За компютрите и лаптопите

Започната от Bobi, 04 Ноември 2013 22:07:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

TourneoRS

Тъй , да си завърша сагата с компютъра . Дръпнахме архива на складовата програма .Според майстора , харда е заминал , искаше да ми го сменя пак с някакъв , но на мен не ми се занимава честно казано . Ще търся някой нов на изплащане че не ми се дават 250-300 лв накуп . За толкова пари толкова и ще бъде компютър  :D , но нямам претенциййй - за интернет и склад е предостаъчен .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Bobi

Аз мислех, че сравняваме гейминг лаптопи и настолни компютри. Иначе стабилни лаптопи за останалите неща си има за доста по-малко пари.

mike28

Дали? С голям у лесен и с добро охлаждане корпус, full hd екран, достатъчно рам, добра и удобна пълна клавиатура, с място за два харда (когато ОС е на SSD, разликата е чувствителна). Доста лаптопи разглеждах и пробвах, за тези пари тогава нямаше кой-знае какъв избор. Компромисът е видеокартата (външната де, че вградената е още по-зле), но на 33 г. колко да играе човек на игри, още повече, че PS3-та ми буквално прашаса, след като 1 г. не съм я пускал. Яд ме за две неща - екранът не е матов и нямам подсветка на клавиатурата, но пък няма пълно щастие. Търсих декстоп заместител, който да е и достатъчно мобилен, че да мога да седна някъде на заведение понякога (хоби ми е да превеждам филми, а няма как да се правят субтитри на таблет, е има, но за удобство и дума не може да става). Абе среден клас машина, но ми върши чудесна работа и досега никакви грижи.

К.Методиев

Вчера зачетох темата дето дискутирахте лаптопите и си викам, аз този лаптоп за 2 години още не съ го разглобил да го позачистя, та го разглобих и за учудване имаше много малко кече прах на охладителя. :D

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

mitakinen

Живота на геймлаптопа е доста по-кратък от този на настолния, а да не говорим и парите за него. Освен ако не ги даваш лично,а мама и тате десктопа е по-удачен вариант. Аз играя на игри откакто съм седнал пред компютъра през далечната 1986г. и все още играя  :D

mike28

То и аз играя, вчера си дръпнах новия батълфийлд и върви много гладко, без да е на макс настройки, разбира се.
Затова не съм си взел гейм лаптоп. Вчера гледах гемърско пс за 3700!? Абе колкото и да е здрава една машинка, след 4-5 години е буквално морално и физически остаряла, новите операционни искат все повече ресурси ( за линукса не знам какво е положението), спира се поддръжката на по-старите уиндоуси, не може човек да гледа 1080р видео и т.н. Всъщност точно на Митакинен няма смисъл да обяснявам, все едно на краставичар...

TourneoRS

В метро има един урунгел , някой по- запознат да даде мнение .
Процесор Интел Атом 2500д /1.8гхц/
Твърд диск 500гб
памет 4гб ддр
Видео интел гма 3150
кутия 200 w
твърдият диск ми е най - малък проблем .

http://catalogues.metro-group.com/metro-blghariia/elektricheski-uredi-24-10-20-11-2013/page/4-5

mike28

Градски, поне моят съвет е да не си вземаш компютър, та дори и лаптоп от метро и техно веригите. Митакинен ще ти обясни най-добре защо.

mitakinen

Лично мое мнение е от Метро боклуци да не взимаш. Атома е много тегав процесор и според мен си вземи някой употребяван марков компютър - много фирми внасят от белите държави компютри от богати фирми и банки, като нови са. Може и нов да си поръчаш от някоя русенска фирма, но за 200-300 лв. не се сещам какво може да се икономиса за да стане читава машинка

TourneoRS

Аз какъвто и да взема ще е по-хубав от сегашния /служебен/ с 40 гб твърд диск и .. да не казвам другите параметри  :D . Вкъщи го имам от 5 години / сбирщайн на JAR много ми го плюха когато го взех /, купих го нов за 500 лв някъде със същите параметри е като от снимката на ganador . Досега само 3 пъти съм му чистил прахоляка , и му сложих ДВД записвачка . За мен компа е като сешоар или микровълнова , сядам свършвам си работата и ставам . използва се само за нет , складова програма , тук таме принтиране , филми , никакви игри - под забрана са  :D .

mike28

Да де, наясно сме, че ти трябва работен компютър, но съветът да не вземаш от тези места си остава.

amplified

Докато системата windows съществува ще има бавни компютри

moni74

Има и добра техника, има и кофти - навсякъде, не само в големите вериги. Или трябва да имаш познат, за да те насочи правилно, или трябва да уцелиш на кадърен продавач ((rofl)), или трябва сам да знаеш какво да гледаш. Обикновено аз чета коментари из нета, насочвам се към 2-3 варианта максимум, и вече търся откъде да го купя най-изгодно. Вносителите са едни и същи, без значение откъде ще го купим. Често и гаранциите също са към тях, не към продавача /ако не и винаги, не съм сигурен/.
Пример - 42" Шарп /Тайван/ имам от 2007г във фоайето на хотела, купен от Метро - работи. Всъщност, като се замисля, се оказва че 95% от техниката ми е купувана от Метро/Техномаркет/Технополис.

----------------------------

pAbLo

Аз съм с ето ТОВА
За склад,офис и интернет - бижу.
Е имал 40 гига хард...
Филмите - в къщи.
Бонус беше лицензния ХР 8)
А вентилаторите му не се чуват,за разлика от китайчето на колежката със 120мм вентилатори и тн..
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

escobar

Много ме кефят на Apple лаптопите и следващият мисля да е такъв.

TourneoRS

Мислех да не го пиша , но ще се присрамя . За да съм сигурен че компа е тотал , дадох да го погледнат двама Хард мастери . И двамата бяха на мнение че хард диска е изпекъл , аз не разбирам следователно съгласявам се . Вторият смъкна харда , закачи го на своя комп , и ми смъкна файловете които ми бяха нужни . Сложи харда на мястото му , аз всех компа и буквално го хвърлих на задната седалка на колата . Тази сутрин половинката ме подкокоросва 20 минути да сме го включили за последно за проба , не знам как се навих  ;D но добре че я послушах . таратайката тръгна от раз  ??? все едно нищо не се е случило . Не знам какво да мисля от тук нататък за тия компотове  :D

hotblooded

Аз имах подобни изживявания с един хард на предсмъртен одър... като разместя - вземе та живне, по-едно време работеше обърнат на една страна, после с главата надолу - докато сдаде багажа съвсем

mitakinen

От доста години съм тоя бранш и съм видял какви ли не неща - дънце, което си работи без грижа въпреки, че се е окислило от вода влизала по маркуча "лан кабел". Друг компютър изкихал без причина въпреки, че има защити на мрежата, UPS, почистван на 6 мес., а един друг с 5 кила прахоляк върви без да е пипан 7-8 години. На един клиент компютъра го беше обзел някакъв призрак направо - още на втория ден почна да му отказва да работи. Смених всичко, без тенекията - същата работа. Накрая му го взех след 2-3 седмици главоблъскане и му дадох друг - оттогава повече не се появи. Частите, които свалих от неговия си записах на кой компютър съм ги сложил - никой не се обади. Когато си говорихме за този случай с шефа на сервиза на една от най-големите вносителки се смяхме, че всичко е Божа работа. Че и при твоя е така - Божа работа  :D

hotblooded

Митак, от къде мога да си купя термопаста в Бургас, че моята май я няма вече?

mitakinen

В Бургас не ги знам, но по компютърните магазини ще имат. По Техномошенниците със сигурност не знаят какво е това животно.

amplified

В Пандата сигурно ще има. Търси arctic

Alexi

Цитат на: escobar в 07 Ноември 2013 15:57:28
Много ме кефят на Apple лаптопите и следващият мисля да е такъв.
сестра ми си взема MacBook Pro ,уникален като дизайн и изработка ,но като хардуер не е нещо особено ... техниките на Apple са по скоро малко като модни аксесоари и демонстрация на имидж :)

pAbLo

"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

mitakinen

"Ябълка" компютър  :D - както една американка-даскалица ми обясняваше на български според мен е продукт направен за тъпите хамериканци, а в Европа е символ на гъзарлък  :D Политиката им е ако се развали нищо да не се ремонтира, а направо да се сменя с ново и поради тази причина ще си остане екзотичен продукт на пазарите в третия свят. След като мотора на успеха им си замина до 2-3 годин пак ще минат в забвение и ще се върнат в позицията си в края на миналия век

amplified

Много ми е скучен този спор :P

tropper

Цитат на: hotblooded в 07 Ноември 2013 23:54:23
Митак, от къде мога да си купя термопаста в Бургас, че моята май я няма вече?
И в Елимекс/Пасат на Стамоболов и Цар Симеон също трябва да имат девойките :)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

hotblooded

На един приятел жената работеше в стария магазин на Елимекс - и съм сигурен че там нямаха.

mitakinen

Срамота, какви са тия компютърни магазини в Бургас. На село имаме. Довечера ще ходя до Бургас Иво, ако не можеш да намериш ще ти донеса - имам на Coolermaster

moni74

Преди време си купих термопаста от компютърния магазин срещу "Краставицата".

----------------------------

Alexi

повечето термопасти са боклуци до степен без тях процесора да държи 2-3° надолу .. бих препоръчал Arctic Silver