Новото Мондео - официално!

Започната от Bobi, 09 Януари 2012 10:11:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Харесва ли ви новото Мондео?

Да
80 (88.9%)
Не
2 (2.2%)
Можеше и по-добре
8 (8.9%)

Общ брой гласове: 90

pAbLo

Бръз поглед при ПАССАТ - 2.0 ТДИ
3.6 V6 БЕНЗИН!
При СУПЪРБ - СЪЩО.
Само премиум марките си позволяват този лукс.
Но аз пари за ОЛИМПИЯДА,Мерник и БМВ нямам.
Какво да избера тогава?

П.С.
Алекси ::)
Южнокорейски вон    KRW    1000    1.37232    728.693
Китайски ренминби юан    CNY    10    2.37722    4.20659
Коя валута последно :-X
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

Pyrhel

Ситроен Ц5 3та фаза (последния):
Бензин: 1.6 120/150 коня; 1.8; 2.0; 3.0
Дизел: 1.6; 2.0; 2.2 170/200 коня; 2.7 208 коня; 3.0 240 коня

Тука бих скочил на една C5 ексклузив 3.0 дизел :)
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

френската тройка предлага 3.0д .. опел и те имат 3.0д .. алфа и волво имат 2.4д 5 цилиндъра и доста коне ,както и доста силни бензини .. Ваг предлагат 3.6 бензин ( поне нещо с 6 цилиндъра ) .. Хонда предлагат 3.5 шестак .. за сметка на това Форд предлагат 1.0 с 3 цилиндъра в мондео ,уникално ! специално за мазохисти с пари !

pAbLo

Цитат на: Alexi в 20 Ноември 2013 12:04:08
. за сметка на това Форд предлагат 1.0 с 3 цилиндъра в мондео ,уникално ! специално за мазохисти с пари !
В Мондео...
Там не е ли 1.6 ^-^
Иначе във Фиеста този мотор е приказка  8)

Alexi

в новото мондео ще има 1.0 ,125те коня ,1.6 атмосферния отпада

pAbLo

???
1.6 Duratec...
Не го видях в актуалната ценова листа.
Той е само за входните нива АМБИЕНТЕ и ТРЕНД...
По същата логика и 1.6 дизела не е за това купе,но го има...
Иначе 1.6 ЕкоБууст си е добра алтернатива на стария 2.0 Дюратек.
1.0 турбо във Фокус е ДОБРА градска кола,но за Мондео...
Въпрос на ВКУС 8)

opex

Другите каквито и двигатели да имат нямат двигател на годината няколко пъти. А и щом е напълно достатъчен за стандартната и нормална употреба на купето значи всичко е наред. За това се и купува, продажбите не са намаляли. Хората са преценили, че не са за състезания и улични гонки. За това имат други модели със "смешни" мотори отново, но отново лошо наказват. :)
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

pAbLo

ЦитатЗа втора поредна година 3,0-литровият, 6-цилиндров двигател с два турбокомпресора на баварците бе избран за най-добър мотор. Той се монтира в моделите 135i, 335i и X6. Двигателят има максимална мощност 306 конски сили и максимален въртящ момент 400 Нм, достъпен между 1300 и 5000 об/мин.
Но това е на цената на Мондео+ Фиеста или Фокус взети заедно (rofl)

hotblooded

Цитат на: Pyrhel в 20 Ноември 2013 11:57:19
Ситроен Ц5 3та фаза (последния):
Бензин: 1.6 120/150 коня; 1.8; 2.0; 3.0
Дизел: 1.6; 2.0; 2.2 170/200 коня; 2.7 208 коня; 3.0 240 коня

Тука бих скочил на една C5 ексклузив 3.0 дизел :)
Струва 75 бона, .. 82 бона е C 350 CDI (да вярно че е по-малка кола), 81 бона е BMW325d-GT 88 бона е E250 - вярно че е по-слаб и 4 цилиндров мотор - но пък е кола от друга класа.... (5цата на БМВ не се пипа при над 200 коня дизляци - отива над 100 бондака)...  Не е толкова голяма разликата от 6-10 бона при тези суми..   Ако купувам нова кола - отивам на премиумите - поне получавам кола от по висока "класа" и загубата на цена не е толкова брутална - един приятел си купи С5 екслузив, с 2.0 140 коня дизляк - автомат - висчките глезотии без навигация си има - на 3 години и 4 месеца - за 22 бона с подарък каско за първата година..    Ако ще купувам втора ръка - 3-5 годишна кола - естествено че загубата на стойност на Мондео, С5, 607/508 е "благодат" за купувача..

Alexi

Цитат на: pAbLo в 20 Ноември 2013 12:59:26
Но това е на цената на Мондео+ Фиеста или Фокус взети заедно (rofl)
по скоро на мондео + още едно + още едно :)  75 за Ситроен ... никога .. след 5г ще е 15к .. по добре ги дай за 3 серия или С-класа

pAbLo

За мен в момента е най-доброто време за покупката на МК4...
Доказан модел с последен фейслифт и доста добра цена.
Сютиен и друго френско... Само в двигателния отсег,даже и там не искам да ги чувам всякъш (rofl)
Ако не ме беше ГНУС от АутоТехника пак бих си взел СЕАТ,но такава АНАТЕМА съм им шибнал,че не искам да ги чуя повече

hotblooded

В интерес на истината Мондео Мк4 към момента в Румъния е с около 7-8 хил. лв по евтино и цената за такъв размер кола става наистина добра (примерно 2.2 TDCI там е 58 хил. лв, докато в МП е 67....)

Pyrhel

Дет' се вика всеки има вкус. Аз взех Мондеото от немай-къде, защото ме изпревариха за 3.0 Ексклузив. Колко и мъчно да звучи на почитателите на Мондеото, Ц5-цата е много по-кола от него. И не, не е по-слаба :P
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

Nebhotep

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

pAbLo

Цитат на: Pyrhel в 20 Ноември 2013 15:16:00... Аз взех Мондеото от немай-къде, защото ме изпревариха за 3.0 Ексклузив.
А после кой щеше да направи този форум (nut) (beer)

Dundee

Както се каза - всеки предпочита според вкуса си. В тестовете, които съм гледал, дори в тези, които Мондео не печели, всички признават доброто пътно поведение, информативност на волана и удоволствието от каране в завои.
Това и харесвам в моето Мондео (освен приличния двигател) - доброто усещане за пътя, стегнато окачване, чувствителен волан. Недозавива повече, отколкото ми се иска, но все пак е приятно за гонки по завои на планински пътища.

Bobi

Ситроен и Форд са хубави коли, но закупуването им от магазина е нищо повече от невероятно набутване. Най-добрият вариант е нещо между 3-5 години.

Не разбирам защо се негодува за липсата на мощен дизел, когато се предлага бензинов турбо агрегат, който няма да гори значително много от дизела. Даже лично, като привърженик на дизела, предпочитам екобууста.

Alexi

бензиновия гори много повече .. справка - talkford където има коли на по 200к вече с екобусти .. изобщо цялата реклама на Форд с тия космически разходи на екобуст са измама ( даже се говори за колективно дело на собствениците на 1.0 ,всички са със среден разход 7 вместо 2.8 или колкото го дават :)) )

Bobi

Мислех, че се подразбира от поста ми, че говорим за 2.0 екобууста.

Alexi

мда де за него говориш но нали не си мислиш че гори 6-7 ( колкото би горял 2.2 тдци с 200 коня ) .. аз нямам мнение за него щото не съм го карал ,може и да ми хареса ..

Bobi

Това 6-7 в града ли е? Нещо като научна фантастика ми звучи. Ама знам ли, все пак нали този мотор беше от друга Вселена...

Alexi

не си уточнил града .. има си каталожни данни :
ЦитатРазход (комбиниран)    6.2 л./100 км.
от друга вселена е мотора на Форд ,тоя на Пежо си е обикновен :)

escobar

Не разбирам защо толкова се величаят 3 литровите и 2.7 литровите френски дизели, като тези на Мерц и БМВ са много по-напред. Френските дизели лежат на стари лаври.

Alexi

не е до величаене ,просто се предлага голям мотор добре е да има избор за всички ..

hotblooded

Цитат на: escobar в 20 Ноември 2013 22:08:24
Не разбирам защо толкова се величаят 3 литровите и 2.7 литровите френски дизели, като тези на Мерц и БМВ са много по-напред. Френските дизели лежат на стари лаври.
Просто защото С5, 508 и Лагуна са в "раземра" и цената на Мондео, а тук говорим за него.  В интерес на истината донякъде решението на Форд е правилно от тяхна си гледна точка защото:
  - купуват двигателите от конкуренти на пазара
  - цената на Мондео с 6цилиндров дизляк ще е съпоставима с тази на С300 СDI, Е250CDi, 325d 520d... като изключим първата другите са 4 цилиндрови, но имиджа на марките + по малката загуба на цена при продажба на 3-5 годишния автомобил ще привлече поне 60% от клиентите които са готови да "кихнат" 70+ бона за нова кола към Мерц и БМВ... Остават още 25-30% за VAG  пак поради имиджа и загубата на цена (е тука не мога да разбера с какво Octavia, Passat, A4 в 4 цилиндровите варианти  чисто технически са по добри от Мондео, при все че са по скъпи) И остават съвсем малка част клиенти за които се бият С5, 508, Лагуна, Инсигния с големите дизляци...
-  Дъщерните компании на Форд - Volvo и  Jaguar  имат по-висок имидж от "майка си" и предлагат големи и луксозни коли с 6 и 5 цилиндорви дизляци - така че Форд не искат да конкурират себе си...
- Франсетата са шовинисти и няма да си купят немска кола когато на същите пари има френска, Дойчовците си купуват немското, вярно че в Англия Форд е религия, но същото е вярно и за Jaguar, скандинавците също са малко шовинисти и предпочитат Волво пред Форд, Макаронаджиите си "тачат тяхното" или ако не е тяхно ще е немско и чак след това "останалите" - а това са "големите пазари" в Европа, в източна Европа също залагат на "дойче ваген", е на последък и на макаронаджийските кошници (лично мнение - въпреки красивия дизаин, и вътре, и вън, и форсираните двигатели - Алфа и Ланча са далеч от БМВ, VAG и Мерц като надеждност и трайност)....

Та защо им е на Форд да се напъват да пускат 6 цилиндров дизляк, че май и 6 цилиндров бензиняк няма да има за Мондео...  Колкото до икономичността на Еко-капуут - Мерц С200 компресор - 185 коня бензиняк с директновпръскване и принудително свърх пълнене на книга гори 6,1.... ама като караме редом от Бургас до София със 140-160 по магистралата - на мен борда ми показва 6,5, на Мерц-11,5...  При все че С-то е има по-добра аеродинамика и е с по-добри гуми от мен.

pAbLo

Нека го кажем в прав текст...
Форд пускат МК5 със 3.6 В6 турбо 4*4 бля бля бля...
Също и 2.7-3.0 В6 дизел...
КОЛКО ОТ ТУК пишещите ще отидат в МП с чувалите....
0
И на мен ми се кара 535д,даже съм регистриран в БМВ форума от почти самото му начало,организирал съм срещи тук,помагал съм по събори..
С една дума всеки от БМВ клуба ме пита - КОГА!?
Ми никога...
Просто това което искам да бъде една кола там,струва един апартамент в центъра на София...
Кому е нужно...
Да и на мен ми е чудно защо прехваления ЕКОБУУСТ не гори 3/100 във Фиестата а 6 - при условие,че такава цифра в КАТАЛОГА НЯМА!!!
Но спрямо моето 1.6 което е на 13 години вече,и по БК пише 10/100 в града...
Мисля че нямам повод за оплакване...

escobar

Защо не разгледате гамата на Авенсис, който е много силен в този клас? Дизелите са съвсем скромни, няма и v6, но е доста успешен и здрав модел.
Ами на Пасат дизелите? По спомен го предлагат с 1.6 ТДИ до 2.0 ТДИ.
Ами на 508, 1.6 HDi, 120 коня?

Ауди, БМВ и Мерц са номер 1 в дизелите към 2013. Като се почне от 2-литровите, 184 коня и се стигне до 3-литровите зверове.

hotblooded

Цитат на: pAbLo в 21 Ноември 2013 10:18:44
Нека го кажем в прав текст...
Форд пускат МК5 със 3.6 В6 турбо 4*4 бля бля бля...
Също и 2.7-3.0 В6 дизел...
КОЛКО ОТ ТУК пишещите ще отидат в МП с чувалите....
Ние искаме други да отидат, а след 3-5-10 години ще ги чакаме с малките торбички...  искайки "много кола за малко пари"  (rofl)

pAbLo

Цитат на: escobar в 21 Ноември 2013 10:49:05
Защо не разгледате гамата на Авенсис, който е много силен в този клас? Дизелите са съвсем скромни, няма и v6, но е доста успешен и здрав модел.
Лансър... един доста приличен автомобил навремето...
1.6 117 коня - нищо повече...
Е и ЕВО но там....
СУПЪРБ - 1.4 турбо бензин и 1.6 дизел!!

Цитат на: Bobi в 20 Ноември 2013 18:08:23
Ситроен и Форд са хубави коли, но закупуването им от магазина е нищо повече от невероятно набутване. Най-добрият вариант е нещо между 3-5 години.
Цитат на: hotblooded в 21 Ноември 2013 10:51:22
Ние искаме други да отидат, а след 3-5-10 години ще ги чакаме с малките торбички...  искайки "много кола за малко пари"  (rofl)
Направих едно запитване към вносител на коли от Италия - 2.2 дизели,комбита сите екстри - цена да искаш и то от ДИЛЪР на Форд...
Но скоро и там ще секне кранчето...

hotblooded

Цитат на: pAbLo в 21 Ноември 2013 11:15:46
Направих едно запитване към вносител на коли от Италия - 2.2 дизели,комбита сите екстри - цена да искаш и то от ДИЛЪР на Форд...
Но скоро и там ще секне кранчето...
Има си съвсем прилични оферти от Италия за 3-5 годишни коли от дилъри в Италия, даже и гранация имат повечето. Понеже се чудя дали да сменям мондеото с Фокус Комби или С-мах и гледам оферти за 2.0 TDCI-та ...
Само че трябва или много твой човек да ти я вкара, или да се занмаваш да ходиш там, ама и с някои дето "шпреха на макаронски" :)   Колкото до Мондео Мк5 - "теоретично" не е проблем да извадя 15-20 к (не искам да го приемате за изхвърляне) за начална вноска и другото да го разхвърля за 5 години... ама какъв е смисъла от чисто нова кола? Загробване на един чувал пари срещу наказанието да плащаш брутални (в сравнение с тези на 20 годишните трошляци и гараж-тунинги дето се водят под 100 коня) данъци, а МП да те шибат 500 лв за масло и филтри годишно, за капак каско и ГО да са ти с 20% отгоре щото колата се води на фирма, и след 5 години, като я мина, я не 100 к км. тая кола ако я продам няма да си върна дори ДДС-то +данък МПС дето съм плащал за нея