Шуменски Фокус на G_o_c_e_v

Започната от G_o_c_e_v, 21 Септември 2011 13:56:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

tropper

Стискам ти палци да е само от него  (thup)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

G_o_c_e_v

Момчета, добри новини, смених Мап сензора още на място и колата се оправи. Заведох я пак да я закача на комп, за да видя дали ще са останали грешките от вчера. Беше останала само тази за Мапа, но след изчистването и, повече не се появи и колата стана съвсем друга...
Номера на грешката е Р0235 ако не се бъркам.

Освен това вече съм и с акумулатор Берга, немски 77Ah 780A.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Dmitarcho

БРаво, че си минал с малкия дявол ;)
Ръца Пръца

VENTCI

Добре , че лесно са се оправили нещата - ще я тестваме на някоя среща  8)  -   а от БЕРГА-та ще си доволен   ^-^

G_o_c_e_v

Пак върнах Ксенона за една проба...

Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

whaaazp

Светльо

Готино фокусче, яка стойка вади, мене много си ме кефят тези първите фокуси....  ^-^

G_o_c_e_v

Вече не на 100 а на 1000% се убедих, че ксенона е пълна шитня в този фар. Извадих си очите по пътя Плевен - Шумен тая вечер, добре че имам халогени в бронята, да компенсират избягалата по дърветата светлина.

Сложих ги за втори път защото дочух че тези ъъъъ "неща", отпред на крушката пречат, понеже фара си има някаква ламаринка в него и с ламаринката на крушката мислех, че много разсейва, махнах въпросните ламаринки от крушките и тая вечер същата работа, изобщо нищо не се вижда на пътя.

whaaazp

Е точно тези "неща" са виновни фаровете да светят добре, да се регулират правилно и съответно да не заслепяват. ;)

G_o_c_e_v

Нещата на фара или на крушката са виновниците, фаровете да светят добре.

... ами май не искам да знам, махам ксенона и пак минавам на нажежаема жица

Vas

Незнам при теб защо се получа така, но при мен ксенона свети перфектно и на две коли.
И на Фокуса и на Астрата. Може да ти направя 2-3 снимки да видиш за какво става въпрос

whaaazp

На G_o_c_e_v e преди фейслифта, може би от там идва разликата... ::)

road runner

Аз също мисля че фара на фейслифтовия е по , като за ксенон . аз съм преди фейса и също съм против ксенона ,не ще и не ще да светне като хората :)

Светльо

Проблема с ксенона е че, светлината е много по ярка и силна и в рефлекторния фар се разпръсква много и без контролно, демек не е концентрирана в точката пред колата и затова ви се вижда слаба. Докато рефлектора е проектиран да отразява светлината от халогенната крушка и като му пуснеш много по ярка светлина и става мазало, затова и ги забраниха ксеноните в рефлекторни фарове, не те пускат на техническия. Най лесно може да забележите това как фара с обикновена крушка прави прилична черта на светлината срещу стена, а с ксенона е едно петно нито помен от черта. :)

amplified

Това е от различната дължина на крушката и различното място на фокус. Трябва да се гледа ксенона да е със същата дължина на крушката като другата крушка... Как да е, само на Волво рефлекторите са с фабричен ксенон и са ОК. На големия фар на фокус 1 става мазало и е ужасно да кара някой ксенониран срещу теб. На мен например балонът вътре в крушката е изместен с по-малко от мм в едната посока и от там петното не ми в средата като на другия фар ами в средата е по-тъмно, а в крайщата е ок. Не заслепява и като се постели светлината по пътя нама видими липси на светлина, затова и не съм се занимавал с гаранцията. И без туй скоро ще изгори, ще ми я подменят тогава  :D

road runner

Цитат на: Светльо в 24 Януари 2013 12:25:44
Проблема с ксенона е че, светлината е много по ярка и силна и в рефлекторния фар се разпръсква много и без контролно, демек не е концентрирана в точката пред колата и затова ви се вижда слаба. Докато рефлектора е проектиран да отразява светлината от халогенната крушка и като му пуснеш много по ярка светлина и става мазало, затова и ги забраниха ксеноните в рефлекторни фарове, не те пускат на техническия. Най лесно може да забележите това как фара с обикновена крушка прави прилична черта на светлината срещу стена, а с ксенона е едно петно нито помен от черта. :)

И въпросното петно се пада точно в огледалото на този пред теб :) и по върховете на тополите :)

Bobi

Нито един от вас не е прав! Проблемът идва от там, че фаровете ви са предназначени за халогенна, а не ксенонова крушка!

G_o_c_e_v

Форда няма късмет с предните брони :'(
Вчера на прибиране от Плевен, на околовръстното в Попово, един Тир изхвърли буца асфалт към моята кола, за щастие буцата прелетя под форда и изтропа отдолу, спрях и огледах колата за видими повреди под нея, нищо не видях. Днес на светло видях че предната броня е строшена и липсва част от нея, климатичния радиатор беше наврян във водния, понеже буцата асфалт беше размазал долния край на климатичната пита и я е огънал навътре към водния... с отверка ги раздалечих, не са пробити, но ме съмнява, че на лято, климатичния няма да изкара дълго...

Vas

Кофти работа! И после пак грешни пари за тъпи винетки  (headbang) (headbang)

Dmitarcho

Кофти ;( Провери ли дали фреона си стой в системата ? Моя Мондю среща някакво животно на магистралата....броня,маска,"нож",кулер,воден радиатор....каръшка работа. И моя климатичния радиатор е накривен....ни фреона си стой....ще го видим лятото.
Добре,че буцата не се е вдигнала на високо,да влезне при тебе....
Ръца Пръца

Иван Вълков

Съвет и към двама ви, по добре идете в сервиз за автоклиматици да ви източат фреона. Така после ще платите допълването а не зареждане на цялата система. Не е кой знае каква икономия, но защо да  давате допълнително пари. Гоцев кофти случка но нали на теб ти няма нищо, за колата гадно е но не е непоправимо.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

tropper

Ванка, не съм съвсем съгласен тоя път с тебе  (fri)

Ако ще източват, то трябва да купуват сега радиаторите и да ги сменят. Ако оставят системата без фреон и масло няколко месеца, после може да тече от О-пръстените на снадките. Ако ще чакат до края, по-добре да е с фреон. Верно - ще се загубят 40-50лв от фреона, ама иначе става по-зле.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Dmitarcho

След като фреона си стой в системата .. не виждам защо да го източваме ;) РАдиаторите /и на Гоцев надявам се/ са здрави, просто са укривени малко ;)
Ръца Пръца

hotblooded

Цитат на: dmitarcho в 25 Януари 2013 17:35:24
След като фреона си стой в системата .. не виждам защо да го източваме ;) РАдиаторите /и на Гоцев надявам се/ са здрави, просто са укривени малко ;)
Teзи алуминиеви "гадинки" - като ги намачкаш и лятото като започнат температурните разширения + вибрациите от пътя и ще "сдадът багажа".... дано не съм прав, момчета, но се гответе да ги сменяте.

G_o_c_e_v

Предния собственик  е направил дъговиден климатичния радиатор, като в средата е на 1 мм от водния, а в краищата си е нормален заради водачите, отделно от това има и удряно, както сега и при мене се получи с тази буца, досега е вървял, надявам се и сега да изкара ама имам едно на ум...

TourneoRS

В крайна сметка  , ако се изчака да се спука , в последствие ще се плаща и едно ново пълнене .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

G_o_c_e_v

Няма пълно щастие, или ще сменя радиатора и ще допълня системата, или ще изчакам да се пукне (евентуално) и ще купя нов радиатор + цялостно пълнене или в най добрия вариант може и да не се спука и да ме изкара още дълго

Alexi

време ти е за Мондео на тебе :)

G_o_c_e_v

Не мога да си харесам... единствено твоето ми допада, понеже има много шукарийки, пък и е в Шумен.

Alexi