За компютрите и лаптопите

Започната от Bobi, 04 Ноември 2013 22:07:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bobi

[...разделена от друга тема...]
ganador, не знам откъде ги намираш тези гиф-чета, но ми таковат мамата на лаптопа... :D

mitakinen

лаптопа ти не е руски или Правец затова Боби, за това :)

ganador

лабав ти е лаптопа, 'начи,  те ти целата серия: gif mix

Bobi

Баси милионерската държава. Всички са с последна версия i7 явно. Само аз съм останал с "прост" компУтър.  :))

mitakinen

изостанала работа си Боби с това китайско менте  :D . С един нов Целерон мога ти докарам същия рейтинг.
Дори моя стар кошник от преди 100 милиона години прави почти същия  :D

Радко

Спокойно Боби аз съм по-як... с Intel Pentium  :D

whaaazp

Dmitarcho

Хахаххаха Махнал съм Видео Картата :) Карам с вградената :P :P :P
Ръца Пръца

hotblooded

Processor Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8200 @ 2.66GHz 3,1             
  Determined by lowest subscore   3,1

Memory (RAM) 6,00 GB 4,4
Graphics NVIDIA GeForce 8800 GT (Microsoft Corporation - WDDM v1.1) 6,6
Gaming graphics 1535 MB Total available graphics memory 6,6
Primary hard disk 89GB Free (100GB Total) 5,9

whaaazp

Цитат на: hotblooded в 05 Ноември 2013 07:45:28
Processor Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8200 @ 2.66GHz 3,1             
  Determined by lowest subscore   3,1

Memory (RAM) 6,00 GB 4,4
Graphics NVIDIA GeForce 8800 GT (Microsoft Corporation - WDDM v1.1) 6,6
Gaming graphics 1535 MB Total available graphics memory 6,6
Primary hard disk 89GB Free (100GB Total) 5,9

това 3.1 от процесора ли ти идва?

hotblooded

Цитат на: whaaazp в 05 Ноември 2013 10:38:12
това 3.1 от процесора ли ти идва?
да, не го харесва нещо :) Но все пак конфигурацията я събирах март 2008ма - за тогава си беше нещо... 

whaaazp

Много ниска ми се вижда, виж му охлаждането - дали върти спокойно вентилатора, прах и други мизерии. Ако не - махане на радиатора, изчистване на старата  и слагане на нова термопаста. Много ниска ми вижда оценката за този процесор, според мен работи в авариен режим. :)

И после му пускаш да си направи нова оценка. :)

pAbLo

Цитат на: Bobi в 04 Ноември 2013 23:18:19
Баси милионерската държава. Всички са с последна версия i7 явно. Само аз съм останал с "прост" компУтър.  :))
Според мен проблемацията ти е у ЛАПтопЧИту 8)

Това е Фуджицу сименс на... сто милиона години сигурно (rofl)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

Alexi

новия КоД иска 6 геги рам минимум инак не тръгва ,хардуера трябва да върви напред :) инак уникална игрица сега я цъкам

mike28

Днес пуснаха фикс, за тези с по-малко рам.
Аз съм с 8 де, сега ще я дръпна да я видя.
Уф, нямам към 60 гиги свободни.

ganador

Кво се фалите бе, моя е от 2005:

mike28

To си е жива елка.  ;D
Tака и така сме тръгнали да си мерим пиш... така де, параметрите, ето ги и на лапитопа:

Единствено по-слабата видео карта разваля оценката, но в крайна сметка съм го взел за заместител на десктоп машината ми, която замених за SSD хард.

TourneoRS

Като си лафите за компове , дайте акъл .Служебния комп умре нещо .Когато го включа тръгва да зарежда Уина , докато отвори големия надпис ХР , веднага се връща в менюто с надписи да избера сейф мод и тем подобните неща все едно съм натиснал Ф12 / мисля беше / Компа е един умрял Делл хоризонтален с много слаби параметри , зора ми е дори и да не тръгне по някакъв начин , дали ще мога да си дръпна архива на складовата програма ако се свърже с друг комп .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

mike28

Ми от сейф мод му дай рестор пойнт - демек да го върнеш към по-задна дата, когато още е бацал.

TourneoRS

Ами лошото е че само до тази страница го отваря /тази с сейф мод и надолу продължават тем подобни , когато го натиснеш тръгва да включва и застава пак в началото .

mike28

Нямаш ли някой познат, дето е на "ти" с щайгите, че да го викнеш да го види?
Така наизуст трудно можем да налучкаме, може уинбоза да е дал фира, вирус, нещо от биоса и т.н. Нямаш ли инсталационен диск с ХР? Ръгаш го,ако не ти зареди автоматично бот менюто - шляпаш F5, при стартирането на компа - има опция за поправка на инстала, другото е формат и чиста инсталация. Хардът на служебния не е ли разделен на дялове? Или всичко е наблъскано на С-то.

opex

Този архив на файлове ли е или трябва да се backup-не от програма? Ако е на файлове е лесно - вадиш харда от тоя, настройваш му джъмперите за слейв ако е нужно и го блъскаш в другия комп от където влизаш в него и си сваляш всичко нужно.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

TourneoRS

Под формата на файлове е , и на  мен ми трябва последния / програмата автоматично архивира всеки ден /
mike утре ще го мисля с познатите , че те само когато имат зор са ми познати .

mike28

Последните дни на бач почти няма какво да правя, та съм си взел работа от други места и съм по цял ден вкъщи. Така че, ако твоите познати случайно те забравят, можеш да минеш да ме вземеш и ще го видя. Не съм някакъв голям майстор де, ама поне когато от нещо не разбирам - не го пипам.

Alexi

проблема на лаптопите е че имат много жалка охладителна система и при продължително натоварване прегрява е процесор я видео.. мене само охладителя на процесора ми е 1кг мед и алуминий ..кутията е добре вентилирана също .. моето мнение е ,че не можеш да замениш настолно РС с лаптоп ..

Bobi

Съгласен съм. Лаптопите, които се доближават поне малко до настолен компютър струват над 3к лв и се броят на пръстите на едната ръка.

Alexi

Цитат на: Bobi в 05 Ноември 2013 21:28:36
и се броят на пръстите на едната ръка.
на стругар :))

mike28

Принципно сте прави, но в последната година нещата се попромениха.
http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/K93SV/
Това ми е машинката, взех я на промоция миналата година за 1400 лв. Дотогава изобщо не харесвах лаптопите и дори през ум не ми минаваше да си взема такъв. Най-малкото защото не го ползвам за работа. Обаче стария ми комп остаря морално и физически, а за да си взема прилична машина - пак трябваше да броя към хилядарка.
Та, в случая с 18,4' екран, наистина много добро охлаждане и не особено мощна видео карта - нямам абсолютно никакви проблеми. Вярно, тежи 4 кг, но го слагам в колата, а и от тази пролет съм с таблет и неограничен 3g нет, така че лаптопът от май месец не е мърдал от бюрото. Боцнал съм си "Core Temp" и винаги на екрана мога да следя температурата на процесора, нормално е около 62-65 градуса, когато го мъча с тежка игра като "скайрим" например - стига макс 75-80.
Екранът му не го ползвам, машината е нон-стоп свързана с телевизора..

Alexi

мда де но за 1400 ще вземеш доста по сериозен настолен РС .. а таблетите трайно ще изместят лаптопите като мобилно РС ,те вече ги надминават по продажби

mike28

Да, но вече не ми трябва по-сериозно пеце, щом като игрите отдавна не са приоритет. Инак тогава лаптопа струваше нормално към 2к. Вече година и 2 месеца съвсем спокойно мога да твърдя, че чудно си върши работата на заместител.