Скърцане от към ролките на пистовия ремък Мондео MK3 2.0 TDCI 130 кончета

Започната от ihovahi, 22 Март 2014 19:37:36

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

ihovahi

Здравейте,

Вече повече от месец се мъча да разбера от къде идва скърцането от към пистовия ремък.

Ето и клипче за да добиете представа: цък

Ремъка е нов, ролките са здрави и проверени. Сутрин при палене не скърца, но след това си почва и си скърца така само на ниски обороти.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

whaaazp

hotblooded

Проблема се решава като усилиш музиката...  При здрави лагери на ролки може да скърца оста на обтегача, може да скърца и нещо от агренажа, но иди разбери...

ihovahi

Иво, то вече скърца прекалено... направо не мога да го трая  :-X Ако на някой му са се случвали такива звуци нека да сподели как е решил проблема.  (fri)

Valerko

Цитат на: ihovahi в 22 Март 2014 23:53:55
Иво, то вече скърца прекалено... направо не мога да го трая  :-X Ако на някой му са се случвали такива звуци нека да сподели как е решил проблема.  (fri)
Паразитна ролка, при мен беше сащото и беше гладката ролка  дето е от кам купето и голем зор докато е извадиа, платих е около 50 лева.
Не караи Пиян, спаси живот  :D

moni74

Да използвам темата, на същия мотор, но само при палене и ли гасене се чува едно поскръцване от страната на алтернатора?

----------------------------

ihovahi

Да спомена, че ходих в два сервиза в Чепеларе и двата казаха, че ролките са здрави.

Valerko

Цитат на: ihovahi в 23 Март 2014 11:23:24
Да спомена, че ходих в два сервиза в Чепеларе и двата казаха, че ролките са здрави.
а свалиха ли ти ролките да ги видиат ???

ihovahi

Ми въртя ли ги... слушали ги... били здрави - и в двата сервиза така казаха.

Valerko

Цитат на: ihovahi в 23 Март 2014 12:42:48
Бе те и моите ги вартиаха,  накрая разглобихме сичко, и се оказа уфт във гладката ролка смених иа и сложих ремак на continental пак ги биах платил тиа ролки и ремаци 540 лева и минах 30к с тиах, според мен свалиги и гледаи коиа има луфтове или скарца

Valerko

Цитат на: ihovahi в 23 Март 2014 12:42:48
Проблема може да идва и от голиамата ролка, коиато е на колиановиа вал, понеже тиа е сединена от две части сас гума и като тргва да се откасва, сащо го прави това скрцане,  но зада се види триабва само да се свали дасе огледа дали има заксване на гумата коиато е сединиава.

ihovahi

Ти говориш за демпферната шайба. Но и нея са я прегледали - здрава е.

Valerko

Цитат на: ihovahi в 23 Март 2014 13:15:01
Ти говориш за демпферната шайба. Но и нея са я прегледали - здрава е.
значи сае свалили иса иа гледали от страната на двигателиа ?
аз имах сащото скрцане по сащиа начин и се чуваше само на обороти след като измина ниаколко километра,за тва мислиа че ролка,

ihovahi

К.Методиев

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

ihovahi

Според мен трябва да си намеря сервиз, в който монтьорите разбират... но къде да ида  :-[

К.Методиев

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

ihovahi

Ми по техните думи, тъй като оставях колата в сервиза... въртя ли са ги гледали са ги няма луфтове няма шумове.

Valerko

Цитат на: ihovahi в 23 Март 2014 13:24:57
Хайде сега ми кажи за коя ролка говориш конкретно:

за тази дето е от две части слепена с гума е демпферната шайба,
гладка ролка без канали е само една,добар маистор в пловдив се още несам срещал, след като с 3 различни коли обиколих сички маистори за 8 години, несам доволен от никои, имаше едно момче от асеновград, дет е много добар на фордове и други марки но тои миналата година се изнесе в англия, и немога ри препорчам никои сички други несам доволен,
наи добре иди в МП  в пловдив да ти напрат преглед и дати кажат коиа ролка е само за преглед и питаи колко ще ти земат без смиана

ihovahi

Valerko

Цитат на: ihovahi в 23 Март 2014 14:21:00
Така си е... трудно се намира добър майстор.
моита беше  маи номер 4, шото прво свалихме оптегача зада може се доберем до неиа аи свалиахме наред да ги гледаме изван каша,ако си биах в бг можеше да се видиме ида по разглобиме, щото участвах в разглобиаването и вече знам метода, не е много сложно ное много незгодно особено ако нема подемник.  :-[

ihovahi

Слушахем и със стетоскоп, но звукът се пренася и не се разбира...

radikn

Колега, аз имах същия проблем...
даже си я купих с тоя звук колата!
Трябва да те "зарадвам" 90% този звук идва от амортисьорчето на обтегача, но може и от ролка да е...
Проблема го реших с нов обтегач, нови ролки и нов (задължително оригинален) ремък-50 лева е но е точно толкова дълъг колкото трябва.
Цените са "неприятни" но ако издебнеш от e-bay става.
Не е много трудно за смяна, ама си трябва време и инструменти, успех!

ihovahi

Много ти благодаря за коментара. Ако си спомняш или си записал финс номерата на амортисьорчето, ролките и ремъка и от къде си ги закупил (и каква е цената), ще съм ти благодарен.

hotblooded

Цитат на: ihovahi в 23 Март 2014 15:45:34
Много ти благодаря за коментара. Ако си спомняш или си записал финс номерата на амортисьорчето, ролките и ремъка и от къде си ги закупил (и каква е цената), ще съм ти благодарен.
Отиваш на mister-auto.bg, ako не ти харесат цените - под картинките на частите има и каталожните номера, вкл. и финис номера..
ето ти и комплект   цената бива, особено сравнена с MП

ihovahi

Благодаря Иво. Това вече е коментар.  ;D Че не ми се слуша музика при това скърцане.
Те ролките са ясни - може и да не са оригинални. Притеснява ме амортисьорчето.

radikn

Обтегача на SKF мисля че ще е хубав, а цената е "цвете"
Взимай и сменяй всичко наведнъж-така няма да те гризат съмнения в тая или оная ролка и т.н.

П.С.:
На мен обтегача ми излезе около 170 лв. (оригинален ), но и месец "дебнене" ...

ihovahi

Някой може ли да измери обтегача колко сантиметра е дълъг?!

hotblooded

Цитат на: ihovahi в 23 Март 2014 17:08:43
Някой може ли да измери обтегача колко сантиметра е дълъг?!
На свито положение голяма разлика няма да има..

Dmitarcho

Моя старият е около 13 см. ;) Свален е, но не знам колко е свит или разтегнат ;)
Ръца Пръца