Как палите в тези студове?

Започната от petermitkov, 31 Януари 2012 09:16:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

rosen700

Както обещах направих по качествено видео тази сутрин........

20140131 080619

С тази кола съм се заклел да съм шофьор, не монтьор......и така ще бъде!

Besniq

Тази сутрин в 8.45 при -13 My Link
I'm lovin it

vidinskiq

Цитат на: Besniq в 31 Януари 2014 13:47:29
Тази сутрин в 8.45 при -13 My Link
I'm lovin it
Браво с един подгрев  ^-^ ^-^ ^-^

Besniq

Цитат на: vidinskiq в 31 Януари 2014 15:09:38
Браво с един подгрев  ^-^ ^-^ ^-^
Не ми се е налагало да правя повече !

Alexi

преди малко припалих Мондеото ( то е заземено под преспите ,изровил съм само Реното ) ,запали си от раз макар че малко мудно завъртя стартера .. на таблото беше -8 .. оставих я да поработи 20мин да развърти течностите и да повъзбуди акумулатора

TourneoRS

Тази сутрин за пръв път от толкова години не успях да запаля , и то бензинова кола  :D  . Не знам колко градуса е било в 8 часа сутринта , ама му се случи за пръв път . По принцип паля директно на газ , завъртях няколко пъти никакъв откат . Обърнах на бензин ,  само припърпорва и толкова . Извадих ключа и се прибрах на топло  ^-^ . На обяд отидох и пробвах пак - същата работа , полях изпарителя с вряла вода но нямаше резултат . Вече си мислех че от студа газта не идва до бутилката , но при въртенето на стартера се усетих че не чувам газовия клапан да цъка както преди , а едва едва . Плиснах го с останалата топла вода и запали от четвърт , оказа се че беше залепнал .

Имам един съсед , кара един бус Джъмпер 2003-2004 г, това чудо под -10 градуса няма палене по никакъв начин . Гледам го как се мъчи постоянно с един флакон спрей за Куул старт , докато тръгне да работи мотора .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Nebhotep

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

dimkaraganchev

Това е втората причина, поради която не бих си взел дизелов автомобил - скъпо и скапано гориво.

Alexi

горивото не е скапано .. имам наблюдения над стотина коли комън рейл в нашата фирма си движат по 300к без ремонти по горивната система .. относно замръзването - такива са европейските норми .. ако искаш да палиш при -20 си слагаш добавка

escobar

Не съм привърженик на дизела, но дизелякът пали 6-та зима подред с оригиналният акумулатор при положение, че колата е уличница. Сипва се от бензиностанция, ако се сипва от туби неизвестните стават много.
България няма чак толкова люти зими. Температурата да се задържи под -10 за повече от няколко дена е рядкост.
Един съсед постоянно обяснява как дизелякът няма запали зимата и как ще видя как следващата зима няма да запали.... Така 6 години и все пали Пижото. За 102,000 км при сипване от всички големи и малки вериги, засечка с горивото засега няма.

hotblooded

E то преди 10 години един комшия си беше купил един Пежак - 605 2.5 ТД, тогава работех в СФА, та иде една сутрин и ми вика - ела да видиш защо "това френско говно не пали".... отивам и какво да гледам - чичака сложил едно акумулаторче 55 Ач иначе ново, а от свещите нямаше една здрава... както го псуваше и кълнеше дизляците - още го кара...
Имаме от 13 години един 190-Д - до сега не е отказвал да запали...
От 2006та имаме и едно 525 TDS - и с него не сме имали проблем с паленето

Общо взето проблемите с паленето 99% се дължат на калпаво стопанисване на колата (не се погледжат свещи, акумулатор, пести се от филтри, налива се "Тунджа"...) 

rosen700

Оказа се, че клипчетата по-горе са направени с неработещи подгревни свещи.........две напълно изгорели и две през които даваше верига, но не загряваха при проба директно на акумулатора, едната имаше съпротивление 4,5 килоома, втората един килоом при съпротивление на нова свещ 0,5 ома.....замених и четирите, цена 19 лв. за един брой + 15 лв за смяната при майстор, свещите са Бош закупени от оторизиран представител. Гаранция една година......чакаме следващите студове за ново клипче, този път с 4 здрави работещи подгревни свещи  ;D

hotblooded

как при 4,5 килоома ще ти дава "верига"  ???  Бах маа му...

rosen700

Цитат на: hotblooded в 04 Февруари 2014 12:09:47
как при 4,5 килоома ще ти дава "верига"  ???  Бах маа му...

Даваше, преди да отида при майстора свалих шината и ги пробвах пред блока без да ги свалям, на първи и втори даваше верига, на трети и четвърти цилиндър не. Не мерих с мултицет а с друг уред по-обикновен, който мери верига както и напрежение до 600 волта. В интерес на истината майстора имаше мултицет Бош, с него не даде верига, само съпротивление......за това пробвах с акумулатора директно и в крайна сметка смених и четирите.

G_o_c_e_v

Заредих от ОМВ, ходих до Добрич и се върнах. Колата седя 1 ден без да е палена а днес запали все едно сега е угасена.
-7
Можеше да не подгрявам 2 пъти ама...
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Alexi

е нали викаш палела на 700 оборота ето на 1000 си пали

G_o_c_e_v

Не съм казвал, че пали на 700 оборота, а запалва и седи на 800. Ми може би има ефект от нафтата.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

opex

преди време коментирах че е пишкомер това демонстриране на палене зимата ама съм уеееко пян та не ми пука особено и реших да припаля форда дето от 2 седмици не е пипан и след най-големите студове, щот май леееекичкоо му е духнала гарнитура на главата и в момента на клипа в 02:32 е -16
http://www.youtube.com/watch?v=hBBKTWbvuz4
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

TourneoRS

Да опиша как палят бусовете при -19.
Джъмпер 2,2 ХДИ с нов акумулатор, пали с 30 секундно подгряване, и с 3-4 секунди въртене на стартер. Нафта от обикновена/неизвестна/ бензиностанция , без никакви добавки.
Ивеко 2,2 116 коня/май/ пали с 20 секунди подгряване и почти моментално палене. Нафта Ромпетрол...
От Спринтерите само единият пали бързо, останалите ги дърпаме по 2км всяка сутрин , и винаги палят на едно и също място  :))

Alexi

като спомена Спринтер ,служебен 2.2 цди от чисто нов не пали под -15 .. по зле е от Форд Транзит :)

hotblooded

Карал съм два транзита, 2,5 ТД 93та и 2.0 ТDCi, 06, зимата на 2010-2011 я изкарах с тях в Русе (имаше доста моменти с - 15 и - 18, веднъж и - 20) - само веднъж ме бутаха защото умря клетка на акумулатора...  Пежо Боксер и Фиат Дукато - палеха,  но с тях кой знае какъв студ не съм виждал...
Мондеото май е крайно време да сменя свещите - пали от раз,  но трака като "Беларусь"...

valyo08

Паля чакмак при -20,като я паля веднъж на седмица за по десетина минути.Само че,първите 20-30сек.работи много грозно.

TourneoRS

Днес беше интересен ден, дадох си акумулатора на три коли за да запалят. След това се измъчих най-малко един час с една фиеста 1,8д / на дедо ни Пенко от съседния блок/, която не палеше дори и със спрей. Оказа се, че преди студовете е ходил да му сменят антифриза и майстора му е сложил една срязана пластмасова бутилка в гофрираната тръба за да действала като смукач  (rofl) да не пускала въздух за да пали по-добре... ши умрЪ ... Накрая си викам чакай да запаля и моята, добре че първо погледнах. Маркучите ми станали на кокал и като ги стисна хрущят все едно има пясък вътре  :)) . Съвсем изключих че доливах доста вода, защото колата на два пъти изхвърля антифриза заради замръзнал изпарител.... заради смотан антифриз :-X  Ще чакам до сряда да я паля , тогава дават температури над нулата .

2.9

Бaси,тaзи зимa достa хорa ревнaхa от aнтифриз..-уж 50нa 50 кaто пише нa етиктa до -60  a при -10 грaдусa хрупaщи мaркучи..!Инaче днес и двaтa ми дрънгелa зaпaлихa от рaз.И съм случил нa aнтифриз.

envo

Цитат на: 2.9 в 24 Януари 2016 20:11:52
Бaси,тaзи зимa достa хорa ревнaхa от aнтифриз..-уж 50нa 50 кaто пише нa етиктa до -60  a при -10 грaдусa хрупaщи мaркучи..!Инaче днес и двaтa ми дрънгелa зaпaлихa от рaз.И съм случил нa aнтифриз.

Ето защо след като се налее новия антифриз и се загрее колата, за да може да отвори големия кръг, се проверява с оптичен рефрактометър до минус колко е антифриза. Аз винаги проверявам без значение какъв антифриз наливам. А относно паленето...има една приказка за Фокус-а и за зимата, която на мен ми се струва, че е за друга кола, защото при мен няма никакви проблеми :D
Focus MK2.5 1.6TDCi 109к.с.

vesso90

То страшни митове има,че според приказката за Фокуса,вдигнали Фиеста после..ама остъй ги ти тия пишкомери.От както съм сменил свещите пали на четвърт оборот,сякаш ме чака цяла нощт на полусъединител да я запаля..никакви проблеми.Доста хора покрай мене ядоха дебелия на зимата,ама иначе големи майтапи с Фордовете..не че ми пука особено де,щом моята пали и ме вози.  (fe)

Pyrhel

Според мен тия мотори с директното впръскване им е все тая дали имат или не свещи за паленето, разликата е как работят първите 30 сек след като запали...
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

vesso90

Честно да ти кажа,до -5 нямах проблем с паленето,като бяха почнали студовете.След това падна до -10 и повече и колата просто спря да пали.Изкарахме свещите,всички бяха изгърмяли до дупка.Смених ги със нови и работата заспа.Доста по-леко пали,а дори тая сутрин само докато изгасне лампата и запали.Но наистина,30-40 сек. след паленето работи като прасе,доста отвратително..после почва да мърка. :)

hotblooded

Цитат на: Pyrhel в 25 Януари 2016 17:27:31
Според мен тия мотори с директното впръскване им е все тая дали имат или не свещи за паленето, разликата е как работят първите 30 сек след като запали...
Точно!!!!

V.Buzev

На -12 с изгорели 2 свещи, а другите 2 незнайно как работещи палеше без проблем и заработваше нормално след 4-5 секунди, но при мен пък го има условието нов акумулатор + уж свесна нафта с добавка  Кастрол ТДА-о!