Поставяне на темпомат, Фокус Mk2 / Mk2.5 и C-Max

Започната от Pyrhel, 14 Март 2016 16:35:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

zloster

Да.
От темата с наръчниците. Тази снимка е от ръководството за Форд Фокус 2008 г.
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/

Божидар Ка

Колеги намерих модул завършващ на СС той дали има круиз и дейлайт ?

G_o_c_e_v

Винаги съм се чудел на Авенсиса на брачеда, който е по стара година и го има като екстра, а си мислех, че макса няма такава опция да възстанови последно зададената скорост.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

bearsm

След като вчера направих теста за CC с копчета сложени върху отделна платка, днес си пренаправих адио контролера (тъй като така или иначе не съм с оригинално аудио и не го ползвам), и всичко работи без проблем (за сега) :)

bearsm

след като вчера пътувах с колата и използвах CC, пак се появиха двете грешки U0073 и U0416. Едната най-вероятно е от връзката и скоростта на elm327 които ползвам (поне така го разбирам), но другата според мен е свързана с CC или по точно нещо с правения от мен контролер за управление на CC, Разбрах че има и други колеги от форума които сами са си направили контролера със съпротивленията на някой от тях да са им излизали някой от грешките. Най вече U0416 въпреки, че текущо срещнах 2 различни дефиниции на тази грешка

Bizu

В първия пост липсват снимките на синия куплунг на GEM модула. Някой знае ли къде са или друго място където мога да проверя кой е пин 18?

Pyrhel

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Bizu

А кой е пин 18, т.к. на самия куплунг пиновете от 15 до 31 не са номерирани?

zloster

Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/

Bizu

Мерси. Оказва се в крайна сметка, че имам кафяв кабел на пин 10, но нямам бял на пин 18. Датчиците на педалите също ги имам, а волана все още не съм го разглобявал.
Какви са ми възможностите? Мога ли сам да си окабеля пин 18? Модел GEM: 7M5T-14A073-CE

Bizu

Чак сега се загледах, че всъщност аз съм снимал грешната букса. Това на моята снимка е букса 102, а то трябва да гледам другата синя букса, която е номер 103 ::)
Утре пак ще ровя.

Vlado Tashev

Цитат на: Vlado Tashev в 12 Април 2018 20:24:07
Здравейте! Още една сага с поставяне на темпомат на Форд Куга 1.
Закупен оргинален волан с темпомат, монтиран, проверен GEM modulе, проверени светлини на таблото-работят. Закупен OBD II Еlm 327 с превключвателен ключ за средно и високоскоростната шина MS-CAN,HS-CAN. При опит за достъп до PCM-греда !!! Някакви идеи ?

Bizu

Цитат на: Vlado Tashev в 09 Юни 2018 08:20:57
Цитат на: Vlado Tashev в 12 Април 2018 20:24:07
Здравейте! Още една сага с поставяне на темпомат на Форд Куга 1.
Закупен оргинален волан с темпомат, монтиран, проверен GEM modulе, проверени светлини на таблото-работят. Закупен OBD II Еlm 327 с превключвателен ключ за средно и високоскоростната шина MS-CAN,HS-CAN. При опит за достъп до PCM-греда !!! Някакви идеи ?

Един колега от форума беше споменал, че ако си с газово трябва първо да го изключиш.

panamerski

Здравейте, някой с номер 7M5T-14A073-CD случайно да е вграждал успешно темпомат. Имам бутоните на спирачката и съединителя. Според мен нямам кабелите на синия куплунг, които са 2 реда по 15 на ред. Ще съм благодарен за малко помощ, че се пренавих.  :'(

Bizu

Сигурен ли си, че ги нямаш? Нали не си объркал начина на броене на пиновете? Моя номер е същия, но завършва на СЕ, което означава че сме с еднакво ниво на оборудване (С) ги имам.

panamerski

Малка поправка - кабелите са на 2 реда по 16 бр. За съжалени на 10 и 18 нямам кабели. Прилагам и снимки. Базов е и е от първите бройки Юни 2008, вероятно затова ги и няма.

Bizu

Дам, наистина ги няма. А имаш ли пинчетата за тези кабели от към GEM модула? Ако ги имаш, незнам дали не е възможно да се прокарат въпросните кабелчета между куплунга на GEM-а и волана.

panamerski

По-скоро няма да рискувам с окабелявания и т.н., защото това едва ли е е единственият подводен камък. После ще излезе, че го нямам софтуерно и т.н. Ако някой е минал по същия път и каже "става" съм съгласен.

Божидар Ка

още един с активиран круиз

ivopolr

Искам да попитам светят ли ви бутоните на круиз  котрола? Аз съм със заводски поставен и не светят, поне откакто е при мен колата. Това е много неприятно, особено вечер.

Bizu

Цитат на: Божидар Ка в 14 Юли 2018 16:56:05
още един с активиран круиз

Сам ли си го активира или го кара някъде да го направят?

Божидар Ка

първо бях в МП но там нищо не направиха , купих си кабел преработих го и след като го вкл. видях че тъпаците не са обучили компютъра а само гем и хек !!! >:(

petkomz

Цитат на: Божидар Ка в 26 Юли 2018 21:50:29
първо бях в МП но там нищо не направиха , купих си кабел преработих го и след като го вкл. видях че тъпаците не са обучили компютъра а само гем и хек !!! >:(
Нали не ти бяха активни бутоните при теста? Все пак смени ли GEM или ги подкара само софтуерно? Питам понеже и при мен не са активни при теста, а иначе имам цялото окабеляване.

Bizu

Някой знае ли дали е проблем за активация на автопилота, това че OBD адаптера е WiFi, a не с кабел или Bluetooth?

Bizu

Опитвам се да го активирам с ELMconfig но не успявам. При стартиране на програмата не ми дава възможност за избор на порт, падащото меню е празно. Някой знае ли каква може да е причината?
Само да спомена, че с Forscan се свързвам към OBD адаптера, което значи че проблема не е в адаптера. С Forscan не намерих клипчета в нета за активация, затова се боря с ELMconfig.

Pyrhel

ELMConfig-ът ми се струва, че рабеше само с USB и Bluetooth адаптери.

Божидар Ка

Цитат на: petkomz в 26 Юли 2018 22:28:29
Нали не ти бяха активни бутоните при теста? Все пак смени ли GEM или ги подкара само софтуерно? Питам понеже и при мен не са активни при теста, а иначе имам цялото окабеляване.
Първо и аз като колегата преди мен се бях подвел и гледах другата букса, окабеляване нямаше от лентовия кабел на волана до гем. Добре че брата китаец го е измислил имах такъв кабел към копчетата. Не мисля че имаш окабеляване след като на теста не ти мякат бутоните провери отново имаш ли кабели от буксата след лентовия кабел, не тази под аербега а тази която е под декоративния капак отдоло на волана до гем.Ако там имаш кабел значи си объркал буките под аербега . Успех

Bizu

Колеги, има ли някой с модифициран USB или Bluetooth ELM адаптер и би могъл да ми услужи с него, за да се пробвам да си активирам автопилота?
Моят адаптер е WiFi и не се връзва към Elmconfig.

petkomz

Цитат на: Божидар Ка в 29 Юли 2018 04:23:57
Първо и аз като колегата преди мен се бях подвел и гледах другата букса, окабеляване нямаше от лентовия кабел на волана до гем. Добре че брата китаец го е измислил имах такъв кабел към копчетата. Не мисля че имаш окабеляване след като на теста не ти мякат бутоните провери отново имаш ли кабели от буксата след лентовия кабел, не тази под аербега а тази която е под декоративния капак отдоло на волана до гем.Ако там имаш кабел значи си объркал буките под аербега . Успех
Окабеляването го има на 100 %, вижда се и от снимките дето съм качил на 2-ра или 3-та страница от темата (ако Pyrhel ги възстанови де, че в момента не се виждат). Запойвам бутоните директно на бял и кафяв които отиват към ГЕМ, но няма никаква реакция при теста.

Pyrhel

Оправих снимките. Проблемът е в Postimage - нещо им прецакаха стария домейн и нещата са на мястото си ако от .org се смени на .cc :)

Цитат на: Bizu в 29 Юли 2018 10:21:15
Колеги, има ли някой с модифициран USB или Bluetooth ELM адаптер и би могъл да ми услужи с него, за да се пробвам да си активирам автопилота?
Моят адаптер е WiFi и не се връзва към Elmconfig.
Ако до неделя не си намерил, можеш да минеш покрай срещата. Драсни ми ЛС когато/ако искаш да го взема.