Мондейчо( 2.0 ТДЦИ, 130 к.с., 2004 г.), да се покажем вече...

Започната от Mondeicho, 06 Декември 2015 00:42:08

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Mondeicho

Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

V.Buzev

Браво, това е може би най-добрия Мод. Я дай повече инфо как го направи. Имаш и отделна тема?

Mondeicho

Ще направя една отделна тема, обаче нямам все още всички снимки и затова не съм я пуснал. Близките дни ще имам повечето неща и ще спретна материала...

sinnerman

Mondeicho

След водородното почистване преди 2 седмици ми предстоеше смяна на силиконовите гарнитури на всмукателния колектор. Използвах го и като проверка какво е състоянието и на егр след процедурата. Да кажа, че нямах някакви осезаеми проблеми, колата си върви прилично, просто реших да опитам. След над 400 км не усещам разлика от преди почистването. Чистена е преди около 30 000 км. Егр също беше позацапан, около стеблото на клапана си седеше сериозно затлачено. Според мен няма ефект от това почистване с водород. Може би ако е много задръстена и проблемна...
  Ето и резултата:

Mondeicho

Да покажа филтри на 10 000 км повечето в ,,чистата" ни столица:

[attach=1]

Mondeicho

Сложих този път друг вид на Мотул да видим как ще го понесе колата. Първите 500 км й се отразяват добре. Двигателя е тих и го няма причукването на клапаните след като я запаля:

Mondeicho

Зимата е хубаво нещо:

Pyrhel

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Mondeicho

О, да без никакви проблеми. Не съм и чистил пътя даже, като снегорин я ползвах. Доволен съм, вчера успя да се покатери и по един доста сериозен баир на село, по който не беше минавал снегорин, а основно джипки...

Mondeicho

Толкова мръсна отдавна не я бях виждал, но по пътищата кални из България е така (rofl)

didon80

Нищо и няма...
Ти ела да видиш моята.
Къде е правена снимката? Доста сняг има още.

Mondeicho

Нормално да има, все пак е в планината-Чепеларе. Ще се къпем утре...

Mondeicho

didon80

Pyrhel

Чуститу, с вентилаторите ли са? Може да използваш момента да смениш кабелите на подгрева на задника докато са още на земята, да не се гърчиш после.

Mondeicho

Да с подгрев и охлаждане. Има ли смисъл да ги ремонтирам при положение, че си работели?
Тези вентилатори, обслужване имат ли някакво, че мисля да ги отворя и почистя ако има някакви боклуци?

Alexi

първо да уточним ,че от вентилаторите няма никаква полза :)) после ако искаш ги профилактирай те се виждат отдолу 2 бр по спомен

Mondeicho

Те са си там, дали има полза няма значение. Да два броя са, ще отворя да ги погледна все пак.

Pyrhel

На мен ми липсват през лятото и дългите пътувания - много полза имаше от тях. Иначе са 4 вентилаторите - има още 2 на облегалката. Подгревът при фейса - със сигурност ще прекъсне в един момент, много са калпави кабелите. Златното правило ако работи да не се пипа си е валидно, неприятното после е, че пак трябва да се свалят седалките. Не че е нещо кой-знае какво, не е Рено, където болтовете са от долната страна :))

didon80

Да, наистина има ефект лятото от охлаждането на седалките. Реално климатроника охлажда въздуха, а вентилаторите го отвеждат до тялото на седящия за да не залепне за кожата.

Mondeicho

Ще трябва нещо да ги боря, но сега нещо не остава време. Сложих ги, но нямах време да замервам и засега работят само ел. седалките, подгрев и охлаждане не тръгват, бутона си свети синьо и червено. Гледах бушоните и са си наред, буксите си съвпадат на седалките...

didon80

Съвсем различно изглежда с кожения салон. Както казва един човек "Мирише на лукс"!

Mondeicho

Оо, да много съм доволен от промяната. Дойде ред и на задните амортисьори( от Англия, тук за единия ми искаха толкова за колкото взех двата (rofl)) и задни спирачни маркучета (взех направо от МП, че учудващо бяха по-евтини от ибей):

Mondeicho

Вчера малко смяна на тампони. Този на скоростната се е прокъсал, както е видно от снимките. Другия ми изпадна много изгодно оригинален и не се стърпях да го взема (rofl)
След смяната мотора определено е по стабилен и не тресе толкова. Следва и подмяната на последния тампон под въздушния филтър.

V.Buzev

Mondeicho

От ибей го хванах случайно на един търг и ми излезе 35 лв. с доставката...
Гледам пак са пуснали един изгодно:

http://www.ebay.co.uk/itm/322469959472

Mondeicho

Оказа се, че все пак единия заден лагер е заминал и настана тишина в колата.

V.Buzev

Mondeicho

От предишните ми коли съм свикнал на едно виене, тук по-скоро приличаше на шумна гума, не мога точно да го обясня.