Камери и радари - Действие и противодействие

Започната от Artur_111196, 21 Септември 2011 15:26:02

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Artur_111196

Нека тук всеки който има някаква информация за обсег на действие, параметри на самите камери и радарите чрез които първоначално засичат да сподели... А също така всеки който има опит или впечатления от "анти-радари" / "навигации" спрейове и всякакви налудничави идеи за които е чул, видял или опитвал...     

Pyrhel

В момента се сещам за нещо по-особено за радар-детекторите... Натресох се на проблема с обсега им. Хората са го написали, ама кой да прочете:

Имам нагреватели в предното стъкло (нямам снимка да покажа - през около 3мм много фини нагревателчета, които трябва от близко да се загледаш, за да ги видиш), които МНОГО осезаемо пречат на радар-детектора.

Като хоря от време на време на ОМВ-то на Бояна ги гледам мотористите какво правят (поне тия, на които номерата им не са отдолу на калкика) - облепят номера с онова сивото дебело тиксо.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Artur_111196

С моторите е лесно защото номерата са от долу и обикновено само отзад и целите в кал, ако си олепа номера с тиксо и мен ще ме  "олепат"на края...  Това  което на мен ми се върти в главата е че единствено светлината или тъмнината могат да попречат на заснемането защото до колкото знам радара засича обекта а компютър свързан с камерата изчислява скоростта и снима... Даже си поиграх малко и мисля че имам известен успех...        Сега умувам за задния как да стане...

Pyrhel

Това е вариант, статичните камери снимат винаги със светкавица, но цивилните автомобили и камерите в патрулките снимат видео, както и тези по кръстовищата. Статичните камери не са страшни, тях всеки ги знае, ама тия в паркираните отстрани автомобили... :)

Artur_111196

Значи и с останалите няма да имам проблеми само трябва да ми ги хваща нещо като радар, тя тази светлина не е отразена а аз я произвеждам..       

escobar

Продават едни "комплектчета" стил Транспортер филма...
http://www.youtube.com/watch?v=cbrH0KIIHo0
Има вариант спуска черна щоричка, гледал съм ги в Deal Extreme, има ги и шведски за по 100 и кусур евро.

Лично на мен, много ми помага приложението "Антирадар" за Андроид - http://antiradar.braindumpz.com/ . Добавят се почти в реално време всякакви засади, камери, стоянки и хранилки на КАТ. Има готини опции - като караш според ограничението въобще не те предупреждава.

Bobi

Довечера ще се разровя и ще постна в темата всички известни мобилни и стационарни камери и радари в София и другите градове...

Bobi

Поствам сайт  който се актуализира непрекъснато и има абсолютно всички камери, радари и стоянки на КАТ в цяла България

Камери на КАТ в България

Artur_111196

Ето един пример как "Братушките" са си решили проблема..        http://www.youtube.com/watch?v=MZGgtOImVJQ&feature=related      макар че намерих и доста по интересни решения в интернет, само трябва да се отсее достоверното от "Художествената измислица"..

Jumper

Сайта, който давате е доста заблуждаващ - дава уж точна информация но в 80% от случаите засадите не са там вече. Аз ползвам само камерите от www.paralax.org/garmin на GPS-а и за другото както дойде не мога да очаквам да карам като джигит и да ми се разминава и за това не карам като джигит :)

Artur_111196

Две сравнително скоро поставени камери ми "бъркат в здравето" на кръговото в гр. Елин Пелин                            

Pyrhel

Като гледам по околните стълбове няма камери, които да охраняват камерите и вероятно скоро ще са на парчета :)

ПС: Забелязали сте, че над всяка speed камера има малка 360-градусова, която гледа кой тормози другата? :D

Artur_111196

Е тука точно така са монтирани на 50-60 метра разстояние една от друга, но ЕУин ПеУинци са способни мъже къУнем се  у  тЕх... (hammer)

Artur_111196

Щтрак "Марийка на портрет" улица Слатинска  дебнем с камера на пешаходна пътека, общо взето същия "луноход" се среща и в района на кв. Гео Милев около румънското посолство, днес за малко....     :'(     

petarrs

Цитат на: Bobi в 23 Септември 2011 00:25:36
Поствам сайт  който се актуализира непрекъснато и има абсолютно всички камери, радари и стоянки на КАТ в цяла България

Камери на КАТ в България

Не знам колко да се вярва на такива сайтове, предположение , че камерата на околовръстното след бояна още не е отбелязана. Тези камери по стълбовете не са спиид камери. Следят си нещо , но не е ясно какво. може би трафик нещо.

beware of the monster

Bobi

в един друг форум прочетох за доста опарени от мобилна камера в отбелязания участък.. Внимавайте!

amplified

Има нови камери на Левси до СУ!!!
Днес ги сложиха

Bobi

amplified

На цялото кръстовище на Левски и края на Жълтите павета!
Има спийд камери и обикновени, обсадено е цялото кръстовище!
Кръстовището на Левски и Софийски университет.

Artur_111196

Ето как се осъществява "контрол" на движението по пътищата в София; - Първо се скриват в личния автомобил който е задължително със 100% затъмнени стъкла/а май е забранено, или поне за простосмъртните/ после изскачат из невиделица, и след това доволно пишат акт... На тясното шосе  се събира колона от автомобили но те са обсебени от художественото оформление на акта и не ги интересува какво става зад гърба им...  Дано някой шеф от 7-мо РПУ случайно си разпознае лумпените да вземе да ги вкара в ред...   

pantata

А на изхода на София към АМ Тракия преди пежо, точно под билборда на м-тел има 3 камери, някой знае ли дали вече функционират? Вчера и днес само аз намалих до 50 (заради пешеходната) а всички други минават с 200...

mediacenter

Честито нова  камера колеги ;)
Днес видях как я монтират.
Преди Бургас, от София,точно на бензиностанция "Ромпетрол"
Внимавайте,защото не се знае кога ще я активират гадовете. (angry)

hotblooded

A.C.A.B! Е защо не я сложат някъде в града? За чий е там - на пустото, на път с две ленти в посока, разделени от мантинела...

mediacenter

...За да плющят колега,това е идеята...

hotblooded

Цитат на: mediacenter в 28 Март 2012 22:51:55
...За да плющят колега,това е идеята...
Да, целта е не да се оправи движението, а да се стриже добитъка....  За чий чеп нацвъкаха гръбици през 200 метра по всички улици - да си трошим колите всички, защото има две шепи зиманета които карат с 200 в града... Защо да правим подлези или пасарелки, като може да сложим гърбици и знаци "забранено над 20 км/ч" на 4 и 6 лентови улици и да правим тапи, вместо да "отпушваме" трафика,  Защо да правим паркинги като може да наслагаме знаци забранено паркирането и да купим паяци и да започваме да доим...   шибана държава!

dimkaraganchev

Каквито са хората, такава им и държавата. :D

mediacenter

Цитат на: dimkaraganchev в 29 Март 2012 18:01:22
Каквито са хората, такава им и държавата. :D

Абе ти...и в този форум дразниш с изказвания,що не си остана там откъдето дойде?! (hammer)

Dmitarcho

Нали знаете, че примерно в България има 20 спиид камери /казвам примерно/ и под "спийд камери" имам предвит толкова кутии ... а камертите са примерно 10-тина, и ги менкат постоянно ;) Така, че не във всяка кутия има камера ;) Лошото е,че зе забелязва, че в кутията няма нищо чак като я наближиш и то като си намалил ...  Невиждам нищо лошо в камерите в населените места, те си следят за трафика .... за катастрофи и тем подобни глупости, които често решават пробелма "еди кой си ме засече и избяга","блъсна ме и избяга" и тем подобни. Но да ми сложат камера на прав участък и то по нанадолнище с ограничение 60 ... и то само защото има бензиностанция наблизо ... немисля, че е много удачно. А има толкова крайпътни капанчета където трафика към и от тях е толкова по-голям ам няма кой да се сети примерно там да турне една камера. Общо взето и на "милиционерите" това им е работата - да се опитват да налагат няклакъв превантивен контрол на движенито по пътищата.
Лошото е, че все по рядко ми пресвяткват "колеги", че има патрулки по пътя ;( Това ме натъжава много повече от това, че камера ще ме снима ;(
Ръца Пръца

hotblooded

Цитат на: dmitarcho в 29 Март 2012 23:42:04

Лошото е, че все по рядко ми пресвяткват "колеги", че има патрулки по пътя ;( Това ме натъжава много повече от това, че камера ще ме снима ;(
За съжаление вече има и хора които не знаят какво значи колегата да ти "намигне"

p_yanev

Най-голям е проблема събота, неделя и празниците. Тогава на пътищата е пълно с шофьори дето си карат колите отвреме на време - той не знае пътя, ти чакаш да ти премигне.....

Относно гърбиците , камерите и паяците съм напълно съгласен - не се търсят решения на проблемите и тяхното отстраняване, а само се бяга от отговорност - "ето ние сложихме гърбица, какво искате повече".
Като с дупките или вълни на пътя - няма да ги оправят, а ще сложат знак за ограничение на пътя и "неравности на пътя".