Мондейчо( 2.0 ТДЦИ, 130 к.с., 2004 г.), да се покажем вече...

Започната от Mondeicho, 06 Декември 2015 00:42:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Mondeicho

Аз имам кори, но не се престрашавах нещо.Оказа се, че няма проблеми :-*
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Septerra

И аз не мога вече две години да се престраша, а е супер прашен целия. :)

Dmitarcho

Няма какво да се плашите :) Смело на автомивката...сега както е топло времето - ще съхне за нула време
Ръца Пръца

Mondeicho

Да определено не го жалих и пръсках навсякъде с пароструйката и преди това с препарат за двигатели. Всичко си е наред 2 седмици по-късно.

Mondeicho

ihovahi

Който фôрка "майстор" си нахôда!

Mondeicho

От днес и аз съм с последния фейс решетчица:

Mondeicho

Днес ме предаде акумулатора. Не знам на колко години е, но падна заради забравени паркинг светлини. Последва зареждане със зарядно и така няколко дни докато отказа тотално. Взех си това след препоръките на майстора ми:

Мислех, че само гуми правят тези (rofl)
На височина е 175 мм, 72 Аh, стартов ток 640 А.
Ще видим как ще се държи.
Алтернатора зарежда на 14.5 V

Dmitarcho

Да те изкара дълги години ;)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ръца Пръца

Mondeicho

Mondeicho

Благодарение на Рyrhel вече имам активиран автопилот (bow) и си има индикация на дисплея
Така и така свалях таблото с уредите и смених крушките с диодни. Запази се и намалението и увеличаването на осветлението. Сложих тези крушки:

Малките са от Омега лайтс и струват по около 1 лв.

Големите са от Алиекспрес и са по 0.60 стотинки:

Стана така:

vesso90

Всъщност,ти нямаше изобщо автопилот,но си успял успешно да го подкараш?

Mondeicho

Да сложих ключетата на педалите и еърбега с копчетата, активирахме го и сега му се наслаждавам. По инсталацията имах прекарани всички жици както в темата за автопилота и не съм пускал никави допълнителни. Късмет явно.

Mondeicho

Хайде от днес и аз с летните нови гуми и боядисани джанти вече светли:

Гумите са Dayton 320 D Evo -215/55/17

Ilian Petrov

sinnerman

Mondeicho

Mondeicho

Dmitarcho

Много отваря визията това фолио на светъл автомобил ;) Много добре е станало ;)
Ръца Пръца

Alexi

по принцип не харесвам слагането на джанти от друг модел ,но в случая стоят доста прилично ,а и решаваш проблема с тесните оригинални джанти на Мк3 и имаш голям избор от гуми

Mondeicho

Аз с тези я взех и това ми хареса, че са с по голямо J и стават и по широки гуми. За зимните ще взема едни 16 ки за модела си.

Mondeicho

Почистване на дебитомера, не съм имал някакви проблеми, но профилактично реших да го направя:

Само пръсках със спрея, защото препоръчват да не се пипат датчиците. Падна малко мръсотийка, но в интерес на истината не забелязвам промяна в колата. Поне съм спокоен, че съм го почистил.

martin1977

Доколкото знам дебитомер се чисти с контактен спрей, а не с такъв за карбуратори. Дано не си му навредил.

nixel

Контактния спрей е за друго. Точно със спрей за карбуратори се чисти нагар. Може и с машинен за почистване. А най хубаво с бензинче/нафта.

Mondeicho

Имам и контактен, но той наистина е за други неща. Този си мирише на бензин и затова действах смело. На флакон ми хареса заради това, че е под налягане и ще продуха по добре. Няма проблеми с дебитомера засега.

Mondeicho

Днес за подобряването на рекорда падна голямо  чакане и като пропусна негативите беше едно приятно изживяване:

zar

Цитат на: Mondeicho в 10 Декември 2015 03:24:30

След като вчера чух прословутото съскане се оказа, че съм скъсал маркуча от egr клапана. Някой да е слагал от тези силиконовите?(интересува ме качеството и дали издържа, защото като цена е доста приемлива, не повече от 60 лв., при 200 лв. от МП?)
Купувай го и не се замисляй.Силиконовия го сложих на 37к км. ,а продадох колата на 100к км,и никога повече не съм чувал съскането.Дадох маркучите на новия собственик ,в комплект с колата,ако се наложи да ползва и другите,защото аз си купих цял сет от Йбей.
Marriage is "given" and "take".If you don't give it,she will take it anyway:)

Mondeicho

Аз вече си го взех, защото го бях решил и понеже нямаше отзиви си казах, че ще го изпробвам. Сега седи в багажника на стенд бай.

Mondeicho

Скоро смених и хидравличната течност с такава, която покрива спецификациите на Форд. Свалих и измих казанчето, че беше малко мръсничко:

Смених го профилактично, след това не забелязах някакви съществени промени в лекотата на въртене или в шума на помпата. 1 л беше достатъчен, старата течност я източих като на изгасен двигател въртях волана неколкократно до крайно положение. Като се сложи новата течност се върти на запален двигател поне 15-20 пъти пак до крайно положение докато спрат да излизат балончета-така системата е обезвъздушена.

Dmitarcho

Аз сменях хидравличната течност в МП....мисля, че същата наливат и там.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ръца Пръца