Най-накрая избрах и аз - Focus 2.0 Duratec Bi-fuel 145 ps

Започната от Ilian Petrov, 22 Декември 2015 22:14:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Ilian Petrov

Да, от вчера започна да свети. При следващо палене не свети, но по някое време пак... и на мен ми е странно, може би нещо се е повредило :-[

Pyrhel

Благодаря за снимките, много полезно!
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Ilian Petrov

Цитат на: Pyrhel в 05 Март 2016 18:18:16
Благодаря за снимките, много полезно!

Няма защо! Като знам аз как четях и събирах информация преди да взема Фокуса... Нека да има повече информация и за бъдещите притежатели на Форд.

Pyrhel

Като пуснеш задните облегалки, багажника и гърбовете на облегалките на едно ниво ли стават?

gsto

Цитат на: Pyrhel в 08 Март 2016 20:54:30
Като пуснеш задните облегалки, багажника и гърбовете на облегалките на едно ниво ли стават?
Да. Но първо трябва да вдигнеш и самите основи на задните седалки. Става равно и става като спалня :) Спал съм вътре в мойто комби и знам :)

Ilian Petrov

Хм, за почти 3 месеца от както я имам, не ми се е налагало да бутам задните седалки, но утре ще пробвам.

V.Buzev

Лампата за резерва на горивото свети поради причината че караш на газ а ЕКУ-то отчита изминатите км на бензин.

Ilian Petrov

Ilian Petrov

Цитат на: Pyrhel в 08 Март 2016 20:54:30

Ето как е при мен:

Ilian Petrov

Колеги, в раздели Разход и Двигател съм качил клипчета и информация.
Който го интересува да разгледа... :)

Mondeicho

Полезно е падането на седалките и равния под като трябва да превозваш нещо по голямо....
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Ilian Petrov

Да, така е... Но при мен не падат напълно хоризонтално, но не е и толко зле :)

Ilian Petrov

Колеги, поисках оферта от МП за смяна на тампони на двигател и скоростна кутия.
Ето какво получих:

Струва ли си или да си взема от предлаганите на доста по-добри цени в интернет, но с риск да са ментета ?

Pyrhel

Изобщо не си струва е моето мнение. Вземи си хубава марка (лемфьордер, трв) и забравяш. А и се съмнявам и 3те да са чао.

Ilian Petrov

На тампона при двигателя /горе в дясно/ изглежда смачкана и изкривена гумата.
За другите два трябва да отида в сервиз, но мен пък ме съмнява да са в цветущо състояние.
TRW и тая другата марка обаче не ги откривам в сайтовете... има Febi, Swag, Metalcaucho, Meylе...

Edit: Звънях в Ауто Плюс и ми казаха, че за 2.0 Durate не се предлагат тампони Лемфьордер.

Mondeicho

Аз съм взимал части на SWAG и съм доволен от качеството.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Ilian Petrov

Да, SWAG е вариант.
А мнения за Meyle, които уж също са немски ?

V.Buzev

С биалетки Мейле съм. За момента нямам забележки - карам ги почти година като доволно колата изяжда по някоя дупка.
Лемфьордер тампони ако си намериш ще установиш че са двойно по-скъпи от тези в МП.

gsto

Моето мнение е да не се занимаваш с Febi и Meyle за тампони.
3 пъти си сменях тампоните на макферсона на фокуса - веднъж феби - долу за 3 месеца, после Meyle - долу за 2-3 месеца.

На фокуса - десния шарнир е още оригиналния на колата, а левия го сменям 3 пъти, двата пъти беше с Febi.

Знам, че lemforder са добри, но са скъпички.

Pyrhel

На Ц5 изхвърлих няколко Febi лайна за около 30к км - 2 тампона на мотора и демпферна шайба. Абсурд нещо да е по-скъпо от МП. Щом няма читава марка, виж в ибей или eurocarparts.com, моят съединител го взех с 1500 лева по-евтино (rofl)

belota

Колега обади се и щети кажа цени за лемфьордер и трв.
п.п.само за сравнение моя тампон на скоростната кутия дето го има в темата ми е на лемфьордер и е 45лв.

Ilian Petrov

Калоян, само да мина през сервиз да видя на какво дередже са и 3-те тампона и ще ти звънкам.

Ilian Petrov

И аз сложих летни гуми. Смятах да скачам на нови Nexen, но всички доставчици се бавят и ги очакват след 2 седмици.
Предстоят ми две дълги пътувания в следващите 10-на дни и реших, че не ми се чака. И си взех 4 бр. Goodyear efficientgrip 215x50x17 91V - DOT 1014. По 120 лв./бр. с монтаж и баланс. Дано да си струват. За 10-на км градско каране ми се струва, че определено са по-тихи от зимните ми, които се оказаха всесезонни, пак Goodyer.  :D
И се потвърди информацията по VIN, че джантите ми са 7J  :)

Alexi

хубава гума много тиха доста добре се държи на дъжд ,голям пробег-изтъркват се доста бавно ,моите 18 са такива

Dmitarcho

Много добре изглеждат гумите, браво. Дупки да не виждат ;)
Ръца Пръца

Ilian Petrov

А дано... :)
Аз ги взех без да съм ги проучвал преди това.. видяха ми се много запазени и с хубав ДОТ и айдеее..  После ги разгледах по-обстойно и в интернет. Моите са urll, които се оказа, че са клас С, С, 71 db.. което си е средняшка работа.. ама са си goodyear и се надявам да не ме разочароват все пак.

Ilian Petrov

Айде днес и едно полиране на стъклата:

Визуален ефект има. Сега чакам дъжд, за да видя по-важния...  :)

Днес покарах повече градско в София и мога да кажа, че гумите се държат страхотно и са доста тихи! При положение, че това е май най-ниския клас /urll/ за този модел на Goodyear. Какво ли е усещането с високите им класове...

Septerra

Какво значи полиране на стъклата? Дай малко повече за процедурата и ефекта? :)

Pyrhel

Аз защо сега виждам, че стъклата са тъмни отзад... Фолио или оригиналното затъмнено е?

Ilian Petrov

Цитирам буквално от сайта:  "Дълбоко почистване, полиране и защита на стъкла (само отвън)" 
Като допълваща услуга към цялостно пастиране /базисна услуга/ е 15 лв., но аз правих само стъклата и ми взе 25 лв.
Би трябвало при по-висока скорост и не много силен дъжд, капките да се махат от стъклото под въздействието на въздушната струя... нещо такова :)
http://swissautostyling.com/prices/tseni-na-pastirane-polirane-i-zashtita.html

Цитат на: Pyrhel в 31 Март 2016 14:35:10
Аз защо сега виждам, че стъклата са тъмни отзад... Фолио или оригиналното затъмнено е?

Титаниум - фабрично затъмнени са  :)