Камери и радари - Действие и противодействие

Започната от Artur_111196, 21 Септември 2011 15:26:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hitrata_lisi4ka

Искам нещо русо, може и метла!

Dmitarcho

Сега намери какви са лепенките, и кой ги разпространява :D
Ръца Пръца

hitrata_lisi4ka

mike28

Стига шрифтът на руските и нашите номера да съвпада. Много бързо дръпна телефона накрая, но забелязах, че контурите на числата се виждат.

hitrata_lisi4ka

Фолиото да се разбере какво е, па шрифта ще го нагласим :D

Илко

Много хитро  може да си  караш  с 200  и  хич да  не  ти  пука    (rofl) (rofl) (rofl)
Илко

mike28

Aми всъщност на мобилните камери не съм забелязал светкавица, тоест фолиото няма да върши работа при тях. Поне така си мисля де.

opex

Аз бих го пробвал. Не защото карам с 200 или масово се ръчкам и нарушавам знаците, а защото ме дразни факта, че има 'хранилки', като някой 200 годишен знак за ограничение от съответната епоха. Има места, където спокойно си се кара с 90, открито поле, прав път, видимост всичко и знак...30. Или забравени знаци след ремонтна дейност и куките киснат като мърши зад някой храст с камерката. Не че не уважавам полицията ама има полицаи има и ей такива.. "мършички" - свило се там и смърди. Та за фолиото говорехме...
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

whaaazp

Това до колкото виждам няма да върши работа срещу камерите в патрулките.. :)

tropper

Не само. Това ще затрудни автоматичната обработка, но като се прегледа снимката от човек се разпознават цифрите сравнително лесно. Оттам - намират те, правят експертиза и виждат че си залепил лепенки. Носиш отговорност по ЗДвП, чл.100:
Цитат
(4) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачът на моторното превозно средство е длъжен да поддържа:
1. (доп. - ДВ, бр. 88 от 2008 г.) табелите с регистрационния номер чисти и да не поставя върху тях никакви предмети, материали и вещества;
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

escobar

Тия смотянаци са сложили камери на доста безумни места и само предизвикват смут и паника.

opex

qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Pyrhel

Ох майкаааааа
(race)

:)) :)) :))
Чуваше се, че ще слагат и нощни мобилни и от известно време в София нощем засичам много странно паркирали автомобили, дори и патрулки по пътищата, точно все едно снимат. Ми, а дано ги махнат тия мизерни камери :D
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Bobi

Pyrhel

Ако питаш за нощните - да, дори и извън София видях 1, която си беше с камера в едно село, защото почти спряхме да я огледаме на едно от нощните карания :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Bobi

По принцип съм "за" мобилни камери, ама при условие, че в милата ни страна се ползват само за хранилка, предпочитам да ги няма.

Друг е въпросът, че простотиите по пътищата ще се увеличат доста.

hotblooded

Ако се появи и по други сайтове и има официално потвърждение - може и да повярвам... Обаче, защо се радвате - не знам... сега пак ще има клечене зад храстите с радар и "ти ся що караш с 20 лв в час...."   От камерите не можеха да кярят и много много не се напъваха..

opex

qaяכSTuning
Suum cuique

hotblooded

Е значи е истина... което пак води до по горната констатация - пак ще има клечене зад храстите и "сега какво ще правим"...

Bobi

opex

Да винаги всяко нещо е нож с две остриета :) Дано наистина да не се увеличат простаците и простащините на пътя драстично..
По-страшната мисъл е "к'во ли ни готвят" щом махат тия камери. Едвали ще ни оставят така - да безчинстваме и гаменстваме :D
Иначе за кисненето в храстите - нека киснат, и да прокиснат и вкиснат евентуално. До колкото знам ги "оНЕзакониха" преди време тия 'капани' и засади.
qaяכSTuning
Suum cuique

Bobi

Нещо такова ще свърши работа : http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-york-north-yorkshire-25933664

Накратко: В Англия наказаха келеш, каращ със 238 км/ч с отнемане на книжка за 3 години и 300 часа обществено полезен труд.

hotblooded

Цитат на: Bobi в 30 Януари 2014 19:42:32
Не мога да ти разбера мисълта, Иво.
Мисълта ми е че с камерите КАТ аджийте не можеха да просят рушвети и да скатават техни хора. Сега пак ще могат да засичат един и да го начукват на друг....

escobar

С камерите корупцията се измести от патрулите към институцията. Аз като плюс на камерите бих отбелязал, че не ти губят времето и супер сканадалните разговори.
Иначе аз нямам син талон - съдба. Загубен е, не е отнет... Кво да правиш - разсеян съм.

Bobi

К.Методиев

Гледам, че на доста места слагат стационарни на стълбове.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

escobar

Те слагат кутии ама няма с кво да ги напълнят. Стационарните са около 25 за цяла България, в София са 3.

К.Методиев

Цитат на: escobar в 23 Февруари 2014 10:27:39
Те слагат кутии ама няма с кво да ги напълнят. Стационарните са около 25 за цяла България, в София са 3.

Ами въпроса е, че не са кутии, а монтират едни Г-образни стълбове, вчера сложиха такава на разклона за Костинброд, миналата седмица монтираха такава на пътя Перник-Брезник преди Мещица, в Берковица има също такава.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

hotblooded

Цитат на: К.Методиев в 23 Февруари 2014 11:08:26
Ами въпроса е, че не са кутии, а монтират едни Г-образни стълбове, вчера сложиха такава на разклона за Костинброд, миналата седмица монтираха такава на пътя Перник-Брезник преди Мещица, в Берковица има също такава.
Има такива и по селата из Риш-кия проход. Те са просто видео наблюдение - ще ги гледат ако стане някое ПТП...