Новото Мондео - официално!

Започната от Bobi, 09 Януари 2012 10:11:25

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Харесва ли ви новото Мондео?

Да
80 (88.9%)
Не
2 (2.2%)
Можеше и по-добре
8 (8.9%)

Общ брой гласове: 90

pAbLo

Добре че оборотомера не е като американския,че много тъпо ми седеше онзи дигиталния и наврян в нищото.
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

ForeverFord

Новият Ford Mondeo най-накрая и в Европа

Моделът пристига със закъснение през есента на годината
Петото поколение на Ford Mondeo най-сетне ще пристигне и в Европа, пише Worldcarfans. Това ще се случи през четвъртото тримесечие на годината. Първоначалната идея на Ford бе да представи модела още през април 2013 г., но впоследствие крайният срок бе отложен заради проблеми с хомологацията на колата на Стария континент, както и с нивата на оборудване.Според британската преса автомобилът ще бъде малко по-евтин от своя предшественик, както и че ще се предлага в луксозна версия Vignale.

Колкото до двигателите, Mondeo ще може да бъде поръчано с 1.5-литров EcoBoost бензинов двигател със 150 к.с. и 240 Нм максимален въртящ момент. Показателите му са идентични с тези на настоящия 1.6-литров мотор, без да броим разхода на гориво и нивата на въглеродни емисии, които са били намалени. От Ford са подготвили и по-малкия 1.0-литров EcoBoost двигател, който има само три цилиндъра, но е изключително ефективен и ще позволи на компанията да намали средните нива на вредни емисии на моделите си до по-малко от 130 г/км.

Другите предложения ще включват 1.6- и 2.0-литрови EcoBoost варианти, както и 1.5-литровия TDCi дизелов агрегат. Класическият дизел с 2.0 литра работен обем също ще присъства в гамата. Ще се предлага и хибридна версия с 2.0-литров бензинов мотор и електрически двигател, които в тандем ще произвеждат 188 к.с. При тази версия средният разход на гориво няма да надхвърля 4.3 л/100 км при 99 г/км въглеродни емисии. Максималният пробег с едно зареждане ще бъде едва 32 км, а в хибриден режим колата ще може да се ускори до 100 км/ч за 8.5 секунди.

Двигателите ще бъдат комбинирани с 6-скоростна механична трансмисия, а срещу доплащане ще може да бъде поръчан 6-степенен Powershift автоматик с два съединителя. Ще има и възможност за двойно задвижване на колелата, което ще предлага само в комбинация с по-големия дизел и автоматична трансмисия.
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

Nebhotep

А същевременно в Германия:

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

mitakinen

Trend-че  - няма халогени, железни джанти :)
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

escobar

Тъкмо като за българските реалии.

Alexi

цвета ме кефи .. и с това светло салонче ..

rosen700

Едно може да им се признае, дизайна е страхотен! Получила се е много красива кола...........това с 1.0 мотор три цилиндъра шега ли е или печатна грешка?
С тази кола съм се заклел да съм шофьор, не монтьор......и така ще бъде!

Alexi

не е шега за жалост .. но 125 коня са си 125 коня както аз лично се убедих като карах новия фокус ,моторчето е добро друг е въпроса дали му е мястото в мондео ..

hotblooded

Добро е за фокус, Мондеото е 300 кила отгоре... въпреки че 125 к.с от 1.8 TDCi стават като за базьорка - да видим и това как ще е... Лично аз не бих си купил кола от такъв клас с двигател под 2000 кубика.

Alexi

1.6Т вече е добре .. той обема му отговаря на доста повече от атмосферен 2.0

ceco.deyanov

Тази снимка я бях забравил че я имам.

До тази красавица съм аз. ;D

Nebhotep

В Америка на SE и Titanium може да се поръча подгряване на волана само за 150 $.

Pyrhel

Чудо, след 10 години го вкараха, след още 10 ще има и подгрев на скоростния лост :))
Да видим дали прозорците ще работят без контакт :D
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

Все съм се чудил - прозорците не може ли да ги "моднем" да работят без контакт? Примерно да захраним предпазителя им така че до него да има ток и без контакт?? Това ще взема да го пробвам пролетта.... (извинявам се за спам-а)

Pyrhel

Може, стандартен мод е, сменят се кабелите от огледалата към прозорците. Огледалата и седалките бачкат без контакт, прозорците - не (facepalm)

Nebhotep

При S-max, ако загасиш двигателя, но не си отворил нито една врата, стъклата работят в течение на около 15 минути.

(И аз се извинявам за спам-а)

Pyrhel

Мда, при всички Пежа и Ситроени е така :P

amplified

И моите работят, ако не си отворил, но времето е много под 5минути дори.

escobar

По-гъзарско е директно с интерком да комуникираш, никво сваляне на стъкла.

rosen700

Моите също работят около минута две след като извадя контактния ключ.
С тази кола съм се заклел да съм шофьор, не монтьор......и така ще бъде!

Nebhotep

По това време във Великобритания:

Интересно защо багажника и предната броня са бели, може да е тестов автомобил...

tropper

Нали тестовите автомобили ги маскират да изглеждат леко грозни, преди да са готови за пазара. Но обикновено слагат повече - разни парцали по бронята и т.н... Виж че и емблемата е черна (или липсва, не мога да видя добре), за да не си личи че е Форд. Не че ще излъжат опитни фордаджии, ама някой папарак-журналист може да не се усети че е Форд.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

pAbLo

Цитат на: Nebhotep в 06 Февруари 2014 09:36:42
Интересно защо багажника и предната броня са бели, може да е тестов автомобил...
Волана ляв ли е или ми се струва ::)
Цитат на: ForeverFord в 30 Януари 2014 20:56:56
Според британската преса автомобилът ще бъде малко по-евтин от своя предшественик, както и че ще се предлага в луксозна версия Vignale.
Интересно,какво ли са спестили за да бутнат и цената ::)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

Alexi

това че ще е по евтин е прекрасно ,ама няма да важи за БГ :)

hotblooded

Цитат на: Alexi в 06 Февруари 2014 10:34:59
това че ще е по евтин е прекрасно ,ама няма да важи за БГ :)
To и тука може да пуснат по-евтина версия... само се чудя какво ще отрежат.... 

Nebhotep

Alexi

Цитат на: Nebhotep в 06 Февруари 2014 09:36:42

това е транспортно фолио ,явно и от Форд са решили да го слагат

Nebhotep

По това време в завода във Всеволожск (Русия).

Nebhotep

Alexi

малко снимки на луксозната версия Vignale :

част от екстрите ще бъдат уникални за модификацията цветови гами и интериор включващ обшито с кожа табло ,специални кожени седалки и хром елементи .. ценово ще се позирионира над Титаниум ,като ще е около 10% по скъп .. няма да се предлага във всички дилърства на марката а само в големите такива ,първоначално само в 19 в западна европа .. ще бъде ориентиран към хора търсещи лукс и екстри ,както и обслужване на ново по високо ниво - говори се за безплатни автомивки през целия живот на автомобила в официалните сервизи и други такива глезотии .