е задължително?
Когато някой нов се регистрира, да попълва от къде се намира... да вярно че някой може да пише, че се намира в Злокучене, но да не го пуска системата ако полето е празно.
Целта е сериозните, които биха си написали местонахождението, а са пропуснали полето, системата да го подсети.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

VENTCI

Това съм го писал преди две години в тази тема  ^-^

mike28

Като ми покажете дори един-едничък форум в света, където има такова правило - пак заповядайте.  ;)

Пък и в тези полета съм виждал какви ли не приумици - ако някой не иска да си каже откъде е, посмъртно не може да го застави човек да го направи.

П.П. В смисъл, че е задължително да се попълва вярно... като цяло, идеята си е чиста глупост.  ::)

Pyrhel

Откакто полето съществува, то то е задължително.

moni74

Преди минута опитах да променя нещо в профила си, но ми даде грешка.

----------------------------

Alexi

moni74

От доста време не става, преди пак опитах и сори. Но забравих да пиша тогава.

Dmitarcho

При мен всичко си работи ... "подписа" си го променям без проблем.
Ръца Пръца

moni74

Bobi