Скърцане от към ролките на пистовия ремък Мондео MK3 2.0 TDCI 130 кончета

Започната от ihovahi, 22 Март 2014 19:37:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ihovahi

Който фôрка "майстор" си нахôда!

Dmitarcho

Ти като си го мерил, си гледал снимка на някоя гола кака :P
Ръца Пръца

ihovahi

Цитат на: Dmitarcho в 23 Март 2014 17:17:38
Ти като си го мерил, си гледал снимка на някоя гола кака :P
То ако бях гледал това, рулетката щеше повече да покаже  :D :D :D

Хайде още някой да измери та да съм наясно. Благодаря.

Alexi

Васко не се насочваш в правилна посока .. оптегача не се мери с рулетка а просто се сменя с читав .. комплекта на SKF е на много добра цена от линка по горе ,навремето го вземах за 100 паунда което не е много по малко .. дойде с изтрити Форд емблеми ( което значи оригинален предлаган от не-форд дилър ) тоя комплект го търкалям вече 40к км без грижи

ihovahi

Алекси, аз намерих само обтегача (нов), но човека го е снимал и размерите му е показал.

baibradar

Опитай да намокриш с вода само ремъка и виж дали ще има промяна в звука. Ако няма мокри ролките една по една и слушай за промяна в звука.

ihovahi

Пръсках ги с какво ли не... паля сутрин - няма скърцане. Отивам до работа - вече скърца. На мен ми намирисва на смяна на амортисьорчето - явно като се натовари и скърца. Аз така си го обяснявам.

baibradar

Няма ли начин да се откачи ремъка и да се запали без него. Да не би да кърца нещо друго.

ihovahi

Изрично им казах да го запалят без ремъка... ама и двата сервиза не искаха - не ги знам защо?!

tropper

Може би ги е плашила водната помпа, но на този двигател тя е от другата страна, на късия ремък.
На този ремък са само климатик и алтернатор... Не би трябвало да има проблем да поработи няколко минути (според акумулатора  ;D ) така, само грешка ще запише за алтернатора.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

hotblooded

Васко, може да пробваш и нещо друго - като тръгваш за работа - дай газ на парното до дупка, нека загрее яко в купето, и след това пусни климатика на 18 градуса и се заслушай дали пак се чува скърцането... освен ролките на ремъка - може да имаш скърцане и от алтернатора и шайбата на климатика...

ihovahi

Иво, сутрин паля колата - няма никакво скърцане. Карам я до работа натисна ли я малко - почва скърцането. Не е от шайбата на климатика.

viksata

На мой приятел така тропаше, но много по отчетливо на Субаро 2.5

не го лъгаха че е биелен лагер та клапани, а се оказа този обрегач... имаш ли възможност да го опънеш ремъка така че да не  работи амортесьорчето на обтегача...

https://www.youtube.com/watch?v=tAxiFJ2rHBE#t=267

нещо такова..

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

ihovahi

Този обтегач го спечелих на търг в ибей и го чакам да дойде и направо го сменям. Благодарение на Енис се сдобих с нови паразитни ролки и нов ремък. Чакам и Алекси да ми прати обтяжната ролка и ще сменя всичко.
А ще използвам момента да сменя и погревните свещи (тях ги спечелих на търг в ибей).

Alexi

ролката ще ти я пратя утре .. макар че според мен пак ще направиш грешката да не смениш всичко с ново .. не знам колко ти взимат за подмяната на тия части ,щото тука е 80 лв това са повече пари от колкото струва нова ролка .. я покажи какво си спечелил на търг ?

ihovahi

Алекси, всичко ще е ново с изключение на твоята ролка. После ако те сърби дупето да знаеш защо :D:D:D

Alexi

uli

http://www.mister-auto.bg/bg/komplekt-mnogoklinov-pistov-remak/skf-vkma-34030_g542_a050VKMA!34030.html     Здравейте колеги тази линк е за комплекта на skf на които аз лично съм се спрял.Които също може да се намери от представителите на skf на почти същата цена. http://www.mister-auto.bg/bg/remachna-shayba-kolyanov-val/d Ремъчната шайба,колянов вал.Смяната  е доста трудоемка моя съвет е да се сменя всичко.

hotblooded

Koлеги, някой сменял ли е само ролки, без металните части към тях, на ремъка на алтернатора и климатика? Да каже какво и от къде е купил?

Alexi

ролката на оптегача я няма като отделна резервна част ,ще трябва да се демонтира и да се търси такава по размер .. другите си имат парт номера

hotblooded

Цитат на: Alexi в 09 Април 2014 15:02:27
ролката на оптегача я няма като отделна резервна част ,ще трябва да се демонтира и да се търси такава по размер .. другите си имат парт номера
Да де, за това питам :)

Alexi

1201178 и 1128896 са 2те паразитни ролки ,но моите на 150к бяха почти идеални въпреки че ги смених профилактично

hotblooded

Не можем да се разберем нещо :)  имам някакво прискърцване, което се се променя/изчезва когато се променя натоварването (ел.консумация/климатик), преди 7-8км, като ремонтирах алтернатора видимо нямаха проблеми и за това съм им планирал смяната за другото лято, обаче скоро пак ще свалям алтернатор и ми се щеше да пробвам с други ролки - ако изчезне шума - юли месец със смяната на маслото ще се смени и ремъчното задвижване.

ihovahi

Частите вече са събрани. Ако всичко пасне както трябва, ще опиша кое от къде съм взел и кой с какво ми помогна.

ihovahi

Така, проблема бе отстранен след смяна на двете паразитни ролки, обтяжната и амортисьорчето и ремъка.
Искам да благодаря на Ениз, който ми помогна супер много в това да ми ги поръча, да ги вземе с отстъпка и да ми ги изпрати.
Да благодаря на Миро, че намери номера на прословутата обтяжна ролка и стана възможно да я поръчам отделно.
Ще дам направо линкове за ролките (моля да не се счита за реклама или нещо подобно и не искам да ми казвате защо съм взел такива а не еди какви си, всеки сам си преценява):

Ремък пистов (Finis 1102827) - цъкни тук
Ролка обтяжна (с номер 96362074) - цъкни тук
Ролка Паразитна 1 (Finis 1731709) - цъкни тук
Ролка Паразитна 2 (Finis 1128896) - цъкни тук

Амортисьорчето взех от тук: цъкни тук

Спечелих наскоро (благодаря на Алеси, който ми изпрати линка) един търг за подгревни свещи и използвах момената да сменя и тях, че както се оказа вчера старите ми за нищо не стават - всички са изгорели. Та новите си дойдоха на мястото. Ето и линк за тях - цъкни тук

Благодаря и на Христо - майстора, който смени всички. Много е сериозен, работи внимателно и спокойно. Човекът е от Смолян и на всеки, който поиска да иде при него, мога да му дам номера на телефона и да се разберът за евентуален ремонт.

Това е. Всичко е наред за сега и двигателят значително утихна след цялата интервенция. Спря и ужасното скърцане. Не мога да кажа от какво е, защото всички стари части видимо са здрави.

uli

ihovahi

Цитат на: uli в 17 Април 2014 14:50:31
браво колега а колко лева струват всички ролки
Значи зависи от къде и кой ти ги взима. Ениз ми ги взе и ползваше отстъпка. Мисля, че ролките и ремъка излезнаха малко над 100 лв.

uli

Значи цялата работа ти е излезнала около 150лв с маисторлука.Смятам сам да си ги сменям,писнами от пишман маистори и техните цени.Комплекта ролки с обтегача на skf ми излиза 245лв. без ремака, които го сменях миналата година ремака е на GATES        мисля, че ще изкара.А за ремака купихго и отидох в един сервиз в бургас.Питам ги колко ще струва смяната на пистов ремък на тази кола  8) казаха ми 20лв това и чаках  ;D механика си игра около 3 часа   :o а шефчето което ми е каза 20лв си умря от яд  (rofl) и ми казва това маи струваше повече.Какво е мнениието ви за цената на тези ролки,На мен много хора ми ги препоръчаха на skf.http://www.mister-auto.bg/bg/komplekt-mnogoklinov-pistov-remak/skf-vkma-34030_g542_a050VKMA!34030.html същите самоче без ремака  :o

Alexi

аз карам с тоя комплект но от англия го вземах ,вече 40к няма проблеми

uli

а  шаиба на климатика сменял ли си и колко струва  комплекта от англия, аз като гледам цената е почти същата в ebay на skf а за другите е малко неясно кои е производителя.