Колко Километра минавате с един резервоар.

Започната от Marian.marinov, 28 Март 2015 20:33:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Marian.marinov

49 лт Нафта 625 км. 60-40 градско-извънградско.

Dmitarcho

Чъвал съм, че би трявбало да можеш да минеш 1000 км. с един резервоар, извънградско ;) Никога не съм го пълнил до горе :D Не мога да кажа :)
Ръца Пръца

baibradar

Моя пък винаги е пълен до горе но не го оставям с по малко от 10-15 литра така, че и аз не знам колко се минават. Повече от 750 км не съм го насилвал.

ivaylo_m

С Лагуната съм правил 1200+ km извънградско (66 литра резервоар).
С фокус 1.8tddi само градско правих ~650 km.
Сега с Focus C-Max 1.6 Ti-VCT 600-650km само градско.

G_o_c_e_v

Макса мина 750 км и ми светна лампата за резервата, а резервата е за още минимум 80 км
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

ffmk1l

600 - максимум 650, в зависимост от стила на каране.
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

pAbLo

37 литра ЕКО 100 за 612км извънградско.
Фиеста екоФЪШ 100 коня :))
Разход по БК 5,9л/100км.
Не лъжел значи 8)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

ihovahi

С един резервоар ако карам 90% по магистрала два пъти съм минавал около 1000 км. Да спомена, че тогава колата беше на 16-ски джанти.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

hotblooded

Бургас - Ст. Загора - В. Търново - Куршунски Водопади - Плевен - Никопол-Сомовит - Плевен - Търново - Твардица - Н. Загора - Бургас...  На 140км от Бургас борд компа показа че имам нафта за 150 км и допълних

Pyrhel

8) 8) 8)

Голям резервоар, ама и много гори... :/ Виждал съм да показва и оставащи 1400 км до зареждане. А с Мондеото - малко над 900 км, ама на много спокойно каране по извънградски пътища с 205/55/16 - само веднъж в първите седмици като го взех.

Едит: Намеирх снимка, когато една вечер без да бързам ходих на море (rofl)

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

Аз на Мондео-то съм виждал да показва 980 км само веднъж - след прибиране от София със 100-110, допълних до горе в Бургас....   Просто "неам нервииииии" да карам така по магистралата

Резервоара на мондеото е 58 л.

TourneoRS

Пишете и колко литра събира защото става гатанка. :D
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Alexi

като го заредя догоре показва 1000+ км борда ,но минавам между 800 и 900

Marian.marinov

Цитат на: Alexi в 30 Март 2015 00:49:41
като го заредя догоре показва 1000+ км борда ,но минавам между 800 и 900
В какво съотношение градско извънградско

Alexi

повечето извънградско ,да речем 10 към 90%

доницети

А! Много бе!? В една друга тема се споменаваха разходи от 5, че и надолу! Май пак по български обичай колите на някои са ПО: по-бързи, по-безпроблемни и по-икономични  :-X

Аз веднъж съм я опъвал на дълъг път и не съм засичал пълно-пълно, но макар и приблизително измерено е около споменатите разходи: 60л. за 930 км.- Варна-Враца-Видин-Белоградчик-София (през Петрохан) на клима през половината път, с качване до в. Вола и отбиване до Магурата. Това всичко за един ден, така че не съм я жалил, но не съм и карал със 160 по магистралата.

Alexi

пада си на 5 ,ако карам със 100 .. ама аз не карам със 100 там е работата :))

ekstremniat

Моята като я зареждам до гърло 62.3 в София съм минавал максимално 680км градско! До морето с обиколки по черноморието и на магистралата темпомат на 130-140 5.8 по бележки. Максимално на борда съм виждал 729 но автомата си взима своето!

S@Mi

60литра пълен резервоар почти 1100км около 25% бяха трафик(Истанбул)  ;D

Alexi

S@Mi

Да за трафика малко съм пообъркал процентите (бяха  около 160-170км градско) , но другото е реалност при 90-100км средна скорост  ::)

moni74

Някъде другаде го писах, но:
1069км с 56,19л с оставащо гориво около 50км :)
Русе - Букурещ /над 2ч градско заради Великден/ - Синая - Бран - Брашов - Синая - Букурещ /около 30-40мин градско/ - Русе - Бургас - Созопол - Бургас - Созопол - Бургас
MaxMotion дизел от ОМВ, шофиране по правилата /поне в Румъния, но пък там доста планинско имаше :)/

----------------------------

pAbLo

530км с 16 литра нафта...
90+/-% магистрално каране...
Останах предоволен 8)

Septerra

pAbLo

3,3 грубо казано.
Сега да пусна и тема с анкета каква е колата и колко души на климатик е возила (rofl) (rofl) (rofl)

ICATA

6.4/100 Търновско+селско.60/40 [emoji2] Фокус 1.8 тдди.

moni74

Цитат на: moni74 в 22 Април 2015 15:21:52
Някъде другаде го писах, но:
1069км с 56,19л с оставащо гориво около 50км :)
Русе - Букурещ /над 2ч градско заради Великден/ - Синая - Бран - Брашов - Синая - Букурещ /около 30-40мин градско/ - Русе - Бургас - Созопол - Бургас - Созопол - Бургас
MaxMotion дизел от ОМВ, шофиране по правилата /поне в Румъния, но пък там доста планинско имаше :)/

И веднага база за сравнение - извънградско Бургас-Созопол /120-150км/ч/ доста пъти + малко градско Бургас = 52л само за 721км...

----------------------------

Septerra

Аз за първи път минах над 1000 км. с един резервоар. На таблото показваше 970 км., но като паднаха до 880 пак се вдигнаха до 970. Бях напълнил резервоара и гърловината, за да мине повече... :D

LoGo

Бензин 1.8 Duratec със махнат катализатор, егр и клапи.
Извънградско - 800км средна скорост 100-110.
Градско ме е срам да кажа щото се кара на цедки и няма да е реално :D (400km  :D )

marti1996

focus 1.8tddi 120-140 5/100 до Синеморец от София, и обратно с 1 резервоар и остана.