Камери и радари - Действие и противодействие

Започната от Artur_111196, 21 Септември 2011 15:26:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

baibradar

Имах в предвид, че камерата не ти снима винетката и застраховката дето са залепени на стъклото. Със номера е ясно, че става.
Точно във щатите ползват стикери с чипове в тях. Работят на подобен принцип на картите за достъп. Край пътя има антена която излъчва сигнал. Чипа в стикера отговаря като мине покрай нея и проверката е готова.

mike28

Пак ще напомня - в 21 век сме. Техниката ужасно напредна, както казах в предния коментар - още преди години камерите в една Австрия снимат за колани, фарове и т.н.
Дори руснаците имат стационарни камери, които спокойно снимат по няколко превишили скоростта коли едновременно.
Искам у нас да направят като в Швейцария - на 200 км път - 520 камери, а да видим дали ще има толкова много катастрофи, убити и ранени. Има и друго - трябва да си оправят законите, че българинът е тарикат и не обича да плаща - в момента око 50-60% от глобите се събират, останалите изтичат заради давност.

JoroM

Тоз кукумицин -стратиев дето го даваш за пример какво бил казал...ако зависеше от него, не 500 а хиляди камери щеше да има...рядко противен тъпанар е...дава за пример, което му е изгодно. И доколкото знам тоя никога не е бил шеф на кат, а заместник.
Ти може да искаш и да подслушват масово телефоните и да четат пощите ушатите с цел предотвратяване на престъпления, нали. Или да забранят ползването на гпс с активирана функция да предупреждава за камери...Аз пък не искам! Аз може да искам да няма ограничения на магистралите-както е в германия примерно..като ще даваме примери с европейски държави. Най-вече искам обаче да се изравни стандарта ни на живот с този на белите държави, щото само големи глоби и малки заплати се вижда до къде я докараха родните тъпанари. Искам и да се осъвременят всички ограничения и пътни знаци. дето са ги наслагали преди 30-тина години и една немалка част от тях вече не са адекватни. Докато има масово неадекватни ограничения на скоростта, неадекватни знаци стоп вместо пресичане на път с предимство и хранилки като в Ст.Загора на влизане от Бургас, Аз ще си карам както аз преценя и с каквато скорост аз преценя!

mike28

Ми че животът си е твой, чупи си главата, само гледай да не пострадат други около теб, че такива, дето карат както си искат - за тях чета всеки ден по черните хроники (последно днес - някакъв дядка в Търговище решил, че за него знак "Стоп" не важи и взел на таран някакъв камион познай кой спечелил двубоя и кой е загинал?
Страхотно е да няма ограничение по магистралите, ма май няма много други страни, последвали примера на немците, що ли? Нашите пътища пък хептен не са пригодени за такива високи скорости ( пътят Русе-Бяла няма кой-знае колко опасни завои, но почти всяка седмица стават жестоки катастрофи, при това на широките по няколко ленти участъци и винаги челно). Българинът е толкова разхайтен, че сега не спазва много-много правилата (щот се има за тарикат), камо ли да няма никакви ограничения - тогава ще стане наистина страшно.
Никога не съм обичал фуражките, за Стратиев се изказах с явна ирония (която явно не умееш да четеш) и да - беше началник на пътна полиция, сега го играе пишман експерт.
Инак съм съгласен за останалото което каза.

JoroM

Аз си карам както аз преценя, но карам така че да не попадна в хрониките. 75-ти набор съм, така че знам как да ги правя нещата и с коли и с мотори. Мисля че човек не трябва да си надскача възможностите и възможностите на техниката с която разполага. Мисля че се справям доста добре с това. Не мисля че е нормално на завой с ограничение 60 примерно, аз с обикновена кола със стари гуми да го взимам със 100 без да ми свирнат гумите, и това ограничение да е адекватно...ами откакто е сложено преди триисетина години много са се променили нещата и масовите коли в страната не са москвичи и жигули като тогава. Мисля че цялата система от знаци по пътищата има нужда от преоценка. На знак стоп спирам ама ме дразнят неадекватните такива, които спокойно може да се заменят със знака: пресичане на път с предимство и да разтоварят и без това тежкия трафик в големите градове...

tropper

"Чудесно" е че забраниха мобилните камери в патрулките, вместо просто да оправят правната регулация.
Вчера посред "бял ден" към 20:00ч. си карах по околовръстното с 80-85км/ч при ограничение (80) и бях най-бавния. Около мен прелитаха със 100 - 120, някои и с около 140. Прекрасно е.  (hammer)

И после искат да намалят скоростта по магистралите от 140 на 130. СмЕх. Мижи да те лажем. (rofl)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

hotblooded

Kaквито и ограничения да слагат, ако не могат да контролират ефективно спазването им - полза няма. По магистралите помня че беше 100, стана 120, после 130, после 140.... Всеки кара както си иска.  По магистралите са доста ефективни камерите за средна скорост - от пътен възел до пътен възел, или на вход/изход на по-дългите тунели.

Dmitarcho

Ръца Пръца

hotblooded

Нова камера на на км 245 на АМ Тракия - снима в посока София.

whaaazp

hotblooded

Цитат на: whaaazp в 08 Септември 2014 23:00:26
Това на бензиностанция Лукойл ли е?
Да, на тая дето е с МакДоналдс до нея, има и табела "RADAR"....   Aма добре че валеше, че обикновено от там прелитам ниско..

whaaazp

Pyrhel

В София м/у Дървеница и Младост по линията на метрото (бул. Марко Семов) посока Младост преди метростанция "Мусагеница" са турили табела, че има камера за превишена скорост. Виждали ли сте такава или е заблуда на врага, че по тоя булевард 50км/ч е абсурдно :) Някой ще те блъсне отзад, че пречиш на движението :))
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

tropper

Не съм минавал последните седмици оттам, но при ауспусите преди често заставаше патрулка.

Сега гласят нов закон (изменение), според който за да може да застане мобилна камера (включително и в автомобил без отличителни белези) и да снима, трябва пътния участък да е сигнализиран с пътен знак. И знакът е нов всъщност и влиза с това изменение.

С две думи - подготвят си почвата да могат там да спират таратайката с камера.
Всичко хубаво да фотографират, но предвид че вероятно пак ще спират на тротоара -  заслужават едни хубави чукове (hammer)
Много се радвам, когато органът нарушава закона...

П.С. Ето и статията - цък

Dmitarcho

Мда ... има промени в закона ;) Говорихме си с едни пич миналия ден, който има връзки в КАТ и е разпитвал. Но има и друг вариант. Нали сега всички патрулки трябва да са оборудвани с камери, и съответно на самите патрулки има лепенки, че имат камери. Тези патрулки могат да се използват за предупреждение, че навлизаме в зона с видеонаблюдение. Спират таква патрулка някъде ... подминаваме я, и след нея може да има камера и в цивилна кола ;) Да го имате в предвид ;)
Ръца Пръца

AlexanderBozhinov

Обозначеността на съответната патрулка,която видеозаснема и повече от трагична.Днес на Ал.Малинов беше спряла ,и бяха залепили лист а4 формат ,с принтирана камета.Трудно се разбираше дали точно е камера,защото явно от съответното РУП не разполагат с тонери за принтери . Поредната простотия,която е измислена.

Pyrhel

Днес в Дружба беше ПЪЛНО! с коли с радари и бяха наспирали сумати народ :(

AlexanderBozhinov

Не ги знам дали са въоръжени с камери и микрофони,но 2 пъти вече в Дружба ме спират и започват да спорят ,че говоря по телефон . Аз им обяснявам ,че говоря ,но говоря с bluetooth в колата,следва едно тъпо споглеждане,при което нагледно им показвам ,че е истина и ме оставят намира. Но спират и започват да правят предположения какво не е както трябва,Проверяваха ми пожарогасителя и единия се опита да гледа дори какво има в аптечката,но много бързо го секнах,защото му казах,че звъня на 112 за да дойде още един екип.

Pyrhel

Силно ти пожелавам да не идва 2ри екип, такива са киселици, ще те наврат в кучи гъз (rofl)
А и мислиш ли, че ще плюят срещу колегите си? :D

opex

Не знам точно колко е обвързано с камерите, стоянките и радарите, но... Сега ще е интересно с ограниченията по магистралата.
Вчера и днес пътувах ст-загорско и обратно. Да им е*а п***ата м***ина с това ограничение 90!
В посока СтЗ нацвъкани участъци от знака за ограничение с допълнителен ^1000м^, свършва той минаваш още 1-2км и пак знак примерно 5000м, минаваш ги, пак 1км разлика и нов участък 2000м.
По-тъпанарското е, че в част от най-накъдрения участък край Пазарджик знак за ограничение нямаше. Обаче смее ли човек да кара с повече след като логически знае, че би трябвало да има...
Най-тъпанарското е, че на всички тея места знаците за ограничение са накичени на нормални колци. И кара си човек, минавал е най-накъдрения участък, минава отбивката за Пловдив и 100-200м след естакадата - огромна зелена табела с размери на указателните с оставащи километри, като билборд, с предупреждение за ограничение от 90км/ч.
В обратната посока пак е подобно положението - има ограничения нацвъкани както им дойде при хубава настилка.
Всичко с цел шибаняците дебели в храстите да цоцат. Ега се издуят...!
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Marlboro

Има ли планове за ремонт или ще караме на знаци? Като гледам магистралата, до зимата ще слагат най-много 60...
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

tropper

^ Има. Ама нещо понамирисват засега.
Заделят едни 100 млн. за ремонт на разбитите участъци от АМ Тракия и АМ Хемус и ремонтът ще го възлагат на държавната компания "Автомагистрали" ЕАД с директно договаряне, без тръжна процедура. А доколко държавната компания има ресурс да изпълни поръчката сама и кои "подизпълнители" ще ползва, тепърва предстои да разберем ;)

Като цяло изиграха един хубав цирк:
1) обявиха участъците за аварийни и намалиха скоростта
2) два дена по-късно "намериха" парите от икономии в бюджета
3) по предтекст да не се губи време в процедури и обжалвания решиха да възложат директно поръчката на държавна компания...

По изказвания в интервюта се говори тези участъци да се почнат в близките седмици и да са готови до края на август.

opex

Демек ще се почнат началото на Юни и ще са до края на Септември - да е най-спечено в най-натоварения период.
Май за морето варианта ще е бул. България>Подуяне>Ботевградско>подбалканската. Ебати!
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

marti1996

малко спам ама подбалканския път дали е ок, и как му е номерацията
мс

hotblooded

Цитат на: marti1996 в 05 Април 2015 03:22:57
малко спам ама подбалканския път дали е ок, и как му е номерацията
мс
С малки изключения е ОК.

baibradar

Ремонта вече е започнал. Под ремонт разбирайте кърпене но на по големи кръпки по 50 - 100 метра дължина в дясната лента лявата не се пипа. Поне това видях вчера минавайки през въпросните участъци.

radikn

Аз само не разбирам тези дето "шпорят" с 200 и кусур,
много смели или много луди са?
На мене около Пловдив, Пазарджик, Стара Загора (посока Пловдив) и 110 са ми много !

Pyrhel

Dmitarcho

И аз забелязах около Габрово слагат нови "трафик камери" със светлавици ?!? За какво са им тези светкавици ?!?
Ръца Пръца

Pyrhel

Това, приличащото на светкавица, не е ли за инфрачервена светлина?