За компютрите и лаптопите

Започната от Bobi, 04 Ноември 2013 22:07:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ihovahi

Препоръчвам Arctic Cooling MX-4 4g Thermal - може би е една от най-добрите.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

mitakinen

Каква е термопастата няма кой знае какво значение. Предназначението и е да не се образуват микроскопични въздушни джобове в контактната площ между процесора и охладителя и да прегрява лесно. И най-скъпата термопаста  с "наночастици" няма да ти оправи проблема ако имаш скапан въздушен охладител :)

hotblooded

Аз съм с фабричния охладител - дето си дойде с "професора" и 4,5 години не съм имал никакви проблеми (чистя го на 6 месеца)... Последния път обаче (да ме пита някой) го отлепих и сега - ето беля...

amplified

Арктик сложих и аз днес...

idle: 37 C
Fordclub/facebook/youtube 720p - 52 C

Натоварен с photoshop/lightroom/youtube 720p, VLC 720p, itunes, skype и т.н. макса достигнат 80 C

Преди:
idle - 46 C
youtube 720p - стигал е до 90 C

натоварен яко  - 92 C

whaaazp

Цитат на: hotblooded в 07 Ноември 2013 23:54:23
Митак, от къде мога да си купя термопаста в Бургас, че моята май я няма вече?

аз след седмица без нет да се включа. преди 2 седмици купувах паста от магазина на Булаир точно до ВИК/computermag или нещо от сорта беше/ - взех MXM-2, казват че е доста добра и цената и е приемлива, иначе мисля че са до MXM-6, но и цените растат. А седмица преди това купих от Leader - срещу краставицата, но беше последната :)

hotblooded

А още същата вечер благодарение на Митакинен се сдобих с една доза паста, и за сега нямам проблеми (не се самоизключва компа)

TourneoRS

На колко време се сменя тази паста , че аз досега за тия 4-5 години не съм пипал нищо .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Vanko

А как си проверявате температурата в реално време? Този коефициент също за пръв път го виждам, как да си проверя при мен?

mike28

Ами на настолните никога не съм сменял, влача ги по 3-4 г. На лаптопите съм чел, че на около година-две, или когато процесорът започне да грее, все пак съм лаик в тази област, нека някой запознат те светне.

За температурата ползвам това:
http://www.alcpu.com/CoreTemp/
и този гаджет към програмата
http://www.alcpu.com/CoreTemp/addons.html

opex

http://zamunda.net/details.php?id=332840&hit=1 - за температура и какво ли не на компютъра
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

TourneoRS

Понеже се оглеждам за комп , викам си чакай да хвърля един поглед и на тия от Мултирама ..  Аз докато се наканя те па взели че фалирали  (rofl)

mike28

Те пък едни компютри продаваха... Обратно на слогана им, хабер си нямаха от компютри. Гадни, лукави гърци.
Къв бюджет? За служебен или лично ползване? Избягвай техноверигите и магазини от сорта на метро...

TourneoRS

Ми за служебен , интернет и т.н.  - за игри посмъртно не ме влече . Търся нещо на изплащане че по тия Коледи стават чудеса с парите  ^-^
Кът пари за около +/- 400 .... не ми трябва кой знае какъв , тая вечер обиколих всички вериги , само горе до Лидъл а Технополис ли е Техномаркет ли е не го знам , имаше избор . Останалите имат точно по 2 бройки , всички наблегнали на лаптопи . Старият нещо  прави чалъми и не ми се занимава да го изправям на крака .

hitrata_lisi4ka

Последните няколко лаптопа взех от Notebook.bg и съм изключително доволна. Много са коретни.
Искам нещо русо, може и метла!

pAbLo

За тези пари една маркова машина втора употреба ще ти върши много добра работа.Погледни и тази опция
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

mike28

Така е,  настолните за около 400 лв са доста слабички като хардуер, само с 2 гб рам, скапани дъна и т.н. В Русе има магазин, където продават втора у-ба маркови компютри, знаеш ли го? 

TourneoRS

Тази вечер си взех два вкъщи да ги пробвам ,не ми се чакаше а и служебния вече сдаде тотално . Единият ми хареса  и май той ще го бъде .
Леново -6087а2г
Оценка 3,2
Процесор Intel /R/ Pentium/R/ Dual CPU E2180 @ 2.00GHz 2.00GHz
Инсталирана памет /RAM/ 2,00ГБ
32 битова операционна система Виндолс 7
и т.н.
Цената от 140 лв ме задоволи напълно  :D , само се набутах 20 лв за клавиатура и мишка , моите бяха с други букси .да изкара 3-4 години ..ехе ще хвърлям Биоси нагоре  (rofl)

Благодаря и на Васко за помоща  (fri)

ihovahi

Значи си си взел  8) със здраве да си го ползваш  (fri)
Който фôрка "майстор" си нахôда!

mike28

Цената е отлична, но тези 2 гб рам ще й дойдат слабички на 7-та.

hotblooded

Дойде време и аз да искам "акъл на заем" по тая тема
Така, имам следната дилема.... искам малко да повиша графичните възможности на настолния комп - процесора ми е Е8200, имам си и 6GB RAM, така че там няма да пипам за сега . В момента съм с видео карта nVidia GF 8800 GT 512 RAM, обаче нещо ми малее...  Захранването е 600 W и беше уж от добра марка - каква видео карта мога да набутам на PCI-E слота препоръчайте марка и модел, а дъното има възможност за SLI - така че може и чифт карти. Като старата едва ли ще намеря, а за SLI-то трябват две еднакви...
Другата алтернатива е изцяло нова кутия, ама като взех да събирам - пусто под 2 бона не падам ( принципно до сега така съм карал - ръсвам се за яка машина и след 5 години я махам, обаче сега нещо взеха да ми се свидят парите за компютър...)

На първо четене си харесах това:
Само да попитам - има ли смисъл да слагам 2 такива (SLI) и ако сложа 2 - какво захранване ще трябва....

mitakinen

Вземи си една GTX650 видеокарта, другото още бива. Не е скъпа - 270лв. и се държи доста добре на игрите

amplified

Тая карта която имаш е много остаряла, не си струва дори и sli с втора.

Митак, не е ли по-добре amd за игри? Ако няма да се занимава с програми, които искат quadrо ускорител, май че amd са бая напред в гейм видео картите.

hotblooded

Цитат на: mitakinen в 08 Януари 2014 23:45:37
Вземи си една GTX650 видеокарта, другото още бива. Не е скъпа - 270лв. и се държи доста добре на игрите
А от къде да я намеря за PCI-E, дават я за PCI-E 3.0 - и ми е Х какво ще стане ако ръгна PCI-E 3.0 на PCI-E
  SLI то не го мислех за моята карта, а за две нови - притеснява ме това че почти няма PCI-E карти на 128 или 256 mbit шина, почти всичко налично PCI-E е на 64, а 128 и нагоре са PCI-E 3.0
Amplified, ATI (AMD) - oт едно 5-6 години отстъпват на nVidia на практика, но все пак има игри писани специално за тях..... 

mitakinen

Ще тръгне Иво. Да правиш SLI е безсмислена инвестиция.

hotblooded

Цитат на: mitakinen в 09 Януари 2014 10:03:54
Ще тръгне Иво. Да правиш SLI е безсмислена инвестиция.
Тоест да вземам смело PCI-E 3.0 карта, мисля че едния ми слот(поне) е PCI-E 2.0......  A 600 W захранване ще стигне ли? Гледам че GT 6xx искат 350 вата само за тях...

mitakinen

Ще тръгне - вчера сглобих една машинка с такава карта, два харда по 2Т, 8GB RAM, CPU i5  и си работи нормално. Все пак това е компютър, а не електрожен  :D

hotblooded

И с риск да стана банален - до колко PCI-E слот ще спъва PCI-E 3.0 карта?

hotblooded

Toeст дали ще я забуча на 3.0 или 2.0 - напрактика все тая?!?   Благодарско момчета!

mitakinen

Борко ме е изпреварил, но нагледно е ясно, че разликата е пренебрежително малка.