Камери и радари - Действие и противодействие

Започната от Artur_111196, 21 Септември 2011 15:26:02

« назад - напред »

0 Потребители и 6 гости преглеждат тази тема.

hotblooded

Инфрачервена подсветка, не е светкавица...  В корпуса няма място и за радар, но пък техниката се развива постоянно

Dmitarcho

Иво, чете ли статията ? Вградени датчици в асфалта преди камерата, засича средната скорост до камерата и ако трябва - снима. За сега щели да са експериментално. Твърде найвно ми се струва. А и не знам някъде по света да има подобна практика - пак ли ще мислим само как да смучем от народа :)
Ръца Пръца

hotblooded

Датчици в асфалта да засичат средна скорост...  Зае6и.. Има и друга версия че това си е Big Brother -  ДАНС едишън...

V.Buzev

Бе не знам на ДАНС, на пътното ли са какво са ама същите ги има и по Хаинбоаз. Юли месец като минавах през прохода попътно за Бургас огледах че ги имаше на 2-3 места и ми направи впечатление че са по-различни от стандартните трафик камери, но пък нямаше никъде табела/обозначение за контрол на скоростта с камера!
Така че от сега нататък с едно на ум за по-висока скорост, че не се знае кой от къде дебне.

Pyrhel

Това на асфалта е кога да те виждат (т.е. кога да хващат номера), уж. В София малко преди светофарите има същите прорези в асфалта, уж за умните светофари, които да държат повече време зелена светлина в посоката с повече трафик.

След като няма знаци и никъде не се споменава - няма проблем. Иначе са изникнали на много места.
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

momo76

Тези камери се водят преброителни. След колко е натоварен трафика, то на доста места си има и табели. Идеята е на по късен етап да следят стикерите за гражданска и винтка.

Pyrhel

AlexanderBozhinov

На бул.Д.Николаев ще слагат точно под моста ,след автомовлата и гумите камерка.

martin1977

А и говорят, че ще премахнат предупредителните знаци за камера.

Pyrhel

valyo08

Dmitarcho

Няма камера там...някой си е играл да пари кутия...и я бучнал там, да стряска хората :)
Ръца Пръца

Alexi

в някаква друга тема коментирахме камерите но тази всъщност е правилната .. миналата седмица бях в София .. гледам си имате нови камери  :D нещата с тях са много сериозни .. модела е Hikvision iDS-TCV900-HI предлагаща адски много неща като функционалност - колан дори на задни седалки ,говорене по телефон или държането му в скута и цъкане ,неправилно престрояване/засичане и всякакви нарушения ще бъдат хващани в реално време - снима с много висока резолюция дори нощем .

ivchotr

Първо в София, а след това и в цялата страна :D

Жоро Петков

Овцете трябва да се стрижат... Само не знам тия камери как ще спрат началника на шофьора на ТИР, който уби 2 деца на Тракия и самия шофьор с над 20 нарушения или пък 20 годишния, който уби 2ма тинейджъри ок. Враца.

saggy

ivchotr

Докато не се препрограмират чиповете на задкормилните устройства, няма да има особен ефект каквато и да е полицейска инициатива с камери, радари и т.н. Продължавам да мисля, че всичко до и към момента е насочено единствено към събиране на средства чрез глоби. А поредният инцидент дава повод да се вдигат наказанията. Последното пък вдига нивото на корупцията. Няма как ченгетата, които доскоро си искаха почерпка с кафе от определено заведение край пътя, за което черпещият плаща 100 кинта, да станат изведнъж супергерои, непокварени и чисти като света вода ненапита. Докато не се промени съзнанието на този оскотял народ, няма да се оправим скоро. Определено съм песимист по този въпрос. Онзи ден в Младост бяха задържали една пикла, която дрифтила опасно из улиците на квартала. Дрифти си пиклата от няколко месеца и часове преди да я хванат замалко не помля един човечец с някакъв Голф. Онзи сигурно се е насрал в колата, щото пиклата влезе с вратите напред в завоя, не можа да вкара колата навреме в пътя и просто някакъв луд късмет имаха и двамата, че не се удариха. После се оказа, че тая имала кетап отскоро, ама преди да го вземе си дрифтила из улиците и без да има кетап. Дали ще я респектират глобите, отнемането на кетапа и прочие наказания? Съмнява ме. И не е само тя с такъв манталитет. Много са.
И манталитетът на хората в държавните служби, които строят, регулират, обслужват и въобще се грижат за безопасността на пътищата, трябва да се промени. Ама не само да кичат нови знаци на местата, където има опасни участъци, ами да направят участъците безопасни и без да имат знаци. Вчера се прибирах по АМ "Тракия" и ми направи впечатление, че преди участъка, в който се пребихме преди 8 месеца, са наслагали поредица от знаци за ограничение на скоростта при дъжд и сняг. Като оставим настрана, че май само у нас магистралите стават опасни при дъжд и сняг, идеята за знаците в тази ситуация може и да свърши някаква работа. Защото преди 8 месеца знакът за край на ограничението на скоростта при дъжд и сняг беше поставен на около километър и нещо преди завоя с дерето, в което се приземихме. С други думи след този знак не може да се очаква подобен развой на пътуването. Сложили са нови знаци, ама мантинела над дерето не са сложили. Някакви 10 - 15 метра мантинела, заради липсата на която някой може и да не оцелее като нас. По цялата дължина на магистралата има наслагани мантинели където няма никаква нужда от тях, а там, където има очевадна необходимост, някой дебил е спестил от желязото. За задръстения канал, който трябва да отвежда водатата под пътя в този участък за да не тече през него, няма да отварям приказка. Ама камерите в София щели да решат въпроса с нарушителите. Ще решат грънци.

roman_hordan

Reading this thread years later, the "anti-radar" sprays and plate tricks from the first pages don't really hold up. Modern cameras work with more than light, they take a proper image of the plate, and jammers and plate covers are illegal anyway, so you're just trading a speeding fine for a much bigger one.

What actually helps is a navigation app or GPS with a regularly updated camera database. Just don't trust it blindly, as several people here already said, because plenty of marked spots are empty boxes and new ones pop up without warning. Average-speed sections also make the old trick of braking right before the camera pointless. Honestly, a cruise control or speed limiter set at the limit does more than any gadget.

ivchotr

Така е. Аз от известно време карам на автопилот с настройка под ограничението и не мисля за средна скорост, камери, радари и т.н. Където теренът и трафикът не позволяват да се ползва автопилот, просто гледам да не превишавам ограничението. WAZE не е решение на 100%, защото ако си пръв пред камерата с превишена скорост, изгаряш :D