За компютрите и лаптопите

Започната от Bobi, 04 Ноември 2013 22:07:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alexi

а ,че някой пазарува ли от магазин на Адидас различен от ибей :)

mike28

Прав си за програмите, ако са на бавен хард, но аз не ползвам някакви тежки програми. Гадно е, че е малък харда, но без пари - толкоз.

mitakinen

Боби не бъркай в лютата рана на "батките". В Меден рудник се правело подписка, да не се прави МОЛ там , а само магазин на "Адидас"  (rofl)

opex

В страни от спама да вметна един reminder да си чеквате градусите често. Компа се държеше странно по принцип и след като 4 пъти крашна и се рестартира по средата на енкодиране на клип реших да пусна една Aida64 мернах процко да peak-ва към 91 целзиеви градуса. (Intel FTW! let the flame-war begin?!). Имаше персийски килим от прахоляк м-у перката и радиатора. А принципно педантично поддържам машинката. Мазнах го с нова Arctic Cooling MX-4 и доволно мърка на 45* @4ghz @1.248v (E8400, stock cooler)
http://valid.canardpc.com/zgmj3j
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=508858    ^-^
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Bobi

Дойде ми SSD-то, обаче имам нужда от съвет. Имам оригинален Windows 8 на лаптопа. Проблемът е, че никъде по него няма лепенка с продуктовия код на бозата. Възможно ли е да е зададен в BIOS-а? Къде мога да го видя? Питам, защото искам да клонирам ОС на SSD-то, но ако се омаже нещо, да не ям попарата?

moni74

Нямaш ли фaбрично отделен инстaлaционен дял нa Уиндоус? Нa двaтa Aсеr-a съм тaкa.

----------------------------

whaaazp

Някои от програмите за диагностика/тест на PC-та го изкарваше, пробвай примерно с http://www.aida64.com/.

p.s. Мисля, че вече нито един лаптоп, който идва с windows 8 няма лепенка отдолу и става проблем при смяна на хард.

amplified

Седмицата както и 8 си има систем инфо и най-долу пише продукт кода на 7 беше десен клик на my computer на 8 е в сърча "view how much ram is insalled"

whaaazp

Абсолютно, но последния, който гледах му липсваше една част от кода

TourneoRS

Колко градуса е нормалната работна температура ? Отворил съм три страници с лисицата , нямат картинки или някакви изскачащи екстри . Температурата беше около 53-55 градуса , дъщерята седна да играе някаква игра онлайн , съответно скочи на 69-70 градуса .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

mike28

Туй на новата щайга ли? Баси, к'ва е тази онлайн игра, че тъй да пържи процесора? Нема се пуашиш, нормално температури са, предвид обстоятелствата.

amplified

Нормално ако има флаш даже е супер темп... След 95 почвай да се плашиш

TourneoRS

Тцъ , на стария кошник вкъщи , новият/стар/ си баца без грешка засега . Играта беше някаква лапешка от игрите.ком или от сорта .

и за да не спирам с оплакванията  :D
Свършва ми и тонерът  на принтера , да го зареждам ли нейде или да търся нов .
Лексмарк Е240
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Bobi

Намерих кода с помощта на AIDA64.

amplified

След половин година да чакаме да сложиш SSD-то значи? :D

Bobi

Ей, адибас, сложих го, че и бенчмаркове му правих!

amplified

Страшен комплексар си ти ееей... как е живота с по-бърз комп? Добре ли е? :D :D :D

hotblooded

Не е истина.... Оня ден си взех нов монитор, днес дойде и новата видеокарта, и като се прибрах.... компа беше хвърлил топа при опит да го пусна се чува тихо продължително пищене... Реших да измеря какво излиза от захранването - то пък батерията на мултицета заминала, взех амперклещите те пък не показват десети но 3 ,5 и 12в волта си имаше навсякъде, извадих RAM-а писъка се смени с три бипкания.... Та сега се чудя кое е хвърлило топа дъно, процесор или и двете...

ihovahi

Иво, провери по броя на бипканията какво ти е изгоряло (намери в нета според дъното ти и броят бипканията какво е изгоряло).
Който фôрка "майстор" си нахôда!

hotblooded

Няма бипкания само едно продължително биииииииииип

Alexi

може да е паметта .. размести я ,или остави само една

hotblooded

Оставих само едната платка - същата работа (дългп към 15 -20сек) бииииииип....

mitakinen

Изкарай видеото ипак го сложи

hotblooded

Цитат на: mitakinen в 24 Януари 2014 22:43:12
Изкарай видеото ипак го сложи
Пробвах с две различни карти и на двата слота

mitakinen

mitakinen

Мъчно пиша от таблет. Изкараи батериата на биоса. Откачи всички кабели свързани с дъното. Остави само една памет. Ичакаи малко и го стартираи. Но без мишка и клавиатура

hotblooded

Всички кабели, без тези на захранването предполагам?   А батерията на биоса си беше сговнена отдавна...

mitakinen

Да. Но някои дъна не тръгват без батерия. Изкарай и тези на захранването и изчакай няколко минути. После замо тях вържи

hotblooded

откачих кабелите от HDD, DVD, откачих захранването им, извадих батерията, остана дъното с видео, и едната плочка RAM... вентилаторите стартират, писък няма, но и екрана "не пали" - изписва "няма сигнал"...

С ей-това дъно съм.

mitakinen

Огледай да не си пропуснал нещо. Аз съм забравял допълнителния кабел на захранването. Смени паметта с друга. Разкарай япо слотовете. И ако пакне стане на 90%  е захранване