Focus 1.6 TDCi на petkomz (този път MK2).

Започната от petkomz, 25 Септември 2016 22:28:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

petkomz

Ето я новата ми придобивка.  След като със смесени чувства се разделих с този , пак си купих Фокус. Като за начало, малко снимки:











Mondeicho

Честито и само безаварийно шофиране! Колата изглежда много запазена! Какви екстри има?
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

petkomz

#2
Благодаря! Ами като екстри за съжаление е Trend plus, та не са много, но ме грабна външния вид и липсата на ръжда за австрийски автомобил. Иначе ето ги (тези за които се сещам в момента):
ESP
ABS
Климатик
Ел. стъкла
Ел. огледала
Металик
CD оригинално с управление от волана
DRL модул - монтиран от мен след покупката
Автоматична задна чистачка
Централно заключване с дистанционно в ключа
Airbag - предни и странични
Сервоусилвател на волана
Чупещ волан
Регулируеми фарове
Фарове за мъгла
Ми май не се сещам за други.
Не знам дали се води екстра, но като чукна лостчето за мигачите, без да го щракам докрай и мига 3 пъти, много е удобно по магистралите! Мъчих поставянето на темпомат , но за съжаление ударих на камък. Досега само му набутах набързо едно модулче за фаровете, че нямам навика да си ги пускам (вече на 3-та кола поред съм с такъв).

flowsky


petkomz

Благодаря! Пристигна ми сгъваемия ключ който си бях поръчал от Али-то. Дистанционното вече е програмирано и ножа е нарязан. Приятно бях изненадан че цената за нарязване беше само 5 лв. докато на стария ми взеха 25 ключарите в Практикер на Цариградско шосе. :o а този го нарязах в Мездра за 5 минути. Остава само да намеря някой с подходящ софтуер да  програмираме чипа към имобилайзера.



Малко питанки:
Търся си тази пластмасова част от страничното огледало, всичко друго си е здраво, а не ми се дават 60 лв. за цяло огледало...




За какво е тази букса, стои неизползваема зад радиатора от ляво на колата?





И накрая, какво се монтира на това място над жабката, като отвориш вратичката и?




Alexi

честито свежа изглежда ,в жабката стои USB или AUX ,които вървят с по високия клас музика

sinnerman



Това празното е оставено за монтаж на USB. Доста неудобно е ако трябва да включиш флашка. Предвидено е там, защото изхода за USB се взема от Блутут модула(ако има ), който е монтиран над жабката.  Може да се изкара  USB изход и от самото радио, без да е необходим блутут модул и да го монтираш където ти е удобно( на таблото при копчето за подгрев, в жабката или в подлакътника) 




Pyrhel

#7
Там стои ключа за изключване на пасажерския еърбег. Фабричното място на USB порта и останалите добавки (ако ги има) са под подлакътника.
Огледалото защо не го изградиш със смола и парчета пластмаса? Правиш отливка от лепящо фолио и изливаш смола със стружки пластмаса. Няма да изглежда като фабричното, но пък ще струва около 0 лева ако имаш отворена смола :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

petkomz

За AUX знам че може от радиото директно, даже чакам да ми пристигне това , но как става номера с USB-то директно от радиото?
По повод съвета на Pyrhel , не съм запознат с тази технология, каква трябва да бъде смолата? В тубата дали има клипчета по въпроса?

sinnerman

Да Pyrhel е прав за еърбега. Объркал съм. За монтирането на USB от радиото ти е необходим кабел, който се продава в МП. Кат. Номер 1746768. Струва 116 лева. Става за тези модели



petkomz

Да моето радио е 6000CD. Ама то това не е само кабел, ами си е цяло устройство. А модула с блутут случайно да знаеш колко струва?

sinnerman

Не знам колко струва блутут модула. Това устройство е ford music box и е с буксите за включване в радиото. Възпроизвежда  MP3 / MP4 / WMA / ASF. Няма загуба на качество и сила на звука. Превключваш песните от бутоните на волана. При AUX, силата на звука е по-слаба и не можеш да превключваш песните от бутоните.

Pyrhel

Цитат на: petkomz в 27 Септември 2016 19:26:52
По повод съвета на Pyrhel , не съм запознат с тази технология, каква трябва да бъде смолата? В тубата дали има клипчета по въпроса?
Със сигурност има. Според мен е по-удачно да се използва епоксидна пред полиестерна, разгледай как се бъркат - ускорител и втвърдител, в една посока, да излязат мехурчетата, слагай малко втвърдител, за да съхне бавно и по-студено, за да не се напука. И за мен от голямо значение - да не се изпича, а да си съхне на стайна температура.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

flowsky

@petkomz Провери при адаша ти от Брусен дали няма да намериш нещо такова. Аз сменях стъкло на моето огледало, но трябваше да си го взема цялото, та дадох само 25 лева. Провери какво може да изскочи от там.

petkomz

Там вече питах, продали са вратите заедно с огледалата.

envo

Какво ти трябва точно

Sent from my F3211 using Tapatalk

Focus MK2.5 1.6TDCi 109к.с.

petkomz

Привет! По горе съм показал на снимката - тази черната пластмасова рамка.


petkomz

Пристигнаха ми тези неща от Алито:


С оранжевите джаджи, следвайки този  клип ,успях сравнително лесно да си разглобя предна дясна врата, че не се отваряше от вътре. Оказа се че жилото на ръчката се е откачило, наместих го и готово.
Що се отнася до кабела, се оказа че има 2 вида и естествено аз бях поръчал грешния! (facepalm).
Поръчах от този вид, но той не стана, добре че се разглобява, та все пак успях да го наместя, само на крачетата се държи сега и малко изолирбанд му залепих :


Правилната букса е тази:


Споделям, та да няма и други заблудили се като мен. Иначе го пробвах и звука е перфектен. (party) Изкарах кабела през един фабричен отвор в дъното на жабката, който не знам за какво е. Сега като искам, свързвам телефона и пускам песните, като той остава вътре и не се вижда.

flowsky

Гледам вече си в движение! Чакам си стикерите, да знаеш!

belota



petkomz

Цитат на: flowsky в 31 Октомври 2016 09:03:30
Гледам вече си в движение! Чакам си стикерите, да знаеш!
Ами тя колата си се движеше и преди, ама беше малко грозна :) . А иначе да, вече е боядисан Форда и стана по-лъскав и от преди. Само аз си му намирам кусури на някои места между детайлите, понеже знаех колко бяха междините преди и как са сега, ама това е бял кахър. За стикерите нямаш проблем, кажи кога и къде ти е удобно да се видим! Аз съм свободен след 16:30 часа, че до тогава съм на работа. Телефона ми го има в указателя (ако Pyrhel го е актуализирал де)!

petkomz

Цитат на: belota в 31 Октомври 2016 15:31:08
днес те видях в мездра  :D
Гледам аз днес в огледалото една хубава Фиеста с три седмици в номера и се чудя от къде ми е позната и чак сега като видях че си писал и ми светна!? Що не ме спря да се видим?

flowsky

Ние се засичаме само по алеята, пусти ни мездренье. Работя в Общината, така че съм на разположение 24/7.
Кико, давай да ги сбираме красавиците някой ден преди да си я продал фиестата.

petkomz

Това е добра идея! Казвайте къде и кога!

flowsky

А да я измия мойта, че е заприличала на горнокременска свинкя от толкова юркане. И със сигурност ще ти обера стикерите.

petkomz

Пред хотела, след малко "планинска езда" и вече е готов за "мръсни снимки" (изцапа се яко колата, вие да не си помислите нещо друго  :P )!