Колко Километра минавате с един резервоар.

Започната от Marian.marinov, 28 Март 2015 20:33:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Marian.marinov

49 лт Нафта 625 км. 60-40 градско-извънградско.

Dmitarcho

Чъвал съм, че би трявбало да можеш да минеш 1000 км. с един резервоар, извънградско ;) Никога не съм го пълнил до горе :D Не мога да кажа :)
Ръца Пръца

baibradar

Моя пък винаги е пълен до горе но не го оставям с по малко от 10-15 литра така, че и аз не знам колко се минават. Повече от 750 км не съм го насилвал.

ivaylo_m

С Лагуната съм правил 1200+ km извънградско (66 литра резервоар).
С фокус 1.8tddi само градско правих ~650 km.
Сега с Focus C-Max 1.6 Ti-VCT 600-650km само градско.

G_o_c_e_v

Макса мина 750 км и ми светна лампата за резервата, а резервата е за още минимум 80 км
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

ffmk1l

600 - максимум 650, в зависимост от стила на каране.
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

pAbLo

37 литра ЕКО 100 за 612км извънградско.
Фиеста екоФЪШ 100 коня :))
Разход по БК 5,9л/100км.
Не лъжел значи 8)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

ihovahi

С един резервоар ако карам 90% по магистрала два пъти съм минавал около 1000 км. Да спомена, че тогава колата беше на 16-ски джанти.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

hotblooded

Бургас - Ст. Загора - В. Търново - Куршунски Водопади - Плевен - Никопол-Сомовит - Плевен - Търново - Твардица - Н. Загора - Бургас...  На 140км от Бургас борд компа показа че имам нафта за 150 км и допълних

Pyrhel

8) 8) 8)

Голям резервоар, ама и много гори... :/ Виждал съм да показва и оставащи 1400 км до зареждане. А с Мондеото - малко над 900 км, ама на много спокойно каране по извънградски пътища с 205/55/16 - само веднъж в първите седмици като го взех.

Едит: Намеирх снимка, когато една вечер без да бързам ходих на море (rofl)

✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

Аз на Мондео-то съм виждал да показва 980 км само веднъж - след прибиране от София със 100-110, допълних до горе в Бургас....   Просто "неам нервииииии" да карам така по магистралата

Резервоара на мондеото е 58 л.

TourneoRS

Пишете и колко литра събира защото става гатанка. :D
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Alexi

като го заредя догоре показва 1000+ км борда ,но минавам между 800 и 900

Marian.marinov

Цитат на: Alexi в 30 Март 2015 00:49:41
като го заредя догоре показва 1000+ км борда ,но минавам между 800 и 900
В какво съотношение градско извънградско

Alexi

повечето извънградско ,да речем 10 към 90%

доницети

А! Много бе!? В една друга тема се споменаваха разходи от 5, че и надолу! Май пак по български обичай колите на някои са ПО: по-бързи, по-безпроблемни и по-икономични  :-X

Аз веднъж съм я опъвал на дълъг път и не съм засичал пълно-пълно, но макар и приблизително измерено е около споменатите разходи: 60л. за 930 км.- Варна-Враца-Видин-Белоградчик-София (през Петрохан) на клима през половината път, с качване до в. Вола и отбиване до Магурата. Това всичко за един ден, така че не съм я жалил, но не съм и карал със 160 по магистралата.

Alexi

пада си на 5 ,ако карам със 100 .. ама аз не карам със 100 там е работата :))

ekstremniat

Моята като я зареждам до гърло 62.3 в София съм минавал максимално 680км градско! До морето с обиколки по черноморието и на магистралата темпомат на 130-140 5.8 по бележки. Максимално на борда съм виждал 729 но автомата си взима своето!

S@Mi

60литра пълен резервоар почти 1100км около 25% бяха трафик(Истанбул)  ;D

Alexi

S@Mi

Да за трафика малко съм пообъркал процентите (бяха  около 160-170км градско) , но другото е реалност при 90-100км средна скорост  ::)

moni74

Някъде другаде го писах, но:
1069км с 56,19л с оставащо гориво около 50км :)
Русе - Букурещ /над 2ч градско заради Великден/ - Синая - Бран - Брашов - Синая - Букурещ /около 30-40мин градско/ - Русе - Бургас - Созопол - Бургас - Созопол - Бургас
MaxMotion дизел от ОМВ, шофиране по правилата /поне в Румъния, но пък там доста планинско имаше :)/

----------------------------

pAbLo

530км с 16 литра нафта...
90+/-% магистрално каране...
Останах предоволен 8)

Septerra

pAbLo

3,3 грубо казано.
Сега да пусна и тема с анкета каква е колата и колко души на климатик е возила (rofl) (rofl) (rofl)

ICATA

6.4/100 Търновско+селско.60/40 [emoji2] Фокус 1.8 тдди.

moni74

Цитат на: moni74 в 22 Април 2015 15:21:52
Някъде другаде го писах, но:
1069км с 56,19л с оставащо гориво около 50км :)
Русе - Букурещ /над 2ч градско заради Великден/ - Синая - Бран - Брашов - Синая - Букурещ /около 30-40мин градско/ - Русе - Бургас - Созопол - Бургас - Созопол - Бургас
MaxMotion дизел от ОМВ, шофиране по правилата /поне в Румъния, но пък там доста планинско имаше :)/

И веднага база за сравнение - извънградско Бургас-Созопол /120-150км/ч/ доста пъти + малко градско Бургас = 52л само за 721км...

----------------------------

Septerra

Аз за първи път минах над 1000 км. с един резервоар. На таблото показваше 970 км., но като паднаха до 880 пак се вдигнаха до 970. Бях напълнил резервоара и гърловината, за да мине повече... :D

LoGo

Бензин 1.8 Duratec със махнат катализатор, егр и клапи.
Извънградско - 800км средна скорост 100-110.
Градско ме е срам да кажа щото се кара на цедки и няма да е реално :D (400km  :D )

marti1996

focus 1.8tddi 120-140 5/100 до Синеморец от София, и обратно с 1 резервоар и остана.