Колко ви е данъкът на колата и плащате ли си го?

Започната от Bobi, 06 Януари 2012 15:50:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

supertorr

Цитат на: martin1977 в 05 Февруари 2014 17:16:42
Виждам че и тук има нетрезвомислещи хора ..... значи дай на дядото с Трабанта да му съдерем кожата от данъци, щото разбираш ли кара Трабант и "трови" децата ни, а тлъстите оядени мутри и "бизнесмени" дето карат Майбах, Мазерати, Порше, Ферари и т.н. по над 300 коня коли и мачкат наред и не се съобразяват с никакви правила и закони, но понеже карат разбираш ли "екологично чисти" коли, хич да не плащат никакви данъци ...... осъзнайте се малко какво пишете бе хора ....

До някъде е точно така, но и за " бараките" е безумно да се плащат жълти стотинки. Ако си под ЕВРО... по-висок!

П.п. Нещо с много остър тон се изказваш или само така ми се струва

hotblooded

Цитат на: martin1977 в 05 Февруари 2014 17:16:42
Виждам че и тук има нетрезвомислещи хора ..... значи дай на дядото с Трабанта да му съдерем кожата от данъци, щото разбираш ли кара Трабант и "трови" децата ни, а тлъстите оядени мутри и "бизнесмени" дето карат Майбах, Мазерати, Порше, Ферари и т.н. по над 300 коня коли и мачкат наред и не се съобразяват с никакви правила и закони, но понеже карат разбираш ли "екологично чисти" коли, хич да не плащат никакви данъци ...... осъзнайте се малко какво пишете бе хора .... ако Трабантите и Вартбурзите тровят населението, то отдавна да го няма това население .... Нима не помните че едно време само такова се караше, а все си мисля че въздухът тогава бе по-чист от сега ....

Само ДДСто на 1 бр. Майбах, Мазерати, Порше или Ферари е повече целия данък който ще внесе дядката със траби-то за целия си живот... Толкова по въпроса че не плащат данъци.  ГОто на кола от изброените започва от 500 кинта, имаш данък и върху тях, на трабито е 100 ГО-то и процента данък е същия. Каско трабито не прави, другите по правило правят и то цената на каското им е колкото 10 трабита - върху това също има данък...  Въпросните коли сменят гуми през сезон, като всяка гума струва колкото 2 трабита - на тези гуми се начислява и ДДС.... Нека не плащат данъци...  Във всяка нормална държава се стимулира карането (купуването) на нови коли, и има рестрикции върху старите.  А колкото до вредните емисии - 185 коня Мерц 200 компресор отделя по малко вредни емисии от гЪзирана Жигулка, да не говорим от пръдлив ханс...  Толкова и по въпроса кой колко трови. 

Виктор Велев

Въпреки че карам кола 87 година съм съгласен с колегата по горе че по старите коли трябва да плащат по голям данък защото са с много по вредни емисии от новите.Много от вас сигурно са карали зад или поне са виждали старите автомобили от сорта Жигула,Варбург,Лада,Трабант и много добре знаят колко много мирише на масло след тях замислете се че всичкото това го дишаме ние!

tropper

Ако имахме стриктен, подробен и неподкупен и неотстъпчив ГТП, както и по-детайлно написан закон, тогава нямаше да спорим за старо - ново. Отиваш, мерят вредни емисии и се смята. Тече масло - издава ти се документ за временен преглед до 1 месец, през това време отиваш в сервиз за ремонт. Ако не го оправиш за тоя месец - спиране от движение. Ама това са непопулярни мерки срещу електората, нали знаете.

Както се смята данъка по киловати, много лесно може да се вкарат и измерените вредни емисии в уравнението и всяка година данъкът ще е различен, защото емисиите ще се променят малко или много. Пък ако и да си с "Лада 2101 Жигули" - слагай й катализатори и т.н. и плащай нисък данък. На трабанта няма да мине номера, щото на него и без това му се слага "добавка" - масло  (rofl) Минава за ретро автомобил с дебел данък. Ако искаш с по-малък данък - взимаш някоя Фиеста или Корса от 90-те, стягаш я да не пуши и плащаш малко.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

martin_krastev

Един въпрос.
Има ли значение Евро 3 или 4 и т.н.?
А още повече, ако го нямам отбелязано в големия талон?

Alexi

няма значение .. моя данък е 10тина % нагоре тая година .. на какво отгоре не знам ..

dimkaraganchev

Цитат на: martin_krastev в 23 Февруари 2014 13:24:01...А още повече, ако го нямам отбелязано в големия талон?
Това има значение. Ще трябва да доказваш евростандарта.

hotblooded

Някой общини вдигат, някой не... в Бургас май го вдигнаха миналата година, в Шумен - тази...

martin1977

Има един колега по-горе дето е много активен в тази тема ... та голям природозащитник и разбирач се изкара момчето - говори за газови уредби, Трабанти, Жигули, дизели разни, вредни емисии .... ей много знаещи и можещи се навъдихме тук .... според него сигурно и на задниците си катализатори вече трябва да слагаме, че като пръднем да не изпускаме много вредни емисии .....  (rofl) .... а, и веднъж годишно технически преглед /на задниците де/  (rofl) на никого не пожелавам да работи в пункт за ГТП на дупета, било то с катализатори против вредни емисии... и колкото по "дърт гъз", толкова по висок данък  (rofl) Докато ония пичове отгоре правят милиони и милиарди на наш гръб, ние тук сме се затъжили за вредните емисии на жигулите и си чешем езиците с глупости. Забавлявайте се момчета, не се занимавайте с глупости ... ей са дай да ревнем и да си спираме колите от движение, щото разбираш ли, били с газови уредби и цапали въздуха .... то аз не знам дали тоя въздух вече има накъде да бъде по-мръсен, има си хора /милионери/ за тая работа- те да го мислят- и ако не искат да цапаме въздуха, да направят стандарта ни нормален и тогава обещавам, че ще си купя нова кола, дето да не мърси въздуха, че и данъка ще и плащам редовно! а не както сме поне 90% тук "работя като вол, а вече на 15-то число портфейла ми празен" ... за кви нови коли, за къв чист въздух ми говорите- със сигурност в България има неща /да не цитирам/ които ни смучат като пиявици и ни тровят живота многократно повече от газовите уредби или дизеловите коли!

Dmitarcho

Някъде бях чел/чувал, че въздуха в Ню Йорк бил по чист от този в София !!! Паднах !
Ръца Пръца

dimkaraganchev

Цитат на: Dmitarcho в 24 Февруари 2014 22:22:13
Някъде бях чел/чувал, че въздуха в Ню Йорк бил по чист от този в София !!! Паднах !
Нищо чудно. Спомни си какво дишахте в София в началото на годината, когато ви натисна мъглата. За съжаление и аз намазах от тази гняс за няколко дни.

Alexi

така става като се топлят няколко стотин хиляди на дърва .. нещо което е забравено в белия свят преди векове :)

ihovahi

Не виждам какъв е проблема да се топлиш на дърва, че и на въглища :) Ако живееш в апартамент ОК топли се с климатик, но да топлиш два или три етажа на ток си е  (nut)
Който фôрка "майстор" си нахôда!

escobar

Е тука гумите ги горят вместо бенгалски огън.

Dmitarcho

Ръца Пръца

sasooo

Данъна за 1.6  90кс за 2014 ми е 40лв а за миналата година 33лв.Обяснението беше че от тази година данъчното облекчение за автомобили под 100кс и наличието на катализатор е 40% а не както досега 50%

vanvan

Данък на 2.5 225 к.с. от 2009-та в гр. Банско е ~330 лв.

randity

2.0 131кс, '02г., гр.София, общ. Люлин - 199лв.
Моля се един ден хората да разберат, че автомобил се кара с глава, не с крака и ръце.

Lucy

Цитат на: sasooo в 25 Февруари 2014 17:58:45
Данъна за 1.6  90кс за 2014 ми е 40лв а за миналата година 33лв.Обяснението беше че от тази година данъчното облекчение за автомобили под 100кс и наличието на катализатор е 40% а не както досега 50%
T.e. да разбирам, че като отида в понеделник да си платя данъка на колата няма да ми е 33,75лв., а 40? Тъпо! Мерси.
"Aко може така, да има... така... повечко екстри, ама така... по-спортна... И ако може направо да си е 2-ка бенЗ... ама да не харчи много... нЕкъде 6-7? Мааааксимум 7,5!" из изискванията на един "рейсър"

ForeverFord

Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

Илко

Илко

escobar

TourneoRS

Почти по темата е , та да попитам  (help).
Ако съм купил кола преди 6-7 месеца да кажем и не съм я регистрирал в Данъчната служба , като отида да я регистрирам , колко ще е глобата ?  Чета в нета различни мнения които стигат до 200 лв . ::)
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Alexi

Цитат на: escobar в 15 Юли 2014 17:13:11

мда горе долу такава е сметката ако колата е над 100 коня ( малко е объркан данъка ,би бил 600 лв ако е над 150 коня и то за първите 4г после пада на 300 лв ) .. това са ниски данъци спрямо развитите държави .. въпроса за доходите е отделен ..

escobar

Може би сте чули, че КАТ и Столична община си навързаха системите. Освен че прегледите станаха трудни за пробив, от общината са решили да преслушат тези, които са регистрирали колата в КАТ, но не са я обявили пред данъчните.
Почнали са да изпращат честитки.

martin1977

От няколко месеца новозакупените автомобили не се регистрират в данъчна служба. КАТ и данъчна са свързани и след регистрацията на МПС-то, то автоматично бива регистрирано и в данъчното. Просто в даден момент трябва да отидете и да си платите данъка - това е!

dimkaraganchev

Време беше. А пък ако върнат и времето, още по-добре. :D

Septerra

Аз не помня дали съм се отбелязвал в тая тема, но - за година и половина (6 месеца от миналата година и цялата 2015 г.) данъкът ми е 273 лв. Колата е Мондео 2004, 115 к.с., София.

jinjileza

TourneoRS попринцип глобите наистина са до 200 лева , но това е ако ти се падне наистина много злобна лелка и нещо се заяде ... аз като взех фиестата не я бях регистрирал там повече от година мисля ... отидох да си платя данъка , платих 30 лева глоба ( това е минимума ) , платих си и данъка и това беше ;)
Много рядко пишат над 30 лева глоба

А иначе по темата :
Fiesta MK3 1.8 130hp - тази година падна на около 140-150 лева  8)

P.S - прочетох 15 юли 2015 , а мнението ти е било от 2014 , извинявам се  :-[

escobar

Глобата едва ли ще бъде определена на максимума, ама данъкът като се върне за години назад става тегав.
Хубавото е, че вече се ходи само до КАТ (за София).