Мондейчо( 2.0 ТДЦИ, 130 к.с., 2004 г.), да се покажем вече...

Започната от Mondeicho, 06 Декември 2015 00:42:08

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

V.Buzev

Цитат на: Mondeicho в 16 Април 2017 12:23:18
От предишните ми коли съм свикнал на едно виене, тук по-скоро приличаше на шумна гума, не мога точно да го обясня.

А така, имам го и аз същото все едно че леко тупкане. Точно като шум от гума, който изчезва при скотост над 80 или поне е по-слабо доловим. Чух го за пръв път вчера като пътувах за село и сега тъкмо се прибирам и пак го има и като че ли се е усили шума.

Mondeicho

Аз също трудно го установих, защото като караш с по-висока скорост и се получават още странични шумове, а този не се увеличава. Странно е някак си, но нямаше и луфт в гумата, нали като я разклатиш и тя се мести, макар и малко. Изпадна ми един лагер на по нормална цена и реших да пробвам все пак и се оказа, че е от него. Заслушай се и ако и със зимните и с летните гуми е един и същ шума най-вероятно е лагер-главината.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Mondeicho

Днес си смених  черната позахабена топка с тази, като мислех, че ще е по-грозна, но всъщност ми допадна повече:

Mondeicho

Днес направих малко профилактика на въздуховодите на климатичната инсталация за да не мирише на мръсни чорапи в купето, когато се пусне парното след климатика. Пръскам във всички отвори по таблото и след това мирише на свежо. Спреят е италиански от К....анд и струва 8 лв.

Mondeicho

Днес завърших хром пакета на Мондеото. Има и една лайстна долу на предната броня, но на сивото не си личи много и не ми е цел. Пък нали и на задния капак имам една в повече (rofl)

ivchotr

Цитат на: Mondeicho в 23 Април 2017 20:13:39
Днес направих малко профилактика на въздуховодите на климатичната инсталация за да не мирише на мръсни чорапи в купето, когато се пусне парното след климатика. Пръскам във всички отвори по таблото и след това мирише на свежо. Спреят е италиански от К....анд и струва 8 лв.

Пише ли дали трепе мухъла в тръбите?

Mondeicho

Pyrhel

В два К-ланда обикалях и го нямаше. Прави ми впечатление, че и с други стоки е така - зависи от магазина. :/
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

Mondeicho

Аз гледах разни подобни спрейчета в други големи вериги, но като постопли времето и изчезнаха отвсякъде. Тогава видях това в Ка....нд, може и оттам да се е позчерпало. Моя го взех от К...нд на автогарата на Овча Купел.

ivchotr

Има го тук - там, ама в ограничени бройки. Явно през лятото се изчерпва бързо.

Mondeicho

Ще трябва да се пообиколи или питай на информация дали могат да проверят за наличност по другите магазини.

Mondeicho

Смених амортисьорчетата на предния капак с едни китайчета с щампа (rofl)
Засега са много добре като изпълнение, имат и заводска грес в ябълката, стегнати са цената е около 17$:

Mondeicho

Разлика 10 000 км:

Pyrhel

Потресаващо мръсно е в София, аз вече спрях да отварям прозорците на колата ако не трябва да взема билетче от бариера... Като духа вятър и в нас ако съм оставил отворено влиза яко прахоляк...
(puke) (puke) (puke)

Mondeicho

Определено е мръсничко и затова се замислям за един KN филтър и да се чисти по-честичко (rofl)
Иначе ми е направило впечатление и вкъщи, че много по-бързо става прашно в сравнение с преди 5-6 години ::)

Mondeicho

Днес смених и последния от трите тампона на двигателя. Този е Lemforder. Стария леко се беше сцепил, пък и си е на годинки...

didon80

Добре се грижиш за машината. Чудя се и аз дали някой тампон има заминал, понеже има едно тракане в скоростния лост като минавам през неравности. При теб усещаше ли се нещо такова?

Mondeicho

Това по скоро може да е от другия тампон, който е отзад на скоростната кутия, по назад в темата го имам и него сменен (той се беше прокъсал, но нямах тракане или друг обезпокоителен шум). Този го смених, защото като смених ролката на алтернатора с такава за свободен ход и понеже тя е по дебела ми опираше в шасито и се наложи да местя този тампон последния в крайно положение и видяхме, че леко се е прокъсал и е омекнал.

Pyrhel

Този на кутията има друг ефект - като натискаш и отпускаш газта, когато е под товар моторът, скоростният лост мърда напред-назад, както и че моторът много се люшка. Бих погледнал дали не трябва да се регулират жилата на скоростния лост (отпред при кутията са на пластмасови щипки) и после ябълките на основата му (под маншона).

Mondeicho

Да споделя впечатления след повече от 1500 км със сменените тампони по двигателя-доволен съм от ефекта, на място почти не се усеща вибрация направо съм като с бензинов двигател (rofl), няма клатушкане и прочие шумове.

Mondeicho

Време за смяна на маслото, че малко подминахме 10 000 км.
По незнайни причини ми обърна снимките както си пожелае. (rofl)

Pyrhel

Цитат на: Mondeicho в 11 Август 2017 16:13:53
По незнайни причини ми обърна снимките както си пожелае. (rofl)
Телефонът е бил с включен auto-rotate и записва информация как трябва да бъде ориентирана в пропъртитата й.
Номерът да не се получава е да се "завъртят" предварително и да се запишат в желаната позиция.

Mondeicho

Именно, затова ги записах наново и при мен са си нормални, но не ги качва така на сайта.

Mondeicho

Едната чистачка се прокъса леко и затова направо ги смених и двете. Надявам се, че ще съм доволен от тези. Предните бяха на Лукас.

didony

Mondeicho

От стария вид чистачки на Бош и Шампион бях много доволен. Тези ,,банани" бяха скъпи по 25-30 лв./бр. досега и затова не исках да давам толкова пари. Сега ги пуснаха двойно по-евтино и сега ще ги тествам, надявам се да остана доволен. Първите впечатления са, че чистят отлично и са безшумни каквото се и желае от тях (rofl)

Mondeicho

Днес настъпи момента за да видя какъв беше проблемът с подгрева на шофьорската седалка, другата си работеше естествено. Както и предполагах и при мен се бяха прекъснали жичките на седалищната част. Сложих от силиконовите кабели, да видим колко ще изкарат  ??? Сега вече му се наслаждавам пълноценно ^-^

Mondeicho

След като задните апарати нещо задържаха(често срещан проблем особено преди да ги подменят с подобрен модел). Моите са от първите и понеже нямаше проблем доскоро (все пак на 200 000 км е нормално според мен да се сменят или рециклират). Взех едни рециклирани, изглеждат като нови, всичко е подменено, само корпуса е старият. Ще видим след време какво е положението. Подмених и спирачната течност, че минаха 2 г. и около 50 000 км с дот 5.1 (да я видим как ще се държи:-) ):

Pyrhel

Защо цели апарати, ремонтния комплект е 5-7 лв на апарат?

Mondeicho

Ремонтния комплект включва само гумички и уплътнения за подобна цена, тези с буталото са около 50-ина лв. Понеже не ми се занимаваше да ги отваряме и да гледаме какво е състоянието, да чакам ремонтния комплект и накрая пак не се знае какъв ще е ефекта, предпочетох този вариант. Спирачките са важен компонент за мен и там не правя компромиси. Всичко по тях е с качеството на заводското и нямам проблеми с тях.