Камери и радари - Действие и противодействие

Започната от Artur_111196, 21 Септември 2011 15:26:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

escobar

Стационарната камера струва много пари...не че ги жаля...и не че не се избива...

Dmitarcho

Доколкото разбрах, мобилните камери стават като радари - снимат те .. но Милиционера трябва веднага да те спре и да ти връчи снимката.
Ръца Пръца

Bobi

T-Mac

mike28

Полицията вади всички камери и радари за голямото великденско пътуване  Прочетете цялата статия тук

Стана ми интересно - че къде са ги държали досега, на склад ли?  (rofl)
Между другото, не ми харесва да ме доят като дойна крава, но ако наистина ще намалее безумното каране по пътищата и ще има по-малко жертви - аз съм "за", да върнат старото положение - яко чакалене и пращане на честитки.

escobar

Има некви дементи като видят патрулка скачат първосигнално на спирачките. Тия са както казва килата - "първо си за биене, после си за е....".

Vanko

Абе отворко, а ти какво правиш като видиш патрул, даваш газ ли бе? Ей напълни се със смешници и тука  :-X

opex

ей, 'аде по-спокойно де, не се хапете така :D ;) че ей сега като нищо ще се напълни темата с кофти офтопик :)
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

hotblooded

Цитат на: Vanko в 14 Април 2014 23:19:51
Абе отворко, а ти какво правиш като видиш патрул, даваш газ ли бе? Ей напълни се със смешници и тука  :-X
Едно е да даваш газ, друго е да скачаш на спирачките все едно пътя свършва...  Патрулките не хапят, все пак.

tropper

И на мен ми е любимо като си карам по южната дъга на околовръстното на София (ограничение 80км/ч) - като се кача си пускам темпомата на 80-82 и си свиркам. Да ама не - първо между Младост и Драгалевци ме подминават като пътен знак (с над 100-120 км/ч), а после същите бързаци покрай камерата на Бояна "спират" до 60 км/ч... Майстори...
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

amplified

Според мен се говори за  типа хора дето те изпреварват със 150, минава пред теб, вижда патрулка, има ограничение 90 а той намаля на 50.

Backstage

Цитат на: Vanko в 14 Април 2014 23:19:51
а...е кога се е напълнило бе брат? escobar е тука от как го има тоя клуб  :D
и да не съм off ...аз например като видя патрулка просто пускам газта (ако съм на пилот само го изключвам) и квото такова...никога не бия спирачка...като ме спрат - бързам  :D

Dmitarcho

Ситуацията с виждането на патрулката в последния момент е много спорна ;) Ако сте се подгонили 2 коли ... при ограничение 50 ... а вие се гоните със 150 .... Първият вижда патрулката, скача на спирачките ... и пича отзад какво прави ?!? Колко от нас карат в ограниченията - в града и извън него ?!? Ако има 2-3-ма .. евала ;) Аз лично винаги си карам с едно 10-20 км/ч горница , за това не ми се налага да скачам на спирачките като ги видя, милиционерите. Просто карайте с една идея по размуно .. и няма да имате ядове нито с милиционерите, нито със задните брони ;)
Ръца Пръца

freeflight

Явно законът за мобилните камери все още не е променен, аз тия дни на Екото в Дружба наблюдавах как действат. С една дума - цирк.
Механизъмът е следният: патрулката с камерата стои на бензиностанцията и снима. Щом снимат някого, докладват на втори патрул, който е 200 метра по-надолу, да спре съответната кола за съставяне на акт. На това му се вика "автоматизирана апаратура" - 4 души с 2 коли и радиостанция трябва да я вардят...
Повечето проблеми идват от главата... Особено ако е празна.

Dmitarcho

Етези от първата патруа с камерата, ще тичат да носят снимката на втората патрулка ?!? Как втората патрулка, ще докаже, че съм минал с Х км/ч еди къде си ?!?!
Ръца Пръца

pantata

Правят ти клип, аз се гледах в неделя :( не по тази схема, но съм виждал на Враня да я прилагат.

mike28

Цитат на: Dmitarcho в 15 Май 2014 22:45:00
Етези от първата патруа с камерата, ще тичат да носят снимката на втората патрулка ?!? Как втората патрулка, ще докаже, че съм минал с Х км/ч еди къде си ?!?!

Лесно, все пак сме в 21 в, а не в 19-ти. Таблети, 3G...

lazarkk

нещо ми убягва логиката, нали един те снима и после втория по записа на първия пише акт, нали работата беше да няма полицай при камерата за да не може да я манипулира, а в случая полицая отново участва, само дето акта го пишат на място, а не по пощата. Това ми се вижда също толкова абсурдно, както беше и с електронния фиш. Аз ли нещо не разбирам?

mike28

Не виждам нищо абсурдно, просто се връща старото положение. Тоя бюджет все пак трябва да се пълни, пък и всичко се прави под предлог, че докато са снимали преди с мобилните камери, шофьорите са били по-внимателни, а сега като знаем, че няма - сме станали джигити.

hotblooded

Всъщност целта е да се респектират джигитите, а не да се пълни бюджета от глобите. Защото ще излезе че ако спаваме правилника (каквато уж е целта) - бюджета ще остава празен :)

mike28

Не мога да се съглася с теб. Първо, имам информация от първо лице за КАТ Русе - всеки понеделник началникът събира катаджиите и ги соли, че малко актове са направили. Второ - ако имаха за цел само да респектират, щяха да действат като колегите си на запад - с пуснати лампи, застанали на видно място и т.н.
Има и друго - бившият шеф на кат - А. Стратиев сега се изявява често по телевизията на Ц. Василев като експерт - той сам каза, че 25-те стационарни камери са си избили парите за 2 седмици, никой не може да отговори какво пречеше толкова години да се закупят още няколкостотин и да вземат страха на джигитите. Респект с 25 стационарни и 130 мобилни не се взема. ;) Ще цитирам човека: "В Швейцария на магистрала от 200 километра има 520 камери. Направете сравнение."

hotblooded

Изпуснах една дума в бързината - целта ТРЯБВА да е....
Иначе съм напълно съгласен с теб - камерите си избиват парите за "нула време", има и камери които засичат и винетки, и стикери за ГО и средна скорост по участъци от пътя - всичко си избива парите, но явно няма воля да се въведе ред.  При мамалигарите може да си купиш електронна винетка - плащаш, номера ти е в системата - камерите те гледат, ако стане проблем - носиш си отрязък от фактурата - пише ти номера на колата. А не като при нас - камара пари за печатане на винетки, % за разпростанителите, половината остават непродадени - после "няма пари"...

mike28

baibradar

Камери които хващат винетки и застраховки едва ли съществуват. Май само ни плашат с такива камери. Чисто технически според мен е невъзможно да се направи такова животно.

Dmitarcho

Има такива камери - но не и в  България ;)
Ръца Пръца

mike28

Не ни плашат, има такива камери, дали ще сложат и у нас е друг въпрос.
Преди 3-4 г. колега на брат ми отивал на почивка в Австрия с жена си (от Чехия). Естествено оная му опявала през цялото време как кара, но на пътя го снимала стационарна к-ра. Пичът знаел, че спазва ограничението, пуснати са му фаровете и си е сложил колана, та му станало любопитно, обърнал и пак минал и пак го снимала камерата. След няколко седмици им пристигнала честитката по пощата, като видял снимките, онзи се ухили до уши и я връчил на жена си - две глоби за возене без колан.  (rofl) Оттогава оная повече не мрънка докато се вози.  :))

escobar

В Унгария винетка не се лепи, плащаш и ти въвеждат регистрацията в някаква система - контролът е безконтактен.
Също така на доста коли, включително Форд, с тия стъкла с нагреватели и термо-незнам си квоси, горе при огледалата има специални места за поставяне на винетки и други стикери, за да могат да бъдат засичани точно от такива устройства.

Имаше едно покъртително предаване "Акция" по БНТ. Веднъж в него разказваха за видеонаблюдението в София по точно около ЦУМ. Както се лееше потокът с коли от всички страни, изведнъж една регистрация "светна" на монитора. Оттам блокираха колата със светофарите и пратиха ченгета. Тоя разправяше, че въведените в системата регистрации системата си ги дебне сама.

Демек, ако искат могат да ни пръснат от глоби.

baibradar

Вземи един фотоапарат застани на 10м. от колата и снимай да видиш какво се вижда. След това пробвай същата постановка само, че колата да се движи със само 40 км. в час. Ще се изненадаш от резултата как нищо не можеш да различиш. Вижда се че има нещо лепнато но само толкова. По стъклото има камара отблясъци и отражения за да може да се различат подробности. Правил съм горния експеримент докато чаках една булка да се наконти със снимачна техника за почти 8000 лв. Винетки и застраховки се контролират по друг начин не с камери.

hotblooded

Цитат на: baibradar в 17 Май 2014 18:53:10
Вземи един фотоапарат застани на 10м. от колата и снимай да видиш какво се вижда. След това пробвай същата постановка само, че колата да се движи със само 40 км. в час. Ще се изненадаш от резултата как нищо не можеш да различиш. Вижда се че има нещо лепнато но само толкова. По стъклото има камара отблясъци и отражения за да може да се различат подробности. Правил съм горния експеримент докато чаках една булка да се наконти със снимачна техника за почти 8000 лв. Винетки и застраховки се контролират по друг начин не с камери.
Контролира се номера на колата, колега - и по номера веднага излиза какво си платил и какво не. Вариант 2 - по скъпите стикери имат и вграден чип, и освен камерата имаш и устройство четящо чип-а.

Dmitarcho

В Щатите, на някой магистрали се плаща предварително, и се лепи някакъв стикер на предния прозорец. Ако нямаш лепнато .. след време получаваш честитка, че си минал от един къде си, и не си си платил за да минеш от там. Не е само по номера на автомобила. В белите държави е измислено как да си контролират нещата, с най-малка намеса от човека ;)
Ръца Пръца